Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

On the way to ballers' life. [NLHE SH]

30 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
957 Wyświetlenia
Cykor

.

Odpowiedz
Cytat
29 odpowiedzi
Tomasson225

Tak jest, to nie żarty, właśnie w tym momencie powstał najlepszy blog. Czemu najlepszy? Bo tworzą go najlepsi goście, ez :challenge

Jak niektórzy wiedzą też studiuję na "esgiehu", też gram 6maxy, też na iPoker i w ogóle wszystko też.

ulubione sushi, czy też inne burżujskie alkohole

Gdyby nie to, to dawno by był roll na NL200 :facepalm: :facepalm: :facepalm:

A co do celu, który przedstawił Cykor - mamy ten sam, więc damy radę na pewno.

Jak mają być dobre rapsy, to będzie trochę klasyki:

I know I can be where I wanna be!

ps podobno robię słabe pierwsze wrażenie?(

Ktokolwiek Ci to powiedział - miał rację.

I tu jest też kolejny cel bloga - po codziennym życiu, facebooku itp. itd. to będzie kolejne miejsce gdzie będziemy sobie cisnąć.

Pozdro! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

Tak się robi profit:

Uploaded with ImageShack.us

:fuckyeah

Tylko żeby tę czerwoną linię ogarnąć... :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Teraz idę odpocząć, potem pewnie jakaś krótka sesyjka na speed pokerze (fajne zwykłe stoliki są dopiero późnymi wieczorami) i lecę na mecz z Politechniką. Pewnie dostaniemy wpierdol, ale tanio skóry nie sprzedamy :evil:

Odpowiedz
Cytat
Rantrave
Odpowiedz
Cytat
Cykor

.

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

Patrząc na wykres śmiało mogę stwierdzić, że jesteś uosobieniem powiedzenia 'kto nie ma szczęścia w kartach ten ma w miłości' :D

Spoiler

Tak, już kiedyś mi ktoś jebnął jakbyś pytał.

A co do ręki - fajnie jakbyś jeszcze napisał chociaż słówko na temat tego kto siedział na BB, bo w pewnych sytuacjach ten call z 77 na SB będzie słaby. I patrząc na jego dość średnią tendencję do barrelowania wolałbym chyba grać x/raise flop, bo podejrzewam, że mając FD prawie zawsze grasz tam w ten sposób. A jak nie grasz to jest to bez sensu vs taki gracz, który mało cbetuje turna. No i na takiej karcie na turnie wolałbym chyba grać call turn i donkbet river, żeby wyglądać jeszcze bardziej nutsowo. Aczkolwiek do tego by się przydały staty jak on gra vs donkbety :P

Ale as played na flopie i turnie to gram trochę większy bet na river. Tak w okolicach 21€, bo myślę że mając tam flusha dokłądnie tak byś betował ;p

A ja tymczasem siadam do sesji, elo _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz

daje kropke i dycha

Odpowiedz
Cytat
Cykor

.

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

Napisane przez Cykor
jeżeli zagramy ch/r flop, to co dalej? skoro on uważa, że mamy FD, to nie wyrzuci nic co chociaż zahaczyło o board :)

Błąd jest w sizingu ch/r T, powinno być ok 16-17 :)

:nh

Jeżeli grasz x/r flop to już grasz bet/fold aż do rivera. Zauważ przecież, że z setem grałbyś dokładnie tak samo, więc nie widzę tutaj żadnego problemu. A nie sądzę, żeby on tam mógł łatwo Cię calldownować z AK czy też JJ-KK :P

I zgadzam się - sizing wyższy na river.

A ode mnie rączka z wczoraj, po której poczułem się tak jakby mi ktoś w mordę dał :/

$0.25/$0.50 No Limit Holdem
iPoker
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG Player3 ($130.38) 261bb
UTG+1 Player5 ($19.91) 40bb
CO Player6 ($20.75) 42bb
BTN TrueDreamzz ($50.75) 102bb
SB Player10 ($50.25) 101bb
BB Player1 ($50) 100bb

Pre-Flop: ($0.75, 6 players) TrueDreamzz is BTN A♠ Q♣
3 folds, TrueDreamzz raises to $1, 1 fold, Player1 raises to $4, TrueDreamzz calls $3

Flop: 8♦ 4♣ 6♣ ($8.25, 2 players)
Player1 checks, TrueDreamzz bets $6.50, Player1 calls $6.50

Turn: 8♠ ($21.25, 2 players)
Player1 checks, TrueDreamzz bets $10, Player1 calls $10

River: 2♠ ($41.25, 2 players)
Player1 checks, TrueDreamzz bets $30.25, Player1 calls $29.50

Final Pot: $100.25
Player1 shows
A♦ K♦

Player1 wins $97.25 (net +$47.25)

TrueDreamzz collects $1.50 (net -$49.25)

Gość ma WTSD 21, więc nie było innej opcji niż zagranie tak jak zagrałem. Jedyne co mogło go podkusić do callowania, to mój sizing na turnie lekko wskazujący na brak made handa. No ale tak czy siak nie wiem czy jego calldown będzie opłacalny w longrunie. On gra pierwszy 3bet z BB i jeżeli cokolwiek myśli, to mój range calla wygląda tam mniej więcej jakoś w stylu: KQs/jakieś wyższe connectory/TT+/AJs+/AQo+ z czego pewnie na river gram ship z TT+/87s/98s i sporadycznie blefuję, więc nie czaję jego calla. No ale nieistotne. A cały wczorajszy dzień można u mnie określić jednym obrazkiem:

Aczkolwiek udało się wyjść na ~+1BI. Wykresu jednak nie będzie, bo HM mi w pewnym momencie przestał importować handy. A chciałem jeszcze wrzucić fajnego bluffcatcha 200bb deep ale nie zapisało :(

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

Właśnie wpierdoliłem 8BI na speed pokerze :f_love: :f_love: :f_love:

Odpowiedz
Cytat
skylookx

masz tutaj mozesz sobie ponarzekac :pokerface:
speed poker na poker 770 to jedno wielkie oszustwo

Odpowiedz
Cytat
Cykor

.

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

Napisane przez Cykor
jak on tam gra 1szy raz 3bet z BB, to ja tam gram 4bet i mam jasna sytuacje
co bys zrobil jakby tam spadla dama na flopie? co jak as?

Call z tego względu, że nie chcę zamieniać AQ w blef na speedzie, gdzie ona będzie miażdżyła range przeciwnika. A jakbym grał - zależy od jego akcji itd. Ciężko mi rozważyć każdy scenariusz, bo tych jest miliard xD

No i koniec końców na razie -9BI. Przerwa na film i wracam grać dalej. Aggro BRM 20BI i jazda ;p

Odpowiedz
Cytat
Cykor

Napisane przez Tomasson225

Napisane przez Cykor
jak on tam gra 1szy raz 3bet z BB, to ja tam gram 4bet i mam jasna sytuacje
co bys zrobil jakby tam spadla dama na flopie? co jak as?

Call z tego względu, że nie chcę zamieniać AQ w blef na speedzie, gdzie ona będzie miażdżyła range przeciwnika. A jakbym grał - zależy od jego akcji itd. Ciężko mi rozważyć każdy scenariusz, bo tych jest miliard xD

No i koniec końców na razie -9BI. Przerwa na film i wracam grać dalej. Aggro BRM 20BI i jazda ;p

w sumie, to pierwszy raz na ile?
co Ty tam 4betujesz jak nie AQ?
co robisz jak spada A na flopie, a co jak Q, a co jak spada 258 rainbow i dostajesz cbeta?
edit: dlaczego takie sizingi?
nie lepiej 1/2 puli flop, 1/2 puli turn, ship river?

Odpowiedz
Cytat
Cykor

.

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Lutego - ankieta

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

Nonono, bloger lutego, nice! :fuckyeah

A tymczasem po dłuższej ciszy ja napiszę coś. Aczkolwiek z pokerem wpis ten wiele wspólnego miał nie będzie, bo po ostatniej mojej sesji na NL50 coś we mnie pękło i stwierdziłem, że muszę kliknąć przycisk 'cashout'. A ponieważ gram na iPokerze, to cashout już idzie drugi dzień. A gość z live chata zapewniał, że przyspieszą cały proces - taaa...

Mam nadzieje, że już niebawem przyjdzie ten cashout i będzie można znowu wpłacić tam hajs, ale tym razem trzeba będzie się na spokojnie ogarnąć i grać normalne stoły a nie zanitowanego speed pokera. Value tam widziałem, ale do czasu... -.-' No i do tego trzeba będzie zejść limit niżej :(

Na tę chwilę to tyle. Więcej pewnie dopiero jak już będę mógł znowu grać, elo! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

No i zagrałem sobie sesyjkę. Wynik: +1,5BI (aczkolwiek miksowałem NL20/50, ale wynik podaje w tych wyższych BI :D)

Aczkolwiek wcześniej zrobiłem sobie pop-upy a'la SOEK i zagrałem 4 stoliki i... JEST ZAJEBIŚCIE!!! W taki sposób można grać gdy jestem w stanie na bieżąco rozłożyć spota na czynniki pierwsze.

Do następnego wpisu i głosować tam ostro!!! :D

Odpowiedz
Cytat
Cykor

.

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

Elo elo,

Cykor swój plan 5k rozdań wykonał - ja zamknąłem się w niecałych 2k. Volume nie powala, ale to jest spowodowane kilkoma rzeczami. Pierwsze - piątek i sobota impreza i nie było, że boli :D Po drugie - traffic nie powala, więc trzeba grać najbardziej profitowe stoliki. No i na sam koniec - pop-upy są tak kozackie, że czasami po prostu je otwieram, żeby sobie na nie popatrzeć i na większej ilości stołów niż 6 mnie timebankuje :nh

A teraz co do rezultatów tego 'weekendowego grindu':

Uploaded with ImageShack.us

Brakuje jednego stacka wygranego na NL20Ł, bo złapałem disconnecta ale nieistotne :D

A teraz wracam do kolejnej sesyjki, siema _thumbsup:

A i byłbym zapomniał - rączka dnia z dzisiaj ze stolika deep z ante. Miałem zagrać jedno kółko, żeby wyczaić fisha. Fish się znalazł ale to nie on oddał najwięcej :P

$0.25/$0.50 No Limit Holdem
iPoker
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG GamingProblem ($137.29) 275bb
UTG+1 charbony ($99.15) 198bb
CO SmokeChibaChiba ($100.20) 200bb
BTN IToldYouNotTo ($120.02) 240bb
SB TrueDreamzz ($94.75) 190bb
BB cirrusxx03 ($80.87) 162bb

Pre-Flop: ($1.35, 6 players) TrueDreamzz is SB Q♣ K♠
2 folds, SmokeChibaChiba raises to $2, 1 fold, TrueDreamzz calls $1.75, cirrusxx03 calls $1.50

Flop: 10:diamond: Q♦ 9♣ ($6.60, 3 players)
TrueDreamzz checks, cirrusxx03 checks, SmokeChibaChiba bets $5, TrueDreamzz calls $5, cirrusxx03 calls $5

Turn: Q♠ ($21.60, 3 players)
TrueDreamzz checks, cirrusxx03 bets $2.50, SmokeChibaChiba raises to $18, TrueDreamzz calls $18, cirrusxx03 folds

River: K♦ ($60.10, 2 players)
TrueDreamzz bets $27, SmokeChibaChiba raises to $75.10, TrueDreamzz goes all-in $42.65

Final Pot: $204.85
SmokeChibaChiba shows
5♦ A♦
TrueDreamzz shows
Q♣ K♠

TrueDreamzz wins $196.40 (net +$101.50)

SmokeChibaChiba collects $5.45 (net -$94.65)
cirrusxx03 lost $10

Pre nie 3betowałem, bo nie chcę na tego słabego gracza zamieniać swojej ręki w pewnym sensie w blef. Poza tym chciałem jeszcze mieć fisha z BB w puli. A dalej to już raczej standard i ładne 2 staczki przytulone :f_love: :f_love: :f_love:

No i jeszcze obrazek, który doskonale opisuje stosunek mojej zielonej linii do EV:

Odpowiedz
Cytat