Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sexy Polish Millionaire. Baller Japan / Getting Ripped / Crush Poker

1,808 Posty
207 Użytkownicy
545 Reakcje
174 K Wyświetlenia
ilidek

O blogu:
Blog ten będzie swojego rodzaju dziennikiem ze zdobywania świata HU. O Heads upach wiem dosłownie nic, trzy dni temu zagrałem swój pierwszy HU na necie na kogoś innego niż kumpel. Brak mojej wiedzy nie jest najmniejszym problemem ponieważ mam najlepszego trenera jakiego można sobie wyobrazić, Raskolnikova ale o tym później.

O mnie:
Jak widzicie mam awatar moda, dział Mindset jest działem gdzie najwięcej grasuję. Jestem studentem informatyki drugiego roku, jestem nerdem, tylko takim trochę specyficznym… Z jedną kobietą doszliśmy do wniosku, że najłatwiej byłoby mnie zakwalifikować jako nerd z gatunku beszczelnych… :D Czym się różni taki rodzaj nerda od innych? Uwielbiam całymi dniami siedzieć i dłubać przy kompach, uwielbiam pracować przy rzeczach, które odrywają mnie od świata, eg: programowanie, matematyka czy tak jak ostatnio full time poker.

Bycie z gatunku bezczelnych jednak zobowiązuje. Ćwicze na siłce ponad dwa lata, uwielbiam spotykać się z kobietami bo wiele wniosły do mojego życia, obecnie nie jest co prawda okres kiedy najintensywniej uganiam się za spódniczkami ale dzięki pokerowi wrócę jeszcze do baller lifestyle. Na sylwestrze stwierdziłem że mega zesztywniałem i muszę coś z tym zrobić. Stworzyłem sobie algorytm na pozbycie się szytwności i realizuje go krok po kroku, punkt #1 nauczyć się tańczyć.

Chciałbym napisać, że jestem rozważny oraz poukładanym mężczyzną ale byłoby to spore naginanie prawdy. Jestem raczej osobą, która skacze od jednej skrajności do drugiej. Wiem, że złoty środek jest najzdrowszy i powinno się z w ten sposób żyć ale PIEPRZYĆ TO! To nie jest sposób w który chcę żyć. Przypuszczam, że na takie podejście ma wpływ, że dwa razy otarłem się o śmierć, co prawda pierwszy raz byłem za młody żeby to zrozumieć, za drugim razem jednak zrozumiałem to aż za dobrze, w jednym momencie wszystko się zmieniło.

Byłem osobą, która bardzo dbała o zdrowie i nagle zaczął się okres hedonizmu, fajnie wspominam ten okres, mega dużo się działu, mega dużo wspomnień i mimo iż miałem wtedy mocny nihilizm mam teraz z czego się pośmiać i co sobie powspominać. Doszedłem do momentu w którym przez pół roku dosłownie każdego dnia byłem zjarany albo pijany. Po tym okresie przeszedłem na roczną przerwę od używek i teraz po około siedmiu miesiącach od zaczęcia tego postu piszę tego posta.

Na co dzień spędzam 50-60 godzin tygodniowo na pokera, ćwiczę na siłce, chodzę na taniec, uczę się na studia, prowadzę blogi, czasem się z kimś spotkam a jak starczy czasu to się nawet zdrzemnę… :D Taki lifestyle ma pewną cenę ale póki na pytania kobiet nie odpowiadam w ten sposób:

Jestem w miarę spokojny o swoją przyszłość. Fota by Kapelusznik
Wiem, że wiele osób narzeka na swojego małego dlatego wkleję jak zdolnie za czasów short handend umiałem nim działać:

PS. Mój moich rakiet nie da się przełamać:
SB: $16.61 (66.4 bb)
Hero (BB): $64.02 (256.1 bb)
UTG: $26.47 (105.9 bb)
MP: $50.90 (203.6 bb)
CO: $25 (100 bb)
BTN: $40.21 (160.8 bb)

Preflop: Hero is BB with A♣ A♥
UTG folds, MP calls $0.25, CO folds, BTN raises to $1, SB folds, Hero raises to $2.90, MP folds, BTN calls $1.90

Flop: ($6.15) 8♠ K♥ 6♠ (2 players)
Hero bets $3.50, BTN raises to $11.87, Hero calls $8.37

Turn: ($29.89) Q♦ (2 players)
Hero checks, BTN bets $25.44 and is all-in, Hero calls $25.44

River: ($80.77) 5♣ (2 players, 1 is all-in)

Spoiler

Results: $80.77 pot ($2 rake)
Final Board: 8♠ K♥ 6♠ Q♦ 5♣
Hero showed A♣ A♥ and won $78.77 ($38.56 net)
BTN mucked 4♠ 5♠ and lost (-$40.21 net)

Fajnie, ale kim u licha jest Raskolnikov?
Raskolnikov zwany także Gordon Gekko jest trenerem na Poker Strategy. Nagrał parę filmów oraz prowadzi szkolenia z HU oraz SH. Jest najlepszym nauczycielem na jakiego mogłem trafić. Ceni się wysoko bo 300 Euro za godzinę treningu ale nie ma co się dziwić patrząc na jego wyniki. Jest graczem, który grał HU do NL5k przy czym jego stawka godzinna wynosiła ponad 500$ na godzinę!

Gordon stawia na prostotę i funkcjonalność, po pierwszym treningu z nim byłem mega zdziwiony jak wszystko logicznie, szybko i prosto tłumaczy. Skupia się na najważniejszych rzeczach w Twoje grze, na sytuacjach które pojawiają się najczęściej i na których możesz zarobić najwięcej dlatego rzeczy, które tworzy mają taką wartość.

Nie będę się rozpisywał więcej na ten temat, jak ktoś chce może zobaczyć dokładniejszy opis na: https://forums.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=157038

Szkoląc się w HU będę korzystał z wiedzy Raskolnikova oraz z jego kursu Heads Up Mastermind, który obecnie przerabiam. Gordon uzyskawszy sukces w HU miażdżąc tą grę chce udowodnić, że potrafi zamieć każdego gracza z odpowiednim podejściem na gracza który również miażdży tą grę. Nawet takiego noba jak ja :f_biggrin: Jestem królikiem doświadczalnym z tego projektu Gordona a Wy macie z tego raport na żywo.

Poza Gordonem będę współpracował z IAMCHAPION, którego możecie znać z jego bloga: https://forums.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=1333042#post1333042 jest to jeden z uczniów Gordona, który nie wiedział nawet co to HUD przy poznaniu Gordona. Teraz jest mocno wygrywającym na NL100 i powoli będzie shotować wyżej.

PS. Jakby co prowadzę „bliźniaczego” bloga na forum angielskim: https://forums.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=229503&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1 Blogi będą się jednak trochę różnić, np. na Angielskim wrzuciłem fotę swoich pleców a tu fotę małego :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
1 807 odpowiedzi
Agilitys

Kropa! Zdecydowanie będę zaglądał ;) Szczególnie, że jestem ogromnym fanem Raskolnikova.

Jakieś info o rollu, granych stawkach, sieci, jak często odbywasz treningi?

Narazie zapowiada się świetnie!

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Chmielu89

ile kosztuje ten HU Mastermind?

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot

.

Odpowiedz
Cytat
ilidek

Tak wyglądało moje graf przed treningiem Gordona:

Tak wygląda po pierwszy treningu Gordona:

Resztę rzeczy opiszę jutro bo już padam po grindzie.

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot

To jest HU? WTF? Nie gra sie micro HU :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
kozak567

.

Odpowiedz
Cytat
ilidek

Ok, organizm stwierdził że sen jest dla słabych dlatego mimo iż przed 5 zasnąłem o 11 już byłem na nogach _o:

Uzupełniając info dla użytkownika Agilitys:

Cel
Mój i Gordona wspólny cel to to, żebym w rok osiągnął NL HU 1k

Rol to 1.5k baksów. Gram obecnie NL4 i NL10. Sieć Ipoker, zakładam, że treningi bedą robione tak często jak bedzie to potrzebne, dla nas obu liczy się przedewszystkim cel a dopiero na drugim miejscu jest to jak do niego dojść.

Obecnie miałem jeden trening z Gordonem bo zacząłem mu płakać, że to zupełnie się różni od SH :f_cool: Pokazał mi różnice i chce, żebym first and foremost obejrzał jego filmiki szkoleniowe bo to samo w sobie da mi mega mocne fundamenty a potem będziemy je szlifować kołczinagmi.

@ CichyGrzmot

Masz rację, nie gra się micro HU. Rake jest megaaaaa. Muszę się po prostu przestawić z SH na HU Gordon mi powiedział, że mam to zrobić na mciro z nastawieniem, że raczej będę przegrywał hajs a potem udeżamy NL50 chociaż tak naprawdę z tego co Steve(IAMCHAMPION) mówił z rakiem jest normalnie dopiero od NL100.

Wczoraj miałem sweeta ze Stevem nistety tylko przez jakieś 40-50 min, fish wystakował go 5 collerami i musiał skończyć grać na dzisiaj bo osiągnął stoplose. Str8<Str8, twopair<TPTK, JJ<QQ, str8<flush. Potem popatrzył jak ja gram, nie mieliśmy w sumie za dużo do roboty bo fish wszedł, zabrał mi stacka w pierwszej ręce i uciekł. Sytuacja powótrzyła się dwa razy i raz ja wystakowałem kogoś. Ogólnie o 4 w nocy / rano trafic nie powala. Pogdaliśy trochę i poszedłęm spać na całe 5-6h.. :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
erefkey

wklej linka filmików Gordona które obejrzysz :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Szp4Q

Kropa!
eh, gdybym tylko mial hajs na taki coaching...

Odpowiedz
Cytat
ilidek

Kolejna sesja z Gordonem bardzo udana, znowu nauczyłem się wielu nowych rzeczy. Wrzucam graf:

Dorzucę dwie ręce mistrza dzisiejszego dnia:
BB: $7.17 (71.7 bb)
Hero (SB): $29.82 (298.2 bb)

Preflop: Hero is SB with Q♠ A♠
Hero raises to $0.40, BB raises to $0.70, Hero raises to $29.82 and is all-in, BB calls $6.47 and is all-in

Flop: ($14.34) 4♠ 3♣ 7♥ (2 players, 2 are all-in)
Turn: ($14.34) 8♦ (2 players, 2 are all-in)
River: ($14.34) Q♣ (2 players, 2 are all-in)

Spoiler

Results: $14.34 pot ($0.95 rake)
Final Board: 4♠ 3♣ 7♥ 8♦ Q♣
BB showed Q♥ 2♦ and lost (-$7.17 net)
Hero mucked Q♠ A♠ and won $13.39 ($6.22 net)

BB: $3.29 (82.3 bb)
Hero (SB): $4.74 (118.5 bb)

Preflop: Hero is SB with 5♣ Q♣
Hero raises to $0.12, BB calls $0.08

Flop: ($0.24) 7♣ Q♦ 5♠ (2 players)
BB bets $0.32, Hero calls $0.32

Turn: ($0.88) K♥ (2 players)
BB bets $0.88, Hero calls $0.88

River: ($2.64) 9♠ (2 players)
BB bets $1.97 and is all-in, Hero calls $1.97

Spoiler

Results: $6.58 pot ($0.43 rake)
Final Board: 7♣ Q♦ 5♠ K♥ 9♠
BB showed T♣ 6♠ and lost (-$3.29 net)
Hero mucked 5♣ Q♣ and won $6.15 ($2.86 net)

@Chmielu89
Nie mogę promować kursów innych osób na tym forum. Jak chcesz wiedzieć jakieś info zagadaj do Gordona, napewno udzieli Ci wszystkich info.

@erefkey
Obecnie parę razy obejrzałem Champions stand up one more time i lecę jego kursem heds up mastermind.

Odpowiedz
Cytat
domycia

KROPA :fdrink

Odpowiedz
Cytat
ilidek

Dawno tak źle nie runowałem, nawet nie chodzi o to że dzisiaj w 1.3k hands jestem 5BI pod EV. Chodzi o głównie o układ boardów i collery. W ciele włączyły mi się bezpieczniki i przestałem cokolwiek czuć, organizm zrezygnował na dzisiaj z produkowania serotoniny ale zrezygnował też z odczuwania agresji, złości i zdenerwowania. Uwielbiam grać w pokera jak mi na niczym nie zależy, nie boję się grać agresywnie kiedy trzeba, nie żałuję zrzucania rąk kiedy tracą na sile oraz gram jak agresywna małpa kiedy jest to skuteczne. Rzecz w tym, że musiałem przerwać i odpuścić na dziś bo runuje tak fenomenalnie że, boję się wyjść z domu bo może mnie coś rozjechać albo winda się urwie.

Jutro mam dzień wolny od pokera i grindu więc umówiłem się z jedną panną. Odpocznę sobie po całym tygodniu zwłaszcza, że przy niej strasznie szybko mi czas mija. Uwielbiam spontaniczne, szalone kobiety, które mają w dupie to co ludzie w około pomyślą a ona zdecydowanie do takich należy. Dzisiaj poupajam się stanem melancholii, dawno go nie doświadczyłem i nawet jest na swój sposób przyjemny.

Hero (SB): $26.83 (268.3 bb)
BB: $11.01 (110.1 bb)

Preflop: Hero is SB with 5♥ 7♥
Hero raises to $0.30, BB calls $0.20

Flop: ($0.60) 8♦ 7♦ 3♦ (2 players)
BB bets $0.40, Hero calls $0.40

Turn: ($1.40) 9♠ (2 players)
BB bets $0.40, Hero raises to $1.30, BB raises to $2.20, Hero calls $0.90

River: ($5.80) 7♣ (2 players)
BB bets $2.50, Hero calls $2.50

Spoiler

Results: $10.80 pot ($0.72 rake)
Final Board: 8♦ 7♦ 3♦ 9♠ 7♣
Hero mucked 5♥ 7♥ and won $10.08 ($4.68 net)
BB showed 6♥ A♦ and lost (-$5.40 net)

Hero (SB): $28.89 (288.9 bb)
BB: $10.10 (101 bb)

Preflop: Hero is SB with 5♥ 4♣
Hero raises to $0.30, BB calls $0.20

Flop: ($0.60) 2♦ 7♠ 8♥ (2 players)
BB checks, Hero bets $0.30, BB calls $0.30

Turn: ($1.20) 6♦ (2 players)
BB checks, Hero bets $0.90, BB raises to $2.92, Hero raises to $28.29 and is all-in, BB calls $6.58 and is all-in

River: ($20.20) 2♠ (2 players, 2 are all-in)

Spoiler

Results: $20.20 pot ($1.00 rake)
Final Board: 2♦ 7♠ 8♥ 6♦ 2♠
Hero mucked 5♥ 4♣ and won $19.20 ($9.10 net)
BB showed A♣ A♥ and lost (-$10.10 net)

Hero (BB): $9.81 (245.3 bb)
SB: $6.20 (155 bb)

Preflop: Hero is BB with A♦ 6♠
SB raises to $0.12, Hero calls $0.08

Flop: ($0.24) 8♥ 6♣ A♣ (2 players)
Hero checks, SB bets $0.12, Hero raises to $0.48, SB raises to $0.84, Hero raises to $2.68, SB raises to $6.08 and is all-in, Hero calls $3.40

Turn: ($12.40) J♥ (2 players, 1 is all-in)
River: ($12.40) 7♦ (2 players, 1 is all-in)

Spoiler

Results: $12.40 pot ($0.82 rake)
Final Board: 8♥ 6♣ A♣ J♥ 7♦
Hero mucked A♦ 6♠ and lost (-$6.20 net)
SB showed A♥ A♠ and won $11.58 ($5.38 net)

Hero (BB): $16.10 (161 bb)
SB: $7.33 (73.3 bb)

Preflop: Hero is BB with 4♦ 7♥
SB completes, Hero raises to $0.30, SB calls $0.20

Flop: ($0.60) A♠ 7♠ 7♣ (2 players)
Hero bets $0.45, SB raises to $7.03 and is all-in, Hero calls $6.58

Turn: ($14.66) J♦ (2 players, 1 is all-in)
River: ($14.66) J♠ (2 players, 1 is all-in)

Spoiler

Results: $14.66 pot ($0.97 rake)
Final Board: A♠ 7♠ 7♣ J♦ J♠
Hero mucked 4♦ 7♥ and lost (-$7.33 net)
SB showed 3♠ J♣ and won $13.69 ($6.36 net)

Odpowiedz
Cytat
ilidek

Nie umiem już siedzieć w melancholii za szybko mi się humor poprawia :rage: :rage: :rage:

Zdecydowałem, że będę wrzucał zarówno te dobre jak i złe grafy żeby blog był bardziej realny:

Mimo iż podczas gry rzucałem bardzo rozbudowanymi opisami tego kim są moi przeciwnicy i co o nich myślę jestem bardzo zadowolony, że zaledwie w godzinę wszystko mi przeszło a teraz czuję się dobrze tylko trochę niewyspany.

Odpowiedz
Cytat
ilidek

Świetny dzień, raz na dwa tygodnie mam (prawie) cały dzień wolny. W szkole spędziłem tylko 3h na excelu, którego uwaliłem rok temu :facepalm: Zaliczyć analizy matematyczne na 5 programowanie na 5, algebrę na 4 a nie zaliczyć excela, to dopiero się nazywa bycie zdolnym :f_biggrin:

Zapomniałem jak przyjemne mogą być dni w których cały dzień spędzając się z ludźmi. Najpierw po szkole skończyłem sobie z jedną panną na chińczyka potem wpadłem do kumpla, który uraczył mnie pizzą. Za zdrowo dzisiaj nie pojadłem ale za to zregenerowałem się na tyle, że nie mogę się doczekać jutrzejszego grindu. Pójdę wcześniej spać bo od jutra szlaban na poksa się kończy.

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

gram inną odmianę, ale blog czyta się świetnie (zaglądam tylko na 2+2, najciekawszy). Będę mocno kibicował, powodzenia w realizacji celów _thumbsup:

Wysyłam też zaproszenie na priv, bo chciałbym się skontaktować na skype i poprosić o parę mindsetowych rad, niezwiązanych z Gordonem i HU.

Pozdrawiam :sdrink

Odpowiedz
Cytat

Załapałeś się na ten projekt? FUCKING PROPER JOB, M8. Szczera zazdrość.

Odpowiedz
Cytat
ilidek

@niceblack

Zaproszenie przyjałem. Na 2+2 najciekawszy bo sporo ludzie się udzielają. Trafił się nawet taki co mnie wyzywał :D

@00471
Załapałem :nh

Dzisiaj wrzucam tylko grafa bo przez najlbiższe parę dni mam mega natłok różnych rzeczy:

running like shit

Odpowiedz
Cytat

Właśnie dlatego najfajniejszy jest tam blog. Jak są awantury, to ciekawiej się czyta :nh

Piszę na priv, gl

Odpowiedz
Cytat