Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - AKo vs limp/call @ low board

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
153 Wyświetlenia
xbibol

Proszę o ocenę.

Przeciwnik to unk.
Po 23 rękach 26/13, stack pełny ale limp PF pozwala sądzić, że jest to słaby gracz.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$5.00:///////;SB$8.51:///////;BB$5.75:///////;MP3$6.89:///////;CO$5.33:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with K:d, A:c.
MP3 calls $0.05, CO folds, Hero raises to $0.25, 2 folds, MP3 calls $0.20.

Flop: ($0.57) 4:c, 4:d, 5:d (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0.35, MP3 calls $0.35.

Turn: ($1.27) 7:d (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0.80, MP3 calls $0.80.

River: ($2.87) T:s (2 players)
MP3 checks, Hero checks.

Final Pot: $2.87.
Results follow:

Spoiler

Hero shows a pair of fours(K:d A:c).
MP3 shows two pairs, nines and fours(9:h 9:d).

MP3 wins with two pairs, nines and fours(9:h 9:d).

PF: izolacja limpera z AK za 5BB z pozycją - można powiedzieć, że książkowo. Dostaję call od limpera, więc podejrzewam go głównie o pockety i suited, ale nie wykluczam też Ahigh i może jakieś konektory.

F: flop spada sparowany i niski, c-bet for bluff - chciałem wyrzucić tu głównie właśnie jakieś karty suited, Ahigh, które nie trafiły i może jakieś konektory.
W sumie po limpie PF uważam, że przeciwnik może mieć bardzo szeroki zakres. Jednocześnie nawet jeśli dostanę call od pocketów i może jakichś conektorów, Ax które trafiły 5 mam jeszcze dwie over karty.

T: na turn - skoro na flopie przyjąłem że sprawdzają tylko parki i ręce które trafiły 5 lub 4 to i tak mam ok 48% equity. Poza tym jak wyrzucę z jego zakresu 44, 55, A4, 45, 34 to i tak zostaje jeszcze ok. 260 kombinacji rąk:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

no i dodatkowo otwiera mi się draw do flusha.
W dodatku stawiając zakład na turn dostaję darmowy showdawn.

R: przeczekany zgodnie z wcześniejszym założeniem.

Ręka wydaje mi się rozegrana poprawnie.
Pytanie tylko, czy sizing odpowiedni, bo może można był trochę mniejsze bety stosować?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

jesli betujesz tutaj turn to powinienes betowac takze river - dlaczego? po grajac bet bet nie generujesz tutaj wystarczajaco duzo fold equity na lepsze uklady, jesli ma pp to najczesciej gra dwa razy c/c wiec Ty grajac bet bet nie zarabiasz a palisz kase bo 4 value tutaj nie betujesz i liczysz na foldequity
ogolnie ja tutaj bym rozwazyl checkbehind flop, nie chcemy za bardzo barrelowac dla blefu fisza a jako, ze mamy najlepsze Ahigh to bijemy spora czesc jego rangu

pozdro

Odpowiedz
Cytat