Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - squize w/ AKo IP

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
182 Wyświetlenia
xbibol

Proszę o opinię.

Przeciwnik z MP to unk.
33/33 po 7 hands. To było pierwsze rozdanie, w którym brał udział.

Przeciwnik z SB to unk.
45/9 po 26 hands. Po stacku i poprzednich rozdaniach sklasyfikowałem go jako słabego gracza.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BB (Hero)$5.00:///////;MP2$5.00:///////;MP3$5.07:///////;CO$1.58:///////;BU$7.74:///////;SB$2.58:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:d, K:c.
MP2 folds, MP3 raises to $0.15, 2 folds, SB calls $0.13, Hero raises to $0.60, MP3 folds, SB calls $0.45.

Flop: ($1.35) 4:d, T:s, 2:s (2 players)
SB bets $0.15, Hero calls $0.15.

Turn: ($1.65) 2:h (2 players)
SB bets $1.83, Hero folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.65.

PF: squize dla tego, bo nie chciałem grać na MP bez pozycji bez inicjatywy, no i często wygram PF. Dostaję call od SB i trudno w tym momencie postawić go na jakiś zakres.

F: gracz z SB zagrywa niski db 1/10pot na niskim boardzie więc podejrzewam, że musiał coś trafić lub już preflop miał jakąś parę, być może JJ. Sprawdzam tego donkbeta i tutaj rodzi się pierwsze pytanie: czy nie powinienem raise'ować w takiej sytuacji? Bo często widziałem foldy po takim zagraniu. Zdecydowałem się na call bo miałem tylko over karty i nie za bardzo wiedziałem co zrobić a sprawdzenie było tanie.

T: c-bet push od przeciwnika nie zostawił mi innej możliwości jak tylko fold.
I podejrzewam, że miał tam seta na flopi i dostał fula na turn, lub na fopie trafił 2 i turn dał mu tripsa.

Co myślicie o takim rozegraniu i podpowiedzcie jak sobie radzić vs donkbet na takim boardzie?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
bartekdrzewo148

właśnie ja też mam problem z cbetowaniem bądź raisowaniem niskich donków shortów na flopie. Zauważ, że board spada prawie śmieciowy. Myślę, że call spoko bo raisując wyrzucasz tylko te karty które nie trafiły(i to nie wiadomo na fisha, pozatym to short), , a myślę, ze fiszek nie zrzuci na jednego beta swoich 33 czy nawet A2 a w przypadku calla możliwe, że jesteśmy nadal lepsi ale nie chcemy budować puli tylko z Ahigh.
turn to oczywistość-fold

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

czy nie powinienem raise'ować w takiej sytuacji? Bo często widziałem foldy po takim zagraniu.

a co daje Ci raise? jakie rece wywalasz a jakie zostawiasz u niego w rangu?
co daje Ci call?

Odpowiedz
Cytat
xbibol

Raise pozwala mi wyrzucić ręce, które nie trafiły kompletnie, a przeciwnik zagrał donkbeta bo nic nie trafił.
???????????

AAAAAAAAA !!!!!! Eureka!

Przecież, jeśli wywalę takie ręce to zostawiam tylko te, które mnie w tym momencie biją, a wyrzucam te które blefują, a z którymi wygrał bym na showndawnie. Tylko musiałbym dostać check na turn.
Tylko pytanie jest co jeśli na turn dostanę kolejny zakład, tak jak w tym przypadku? Pozostaje wtedy fold.

Czy o to chodziło?

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

o to mi chodzilo :)
zauwaz, ze masz tutaj najlepsze Ahigh i bijesz wszystkie rece ktore nie trafily
czy masz foldequity na lepsze uklady? sensowne rece ktore moga foldowac to 55-99 jednak to jest fisz wiec nie wiemy czy sobie nie zagra b/c z takimi ukladami + pompujemy pota z niegotowa reka izolujac sie jednoczesnie na lepsze
co gdy robi kolejny bet na turnie? fold i szukasz lepszych spotow - nie musisz wygrywac kazdej puli, pamietaj, ze na takich boardach bedziesz mial TP/overpary/fd i to sa rece ktore maja equity wiec to nie jest tak, ze foldujac tutaj AKo foldujesz jakis topswojego rangu - NIE! top Twojegor rangu to beda wlasnie w/w rece i z nich bedziesz ciagnal value a z takim ukladem jak tutaj powinno Ci zalezec na tym aby dojsc w miare tanio do sd bo jednak jakis tam % jego rangu bijesz

w przyszlosci jesli bede wiedzial, ze on potrafi foldowac po donku to mozna to zaczac raisowac aby wygrac pule tu i teraz i nie wystawiac sie na takie akcje jak tutaj na turnie

Odpowiedz
Cytat