Pokerem zainteresowałem się na studiach ale nie można powiedzieć abym był dobrze zarabiającym pokerzystą. Ogólnie można napisać, że skakałem po kilku odmianach holdema. Po kilkuletniej przygodzie z pokerem zakończyłem studia i wypłaciłem całego swojego rolla. Najbliżej mi było zdecydowanie do odmiany no limit heads up. Minał już prawie rok od mojego rozbratu z pokerem i postanowiłem powrócić do niego bo już dłużej nie mogę bez niego wytrzymać.
Można powiedzieć, że wracam do niego ponieważ czuje że nie spełniłem do końca swojej pasji jeżeli chodzi o pokera. Wracam do niego i mam nadzieje ze teraz już na dobre. Ale zanim napisze o moich celach odnośnie pokera napisze jeszcze o czym będzie ten blog, ponieważ nie jest on tylko blogiem pokerowym ale także miejscem gdzie będę pisał o swoich zainteresowaniach a są nimi w największym stopniu rozwój osobisty a także copywriting. Mam nadzieję, ze znajdzie się tutaj zarówno miejsce na te wszystkie trzy z moich pasji.
Obecnie moja sytuacja wygląda tak, że wyprowadziłem się z domu do większego miasta. Poszedłem można powiedzieć, że ,,na swoje’’ i zaczynam własne życie już tylko i wyłącznie na swoje konto. Na co dzień pracuje w sprzedaży i jest to praca mega stresująca. Przeprowadziłem się do większego miasta ponieważ głównie zależało mi na tym aby mieć więcej czasu dla siebie i na swoje pasje. Dojeżdżając codziennie do pracy byłem poza domem przez 16 godzin. Tym co jest najbardziej cenne w naszym życiu jest nasz czas wiec priorytetem dla mnie było przeprowadzenie się do miasta w którym pracuje na co dzień aby mieć więcej czasu na realizowanie swoich celów. Teraz moim priorytetem jest skupić się na najważniejszych dla mnie dziedzinach mojego życia, w których chcę najwięcej dokonać. Idąc wiec za słowami Kevina Hogana, który pisał, ze żadne zmiany nie mogą zajść dopóki nie zmieni się swojego środowiska postanowiłem właśnie zmienić swoje środowisko i przeniosłem się do innego miasta. Dałem sobie czas trzech miesięcy na to aby pozostać w swojej pracy mimo wszystko, co by się nie działo a potem podejmę decyzje co dalej.
Moje cele życiowe determinują moje życie. Obecnie najważniejszym z nich jest zakończenie pracy na etacie, a mianowicie możliwość zarabiania pracując we własnym domu głównie poprzez pisanie reklam – copywriting a także poprze zarabianie na pokerze.
Z racji tego że bardzo interesuje się takimi rzeczami jak produktywność, walka z odkładaniem na później a także skutecznym wyznaczaniu i realizowaniu swoich celów będzie na tym blogu również sporo wpisów dotyczących właśnie różnego rodzaju wyzwań zarówno pokerowych jak i osobistych.
Jeżeli chodzi o pokera to skupie się tylko i wyłącznie na graniu heads upów sng. Mam zamiar przejść mikro stawki i będzie to pierwszy krok jaki chcę wykonać, ale najważniejsze będzie podejście w mojej grze. Chce zamiast grindera stać się learnerem. Dam sobie czas na to aby na początku przeznaczyć go na stawanie się lepszym graczem po to aby poker mnie znów nie wyautplayował pre flop.
Mam nadzieję ze rozrusza się tutaj na tym forum trochę dział odnośnie turniejów heads up sng. Gdzieś daleko w moich planach rozwojowych jest również prowadzenie szkoleń i myślę, że jak przejdę już mikrostawki jeżeli chodzi o moja odmianę, będę mógł pomagać osobom, które tak jak ja kiedyś zaczynały i napotykały takie same problemy.
Ustalam jak na razie jak będzie wyglądał mój proces nauki i osiągania swoich celów.
Mam nadzieje, że będziecie tutaj zaglądać bo myślę, że wiele osób z pokerowej społeczności posiada problemy z wyznaczeniem i osiąganiem swoich celów a także z odkładaniem wielu rzeczy na później i produktywnością.
W kolejnych wpisach postaram sie wam przybliżyć takie zagadnienia i jak ja sobie z nimi radziłem a także różnego rodzaju wyzwania i moje cele życiowe i jak zamierzam je osiągnąć.
Lets shuffle up and Deal!!!
Dodam jeszcze od siebie moje życiowych dziesięć przykazań, które ułatwiają mi życie. Stworzyłem je zainspirowany pewnym wpisem na jednym z blogów i dopasowałem do swojego życia.
1. Warto stawiać się w trudnych sytuacjach bez wyjścia. Człowiek jest wtedy w stanie zrobić wszystko.
2. Warto znaleźć sobie cel i codziennie pracować nad tym, żeby ten cel osiągnąć.
3. Opłaca się ,,zrzucić skorupę’’ i nie przejmować się tak bardzo otoczeniem. Rób wszystko by czuć się dobrze z samym sobą.
4. Nie warto emocjonować się sprawami na które nie ma się wpływu
5. Bez względu na to co się robi, kim się jest i gdzie się mieszka ma się nieskończenie wiele możliwości i można wszystko
6. Opłaca się czasem robić coś bezinteresownie. W dłuższym terminie, wbrew pozorom można na tym dużo zyskać.
7. Bardziej opłaca się tworzyć coś samemu
8. Nic lekko nie przychodzi. O pewne rzeczy trzeba walczyć
9. Gdy ruszysz z miejsca, twoja kula śniegowa potoczy się dalej.
10. Zobacz co robi większość normalnych ludzi a następnie zrób odwrotnie.