Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - 3b preflop w/ KK - bet/fold Flop

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
160 Wyświetlenia
xbibol

Przeciwnik:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]CO$12.73:///////;BU$5.00:///////;SB (Hero)$5.00:///////;BB$2.93:///////;MP2$5.10:///////;MP3$3.20:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with K:c, K:h.
MP2 folds, MP3 calls $0.05, CO raises to $0.25, BU folds, Hero raises to $0.85, 2 folds, CO calls $0.60.

Flop: ($1.8) 8:c, 8:h, A:d (2 players)
Hero bets $1.10, CO raises to $4.05, Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.9.

PF: moja ręka jest na tyle mocna, że preflop jestem chętny grać o stacki. 3-bet do izolacji limpera przez gracza z BU jest zgodnie ze strategią.
Dostaję call, więc od takiego przeciwnika spodziewam się silnej ręki, bardzo możliwe, że będą tu wysokie pary QQ+ oraz AQ+, bo mój 3-bet (ok. 3,5x) jest mocny. Nie spodziewam się tu słabych rąk typu średnie i niskie pary oraz broadwayów.

F: No i właśnie, po co był ten c-bet? Ponieważ piszę tą analizę trochę później nie jestem pewien powodów, wydaje mi się że pomyślałem sobie, że jak dostanę raise to zrzucę moją rękę, a wyrzucę z rozdania wszystkie słabsze ręce. A raise od przeciwnika był za mojego stacka, więc bardzo prawdopodobne były u niego Asy.
I ponownie ten sam błąd. Przecież jeśli wyrzucam słabsze ręce to izoluję się tylko na mocniejsze.
Wydaje mi się, że mam czasem jeszcze problem w takich spotach bo niby mam super hand a tu spada taki flop i w zasadzie...
Jak to gracie check/fold czy check/call?
Tylko na co liczyć można grając check/call? Że na turn spadnie K? Bo inaczej trzeba by było grać call turn, call river jeśli byśmy tutaj oczekiwali blefu ze słabszą ręką. Tylko czy wtedy nie lepiej zestackować się na flop?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
bartekdrzewo148

moim zdaniem opcje są dwie:
Ja wolę tutaj cbeta, gdyż wprawdzie jest ten A w jego rangu ale są też bardzo możliwe, że QQ, JJ i 1010, które callnie prawdopodobnie na flopie i będzie czekał turna i rivera.(tutaj możesz dobrać niski sizing c beta)
Check/call flop i Check/Fold turn. Gdyż raczej tylko A Ci rzuci dwa bety.(tutaj nie wiesz ile zabetuje na flopie)
A co do raise no to wiadomo-fold
Wrzuciłem do equilaba Twoje KK vs jego QQ,JJ,1010, AKs,AKo,AQs,AQo i masz
tam 49,8% na niego taki range

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

yo

on nie folduje w ogole do 3betow, na flopie takze nie wiele folduje i imo jest typem floatera dlatego ja tutaj widze opcje bet flop z intencja c/c na turnie aby wylapac jego floaty
opcja ofc jest tez c/c flop chociaz to moze byc podejrzane bo taki board zawsze betujemy jako standard czy to z air czy nutsami

na shipa ofc masz fold bez jakis specjalnych readow

pozdro

Odpowiedz
Cytat