Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - AKs ship @ Flop

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
217 Wyświetlenia
xbibol

Witam,

Przeciwnik:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$5.07:///////;MP3$5.07:///////;CO$2.00:///////;BU (Hero)$5.07:///////;SB$13.85:///////;BB$8.28:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with A:d, K:d.
MP2 folds, MP3 raises to $0.20, CO folds, Hero calls $0.20, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.47) T:s, 2:d, 7:d (2 players)
MP3 bets $0.35, Hero raises to $1.00, MP3 raises to $4.87, Hero calls $3.87(All-In).

Turn: ($10.21) J:c (2 players)

River: ($10.21) 4:c (2 players)

Final Pot: $10.21.

Results follow:

Spoiler

MP3 shows a pair of queens(Q:s Q:h).
Hero shows high card ace(A:d K:d).

MP3 wins with a pair of queens(Q:s Q:h).

PF: zagrałem call bo bałem się dostać 4b push - ponieważ nie jestem pewien czy chciałbym się stackować PF z takim przeciwnikiem, no i miałem pozycję a za mną nie widziałem squeeze'rów.

F: zagrałem raise jego zakładu, bo jeśli miałby ręce typu KQ, AJ+ to pewnie by zrzucił, natomiast jeśli zagrałbym call i na turn spadł diamond to pewnie nie wyciągnąłbym już od niego kasy. Po jego shipie i moim call, pot = 10,21 a do wpłacenia mam 3,87 - czyli potrzebuję ok 38% equity. Biorąc pod uwagę, że na pockety (z wyjątkiem 22, 77, TT) miałem 8 outów i dodatkowo jeszcze 8 do flush draw (zdyskontowałem T:d), więc razem 16 outów. hm... teraz jak zamienić outy na equity? HELP. Coś zakręciłem. :facepalm:
Ale! Jak w equilabie przyjąłem jego zakres na TT+,77,22,AKs,AKo to moje equity wyniosło (dla takiego boardu) 48% - rewelacja - czyli znaczy to, że mój spaz był +EV?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
kNoq001

jak zamienic outy na equity - spiesze z pomoca!
jesli nie mamy equilaba pod reka to latwa metoda ktora mozna uzywac podczas gry jest liczenie outow *2 i *4, jesli chcemy poznac nasze equity od flopa do rivera to mnozymy outy *4, wynik to przyblizone equity, jesli od flopa do turna lub turna do rivera to outy *2

tutaj na flopie problem z Twoim raise jest taki, ze nie wywalasz zadnej lepszej reki, wszystko co wyrzucisz to gorsze overkarty ktore bijesz, dodatkowo jesli on wciska Ci AI to jestes najczesciej po gorszej stronie flipa wiec czesciej wole po prostu grac call flop bo
- nie musze wtedy flipowac za stacka na flopie
- nie mam foldequity na lepsze uklady
-on moze czasem bleff barrelowac nasze outy + jak ma zdominowane Ax/Kx to wyciagniemy kase od niego gdy spadna te karty

jesli juz zagrales raise to potrzebujesz tych 38% na call
Equity Wygrana Podział
MP2 41.54% 41.54% 0.00% AdKd
MP3 58.46% 58.46% 0.00% TT+, 77, 22

tyle masz tutaj zawsze, wrzuciles mu AK do rangu a on przeciez golych AK nie bedzie tutaj shipowal :)

pozdro

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Nie masz podstawowej statystyki - raise first. Polecam ją sobie dodać :fdrink

Odpowiedz
Cytat
xbibol

A co ta wartość(raise first) oznacza?

A tak na marginesie, nie mogę nigdzie znaleźć opisu znaczenia poszczególnych statystyk z HUD, próbowałem na stronie HM ale mój angielski jest chyba jeszcze za słaby.
Jeśli ktoś wie gdzie mogę znaleźć coś takiego, to bardzo proszę o wskazówkę.
Może być po angielsku, dam sobie radę. Bardziej zależy mi na linku do strony lub dokumentu gdzie te wszystkie statystyki są opisane.

Z góry thx.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

To znaczy ile ktoś podbija z danej pozycji jako pierwszy podbijający.

Odpowiedz
Cytat