Witam,
Proszę o ocenę.
Przeciwnik:
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)
Known players:
[tg]SB$10.55:///////;BB (Hero)$5.39:///////;MP2$12.57:///////;MP3$5.76:///////;CO$1.47:///////;BU$5.17:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with Q:c, A:c.
3 folds, BU raises to $0.15, SB calls $0.13, Hero raises to $0.60, BU calls $0.45, SB folds.
Flop: ($1.35) 5:h, 9:s, A:d (2 players)
Hero bets $0.65, BU calls $0.65.
Turn: ($2.65) A:s (2 players)
Hero checks, BU bets $1.25, Hero raises to $2.80, BU raises to $3.92, Hero calls $1.12.
River: ($10.49) 4:s (2 players)
Final Pot: $10.49.
Results follow:
Spoiler
BU shows a full-house, nines full of aces(9:d 9:c).
Hero shows three of a kind, aces(Q:c A:c).
BU wins with a full-house, nines full of aces(9:d 9:c).
PF: 3-bet squize jako resteal z AQs to wydaje mi się dobrym zagraniem, bo przeciwnik od początku gdy się dosiadł dużo steal'ował z BU, raz go już wcześniej 3-bet'owałem z SB. Więc liczyłem się z tym, że może mnie tutaj luźniej sprawdzić.
Po jego call spodziewałem się, że pomimo luźniejszego calling range w tym przypadku to i tak raczej będą to parki, broadway'e i AT+.
F: flop spada bardzo suchy i trafiam A więc c-bet'uję za ok. 1/2pot aby utrzymać słabsze ręce. Przeciwnik zagrywa call, czyli plan się udał (tak myślałem).
T: spada drugi A i mając top seta, z czego dwa Asy leżą na stole to pomyślałem, że zagram check/raise aby przeciwnik pomyślał, że jednak nie mam tego Asa tylko na flopie grałem c-bet bluff. Liczyłem, że zagra tu float z parkami może broadway'ami i może z jakimś gorszym A - choć akurat tych Asów to on tam miał najmniej. Chciałem wyciągnąć od niego jakiś bluff i dostać więcej value. I znów plan się udał, ale po moim raise on zagrał 3-bet i wtedy pierwsza myśl to było słabszy As lub AK i nie wiem dla czego nie przypuszczałem że może mieć od flopa seta. Właściwie to wiem czemu nie pomyślałem o secie - po prostu zaczarowała mnie moja ręka ![]()
No i stack off.
Mam pytanie co wy robicie w takich sytuacjach, no bo jak się tak zastanawiam nad tym rozdaniem to sobie myślę, że nawet gdybym podejrzewał go o seta/fula to nie jestem pewien czy potrafiłbym zrzucić top seta, tym bardziej że jeszcze miałem szansę trafić Q lub A na River i mieć NUTS.