Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL200 QJs 200bb deep

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
569 Wyświetlenia
fidelloz

$1/$2 Ante $0.40 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($594.93) 297bb
UTG+1 ($556.48) 278bb
Hero (CO) ($377.60) 189bb
BTN ($500) 250bb
SB ($594.36) 297bb
BB ($606.60) 303bb

Pre-Flop: ($5.40, 6 players) Hero is CO Q♣ J♣
1 fold, UTG+1 raises to $6, Hero raises to $20, BTN calls $20, 2 folds, UTG+1 calls $14

Flop: 3♣ A♥ 4♣ ($65.40, 3 players)
UTG+1 checks, Hero bets $38, BTN calls $38, UTG+1 folds

Turn: J♥ ($141.40, 2 players)
Hero bets $82, BTN calls $82

River: 10:heart: ($305.40, 2 players)
Hero goes all-in $237.20, BTN ....

O villainie i o mnie

http://scr.hu/0h3y/veh8s

HUD:
VPIP/PFR/3b/fold3b/squeeze/fold4b/fold5b
Raise First EP/MP/CO/BTN/SB
cbet/fold/cbet/turncb/fold turn cbet/ xr flop/donkbet
fold SB steal/fold BB steal/ fold BB vs SB/ WTSD /W$SD/WWSF

moj range na river :

Board: 3♣A♥4♣ J♥ T♥
Equity Win Tie
MP2 69.23% 69.23% 0.00% { AA, JJ, AJs-ATs, KhQh, KcQc, KhJh, KcJc, QhJh, QcJc, KhTh, KcTc, QhTh, QcTc }
MP3 30.77% 30.77% 0.00% { AdKh }

villaina range na river

Board: 3♣A♥4♣ J♥ T♥
       Equity     Win     Tie
MP2    68.25%  67.23%   1.02% { AA, JJ, AJs-ATs, KhQh, KcQc, KhJh, KcJc, QhJh, QcJc, KhTh, KcTc, QhTh, QcTc }
MP3    31.75%  30.73%   1.02% { JJ-TT, ATs+, KhQh, KcQc, KhJh, KcJc, QhJh, QcJc, KhTh, KcTc, QhTh, QcTc, JhTh, JcTc, 9c8c, 8c7c, AQo+ }

czy to jest profitowy shove OOP 200bb deep: dodam ze moj value range na river to:

3betuje na deepach zazwyczaj TT+, broadwaye suited, czasem A2-A5s

AA-JJ- AJs - ATs (czesc przpadkow), KQs,
moje blefy to nietrafione kombo drawy:
Q :club:J :club:, K :club:J :club:, K :club:T :club:,

z rekami typu TJs, AQs, AKs gram check na river

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
ablazer

Specjalistą od deepow nie jestem wiec niz tu nie napisze, ale nie mam pojecia po co piszesz co bys shippowal a co bys czekal - villain tego nie wie - mozesz napisac ze widzi Cie jako agresywnego/spolaryzowanego etc. ale to wymienianie handow to juz druga reka ktora widze, gdzie skupiasz sie nie na tym co powineiens

Odpowiedz
Cytat
G1wave

SIemanko!
Sorki, że tak długo musiałeś czekać na odpowiedź :D
To, że zdajesz sobie sprawę ze swojego range na R jest spoko.
Na pewno zastanowiłbym się nad tym:

3betuje na deepach zazwyczaj TT+, broadwaye suited, czasem A2-A5s

Co do samego spota, no to z racji tego, że blokujesz KcQc, JcTc plus villain prawie never nie ma AA, można tutaj ostro walić. Poza flopniętymi z dupy 44-33 on nie ma bata, że dojdzie do SD na większości runoutów :D
pzdr!

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

No tez bym bil tego R bo 33 albo 44 bym zalozyl ze shipuje T. 5:h 6:h tez raczej nie ma, float z XX tez raczej nie ma, wiec zostaje mu AJ do ktorego masz blockera i A:c T:c , ktore moze nawet nie bluffcatchowac.

Odpowiedz
Cytat

Siema,

Podobny spot widziałem ostatnio w live game u Antoniusa, który po 10 minutach zrobił fold z bluff catcherem bardzo podobnym do AK w tym spocie u rywala i jak liczyłem miał rację chociaż był wyblefowany. Zrobiłem tutaj też trochę matmy, w niektórych momentach innej niż Twoja. Może coś z tego mojego liczenia przyda Ci się na przyszłość, może coś źle liczę i sam się czegoś nauczę.

Na początek ile % musimy mieć FE aby móc tam jamować?
bet/(pot+bet)=ok.43%
Ile % on musi mieć racji aby zagrać call?
(bet/(pot+2xbet))=ok. 30%

Zacznijmy od czystej kombinatoryki układów:

Wygląda z niej na to, że wszystko zależy od tego, co zrobi rywal z AQ/AK w tym spocie. Potrzebujemy aby zrzucił 15 układów, a tylko 3 z nich są airem, aż 24 za to jest układów poniżej 2P.
Spot jest bardzo close, więc powinniśmy iść dalej i zobaczyć jak to wygląda z jego rangem. Policzyłeś matmę dla AK ale jest jeden jeszcze bardzo istotny aspekt w tym spocie dla niego.

Fakt posiadania Kc zmienia całą matematykę (koło 10% różnicy w EV calla), nawet Ks powoduje, że on nie może grać profitowego calla.

Gdyby więc rywal grał perfekcyjnie to dałbym mu takie range callowania.

I to tyle jeżeli chodzi o teorię ;) Wychodzi nam X/F w tym spocie z punktu widzenia GTO. Mimo wszystko w praktyce bet i x będą moim zdaniem miały podobne EV. Plusem beta jest chociażby fakt, iż budujesz dynamikę i pokazujesz, że nie poddajesz się na riverze łatwo, więc on nie może Ciebie lightowo floatować. Intuicyjnie w rozdaniu na pewno grałbym bet i podoba mi się to jak zagrałeś. Mam wrażenie, że pomimo tego, iż w oczach rywala Ty możesz tutaj mieć nieco szerszy range, to on i tak będzie foldował wystarczają ilość czasu, większą niż to co jest na ostatnim screenie.

Pozdr

PS.

" nie mam pojecia po co piszesz co bys shippowal a co bys czekal" Osobiście mam wrażenie, że znajomość swojego range zarówno w NLH jak i PLO jest jednym z najistotniejszych aspektów, które pozwalają pokonać middle stakes. Jeżeli chcę grać dobrze to muszę widzieć iż np. w jakimś spocie nie mam dużo więcej niż 33% blefów, w jakimś spocie mam problem z rangem i potrzebuję go wzmocnić lub całkowicie zmienić linię itp. To też pomaga mi lepiej grać na regów bo widzę, że w którymś spocie nie robią czegoś i przez to ich range jest o wiele bardziej bluff lub valuebet heavy. Ja mam osobiście gdzieś czy rywal jest tego świadomy czy nie, ja zawsze dostosuję range pod rywala, ale muszę go znać. Nigdy nie analizuję spotów tego rodzaju bo gdzieś tam widać, że mam dobrze zbalansowany range i mogę sobie pozwolić na bet 100% czasu, ale jest cała masa innych spotów kiedy tego nie jestem pewien i warto nad nimi posiedzieć.

Odpowiedz
Cytat