Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

From zero to hero - czyli step by step przez freerolle

11 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
252 Wyświetlenia
MasTereK18

Witam serdecznie,
postanowiłem założyć bloga, tak, żeby w pewnym sensie móc usystematyzować swoją grę. Będzie to pewny dodatkowy model motywacji dla mnie - a z tą miałem do tej pory spore problemy, o czym można przeczytać w temacie gdzie się przedstawiam --- > Witam serdecznie :) .

Jak sama nazwa bloga wskazuje - zamierzam w ciągu miesiąca zbudować swój bankroll z gry w freerollach - oraz tego co z ewentualnymi wygranymi w nich zrobię. Z racji zazwyczaj nikłych kwot wygrywanych we Freerollach - nie będzie na początku dużego przestrzegania BM - bo przy wygranej rzędu 0.50$ raczej to i tak nie ma większego sensu. Chyba, że uda się coś shipnąć _biggrin: , wówczas jak najbardziej . Granie we freerollach zamierzam zakończyć 30 kwietnia - wtedy to dokonam pełnego podsumowania z pola bitwy.

Z programów wspomagających obecnie czerpię z darmowego - Free Poker DB. Szału nie robi, ale podstawowe statystyki łącznie z HUDem można uzyskać, a biorąc pod uwagę, że gram z nim dopiero od wczoraj - to jak dla mnie i tak niebo, a ziemia. Gra się zdecydowanie łatwiej mogąc podejrzeć statystyki rywali ze stołu.

Wczoraj był pierwszy dzień mojego festiwalu freerolli - z dwoma małymi sukcesikami, a w zasadzie kamyczkami podłożonymi pod budowę bankrolla.

I tak we freerollu na Betclicu - 3$k - wygrałem 1.5 $
Natomiast w wieczornym Privilegu na P* - 0.85$

Następnie udało się wygrać sng 45os za 0.25 $ , a także podbudować stan bankrolla na cashówkach - tym samym podsumowując:

Stany kont na dzień dzisiejszy :
Betclic - 1.50 $
P* - 8.83$

Mam nadzieję, że uda się trochę to podciągnąć, albo chociaż grać bez większych strat, gdyż na P* brakuje mi 77 VPP - aby otrzymać kolejną część bonusa, czyli 10$.

Obecnie zasiadam do Privilega - jeśli trafi się jakieś ciekawe rozdanie z pewnością wrzucę.

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
smoku

Ciekawe wyzwanie. Będę śledził postępy, bo sam raczej bym wybrał drogę na skróty i wpłacił jakieś drobne, bo choć cierpliwość cnotą pokerzysty, to chyba jednak nie mam jej aż tak wiele ;)

Powodzenia :sdrink

Odpowiedz
Cytat

Lepiej niz ACoimbra :f_love:

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18

Taka bardzo prowincjonalno - folklorystyczna wersja Coimbry :D

Rzeczywiście, trochę nerwów i cierpliwości do tego potrzeba. Szczególnie w początkowych fazach, gdzie festiwal najbardziej zaskakujących all-inów trwa dobre pół godziny. Ale jeśli już się przejdzie pierwsze fazy to nie jest tak źle i trochę można się nawet podszkolić z MTT - może nie na najwyższym poziomie :ayfkm:, ale od czegoś trzeba zaczynać.

No i dodatkowo kolejna kłoda rzucona mi pod nogi, a w zasadzie dwie. Przy odpaleniu kilku stołów, a co za tym idzie zmniejszeniu do okienek - mój ukochany HUD z free pokera DB delikatnie mówiąc wariuje. Statystyki porozrzucane mam we wszystkie strony świata i zanim miałbym to poskładać przy 2-3 stołach ( a co dopiero więcej ?! ) to zajęłoby mi to ogromną ilość czasu. Ahh te uroki darmowych programów - ale to nic, stwierdziłem, że HM2 na okres testowy też będzie spoko. No i byłby pewnie gdyby nie problem z Postgre (something like that ? ) , którego bez instalacji mi nie łączy, a z instalacją na nowo - w zasadzie się nie instaluje bo wyskakuje błąd. To już niestety nie na moje nerwy więc odpuściłem.

Co do samej gry - dzisiaj póki co dwa Privilege . Szczególnie przypadł mi do gustu ten drugi. W początkowej fazie mój all-in z AA dostał 7 calli :facepalm: . Rezultat do przewidzenia.

Z ugranych dolarków na P* - baaardzo agresywny BM również nie popłacił, chociaż początkowo upswing był imponujący. Ale wiadomo jak to jest, przy takich kwotach trzeba grać wóz albo przewóz - raz się uda to będzie dobrze.

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18

No i w zasadzie po kolejny wieczorze z freerollkami. Z jednej strony moja cierpliwość jest mocno nadszarpnięta - bo wyszło beznadziejnie, ale z drugiej strony widzę w tym wszystkim pewien pozytyw. Mimo braku jakiejkolwiek wygranej, za każdym razem na wyłożeniu all-in byłem z przodu. Wiadomo - próbka bardzo, bardzo, ale to bardzo mała bo raptem kilka turniejów - a szkoda, że nie ma więcej sensownych... Baa nawet jakby ktoś poratował jakimiś ciut mniej sensownymi to bym nie pogardził, ale jednak nie podejmuję w zasadzie żadnych nieprzemyślanych decyzji, mimo iż atmosfera all-inów ze wszystkim patrząc na rezultaty czasem się by chciała udzielić.

Pozostał jeszcze dzisiaj Poker Online Show Freeroll na P*. Jedyne 25k fieldu, za 1 miejsce bilecik do sundey melona - no cóż. Nie dają $ to niech i ten sundey melon będzie, nie pogardzę przecież... :D No, może jeszcze na Microgaming jakąś satelitke darmową zagram no i na FTP cogodzinny freerollek na rozluźnienie.

A na dobranoc - zdecydowanie mój dziejszy i nie tylko namber łan ! Polecam.

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18

Świątecznie, choinka przystrojona, śnieżek sypie pięknie... stfu - toż to nie te święta, więc co te białe dziadostwo robi za oknem ?! :ayfkm: No ale nic, postanowiłem sobie, że nawet to dzisiaj nie wybije mnie z dobrego nastroju, po wizycie na porannym treningu żużlowców. Nie ma to jak powdychać sobie trochę metanolu z rana.

A i jakie sukcesy odrazu... Udało się z satelitki za 0.33$ dostać do Hota 3.30$ . Długo sobie nie pograłem, ale tak to już jest gdy ma się tylko jedną szansę - złoty strzał jeszcze tym razem nie wypalił, ale z taką skutecznością dochodzenia do sytuacji bramkowych czyt. turniejków głównych, któryś w ciągu tego miesiąca musi wypalić.
Dzisiaj jednak jeszcze kilka całkiem sympatycznych freerollków z moim ulubionym 50 seats to the 100K na Lock Poker. Do tego standardowa dawka privilegów, daily freerolli i innej maści massssssssssssówek.

A no i przez chwile poczułem się jak PROs - uporałem się z instalacją HM2. Nie taki diabeł straszny jak go malują. _biggrin: _biggrin: _biggrin:

Mam nadzieję, że wieczorna relacja z frontu będzie z zielonymi cyferkami, ewentualnie jakimś fajnym ticketem.

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18

http://weaktight.com/5663729

Ktoś mi powie, czy dało się to inaczej rozegrać ? Czy typowy bad beat x 100000000 ? Flush draw z jego strony był bardziej niż oczywisty, nawet jakoś bym przełknął to gdyby go trafił, ale to już było tragiczne :<

Odpowiedz
Cytat

Link mi sie nie otwiera :f_rolleyes:

E : jeszcze pytanie czysto techniczne : na jakich poker roomach masz konta ?

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18

Aż ciężko wymienić, ale z tych bardziej znanych to chyba na wszystkich, może oprócz EuroPokera i Poker Heaven.

Co do linku, wylogowałem się z konta na weaktight i nadal mogę zobaczyć rękę, na drugim komputerze także, więc nie wiem czy ja coś zrobiłem nie tak ( pierwsza wrzucona ręka :fuckyeah ) czy coś się popsuło ?(

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Marca - ankieta

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18

Uff, chciałoby się powiedzieć. Długo się nie wpisywałem, bo zdecydowanie nie to miałem teraz na głowie. Niestety moja wrodzona wada wzroku na lewe oko się odezwała - znacznie uprzykrzając mi życie nie mówiąc o grze w pokera. Każde 10 minut spoglądania w monitor to była istna udręka, dlatego też większość czasu przeleżałem, z przerwą na wizytę u okulisty. Ale jak to magia medycyny działa, wszystko wróciło powoli ( w zasadzie od wczoraj ) do normy i dzisiaj już jako tako oprócz czasu spędzonego na studiach można było przysiąść.

No i jak już tyle tych pozytywnych wieści to i dorzucimy dzisiejszy pierwszy "sensowny" sukces z poczynań freerollowych.

Terminal Poker ( sieć Revolution ) Freeroll 800$ - 2/500 97$ zasiliło moje konto :) Jakby nie patrzeć jest to spory zastrzyk gotówki grając od zera. Żałuję tylko tych dni które straciło na kurowaniu się, no ale jednak zdrowie jest najważniejsze i nie ma co z tym żartować.

Wygraną odrazu skierowałem na skrilla - jutro po zajęciach na uczelni mam nadzieję, że już dotrze i będę mógł przelać na P*. Wówczas już zgodnie z BM zaczniemy budowanie rolla - co oczywiście nie oznacza zaprzestania freerolli, bo te mam zamiar grać zgodnie z założeniem przez równy miesiąc. Jeszcze kilka takich wyników jak dzisiaj i będę bardzo zadowolony z próby.

Wracając jeszcze - teraz już jest 100$ - pierwsze podobieństwo do Coimbry jest :challenge

Odpowiedz
Cytat