Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Live show tv ;)

220 Posty
57 Użytkownicy
100 Reakcje
14 K Wyświetlenia
incasent

Witam wszystkich.
Gram w pokera od 5-ciu lat .. bez większych sukcesów niestety...
W następnych postach pewnie napiszę coś więcej o sobie.

Czasami będę dawał linka do join.me - tak jak teraz.
Pewnikiem usłyszę wiele krytyki na temat moich zagrań - i własnie o to mi chodzi ;)
Have funn :)

Join.me episode one ;)

https://join.me/905-851-721

Odpowiedz
Cytat
219 odpowiedzi
incasent

Leją mnie jak chcą :)

Odpowiedz
Cytat
incasent

Witam Ponownie.
Obiecałem coś o sobie napisać , co też czynię :)
Mam na imię Piotr i w czerwcu tego roku skończę 40 lat .... niestety.
Na Pokertars znajdziecie mnie po nickiem _piotr.mm ( wiem że jest wybitnie wymyślny :facepalm: )

Pierwszą styczność z pokerem miałem pewnie jak większość z Was w podstawówce. Było to oczywiście 5 card draw.
Natomiast do Holdem'a pierwszy raz zasiadłem w grudniu 2008r. Reklama PokerStars na Eurosporcie zrobiła swoje, a że był to równiez okres przestojów w pracy - gra przy stolikach playmoney pochłonęła mnie całkowicie :D

Zabawa na Playmoney była wyśmienita, ale bardzo kusiło mnie pograć sobie na prawdziwe pieniądze. Nie raz włączałem sobie stoliki z najwyższych stawek, oglądąjąc grę zawodników mających w stacku po kilka tysięcy $ - nie ukrywam że byłem w szoku !
Szukając w necie informacji o pokerze natrafiłem na fajne forum pokerowe.
Poznałem na nim masę sympatycznych ludzi i chciałbym tutaj wszystkich serdecznie pozdrowić !Dowiedziałem się tam przy okazji o freerollach, dzieki którym bez wkładu własnego można wygrac kilka $.

No i zaczęło się ..... co uzbierałem na freerollach 1$ to szedłem z tym na stoliki cashowe ....
Nie wiem ile razy wygrywałem jakies kilka/kilkanaście $ i przegrywałem wszystko ....
I znowu freerolle.
A że z tych freerollków $ ciągle było za mało to wciąż poszukiwałem haseł, zakładałem multikonta i rejestrowałem się na wszystkich możliwych pokerroomach które oferowały darmowy kapitał ...
Teraz żałuje, bo nie mogę podpiąć kont pod Pokertrategy, dodatkowo miałem masę problemów przez te multikonta. Ale założyłem sobie, że nigdy na pokera nie wpłacę nawet 1pln więc to był jedyny sposób na zgromadzenie jakiegokolwiek kapitału. ( Do dzisiaj nie wpałciłem nawet 1zł. )

Gra w tych freerollach uświadomiła mi, że gra cash nie jest dla mnie i zdecydowanie wole sitki 90-180 osobowe oraz MTT. ( oczywiście do dzisiaj grywam okazjonalnie cash - najbardziej odpowiada mi zoom na P* i rush na FTP gdzie chyba zarobiłem najwięcej ).

Od maja/czerwca roku 2009 grałem juz tylk0 sitki i mikro mtt.
Zarabiałem głównie na Evereście i Unibecie ( Na Unibecie nawet w jednym z turków
wyeliminowałem Michała Wiśniewskiego za co dostałem ogromna kwotę 50 Euro :D ).
Zgromadziłem jakiś tam kapitał na róznych roomach i ligach, a wszystko szło na PokerStars - tam niestety dostawałem najwiekszy wpier***.

Ale w końcu w roku 2010 nawet na PokerStars zacząłem coś tam wygrywać.
Zaczęła sie promocja dla Polaków - Sunday PL. Nie pamiętam jak długo trwała, ale satelitki z rebuyem wygrywałem dosłownie hurtowo. ( Chyba nigdy nie zagrałem turnieju głównego ;) )
Dodatkowo grałem również inne satelitki 5,5$+ ( 55$ za wygraną ) mając całkiem fajny profit.
Wszystkie Dolary turniejowe szły na sity 180-cio osobowe i mikro mtt.. W czerwcu na moim koncie w kasjerze widniało ponad 1.500 $ - jaki ja byłem z siebie dumny :D

Niestety przyszłą korekta. Grając 180tki 3,5+ reb łatwo o spory zjazd przy takim rollu.
Zresztą ogólnie gra się nie układała i pod koniec roku roll stopniał do 700 - 800$ .. nie ukrywam, że byłem wściekły. Tym bardziej że od kilku miesiecy grałem juz z HM'em i wydawało mi sie że moja gra jest na odpowiednim poziomie....

Zaprzestałem gry. Resztę kasy w 2011 wypłaciłem na Skrilla i kupiłem za nia Plasmę i sprzęt do siłowni. Wróciłem do swojej dawnej pasji - rysowania.
Wklejam jeden z moich szkiców - mam ich wiecej - z czasem się nimi pochwalę ;)

To be continued........

Odpowiedz
Cytat
incasent
incasent

Join.me II

https://join.me/841-453-374

Odpowiedz
Cytat
incasent

Easy fold ?

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2539815_71F07A0B08

Odpowiedz
Cytat
5deuces

Nie przejmuj się. Gdybyś dał call, to zamiast ósemki spadł by As :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Rysiobrutal

naprawde ten rysunek twoj ? jak dla mnie super :D

Odpowiedz
Cytat
incasent

to se ne da Pane Havranek ...

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2539976_824E654491

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2540061_0D8234578C

Odpowiedz
Cytat
incasent

Napisane przez Rysiobrutal
naprawde ten rysunek twoj ? jak dla mnie super :D

Naprawdę mój :)
Maluję tez czasami tzw " Digital Painting "

Oto jeden z nich :

Z czasem wrzucę więcej :)

Odpowiedz
Cytat
incasent
incasent

Pierwsze HU ...
Obym nie przegrał - LOL
Mam przewagę ponad 4:1

Odpowiedz
Cytat
incasent

Sesja na plus :)

1-wsze miejsce w 180 man 4,5$
2-gie miejsce w 1,35 KO ...

Nie wiem ile turków zagrałem ...
Najgorzej idą mi 2,5$ turbo - leją mnie tam jak chcą ....
W turkach non turbo inna bajka ;)

Drogi/Droga _piotr.mm,

Ukończyłeś turniej na 1szy miejscu. Nagroda w wysokości 221,49 USD została przelana na Twoje konto prawdziwych pieniędzy.

Drogi/Droga _piotr.mm,

Ukończyłeś turniej na 2gi miejscu. Nagroda w wysokości 17,98 USD została przelana na Twoje konto prawdziwych pieniędzy.

Pzdr.

Odpowiedz
Cytat
incasent

Napisane przez 5deuces
Nie przejmuj się. Gdybyś dał call, to zamiast ósemki spadł by As :f_biggrin:

I tak wygrałem ten turniej wiec loooozzzz.... ;)

.

Odpowiedz
Cytat
Certh

Gratulacje! :)

Koniecznie wrzuc tu swoje prace - moga byc w ilosciach hurtowych!

Odpowiedz
Cytat
erefkey

Te rysunki są fenomenalne :sdrink

Możesz napisać jaką wiedzą się posiłkowałeś ?

Samouk ?

W sumie interesuję się rysowaniem, ale takich dzieł to jeszcze nie potrafię szkicować.

Czym Ty to malujesz ?

Stricte pokerowe pytania :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
incasent

Napisane przez Certh
Gratulacje! :)

Koniecznie wrzuc tu swoje prace - moga byc w ilosciach hurtowych!

Dzięki Certh :)

Te szkice i DP ( Digital Painting ) są dość czasochłonne i na te bardziej zaawansowane potrzebuje niekiedy 20 godzin żeby ich skończyć.
Jakbym wrzucił wszystkie na raz, to czym że ja weekondowy pokerzysta zainteresowałbym w przyszłości czytających ten blog :P

Ale obiecuje, że sukcesywnie będę wrzucał nowe.
Dzięki że do mnie wpadłeś :)

Napisane przez erefkey
Te rysunki są fenomenalne :sdrink

Możesz napisać jaką wiedzą się posiłkowałeś ?

Samouk ?

W sumie interesuję się rysowaniem, ale takich dzieł to jeszcze nie potrafię szkicować.

Czym Ty to malujesz ?

Stricte pokerowe pytania :pokerface:

Samouk.
Rysowałem od kiedy pamiętam.
Szkice robię w ołówkach - oczywiście używam różnej "miękkości" ołówków
Od 2h po 8b.
Te kolorowe to Digital Painting i maluje to w Photoshopie. Jest to właściwie dla mnie nowość. Zacząłem się tym bawić w maju ubiegłego roku.
Ta "technika" daje niesamowite możliwości ....
Dziełami bym tego raczej nie nazwał ;) - takie tam domoróbki :)

A tu na poprawienie humoru kilka bazgrołów z podstawówki ( 4-ta klasa podstawówki - zeszyt od matmy :D )

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
incasent

Bry :)

Czytając dzisiaj dogłębną analizę jednego z wczorajszych spotów Oloriona ......

Napisane przez Olorion

Napisane przez narybek
Siema
Moglbys zanalizowac te reke z twojej perspektywy?
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2552357_070F487D19

Pozdrawiam

PokerStars Hand #96024106981: Tournament #712010002, $154+$154+$12 USD

Seat 2: Olorionek (8798 in chips)
Seat 8: m3gam3 (2027 in chips)
Seat 9: rybunia (2945 in chips)

...... przypomniały mi się treningi prowadzone przez Olora i Pyszałka .... qrcze strasznie szkoda że ich juz nie ma . Nie raz zarywałem nockę żeby oglądać Ich wyczyny. Sposób w jaki prowadzili te treningi był na tyle fajny i niepowtarzalny, że zawsze z niecierpliwością czekałem na następne.
Olora czasami spotykałem przy stołach satelit SundayPL. Bardzo irytowały mnie Jego pushe w fazie bubel - dzisiaj wiem jak dobre były te zagrania.

I właśnie z powodu SundayPL znów powoli wróciłem do Pokerka. Dostałem jakiegoś maila w marcu 2012 że rusza kolejna edycja. Nie brałem w niej udziału, ale znowu zacząłem odwiedzac PokerStrategy i pogrywać jakieś cashe na Everku - z całkiem miłym efektem ;]
W czwerwcu natrafiłem na blog Włoda i pierwszy raz przeczytałem o stakingu.
Kasa z Everka powędrowała na konto PS i zacząłem delikatnie lokować ją w staking.
Miałem sporo szczęścia.
Na początku kilka inwestycji b/e potem trafiło sie tez kilka z 250% / 350% roi.
Ale trafiłem też kilka "Jackpotów" ;)
29-ego lipca Johnybananas shipuje hottera ( Jego życiówka w owym czasie ) i z zainwestowanych 40$ robi 560$
Ozzy 8-ego sierpnia również zalicza swoją życiówkę i shipuje Biga 55 ( niestety zainwestowałem minimum bo tylko 1% , ale roi w okolicach 700% tez dało niezły zysk )
No i oczywiście Surud !
12-ego sierpnia shipuje SWU !!! ( równiez Jego zyciówka )
Moja cegiełka o wartosci 40$ zamienia się w 3.540$ !!!!!

- w ciagu niecałego miesiąca znowu miałem pokaźny bankroll.

Druga połowa roku już niestety nie była tak łaskawa i roll stopniał do 3k$. Zawiesiłem na jakiś czas moją działalnośc " inwestycyjną " :D - znowu więcej czasu zajmowało mi szkicowanie i malowanie :)

Od jakiegoś czasu znów powoli wracam do gry i do stakowania graczy. Mam nadzieję usystematyzować moją grę i tygodniowo grać minimum 2 sesje. Może 3.
W weekendy pewnie będę dawał link do join.me no i oczywiście będę wrzucał jakies dziwne ręce.

Będę wdzięczny za wszelką krytykę.

Jak już zacząłem wrzucać te moje szkice, to dzisiaj dokładam kolejny.
Ołówki - szkic na zamówienie dla mojego Syna ;)

Pozdrawiam i do zobaczenia przy stołach !

Odpowiedz
Cytat
tomziom

Powodzenia Piotr :sdrink

I wytrwałości w blogowaniu, fajnie się czyta _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

fajne szkice, będę zaglądał. powodzenia!

.

Odpowiedz
Cytat