Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - AKo (CO) call vs 3b

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
122 Wyświetlenia
xbibol

Przeciwnik:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$5.19:///////;MP3$2.04:///////;CO (Hero)$5.72:///////;BU$4.90:///////;SB$8.12:///////;BB$5.16:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K:h, A:s.
2 folds, Hero raises to $0.15, BU folds, SB raises to $0.45, BB folds, Hero calls $0.30.

Flop: ($0.95) 9:c, 6:d, 5:d (2 players)
SB bets $0.60, Hero calls $0.60.

Turn: ($2.15) 5:h (2 players)
SB bets $1.95, Hero folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.15.

PF: open raise/call bo na takiego nita nie bardzo chciałem się stackować preflop. Wolałem zagrać call i utrzymać jego słabsze ręce, tym bardziej że miałem pozycję, a po moim 4-bet pewnie dostałbym tu ship ale tylko od lepszych.

F: na flopie call bo c-bet nie jest bardzo duży, a jeśli zostawiłem u niego słabsze ręce np, AQ, AJ to trafiając Asa na turn pewnie bym już nie odpuścił.

T: spada co prawda blank ale bet mocny ok 90% pot, ja nie złapałem mojej karty, więc fold wydaje mi się spoko.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

hej

pre jest ok, mozna to callowac bo grajac tutaj 4bet/AI idziesz na flipa wiec mozemy szukac edge postflop
na flopie jednak to folduje - nie spodziewam sie na takim boardzie light cbetow, dodatkowo nie blokujemy zadnego fd wiec on ma je w rangu + nawet nie wiemy czy on cbetuje te AJ AQ bo moze je czekac co jest bardzo prawdopodobne wiec fold flop wydaje sie tutaj najlepsza opcja przy jego pasywnosci

pozdro

Odpowiedz
Cytat