Przeciwnik: ten sam co w poprzedniej ręce tylko kilka rozdań wcześniej.
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)
Known players:
[tg]MP3$2.00:///////;CO$6.38:///////;BU$5.86:///////;SB (Hero)$5.00:///////;BB$6.82:///////;MP2$7.43:///////;[/tg]
Preflop: Hero is SB with Q:d, A:s.
3 folds, BU raises to $0.15, Hero raises to $0.50, BB folds, BU raises to $1.25, Hero raises to $5.02, BU calls $3.75.
Flop: ($10.05) 7:d, A:c, 7:s (2 players)
Turn: ($10.05) 8:d (2 players)
River: ($10.05) 3:c (2 players)
Final Pot: $10.05.
Results follow:
Spoiler
Hero shows two pairs, aces and sevens(Q:d A:s).
BU shows two pairs, kings and sevens(K:h K:s).
Hero wins with two pairs, aces and sevens(Q:d A:s).
PF: 3-bet z AQo vs steal range = 38% powinien być poprawny bo ręka jest lepsza niż jego zakres steala, poza tym nie mam pozycji i wiele flopów będzie dla mnie złych.
Natomiast push na jego 4-bet to nie wiem czy nie jest przesada, chociaż po tej próbce ma 4-bet 50%. No i to jest obrona blindów vs steal z BU więc spodziewałem się tam szerszego zakresu i luźniejszego 4-beta.
Fakt karty mi pomogły i na początku zaraz po rozegraniu tej ręki wydawało mi się, że nie było to najlepsze zagranie, ale jak się zastanawiam to coraz lepiej to wygląda. Wiem, że próbka w statystkach jest mała, ale tylko taką miałem w tym momencie.
Jeśli zastanawiam się nad tym zagraniem pod kątem teorii to wychodzi mi, że zagranie było dobre. Bo: 3-bet vs jego zakres był for value, all-in vs jego 4-bet też (50% z 38 to ok 19% - a na taki zakres mam 58% equity - czyli +EV).