Skip to forum
Notifications
Clear all

Drugie okrążenie.

79 Posts
16 Users
0 Reactions
1,904 Views
ruuds

Witam.

Zdążyć przed końcem- właśnie przed końcem czego?
Ostatnio słychać wiele o jakichś segregacjach graczy i o początku końca pokera online, a ja nawet nie zacząłem gry na poważnie na wyższych stawkach a co dopiero wygrywać :facepalm:
Na blogu zamiszczone zostaną rozmyślenia pokerowe jak i życiowe:D

Kilka słów o mojej karierze poker pro( buzia szeroko otwarta i głęboki oddech widza już widzę :fdrink)
W liceum, 1 lub 2 klasa obczaiłem pokerowąstrategię.com i od razu oczy mi się zaświeciły:"dają za free tyle hajsu, a do tego widzę ludzie wygrywają więc pora na mnie".
2 tygodnie i o grze SSS na Party można zapomieć :D.
Jako kompletny nieogar pokerowy powróciłem jakiś rok później, aby zacząć grę na FTP z kolejnym kapitałem startowym- tym razem SnG 45os, za 1$- ku mojemu zdziwieniu w jakiś miesiąc czasu zrobiłem 400$~ po czym szybko wypłaciłem kaskę i zakończyłem I etap pokerowej kariery -> wtedy zajarałem się poszukiwaniami wykrywaczem więc go zakupiłem i zacząłem studiować.
II etap trwa obecnie i rozpoczął się pod koniec wakacji na P*.
Wpłaciłem na konto 20$ i chciałem zrobić rolla na 45os turniejach, podobnie jak kiedyś na FTP. Niestety gra słaba, inne realia i mniej pasująca mi struktura turków nie pozwoliły na zarobek-> i tutaj przyszedł pomysł na cash.

Dalej można by pisać, ale sam się tym zanudziłem- a co dopiero Wy.
W skrócie NL2>NL5>NL2>NL5>NL2>NL5>NL2>shipniety turek za 1$>NL10>now.

Myślę, że taka forma bardziej przejrzysta i dla czytelnika i dla mnie.

Chociaż wkleję fotki moich nieodłącznych towarzyszek podczas sesji i ogólnie podczas siedzenia przed komputerem :]:

Spoiler

+ woda carrefour wysokozmineralizowana niebieska- zdjęcia brak!

Na koniec- coś pokerowego, wykres z lutego:

Spoiler

Od 4 dni STARAM się grać ABC, tak jak grałem na NL2 i efekty póki co widoczne- nie wiem czy do up czy sama gra ABC robi swoje.

Także koniec na dziś, można się rozejść!

Pozdrawiam!

Reply
78 replies
ruuds

Kolejne przemyślenia:
Czy podczas wyrabiania bonusu kiedykolwiek mieliście sytuację, że wasze AA bądź jakiś inny premium układ z flopa był łamany w TYM SAMYM CZASIE, kiedy na wasze konto wpływała kolejna rata bonusu?
Właśnie wyrabiam bonus na P* i na 20 dotychczas ugranych rat takie coś spotkało mnie kilka razy. Bardzo przyjemnie uczucie, polecam :f_thumbsup:

Zawsze byłem ciekaw, czy to dziwny zbieg okoliczności mnie spotykający, czy może ktoś doświadczył czegoś podobnego.

Teraz czas odwiedzić uczelnię, rano sobie zagrałem std sesję przed wyjściem i niestety wynik nie powala:

Spoiler

I jedno rozdanie, grałem swoje wszystko pięknie aż w 1 chwili mi odjebało:

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$10.00:///////;SB$19.02:///////;BB$12.83:///////;UTG2$10.90:///////;MP1$17.44:///////;MP2$10.68:///////;MP3$10.18:///////;CO$11.71:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 4:d, 4:s.
4 folds, CO raises to $0.30, Hero calls $0.30, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.75) 8:s, 8:c, 6:s (2 players)
CO bets $0.50, Hero raises to $1.60, CO raises to $3.20, Hero raises to $9.70, CO calls $6.50.

Turn: ($20.15) 5:h (2 players)

River: ($20.15) 9:c (2 players)

Final Pot: $20.15.

Results follow:

CO shows two pairs, kings and eights(Kc Kd).
Hero shows two pairs, eights and fours(4d 4s).

CO wins with two pairs, kings and eights(Kc Kd).

Nie wiem co chcę tutaj mu reprezentować, 8x czy 66, ale na jego raise zwijać żagle trzeba a nie myśleć że on myśli że ja myślę i allin.
Miał foldcbettoraise 100%(3) więc jak raisuje to czego ja tutaj szukam jeszcze.

Nie ma gatunku muzycznego, którym szczególnie się interesuję, a ostatnio bawiłem się m.in. przy tym:

może nie powala, ale jest na czym oko powiesić!

Pozdrawiam

Reply
ruuds

Wróciłem z zajęć i trochę pograłem:

Spoiler

I w sumie jestem zadowolony, grałem skupiony i nic głupiego nie odwaliłem.
Miałem kilka wątpliwości w rozegraniu i te ręce znalazły się już w odpowiednim dziale.

Trzeba napisać dlaczego chce wziąć udział w tej promocji, ale w sumie co tu dużo pisać:

Spoiler

Niech to będzie odpowiedzią :facepalm:
Chcę zmienić coś w grze na lepsze, ruszyć z miejsca i zacząć ciągnąc value kiedy trzeba i przestać tracić kiedy trzeba!
Zawsze wrzucam rozdania do analizy(rusher musi mieć czasami niezłą pompę z tego co tam się dzieje), ale pora zrobić coś więcej bo jak widać po wynikach: albo nie wyciągam wniosków z rad albo jestem idiotą klikającym w przyciski.
Często znajduję się mam wrażenie w spotach, w których nie powinno mnie być- uważam, że skoro robi się multiway to i ja dołożę, a potem ładne kwiatki wychodzą!
Odpowiednia selekcja rąk preflop, skupienie i praca wykonana przez te 4 tygodnie pozwolą mi podnieść umiejętności.
Reasumując:jest to dla mnie szansa na wykonanie kroku do przodu, a nawet może skoku.

Chciałbym napisać coś więcej, ale głowa mnie boli a rano do szkoły trzeba iść aby chłonąć niezbędną na studiach technicznych, mianowicie KJP.
KJP jak skrót wskazuje jest przedmiotem nauczającym Kultury Języka Polskiego.
Jest to ważne, aby każdy z nas potrafił poprawnie posługiwać się polszczyzną, ale żeby robić JEDNE JEDYNE w dniu zajęcia, na godzinę 10, to trzeba być delikatnie mówiąc pojebanym. Dodatkowo należy pojawić się na 100% zajęć, a w razie nieobecności KAŻDE zajęcia odrobić osobiście u Pani na konsultacjach :f_thumbsup:
Nie muszę chyba mówić, że czuję się tam gorzej niż na języku polskim kilka lat temu, ani że miła Pani nie byłaby zadowolona z książek jakie wybieram do lektury, nazywając je pustymi czy 'tymi w kategorii bezwartościowe' z punktu widzenia kultury języka.
Pani ta uważa się za tą z wyższych sfer, ponieważ opanowała technikę mówienia i pisania w stopniu ponadprzeciętnym i dla tej właśnie Pani my, wszyscy bez wykształcenia w kierunku polonistycznym, jesteśmy plebsem/klasą robotniczą/ludźmi gorszymi.

Ale nie o tym miało tu być, miałem już leżeć w łóżku i spać także pozdrawiam licznie zgromadzonych czytelników :f_smile: i życzę 'owocnej' nocy!

Reply
ruuds

Witam.

Dzisiaj postanowiłem zagrać sesje MTT, ale niestety do udanych zaliczyć jej nie można.
Odpadłem 1000 w donkamencie za 0,11$. Szkoda tego bo w dupke były 99 na A8.
Potem odpaliłem 2x 3,3 turki i jakiś knockout i tutaj też było nienajlepiej: koleś sprawdził mój push za 13bb z AK sam mając z 15bb z A8 i trafił.
Do turków odpaliłem zooma NL2 2 stoliki, żeby było trochę więcej akcji:

Spoiler

Fajnie się grało i dzisiejsze wojaże po MTT nie spowodowały uszczerbku na rollu.

Nie podoba mi się swoje zachowanie podczas łapania serii coolerów czy innych śmiesznych akcji. Wyzywam wtedy ludzi na chacie od donków i idiotów. Wtedy oni z ciesząc się ze wspaniale rozegranej ręki zgrywają się ze mnie co potęguje wkurwienie<dziwnie nazwane ale myślę, że wiecie o co chodzi.
I nie chodzi mi o sytuacje gdzie łamią mi AA swoimi setami czy też KK pre- chodzi mi o akcję, gdzie na przykład wrzucamy stacka i ja mając m80% na turnie przegrywam bo on wrzuca z setem na monoboardzie i trafia. Takie rozdania powodują u mnie tilt i niestety wtedy zdarzają się głupie zagrania.
Ostatnio od kilku dni staram się unikać pisania na czacie i jestem z siebie zadowolony, aż postawię sobię :sdrink

Teraz odpalę pierwszy odcinek Shameless US 3 sezonu i spać.
Widziałem na którymś blogu(chyba preludium) kiedyś zapowiedź jakiegoś odcinka i postanowiłem ściągnąć 1 i 2 sezon- wchłonąłem je jak gąbka i teraz już 3 czeka.
Ostatnie odcinki 2 sezonu trochę wg mnie odstają od poprzednich, ale ciekaw jestem 3 sezonu, którego wyszło już bodajże 8 odcinków.

Pozdrawiam!

Reply
ruuds

Dzisiejsze granie póki co można podsumować krótko:
SKURWYSYŃSTWO
Dawno nie czułem się przy stole jak szmata, byłem jechany jak szmata i do tego to ja musiałem płacić, nie oni.

Wiem, że to nic nie da, ale wrzucę tutaj PRZYKŁADOWY wpierdol:

Spoiler

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$15.83:///////;MP3 (Hero)$12.18:///////;CO$10.00:///////;BU$23.03:///////;SB$80.54:///////;BB$4.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with Q:h, K:s.
MP2 folds, Hero raises to $0.40, CO folds, BU calls $0.40, SB calls $0.35, BB folds.

Flop: ($1.3) 3:h, K:d, K:h (3 players)
SB checks, Hero bets $0.88, BU calls $0.88, SB raises to $1.96, Hero calls $1.08, BU raises to $5.90, SB calls $3.94, Hero raises to $11.78, BU raises to $23.51, SB calls $16.73.

Turn: ($58.34) A:s (3 players)

River: ($58.34) T:h (3 players)

Final Pot: $58.34.

Results follow:

BU shows a full-house, threes full of kings(3:d 3:s).
SB shows three of a kind, kings(K:c J:c).
Hero shows three of a kind, kings(Q:h K:s).

BU wins with a full-house, threes full of kings(3:d 3:s).
Jeden fish drugi reg- wrzucając stacka wiedziałem że ma te jebane 33, ale kurwa to było pod koniec sesji i co mi tam zrobi różnicę 1 BI w tą czy w tą :facepalm:

Spoiler

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG2$10.15:///////;MP1$4.60:///////;MP2$11.54:///////;MP3$12.94:///////;CO$12.07:///////;BU$4.00:///////;SB (Hero)$10.00:///////;BB$13.19:///////;UTG1$6.88:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with K:h, A:d.
4 folds, MP3 raises to $0.20, 2 folds, Hero raises to $0.90, BB folds, MP3 calls $0.70.

Flop: ($1.9) K:c, A:s, 6:c (2 players)
Hero bets $1.20, MP3 raises to $3.40, Hero raises to $9.10, MP3 calls $5.70.

Turn: ($20.1) T:s (2 players)

River: ($20.1) 7:h (2 players)

Final Pot: $20.1.
Results follow:

MP3 shows three of a kind, sixes(6:h 6:d).
Hero shows two pairs, aces and kings(K:h A:d).

MP3 wins with three of a kind, sixes(6:h 6:d).
Szkoda że jeszcze mi lepszy flop nie spadł.

Spoiler

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]SB$10.05:///////;BB$8.85:///////;MP2$6.26:///////;MP3 (Hero)$10.96:///////;CO$11.12:///////;BU$8.34:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with K:c, A:c.
MP2 folds, Hero raises to $0.40, 3 folds, BB calls $0.30.

Flop: ($0.85) T:h, K:d, K:s (2 players)
BB bets $0.40, Hero calls $0.40.

Turn: ($1.65) 5:s (2 players)
BB bets $0.80, Hero raises to $2.20, BB calls $1.40.

River: ($6.05) J:d (2 players)
BB bets $2.50, Hero raises to $7.96(All-In), BB calls $3.35.

Final Pot: $19.86.
Results follow:

BB shows a full-house, fives full of kings(5:c 5:d).
Hero shows three of a kind, kings(K:c A:c).

BB wins with a full-house, fives full of kings(5:c 5:d).

Ten sam skurwiel co rozdanie wyżej. Chciałem przyslowplayować, bo napierdalał w ludzi donkami i proszę jak starsy opłacają skurwysynów.

Spoiler

Jedna z 1 rąk w sesji, a callne sobie kurwa 4x przecież 4 chodzą. Może lepszy by był fold, ale ma tutaj jakieś overpary i FD- tak to sobię tłumaczę.

Graj rękę

Known players:
[tg]MP1$10.00:///////;MP2$14.98:///////;MP3$10.00:///////;CO$8.00:///////;BU$10.03:///////;SB$9.95:///////;BB$16.37:///////;UTG1 (Hero)$11.78:///////;UTG2$10.25:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG1 with A:d, A:c.
CO posts deadblind, Hero raises to $0.50, 4 folds, CO calls $0.40, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.15) 4:h, 8:h, 8:c (2 players)
Hero bets $0.90, CO calls $0.90.

Turn: ($2.95) 4:d (2 players)
Hero checks, CO bets $1.30, Hero raises to $5.40, CO raises to $6.60, Hero calls $1.20.

River: ($16.15) 7:s (2 players)

Final Pot: $16.15.
Results follow:

Hero shows two pairs, aces and eights(A:d A:c).
CO shows a full-house, fours full of eights(T:c 4:c).

CO wins with a full-house, fours full of eights(T:c 4:c).

Spoiler

I na deser a jakże jebany fishek musi tracić kiedy ja trafiam, proszę:

Graj rękę

Known players:
[tg]MP1$9.14:///////;MP2$18.63:///////;MP3$10.00:///////;CO$10.00:///////;BU$11.46:///////;SB$8.74:///////;BB (Hero)$10.30:///////;UTG1$13.62:///////;UTG2$25.05:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 4:s, 4:c.
MP3 posts deadblind, 3 folds, MP2 raises to $0.30, MP3 raises to $0.70, 3 folds, Hero calls $0.60, MP2 folds.

Flop: ($1.75) Q:s, 4:d, J:c (2 players)
Hero checks, MP3 bets $0.60, Hero calls $0.60.

Turn: ($2.95) 8:h (2 players)
Hero checks, MP3 bets $1.20, Hero calls $1.20.

River: ($5.35) A:c (2 players)
Hero checks, MP3 bets $3.90, Hero calls $3.90.

Final Pot: $13.15.
Results follow:

MP3 shows three of a kind, jacks(J:d J:s).
Hero shows three of a kind, fours(4:s 4:c).

MP3 wins with three of a kind, jacks(J:d J:s).

Śrdnio to rozegrane, bo on może tutaj grąc tak KK QQ AA i myślę trzeba to raisować na turnie najpóźniej, no ale taki wpierdol wyłapałem do tej ręki że bałem się cokolwiek raisować

ZAPOMNIAŁ BYM DODAĆ:
WPADŁA KOLEJNA RATA BONUSU TAKŻE _thumbsup:

Siadajcie na starsy po 17 na NL10 FR, jeszcze się załapiecie i może Wam coś rozdam/soft rozda.

Niestety, postanowienie i niepisaniu na czacie prysło z dniem dzisiejszym i przy -50 i kolejnych wpierdolach próbowałem sobie ulżyć, co niestety skutek miało odwrotny.

Dziś ekstraklasa także to podtrzymuje samopoczucie- nadzieja obejrzenia dobrego widowiska o 20.45.

Pozdrawiam

Reply
ruuds

Siema wszystkim.

Wczorajszy dzień mimo prób poprawy sytuacji niestety udany nie był: -9 BI z czego przetiltowałem z 2-3BI myślę przez głupie calle czy alliny na fishy/shorty.

Niestety mimo postanowień o panowaniu nad sobą nie udało się to przy 3 razy nadzianiu się na sety w 3 betowanej puli.

Na szczęście wieczorem lider pokazał klasę i w końcu wygrał dobrym stylem a nie kopaniną.

Dzisiaj zasiadłem do sesyjki i raz tylko soft mnie pokarał moje AA skasował set QQ dobrany na turnie w puli 3 betowanej.
No ale trzeba robić profit i skupić się na DOBREJ grze czego o wczorajszej grze powiedzieć nie można.
Tak to dziś wyglądało:

Spoiler

O 15 meczyk gramy o tytuł mistrza w halowej lidze :pokerface:
Ostatnia kolejka także trzeba spiąć dupkę i wygrać.

Reply
ruuds

Mecz wczoraj niestety przegrany i mistrza nie ma:D
Za tydzień wznowiona zostaje liga na świeżym powietrzu, o ile śnieg i mróz odpuści.

Pokerowo do przodu, byłem już dziś głęboko zakopany(i niestety główny powód to zła gra),
ale ostatecznie wieczorna sesja już zdecydowanie lepiej wyszła:

Spoiler

Wczoraj grałem satelitke za 70 FPP dającą wejście do turnieju 11$ i ku mojemu zdziwieniu po zapewnieniu sobie miejsca gwarantującego wejście zostałem przeniesiony na stolik tegoż turnieju. Odpadłem 30 miejsc przed kasą. Szkoda, bo zawsze by 50$ wpadło!

We wtorek przychodzi kurier z telefonem i mam nadzieję, że w końcu będę mógł sobie popykać zooma na wykładach:)

Będzie to moja pierwsza styczność z androidem, teraz mam symbiana i zobaczymy jak będzie z funkcjonalnością tego pierwszego.
Chcieli mi jeszcze wcisnąć telefon z Windows8, ale PODOBNO użytkownik ma ograniczony dostęp do telefonu (lubię spersonalizować urządzenie do własnych potrzeb, ograniczyć ilość aplikacji i procesów: np zjadających baterię)
Druga sprawa to będzie trzeba przyzwyczaić się pewnie do codziennego ładowania, teraz poczciwa E71 trzyma nawet tydzień przy dobrych wiatrach.

Piąty semestr został dopięty także konto mam czyste i coraz bliżej tytułu inż. przed imieniem:D

Pozdrawiam

Reply
ruuds

Rekrutacji nie przeszedłem, ale jestem pozytywnie nastawiony do gry i coraz bliżej mi do NL25. Nie wiem jeszcze z iloma BI atakować ten limit- Myślałem o 30 i chyba tak to się skończy.
Dzisiaj sesja z rana grana była, ale się zdecydowanie nie popisałem- radosny poker zagrałem i wynik: kilka $ pod kreską.
Planuję jeszcze 2 sesje także wieczorkiem powinienem coś skrobnąć!

Reply
ruuds

Sesja za mną i nie wygląda to najgorzej.
Jestem niezadowolony z rozegrania jednej ręki, oddałem stacka fishowi niupotrzebnie callując jego bety podczas nagłego ożywienia na turnie i kontynuacji agresji na rvr.
Widząc co wyrabiał wcześniej postanowiłem callować, ale teraz jak patrzę na to rozdanie to niestety odjebałem niepotrzebnie.

Spoiler

Takim oto sposobem mam już rolla na N25, ale jak już mówiłem dozbieram do tych 30 BI i wtedy zacznę.
Mimo, że to nadal micro to pewnie będzie scary money i trochę strachu na początku, ale na NL10 przecież też tak było.

Jutro Kultura Języka Polskiego i trzeba się przygotować z kilku stron materiału.
Potem TWD(podobno lipa, od 3 odcinków żadnej akcji a w tym ma być podobnie- szkoda że tak na koniec zjebali) i Shameless.

Do działu oceny rąk wrzuciłem kilka i jakby ktoś miał ochotę podzielić się spostrzeżeniami zapraszam:D

Pozdrawiam!

Reply
ruuds

Cześć!

Dzisiaj super dzień za mną: wyspałem się, przyszedł telefon i na koniec dnia udana krótka sesyjka. Planowałem dziś nie grać tylko zająć się instalowaniem różnych aplikacji i ogólnym zapoznaniem się z telefonem, ale źle bym się czuł gdybym nie odpalił pokera.
Miałem zaplanowaną sesję ok 90 minutową, ale stwierdziłem że więcej czasu poświęcę na to co pierwotnie zaplanowałem. Nie ukrywam, że hojność rybek graczy zachęciła mnie do takiej a nie innej decyzji:

Spoiler

Muszę wpłacić ok 150$ na starsy, żeby dokończyć bonus od pierwszej wpłaty i chyba siąde już do Nl25 przy następnej sesji.
Będzie na koncie ponad 30 BI także nie ma na co czekać.

Pozdrawiam

Reply
ruuds

Cały dzień zbieram się do sesji, ale nie mam żadnej bazy rąk z NL25 i ciężko mi się zebrać(albo to tylko pretekst i wmawianie sobie czegoś, żeby nie grac- nie wiem)

W każdym bądź razie jeżeli chcielibyście ze mną podyskutować na temat bazy NL25 FR to dajcie znać. Dosyć duże volume robię, także moja wiedza na ten temat szybko by się pogłębiała i za tydzień - dwa mógłbym aktywniej przystąpić do tych rozmów.

Od wczorajszej sesji, chciałbym ostatniej na NL10, nic nie grałem.
Teraz próbuje znaleźć jakieś fajne aplikacje do czytania ebooków na androidzie.
Wiadomo, że najlepsza opcja to Kindle, ale obecnie nie mam kasy na niego.
Zobaczymy czy sprawdzi się do 20 minutowego czytania w autobusie podczas dojazdu do szkoły.

Reply
ruuds

Witam wszystkich.
Dziś zagrałem pierwsze w życiu sesje pokerowe wyżej niż NL10 mianowicie NL25.
Powiem krótko: TRAGEDIA jeżeli chodzi o moją grę. Powinienem zaoszczędzić jakieś 50$ minimum gdybym nauczył się obsługiwania przycisku fold.
Jestem wkurwiony na siebie, bo jeżeli chodzi o rozdania to nie było żadnch coolerów ani nic, po prostu oddawałem kasę regularsom.
Wstawię przykładowe bezmyślne zagrania:

Spoiler

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BB (Hero)$26.91:///////;UTG2$10.70:///////;MP1$26.80:///////;MP2$25.32:///////;MP3$25.00:///////;CO$25.00:///////;BU$14.07:///////;SB$23.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with Q:d, Q:h.
4 folds, CO raises to $0.61, 2 folds, Hero raises to $2.25, CO raises to $5.01, Hero calls $2.76.

Flop: ($10.12) 3:h, 3:c, 2:h (2 players)
Hero checks, CO bets $6.76, Hero raises to $21.90, CO calls $13.23.

Turn: ($52.01) 7:c (2 players)

River: ($52.01) 5:h (2 players)

Final Pot: $52.01.
Results follow:

CO shows two pairs, kings and threes(K:d K:h).
Hero shows two pairs, queens and threes(Q:d Q:h).

CO wins with two pairs, kings and threes(K:d K:h).

Tutaj NIE DAM SIę KURWA WYBLEFOWAĆ pre, a co!
Typ unk, ale nie odwala raczej żadnych crazy akcji bo cisnął na wielu stołach.
22,75$ powinno zostać w kieszeni

Spoiler

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP2 (Hero)$41.41:///////;MP3$20.66:///////;CO$5.04:///////;BU$25.78:///////;SB$33.70:///////;BB$30.94:///////;UTG2$11.21:///////;MP1$12.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with J:s, A:c.
2 folds, Hero raises to $1.00, MP3 folds, CO calls $1.00, BU folds, SB calls $0.90, BB folds.

Flop: ($3.25) A:s, 8:s, 2:s (3 players)
SB checks, Hero bets $2.00, CO folds, SB raises to $7.00, Hero calls $5.00.

Turn: ($17.25) 9:s (2 players)
SB bets $9.00, Hero calls $9.00.

River: ($35.25) 5:d (2 players)
SB bets $16.70, Hero folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $35.25.

Tutaj na flopię fold. Callnąłem ten raise chcąc trafić piki i trafiam, ale Pan dalej napiernicza więc co mi zostaje? A call turn> parodia. LICZYŁEM, że wielmożny Pan przestanie betować, a tutaj jak się nie chce z tym stackować to fold flop.
14$ powinno zostać na koncie.

Spoiler

Jedna z pierwszych rąk na nowym limicie:) :

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG2$25.00:///////;MP1$57.88:///////;MP2$25.00:///////;MP3$25.00:///////;CO$24.90:///////;BU$13.69:///////;SB$25.10:///////;BB (Hero)$25.00:///////;UTG1$26.67:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:d, K:h.
2 folds, MP1 calls $0.25, MP2 folds, MP3 raises to $1.20, CO calls $1.20, 2 folds, Hero raises to $4.00, MP1 folds, MP3 raises to $8.50, CO folds, Hero calls $4.50.

Flop: ($18.55) 5:d, 8:h, 5:h (2 players)
Hero checks, MP3 bets $5.30, Hero calls $5.30.

Turn: ($29.15) J:c (2 players)
Hero checks, MP3 bets $6.00, Hero raises to $11.20, MP3 calls $5.20.

River: ($51.55) T:c (2 players)

Final Pot: $51.55.
Results follow:

MP3 shows two pairs, aces and fives(A:s A:d).
Hero shows two pairs, kings and fives(K:d K:h).

MP3 wins with two pairs, aces and fives(A:s A:d).

Tutaj znowu, co on tak reraisuje tutaj pre jak nie AA? Mówię sobie kurwa ma na pewno AA no ale call!
A potem postflop: nie wiem na co liczyłem, nie wiem co zagrałewm- po prostu już pre wiedziałem, że jestem w plecy i tylko czekałem na wyrok nie mogąc nacisnąć przycisku fold.
21$ powinno pozostać na koncie!

Tym oto sposobem(było jeszcze kilka głupich calli z mojej strony) powinno być na koncie o 75$~ więcej które zaliczam do spazzów.
Jestem na siebie zły strasznie, mówiłem sobie przed grą co innego, a potem wyszło jak zwykle.

Na wykresie wygląda to tak:

Spoiler

Na koniec było trochę card dead i ogólnie co chwila dostawałem 3 bety- kolejny problem bo wydaje mi się, że tak napierdalają bo zobaczyli że foldowałem wcześniej i myślę sobie "callne".

Jutro piątek i mam nadzieję dobre gierki będą. Ogólnie na pierwszy rzut oka jest tutaj więcej fishów niż na NL10, no ale za długo to nie grałem i może akurat tak trafiłem.
Pozdrawiam

Reply
Chmielu89

.

Reply
ruuds

Oj nieudany mój początek na NL25, nieudany!
Dzisiaj grałem sesje jakieś 1,2k rąk i szło ładnie, powoli małe pule zgarniałem i był profit.
Nagle, dostałem dwie akcje równolegle gdzie poszły 2 BI.
KK przegrałem na AA gdzie myślę fold pre wchodził w grę oraz złapałem strita który okazał się gorszy od fulla(tutaj też nie wiem czy to nie overplay).
Jeżeli macie jakieś pomysły co do rozegrania zapraszam:

KK
98s

Takim oto sposobem póki co na NL25 -3BI. Miałem stop loss na 3 BI, ale wpłaciłem sobie 130ojro żeby do końca wyrobić first depo bonus i dam sobie jeszcze sesje dwie.
Dzisiaj grało się już o wiele lepiej, sizingi ogarnąłem i widze, że to to samo co NL10 tylko gram o większe pule. Może uda się zaliczyć jakąś udaną sesję i utrzymać się tutaj, na co bardzo liczę.

Dzisiaj walczymy wieczorem, więc sesje jeszcze przed meczem zagram jakąś 90 minutową.

Dziś bez wykresu, ale nie wygląda on imponująco jak już mówiłem, -3BI.

Pozdrawiam!

Reply
ruuds

Skończyła się dla mnie przygoda na Nl25, w rollu zostało 600$, a na gry wczoraj i dzisiaj poszło jakieś 250$.
Wypłacam bonus i bedę grał na NL10, nie mam siły po takim wpierdolu na cokolwiek, czuje się fatalnie i odechciewa się gry w pokera ogólnie.
Jedyna akcja na KK to scallowane do 3 betów sety oraz AA, jedyna akcja na set od midstacka, który na rvr folduje.
Dziś nie wygrałem nic, a wjebałem naprawdę sporo.

Zauważyłem po dzisiejszych gierkach, że jest tutaj o wiele większa agresja, jestem ciągle atakowany 3 betami i niestety bez statsów nie mogłem sobie z tym poradzić.
Mogłem kupić za BI, inaczej by się to zapewne skończyło.
Straciłem 10 BI więc chyba rachunek prosty.
Jestem pojebany i niestety strwierdzam, że wyżej niż NL10 grać nie jestem w stanie- będą mnie po prostu mocno bić, mimo że to nadal jebane mikrostawki.
Pozdrawiam

Reply
sfera69

Napisane przez ruuds

nie wiem na co liczyłem, nie wiem co zagrałewm- po prostu już pre wiedziałem, że jestem w plecy i tylko czekałem na wyrok nie mogąc nacisnąć przycisku fold.
[

Jakbym słyszał siebie.

Odbudowa rolla i kolejny atak! Skocz na mindset i oceny rak z NL25, a przy nastepnym ataku troche przynitowac i wiecej obserwowac niz pchac sie w marginalne spoty i bedzie spoko :) Trzeba sie przyzwyczaic do nowych stawek :)

Reply
Arth21

może zmień room na taki, gdzie jest dużo niższy poziom graczy? Grałem na starsach party i fulltilcie i jestem negatywnie nastawiony do tych roomów z powodu olbrzymiej ilości chorych akcji i kręcenia się non stop wokół zera. Poziomu wysokiego raczej nie widziałem, ale to z racji tego, że na tych roomach grałem max. NL5 i sity za 1$. Teraz zmieniłem room, ograniczyłem ilość stołów, bardziej skupiam się obserwacji przeciniwników i wykorzystywaniu ich błędów i póki co spory +. Tak więc, napisz posta w dziale "poker room dla ciebie" i opisz czego oczekujesz po poszukiwanym pokerroomie, a napewno dobrze ci doradzą ;)

Reply
ruuds

Wczoraj zrobiłem sobie dzień wolny od pokera, dziś jedna sesja za mną.
Niestety nie wyszło najlepiej, około 2BI w plecy się zakończyło.
Spazzów nie było, ale też bez żadnych spektakularnych rozdań.

Ponownie zaczynam wędrówkę w kierunku NL25, na tą chwilę roll ok 450$ także nic tylko zbierać BI.
Pozbieram 2 miesiące i znowu wpierdolę profit w 2 dni.

Ostatnio nic nie napisałem odnośnie meczu Polaków, ale co tu pisać- żegnaj Brazylio.
Przykro patrzeć na brak zaangażowania naszych i więcej na ten temat ciężko coś napisać.

[up]
Witam na blogu!
O zmianie roomu zadecyduję po wyrobieniu reszty bonusu, zostało jakieś 200~~ ojro do ugrania więc na pewno pozostaję na ten czas.
Słabo grałem na NL25, podobnie było przy zmianie NL2>NL5. Bardzo mało grywalnych rąk a jak już były i dostawałem raise to nie mogłem odkleić się od nich.
Polowe straty można było ograniczyć spokojnie także jestem zły na siebie o to o czym już pisałem.
Gra niestety toczy się dalej, nikt mi $$$ nie da za darmo, a też tych które oddaję poprzez hero calle nie dostane z powrotem.
Jak bonus wyrobię to będę myślał nad kolejnym first depo, wtedy rozejrzę się nad jakąś ciekawą ofertą.
Teraz czeka mnie jeszcze pewnie z 2 miechy grindu NL10 na starsach.

Reply
ruuds

Nie chciało mi się nawet tego wrzucać, ale pochwalę się.
Odechciewa się. Odechciewa się wrzucania rąk do oceny, odechciewa się przeglądania rąk, odechciewa się grać.
Moja gra nie jest idealna, niepotrzebnie 2x callowałem na turnie nie mając oddsów w nadziei złapania koloru.
Dostając raz donkbeta od fisha nie wiedziałem co zrobić: raisować czy callować. Potem znowu zgłupiałem i sam nie wiem jak to grać:

Spoiler

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]CO$4.39:///////;BU$4.00:///////;SB$6.99:///////;BB$10.00:///////;UTG2 (Hero)$10.00:///////;MP1$14.70:///////;MP2$4.36:///////;MP3$7.02:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with Q:c, Q:s.
Hero raises to $0.40, 5 folds, SB calls $0.35, BB calls $0.30.

Flop: ($1.2) 6:c, T:c, 5:h (3 players)
SB bets $0.70, BB folds, Hero calls $0.70.

Turn: ($2.6) 4:c (2 players)
SB bets $0.70, Hero calls $0.70.

River: ($4) T:s (2 players)
SB bets $1.20, Hero folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.

Teraz myślę, że można było raisowac turn. Z 2 strony chciałem, żeby dalej betował swoje Tx. Na rvr super karta dla mnie i nie wiem czy call tutaj jest ok.

Mam proste życie: szkoła, poker, wyjście z psem(jeden z najlepszych odrywników od pokera- dziennie poświęcam na to 1-1,5h i często fajnie resetuje między sesjami) sporo czasu spędzam z młodszym rodzeństwem(bracia 4 i 8 lat) grając w różne gry i imprezy jak najdzie mnie ochota(generalnie lubię sobie wypić i się pobawić-kto nie lubi ;) ), ale wiem że następny dzień będzie wycięty z kalendarza i dlatego frekwencja moich wyjść do klubu jest zdecydowanie mniejsza od frekwencji kumpli ze studiów i od frekwencji, jaką miałem pół roku temu.
Zmieniło się, odkąd wziąłem się za pokera powiedzmy 'poważniej'. Szkoda jest mi następnego dnia, kiedy to mógłbym zagrać sobie 2-3 sesje a tak jedna wieczorkiem maksymalnie jest możliwa.

Pamiętam kiedyś wygrałem satelitkę jakąś i turniej wypadł w dniu imprezy.
Wyjść się napić nie wyszedłem, za to z turnieju odpadłem jakoś szybko, a w sesji utopiłem jakieś 20BI(jeszcze przy atakowaniu NL5-był stop loss niby 5BI a skończyło się jak zawsze :facepalm: ) W tym czasie mogłem świetnie się bawić, a wpierdalałem uciułany na NL2 hajs(nie storbiłem, przy jakichś 50BI na NL2 się opamiętałem i zakończyłem grę)

Takie tam historie, miałem zakończyć na rozdaniu posta, ale naszło mnie na małą dygresję.

Reply
ruuds

Witam wszystkich.

Dzisiejszy dzień trochę różny od wczorajszego, więcej spotów i ogólnie lepiej się grało.
W końcu udało się wygrać jakiegoś stacka _cool:
Były też elementy gorszej gry jak callowanie IP jakichś parek na 3 bet od blindów.

Spoiler

W lutym zabrakło mi 80 pkt żeby wbić gold stara, w marcu miałem nadzieję że na NL25 wpadnie szybko, ale życie zweryfikowało założenia.
Mam do ugrania jakieś 319,73 VPP i to będzie jeden z celów na koniec marca.
Nie jest to jakieś niebywałe i ciężkie założenie, ale jednak mobilizuje do gry.
Zawsze kilka fpp więcej wpadnie i można będzie spróbować sił w satelitkach.

Ostatnio spodobały mi się te za 70 fpp do jakiegoś turka za 11$ R+A.
Gra tam jakieś 100 osób i jest ~10 wejść. Na 5 turków jakie rozegrałem 2 udało się wygrac, tzn jeden scashowałem a raz po zakończeniu satelitki od razu przydzieliło mnie na stół turniejowy. Zabrakło wtedy kilkunastu miejsc do kasy.

2 dni szkoły i wolne będzie, to i można będzie w czwartek i piątek pograć te 2 sesje więcej.

Reply