Przejdź do forum
Trying to crush Hig...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Trying to crush High Stakes HU

109 Posty
47 Użytkownicy
0 Reakcje
7,799 Wyświetlenia
arkeyo

Witam wszystkich

Witam na moim nowym blogu odnnośnie husng. Może niepowininem zaczynać tak formalnie bo pomysł na bloga jest bardzo spontaniczny i nie zdziwiłbym się gdyby to był mój pierwszy i ostatni w nim wpis. A jeśli już faktycznie będę go prowadził nieco dłużej to wpisy na pewno nie będą sie pojawiać zbyt często. Już widzę, że blog bedzie bardzo chaotyczny, ale mistrzem pióra nigdy nie byłem, a nie mam zamiaru z każdego wpisu robić wypracowania, wiec na wywody w stylu Ace'a nie liczcie.

Nie będę teraz pisał zbyt wiele o sobie. Może kiedy indziej najdzie mnie ochota troche nakreslic swoja historie. Jakies 2 lata temu prowadzilem juz bloga i byl on nawet dosyc popularny, wiec gdyby kogos czasem interesowaly moje boje to może go odkopac, tylko zaznaczam ze mocno go ocenzurowalem. W skrócie to grałem heads upy do stawek $500 i czułem że jestem kurwa kims, a teraz gram jeszcze wyzej i czuje sie kurwa nikim. A poniewaz poker juz dawno stal sie na tyle ważną czescią mojego zycia to nie potrafie tego tak po prostu olac i bede sie staral wspinac sie po limitach tak dlugo az poczuje ze naleze do czolowki graczy. W mojej grze oczywiscie. A gram jak juz wspomnialem husng na stawkach od $200-$1k oraz hu cash na stolach shallow do 10/20, okazjonalnie plo oraz turnieje. Szczegolnie live mnie ostatnio wciągnął wiec bede sie staral tez od czasu do czasu jezdzic na jakies ept, wpt, ukipty itp.

W sumie to sam nie wiem o czym ma byc ten blog. Zabawne bo jeszcze nie tak dawno bylem pewien ze nigdy takiego juz prowadzil nie bede. Dlatego mam nadzieje ze nie wkurze nikogo jesli po tygodniu umrze on smiercia naturalna. I tak jest tu takich z milion. Jak ktos doczytal do tad to chyba zaoważył ze nie zawsze chce mi się pisać ą ę ć przecinki i takie duperele. Jesli kogos to wkurza to bardzo prosze zachowac to dla sibie albo olac tego bloga. Akurat gdzies mam "piekno" polskiego jezyka wiec tego i tak nie bedzie chcialo mi sie zmieniac. Akapity tez na oko robie.

Jeszcze jedno. Na tym blogu obowiazuje absolutny zakas uzywania slow takich jak: pox, poks, sukces kariera, wariancja, korekta (najwieksza bzdura na calym ps) i fish (moze byc debil, baran, frajer, kutas tylko prosze nie fishka albo rybka). Mowie serio. Strasznie prosze. Siedze juz w tym pare lat i mam juz coraz bardziej dosyc tego slangu.

To chyba tyle. Zobaczymy czy cokolwiek z tego wyniknie. A i prawdopodobnie nie bedzie mi sie chcialo odpowiadac na kazdego posta w tym watku. Troche glupio pisac do cztelnikow i z gory pisac ze bede ich olewac. Sory ale to raczej glownie dla siebie pisze to wszystko. Jak mi cos przyjdzie na mysl ciekawego to cos naskrobie. Dzieki.

Odpowiedz
Cytat
108 odpowiedzi
Zen85

Po co pisać bloga skoro nie wiadomo czy będzie się go prowadzić lub o czym będzie OMG :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
arkeyo

Przeczytalem jeszcze raz moj pierwszy wpis i wyszedł on tak jak bym to ja sam łaske robil ze postanowilem tutaj blogowac. Od razu wyjechałem na czytelników. I wogóle wyszedłem na takiego gościa co to ma wszystko i wszystkich w dupie. O ile faktycznie próbóje dojść do takiego levelu to jednak jeszcze długa droga przede mną, a wpis wyszedl nie prawdziwy i słaby. No cóż nie bede juz teraz nic edytował, no moze poza tytułem.

Gram na wszystkich roomach gdzie jest akcja na $500-$1k. A gram zarówno hyper turbo jak i non-turbo. Z tym że hypery do $500. Jak również tam gdzie są stoły hu cap a;bo shallow.

Jak juz pisałem bloga bede sie staral bardziej prowadzic w formie zapiskow z mojej gry i postępów, bo na nauce skupiam się teraz bardzo dużo. Poza tym nie sadze zeby takie zaczynanie bloga od razu z grubej rury było dobre, bo poźniej imo poziom wpisów zazwyczaj opada. Najwyżej wyjdzie kolejny gowniany blog.

Odpowiedz
Cytat
aenimka

spoko powodzenia w porwadzeniu bloga i ogolnie w poksie. pewnie korekta niedlugo przyjdzie bo ostatnio fishe farca. Sukces w karierze murowany :)

Ok już nie będe, a tak serio mam nadzieje ze sie utrzyma bo blogow o HU nie ma za duzo. I kazdy nowy mile widziany.

Odpowiedz
Cytat
Szp4Q

A jednak.. :sdrink

Odpowiedz
Cytat
ImWealth

heh a z 2 tygodnie temu przeglądałem Twojego starego bloga i się zastanawiałem co się stało z tym graczem ;)

ggglhf

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Napisane przez Born2bebroke
heh a z 2 tygodnie temu przeglądałem Twojego starego bloga i się zastanawiałem co się stało z tym graczem ;)
Ciekawie się złożyło, bo ja tak samo :D

kropa i gl :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
arkeyo

Nicki niby tajemnica ale i tak na europejskich roomach na moich stawkach zadnych innych polakow nie widze wiec jak by ktos chciał zrobić śledztwo to szybko dojdzie kim jestem.

A moj stary blog? No coż. Do dzisiaj pamiętam jaki zajebisty się czułem kiedy go prowadziłem. A jak widziałem jakiegoś polaka na podobnych stawkach czy na forum to z góry starałem się go zaatakować że robi coś źle no bo ja przecież najlepszy w hu jestem. Moze nawet tego nie okazywałem w postach ale tak się czułem. A jak konczyłem jego prowadzenie to się czułem jak gwiazda, no bo ilu polakow 2 lata temu grało high stakesy i mogło sobie pozwolić na granie 2k PLO, a bankroll miałem konserwatywny. W życiu bym się nie spodziewa, że tak to sie poźniej potoczy. Rok 2012 nauczył mnie pokory. Można powiedzieć że taki pierwszy poważny kopniak w dupe od życia. Widmo bankructwa, 8 miesięcy pod rząd na minus, prawdziwy degen-tilt ciągnący się miesiącami, spadek na dno pokerowej społeczności. Prawda jest taka że od pokera mi sie w dupie poprzewracalo. Może nie w sensie poczucia wyzszosci, bo na to całe zycie uwazałem i nie cierpialem ludzi ktorzy patrzyli na innych z gory, ale po prostu nie wiem czy potrafiłbym sie teraz wkrecic w "normalne" zycie. Ale za daleko juz w pokerze zaszedlem by teraz probowac to cofnac.

Uff... troche wyzucilem co mi leazlo na sercu. Moze kiedy indziej najdzie mnie jeszcze ochota napisac cos od siebie.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Hej, powodzenia, fajnie, że wróciłeś do blogowania :)

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

:f_thumbsup: Swój człowiek

Odpowiedz
Cytat
Bielanek

kropka

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Kropa, poprzedni blog byl bardzo dobry, mam nadzieje ze ten bedzie podobny _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
slawciu

.

Odpowiedz
Cytat

Poziom dawniej był slaby to byla latwiejsza kasa do zdobycia, dzisiaj jest trudniej,wiec moze dlatego ciagle traciles. Twoje wczesniejsze poczucie wyzszosci jeszcze dodawało oliwy do ognia. Obrażanie przeciwnika gdy sie z nim wygrywa i upokarzanie jest conajmniej nieprofesjonalne. W ogole to odnosze wrazenie, ze caly czas pisząc slowa "jedyny polak na tych stawkach / jak chcecie to mnie znajdziecie" itp wyglada tak samo pysznie.

GL

Odpowiedz
Cytat
Danielw88

świetnie że wróciłeś do blogowania, czasem przeglądałem Twojego starego bloga więc i teraz będę tu stałym gościem :) wytrwałości zatem życzę ;)

Odpowiedz
Cytat
arkeyo

Pisze jedyny polak bo stawki $300+ na starsach gra nas raptem paru w tym ZAPOL, ktory jest raczej o lige wyzej od reszty, a na takich roomach jak party albo 888 nigdy nikogo z Polski nie widzialem na tych stawkach.
Jesli z kims wygrywalem to nigdy nikogo nie obrazalem, no chyba ze dostawalem w dupe a ktos mi jeszcze jechal to wtedy teksty o jego matce były dla mnie standardem.
Mimo wszystko nie mam zamiaru udawac tez ze nie czuje sie dobry w tym co robie, ale dobrze też wiem że gdyby Pyszal i reszta zaczeli grac hu to stalbym sie tylko szarakiem. To chyba juz jedna z niewielu rzeczy, ktore w pokerze nadal mnie kręca to własnie ta rywalizacja miedzy zawodnikami. Z Polski czy z zagranicy to nie ma dla mnie znaczenia. Chce po kolei pokonywac kazdego gracza, ktory bedzie ze mna chcial grac, a ze na $1k jestem raczej nowy to jest takich paru i kazdego po kolei mam zamiar rozkminic i pokonac.
A i spłukałem się w omahe a nie w hu.

Odpowiedz
Cytat
arkeyo

hehe
t a j s d v s

Odpowiedz
Cytat
02bub02

A walnę kropkę, żeby nie zgubić.

Odpowiedz
Cytat