Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - 3-bet w/ AQo z BB & fold Turn

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
231 Wyświetlenia
xbibol

Witam,

kolejne rozdanie z prośbą o ocenę.

Przeciwnik:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]SB (Hero)$5.09:///////;BB$5.00:///////;MP3$5.26:///////;CO$2.09:///////;BU$1.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:h, Q:s.
MP3 raises to $0.15, 2 folds, Hero raises to $0.45, BB folds, MP3 calls $0.30.

Flop: ($0.95) 7:d, A:c, K:c (2 players)
Hero bets $0.60, MP3 calls $0.60.

Turn: ($2.15) 9:h (2 players)
Hero bets $1.35, MP3 raises to $4.21(All-In), Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $3.5.

PF: 3-bet z pozycji SB, ponieważ gram "out of position" no i przeciwnik ma dosyć duże fold to 3-bet w dodatku jego PFR z EP to 22% a na taki zakres z moim AQo jestem z przodu.
Dostaję call i stawiam go na pockety od 77 do QQ, oraz AQ+, KK i AA pewnie by pushował.

F: trafiając TP gram c-bet za 2/3pot i na każdy raise folduje. Co prawda nie wiele pocketów tu trafiło bo tylko 77, ale to jest ręka jaką mu przypisałem do range po call PF. Obawiałem się jeszcze tutaj AK, ponieważ trafiło idealnie.
Dostaję call. Zakres jaki mu daję to QQ, 77, AQs+, KQs, QJs, AQo+, KQo, QJo, KK i AA wyrzuciłem wcześniej. Na taki zakres wciąż jestem z przodu.

T: 9 niczego nie uzupełnia - jest totalnym blankiem - więc gram c-bet 2/3pot i dostaję raise push.

Po takim zagraniu ze strony przeciwnika podejrzewałem, że miał AK, 77 lub 99.
Przeciwnik raczej solidny, nie sądzę żeby robił to z blefami, dla tego mój fold wydaje mi się poprawny. Chociaż do sprawdzenia miałem 2,69 więc potrzebowałbym ok 26% equity. Jeśli się tak zastanowię to ciekawi mnie czy mógł zrobić coś takiego z AJ, AQ bo jeśli tak to na zakres AJ+ mam 49%.

Co o tym sądzicie?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kNoq001

czesc

albo jestem slepy albo nie widze w Twoim popupie staty fold to 3bet, nazwa jest ale nie ma jednostki
anyway pre czesto moze byc to 3bet dla value z SBvMP tym bardziej jesli on tyle otwiera
postflop gram najczesciej tak samo bo on malo folduje na cbety, sa jakies drawy jednak na ship nie sadze abysmy byli czesto z przodu, jednak na tych stawkach jak gramy na taga to dostajemy czesto just call od AJ czy AT, nie sadze aby tak shipowal Kx a nie wiemy ile ma fd w rangu dlatego daje mu po prostu kredyt na reke

pozdro

Odpowiedz
Cytat
xbibol

Faktycznie, brakowało tej statystyki - u niego to było 83%

Podsumowując - gram nie źle a dostaję po dup.e?

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

taki jest poker, musisz miec swiadomosc, ze mozesz grac bardzo dobrze przez kilkanascie/dziesiat tysiecy rozdan a jednak bedziesz dostawal po dupie

Odpowiedz
Cytat