Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - TT i fold na River

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
176 Wyświetlenia
xbibol

Kolejna dziś ręka i oczywiście prośba o ocenę.

Przeciwnik:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BB$5.68:///////;MP2$6.09:///////;MP3$4.00:///////;CO$2.73:///////;BU (Hero)$5.00:///////;SB$5.14:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with T:d, T:h.
3 folds, Hero raises to $0.15, SB raises to $0.45, BB folds, Hero calls $0.30.

Flop: ($0.95) A:c, 9:h, 5:s (2 players)
SB checks, Hero checks.

Turn: ($0.95) 4:d (2 players)
SB checks, Hero bets $0.60, SB calls $0.60.

River: ($2.15) 8:c (2 players)
SB bets $1.50, Hero folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.15.

PF: steal z TT raczej nie musze tłumaczyć, ale call 3-bet to miało być pod seta.

F: Zdziwiłem się na takie zagranie, bo przecież board idealny do cbet'a - wręcz wymarzony.
Po takim zagraniu stawiałem go raczej na jakieś KK-66, KJs+, QJs, JTs, T9s, KQo, chyba takie coś. Ogólnie to bardziej widziałem u niego w tej sytuacji niskie lub średnie pockety bo ze statystyk wychodziłoby, że nie dużo resteal'uje, więc i blefów mniej. Ale niezbyt pewny co się dzieje poczekałem behind.

T: Tutaj po kolejnym checku pomyślałem, że pewnie nie ma tu slowplay'owanego (czy to tak się pisze??) Ax, więc zagrałem za 2/3pot aby wyrzucić jego broadway'e, które mogłyby trafić na River jednocześnie liczyłem na call od niższych parek.

R: Po check Flop i call Turn obudził się na River.
Jedyne co mi pasuje do takiej linii to chyba para 88, która trafiła seta lub A8 , ale ze względu na mały resteal to chyba nie miałby tu takiej ręki? Jedyne drawy to 76, które trafia, lecz gość nie wyglądał na jakiegoś luźnego i szalonego, który gra 3b PF z 76, czyli ten zakład musiał być for value.

Co o tym sądzicie? Muszę jeszcze raz sobie przemyśleć to rozdanie.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

pre nie masz oplacalnego calla pod seta ale reka jest wystarczajaco dobra tym bardziej gdy ktos szerzej 3betuje i gdy mamy pozycje
na flopie imo on tam air nigdy nie ma, to jest swietny board do cbeta wiec najczesciej ma jakies 2nd parki/slabe Ax/nutsy ktore trapuje, gram tutaj po prostu checkdown bo nie widze gorszych rak od ktorych dostaniemy value a w najlepszym wypadku ma na nas 6 outow wiec nie musimy sie przed tym specjalnie protektowac

jego linia na river potwierdza wlasnie slowplay, ma bardzo niskie afq na tym streecie i imo nigdy tam nie blefuje

pozdro

Odpowiedz
Cytat