Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - AQ vs unknown

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
225 Wyświetlenia
xbibol

Proszę o ocenę,

Przeciwnik UTG: 470 rąk - nie odegrał większej roli w rozdaniu
VPIP: 21; PFR: 5; AF: 1,8; WTSD: 34,3; limp: 21 (EP - 14)

Przeciwnik MP: jak w tytule - 25 rąk;
VPIP: 20; PFR: 8; AF: 1,5; WTSD: 20

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$5.21:///////;SB$5.99:///////;BB$8.93:///////;MP2$5.00:///////;MP3$3.45:///////;CO$2.49:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q:s, A:c.
MP2 calls $0.05, MP3 raises to $0.15, CO folds, Hero calls $0.15, 2 folds, MP2 calls $0.10.

Flop: ($0.52) 2:h, 9:s, A:h (3 players)
MP2 checks, MP3 checks, Hero bets $0.30, MP2 folds, MP3 calls $0.30.

Turn: ($1.12) 7:d (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0.70, MP3 raises to $2.00, Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.82.

Po kolei:

Preflop - call bo mam pozycję i nie wiedziałem co oznacza ten raise do 3BB po limpie, chciałem zobaczyć jak się akcja ułoży postflop.

Flop - po dwóch check'ach uznałem, że UTG poprostu nic nie trafił (choć statystyka donkbet=15 i aF też niskie więc raczej pasywny) lecz i tak odpuścił rękę po moim zakładzie, MP stawiałem na pocket pair lub AJ+, ale skoro zaczekał więc bardziej prawdopodobne wydało mi się, że ma tam jakąś parkę może coś w stylu TT - QQ i zagrał pod pot control. Więc zagrałem za 3/5pot aby się przekonać czy to nie slowplay Ax lub sety i od takich rąk spodziewałem się check/raise. Dostałem call i tym bardziej już stawiałem go na pockety, być może QQ,KK.

Turn - po check/raise od przeciwnika już właściwie pozostawiłem mu sety (wydaje mi się, że mogły to być 99 - bo na flopie dosyć długo się zastanawiał przed call) i może AK.

W sumie z gorszych rąk, jakie mogły tak zagrać - to chyba jedynie AJ, TT, JJ, QQ KK i to chyba tyle, a reszta to raczej AQ+ i sety, może dwie pary?? np. A9, A7??.

Co sądzicie? Wydaje mi się, że nie był to zbyt tight fold.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Zastanawiales sie nad check behind turn?

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

imo jesli czeka to najczesciej ma tam 2nd parki, moze czasem weak TP, bet bet wyglada tutaj ok bo po prostu mamy najczesciej best hand jednak vs c/r mamy sick spot ale nie za wiele mozemy tutaj zrobic, ciezko zakladac, ze gra tak jakies blefy a Ax nie graja w ten sposob wiec na dobra sprawe nic tutaj nie bijemy i pewnie zobaczymy najczesciej jakis slowplay

pozdro

Odpowiedz
Cytat