Druga ręka dziś,
Przeciwnik: hands: 39 - ogólne wrażenie - raczej słaby
VPIP: 50; PFR: 5; AF: 3,2; WTSD: 40; Call open: 25
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)
Known players:
[tg]CO$5.00:///////;BU$7.05:///////;SB$5.85:///////;BB (Hero)$5.12:///////;MP2$3.01:///////;MP3$9.09:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with J:c, A:h.
MP2 calls $0.05, 4 folds, Hero raises to $0.20, MP2 calls $0.15.
Flop: ($0.42) T:s, J:d, 2:c (2 players)
Hero bets $0.35, MP2 calls $0.35.
Turn: ($1.12) 3:c (2 players)
Hero bets $0.85, MP2 raises to $2.46(All-In), Hero calls $1.61.
River: ($6.04) K:h (2 players)
Final Pot: $6.04.
Results follow:
Hero shows a pair of jacks(Jc Ah).
MP2 shows a pair of jacks(Js 9d).
Hero wins with a pair of jacks(Jc Ah).
Pierwsze wrażenie okazało się trafne - przeciwnik raczej słaby, ale nie miałem wcześniej żadnego reada i nie widziałem żeby robił jakieś szalone akcje, raczej typowy CS.
Często mam problem z takimi rękami bo nie jestem pewien czy to jest dobre zagranie - stackować się z top pair top kicker, zwłaszcza po takiej akcji gdzie dostaję 3b push na Turn - to wygląda co najmniej jak dwie pary albo set.
Czy możecie podpowiedzieć mi, czy jest jakiś sposób na policzenie opłacalności takiego call'a?
OK co mi przychodzi do głowy:
- więc po all in od przeciwnika mamy pulę 4,43, ja muszę dołożyć 1,61 więc odsy wychodzą mi 36%. Ale co mi to daje? Jeśli ma seta, to każdy J daje mi seta ale jemu fula. Więc do czego miałbym drawować?
W Equilab jak wstawiam moje AJo i jego Call open=25 (z uwzględnieniem bordu) to equity wychodzi mi 79 do 21 dla mnie. Tylko nie jestem pewien czy to dobrze wszystko liczę? I co z tymi danymi dalej robić?
Może coś moglibyście mi zasugerować?