Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Scibek's Story

181 Posty
52 Użytkownicy
3 Reakcje
7,888 Wyświetlenia
scibek

Czołem, witam wszystkich:f_cool:

Czytając i slędząc poczyniania bloggerów w turniejach sng stwierdziłem że sam nie będę gorszy i założę własnego bloga:pokerface:. Jak większośc z was tak i jak zakładam go w celach motywacyjnich i mam nadzieję że chociaż trochę przybliży mnie on do moich marzeń. Zanim jednak o pokerze wypadałoby się chyba przedstawić.

Life

Jestem Michał i mam 21 lat. Michał tylko z pozoru,gdyż jedynymi osobami,które tak do mnie mówią są moi rodzice. Praktycznie od urodzenia przyjeło się że jestem Ściba(od nazwiska) i tak już zostało...:nh. Pochodze z Lublina i mieszkałem tam ponad 20 lat, a każdemu kto nie był polecam odwiedzic bo miasto naprawdę ma super klimat. Od ponad 7 miesięcy mieszkam i studiuję Psychologię w Warszawie. Wynajmuję chatę z moim dobrym ziomkiem z liceum i jeszcze jednym kolesiem. Chłopaki totalnie nie związani z pokerem,więc grinduje sobie sam. Miałem jeszcze jeden epizod ze studiami w moim mieście ale wyszła totalna klapa- tak to jest jak sie nie wie na co postawić w życiu:facepalm:

Poker

W pokera gram coś około ponad 4 lat z czego jednak ponad 3 lata przebimbałem niczego praktycznie się nie ucząc. Pamiętam jak zobaczyłem jakąs reklamę pokeroomu w internecie i następnego dnia grałem juz z chłopakami na osiedlu o zapałki nie do końca ogarniając zasady. Szybko się to rozniosło na całe osiedle aż w końcu mój garaż stał sie codzienną schadzką połowy osiedla gdzie tłukliśmy turnieje o zwarotne sumy 15zł:pokerface:. Doszła nawet do tego że zoorganizowałem ligę osiedlową, którą zresztą udało mi się wygrać<lol>. Po tak wielkim sukcesie nie pozostało nic innego jak udać się na 1 turniej Lubelskiej ligi pokera. Kompletnie nic nie ogarniający gracz wylosowałem stolik i zasiadłem do gry. Jak się okazało po mojej lewej jak i prawej zasiadło dwóch tutejszych trenerów pokerstrategy, chociaż mniemam że tamtego czasu mieli oni nie wiele większe pojęcie o grze niż ja więc nie będę wymieniał nicków bo znani gracze:D . Jak by nie było skonczyłem o ilę pamietam 15/32... Od tego czasu zacząłem regularnie chodzić na te turnieje. Złapałem nawet takiego upswinga że udało mi się 6x z rzedu zaliczyć ft<lol> i zakończyć ligę z sporym jak dla mnie wtedy profitem i wejsciówką do Masterska(turnieju mistrzowskiego). Poker był wtedy całkowicie legalny więc i pieniadze w mastersie były nie małe..puchary..klimat..wszystko pięknie. Niestety w tym poszło bez sukcesów. Zanim jeszcze zacząłem analizować grę shotowałem wejsciówki na ówczesne Mistrzostwa Polski na FTP(nie wiem czy ktoś pamięta:D). Udało mi sie wygrać do Łodzi i Białegostoku. W Białymstoku poszło zacnie gdyż doszedłem na Stół finałowy co dawało wszystkim gadzety FTP i $$ a od 6 miejsca wejsciówki do turnieju o wartości 350$$. Odpałem 7:rage: . Podobnego bubbla, chociaż jeszcze gorszego zaliczyłem w satelicie do Main Event Czech open którą rozgrywałem w Pradze. 65 graczy, 6 wejsciówek i znowu 7 na epic sukcoucie :rage: :rage: :rage: . Odkąd poker stał sie w Polsce nielegalny i w Lublinie Liga umarła przyszedł czas na pokera online. Od początku praktycznie grałem na pokerstarsie i od początku tylko i wyłącznie mtt/sng. Nie znosze cashy, praktycznie nigdy ich nie grałem. Nie ma w nich dla mnie większej adrenaliny, chociaż rakeback i duży skill zapewnia na nich spory profit/msc bez większych swingów to jednak sng/mtt dają mi największą satysfakcję gdy udaje mi się zdjąć turniej. Od kwietnia 2012 z kilkumiesięczną przerwą grinduje najpopularniejsze sitki w sieci czyli 2,50$ 180os. turbo. Zauważyłem że jeszcze rok temu poziom na tych turniejach był dośc niski, teraz natomiast cały field jest masakrycznie zaregowany przez co wykręcenie dobrego ROI stało się dla mnie mega ciężkie;/
Obecnie rozegrałem ich pond 4K+ kręcąc 15% ROI więc rewelacji nie ma

Uploaded with ImageShack.us

Obecnie moim największym problemem jest kręcenie odpowiedniego Volume. Wypadałoby trzaskać conajmniej 1K sitów na miesiąc jednak przez studia nie gram za dużo a gdy zajeżdząm do Lublina widze się non stop z ziomkami więc nawet nie biore laptopa.W kwietniu zagrałem ich 400( ale zaczynając dopiero od 14 kwietnia). Jak narazie dramat:facepalm:

Na sam koniec napiszę o moich celach.

POKEROWO:

Moich największym celem i marzeniem jest zdecydowanie ogarnięcie jakiegoś grindhause'a
i wynajęcie go na jakiejś wyspece. Na 1 plan chyba poleciała by Malta. Wszędzie czytam na forum jak ludzie poszukują flatmate'ów. Niektórzy wrzucają też zdjęcia z Meksyku, Filipin czy innych Tajlandi to ja pierdoooole, Haj Lajf... Wiem że też jestem w stanie coś takiego osiągnąc. Jak? Daje sobie czas do października aby grać 8$ i 3,5+r Turbo 180os.
Jak mi sie uda robić profity godne pomieszkiwania w egzotycznych krajach to biorę dziekankę na 2 semestr 2014 i jedziemy z tym :nh. Żyję się w końcu tylko raz... Także jak ktoś ma podobny plan ( a na pewno ma bo czytałem wiele blogów) to pisać na priv!!!. Podobna sytuacja jak ktoś jest zainteresowany grupą learningową moich stawek.. Niby mieliśmy analizować z chłopakami od kilku dni ale każdy gdzieś wyparował:f_eek:

POZA POKEROWO :

Siłka, siłka, siłka... Chodze już ponad rok a efekty niewielkie:rage: . Mam ogromny problem z przybraniem masy. Waże 66kg przy wzroście 183cm-.-. Chyba czas postawić na jakieś suplementy.. napewno białko + coś jeszcze tylko aby nie wpływało nie korzystnie na organizm... Jakieś propozycje?

Sie rozpisałeeeeem:pokerface: . Liczę na feedback a tymczasem zasiadam do sesji :challenge DZIEKI!!

Odpowiedz
Cytat
180 odpowiedzi
scibek

Na czerwono regularsi. Regs everywhere I jak tu grać :facepalm:
Powoli zbliża się jeden z moich większych swingów -73BI :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
przemol841RNMD

W1tam s3rd3cznie i zycz3 powodz3nia ! :) :) troche tescia i bedzie m4s4 ! :D

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor

Dzięki za zainteresowanie moim blogiem . Chętnie bym popracowal z tobą ale póki co gram na stawkach 0,25 postawiłem sobie cel że w tym roku wejdę na 2.50 180 os i musi mi się udać też chciałbym grać kiedyś for living i nie chodzi o hajs tylko że uwielbiam grać w poksa , jakby miał jeszcze z tego żyć to idealnie może znajdziesz czas i chęć, zawsze możesz pomoc mi w rozwoju ;) napewno będę zaglądał. A co do swojego bloga uszedł ogarnąć więcej składu i ładu żeby był bardziej czytelny .

Odpowiedz
Cytat
profek20

Dołaczam sie do was. Obecnie gram 0.50 360os ale w planach mam tez przejscie na sitki 2.5$ 180os. Najpierw jednak chce dobic do rolla 300$+ (obecnie 260$) , poczytac troche art. i pograc troche mtt (liczenie na fartowny ship? :p). Podobnie jak autor nigdy sie nie uczylem profesjonalej gry w pokera , nie przepadam za cash games. Tajlandie , Meksyki , Malty i grind chatki tez mnie interesuja i mam nadzieje ze bede wstanie nauczyc sie gry na poziomie! Niech Czester przekaze mi 1/10 swego skilla i bedzie zajebiscie. Walczmy! Powodzenia swiezym blogowiczom zycze! Niech moc bedzie z wami!

Bede tu oczywiscie regularnie zagladal :f_love:

Odpowiedz
Cytat
mrowamrowa

Kropkuję obowiązkowo, jako, że razem zaczynaliśmy live i w sumie teraz też gramy to samo ;) GL!

Odpowiedz
Cytat

No też kropa. Spotkaliśmy się przy stolikach, skojarzyłem nicka z forum. ;]

Odpowiedz
Cytat
SuTTT
ninusss

przyjmij zapro :pokerface:

Napisane przez scibek
Na czerwono regularsi. Regs everywhere I jak tu grać :facepalm:
Powoli zbliża się jeden z moich większych swingów -73BI :ayfkm:
wyzej masz jeszcze wiecej regow, a swing 73BI to dzienna sesja :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
scibek

Siema. Dzięki wszystkich za posty ;)
U mnie niestety pokerowo i życiowo nie najlepiej...
W 180os z swinga -73BI jestem już na swingu -140BI i powoli zaczyna się zycie na krawędzi gdyż zostało mi niewiele ponad 200BI :facepalm:. Wiem że takie swingi na tych sitach to nie jest coś niesamowitego jednak przez 4K gier nigdy nie zaliczyłem nawet połowy takiego swinga. Jeszcze jedna gorsza sesja na minus i będę zmuszony zejśc na jakiś inny limit chociaz w planach budowania rolla nie był to nawet najczarniejszy scenariusz :f_mad:

Dzisiejszy dzien zamknie też moja grę w pokera na najbliższe 10 dni więc wypadałoby chociaż tego ostatniego dnia podbudować rolla. Miałem grac od późnego wieczora, ale że w Warszawie zaczęło padac to nigdzie się dzisiaj nie ruszam. Jako że dziś niedziala to trzeba spalić FPP z sng na satelitki do mtt. Jak narazie siadł The bigger 11$ i Sunday Storm :challenge. Do tego dorzuce jeszcze napewno pare micro mtt (2-5,5$) i standardowo 2,50 turbosy na 2 monitor polecą.

Wszystkim niedzielmym graczom pokerstategy zyczę dziś samych shipów. Dziś Red Spade Open więc napierdalać :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
ninusss

z doswiadczenia wiem, ze micro mttki to najwiekszy zjadac rolla dla graczy micro sitow. Tym bardziej ze teraz masz zjazd w dół.

wyslalem wiadomosc

Odpowiedz
Cytat
scibek

Siema laski, dawno nic nie pisałem to machnę :pokerface:

Tak jak pisałem wcześniej, jestem w trakcie ponad tygodniowej przerwy od pokera. W tamta niedziele zagrałem ostatnią sesję, która zakonczyła najgorszy miesiąc w karierze. W sumie nie ma się co dziwić skoro rozegrałem tak małe volume... Udało mi się jednak trochę podratowac mojego downswinga i ową sesję zakończyłem +100$ mimo ujebanych 4 mtt na spoty 80/20 dla mnie :facepalm:

Oto jak grubo shipowałem w kwietniu na moim limicie :fuckyeah

Na majówkę totalnie odcinam się od pokera. Skupie się jedynie w wolnym czasie na analizie HH ze wszystkich kweitniowych deepów na 180os w Sngwizzardzie co pewnie troche mi zajmie..

Wczoraj wróciłem do Lublina i bedę siedział do Niedzieli. Oprócz siedzenia na osiedlu/mieście/kompie i robieniu referatu który mam wygłosić w czwartek nic ciekawszego na majówkę nie planuje.

MAJ-CELE

Priorytetowym celem pokerowym jest wykręcenie w końcu 1K+ sitów. Wariancja musi być zmniejszana. Może być cieżko gdyż zaczne pewnie od 7-9 maja i do tego dojdzie jeszcze nauka do sesji :rage: (nauka :ayfkm:?) no ale malta sama się nie wykreuje.. Robie też 1908091823 come back na siłownie, tylko tym razem z suplementami więc może tym razem nie wyjde B/E :challenge

To jeden z moich ulubionych zespołów. Grają w tym miesiącu na Ursynaliach. Wjazd 80zł więc będę atakował :f_grin:

Dzięki za wpisy i z fartem :P

Odpowiedz
Cytat
xertex44

Siemka, pamiętam ciebie ze stolików jak jeszcze kiedyś grałem 2,5$ :P Mam nadzieję, że szybciej ty wejdziesz na moje limity, niż ja na twoje xD :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
scibek

Siema :challenge

Powróciłem, zwyciężyłem i przepiłem :f_frown:. Nie jestem z siebie zbytnio dumny za to co wyczyniałem w domu czyli za opierdalando :facepalm:. Projekt na studia jak nie ruszył tak nie ruszył a analizy sng i tak nie zrobiłem... Mimo to z pokerem wyszedłem o dziwo na spory +. Nie zagrałem prawie nic oprócz satelitek do Scoop'a. No właśnie, złapałem na tych satkach mega runa i shipowałem 1 za drugą :f_cool:. Za 35$ ugrałem wejsciówek o łącznej kwocie 129$<lol>. Na początku planowałem zagrać wszystkie ale z racji tego że nie mam jak zapłacić rachunków zcashowałem 4 :rage:. Tak więc na dzisiejsza chwile napewno zagram Scoopa 12 maja :

- Event 1- low- 27$(6max)-300K gtd

-Event 2-low 27$- 400K gtd

Wish me luck then :f_grin:

Dziś wróciłem do Warszawy. Już późno więc nie będę bawił się w żadną sesję 2,5$ turbo, dodatkowo po raz 2 zjebał mi się Holdem manager(błąd postgres)- mam nadzieje że uda się go tak samo naprawić jak ostatnio.
Robiąc żarcie i sprzątając odpaliłem więc hyper-turbosa za 5.10$ 6max.
Run poszedł ładny. Bustnałem na 22 miejscu. Dostałem na 7BB shipa z sb mając K6 zrobiłem close call i ujebałem na 74 :ayfkm: Marzenie o 2K$ znów uciekło ale zawsze 55$ wpadło...

OD JUTRA OGARNIAMY

POKER STUDIA SIŁOWNIA DZIEWCZYNA i cały czas do przodu. Nie ma opierdalania się!!

Cheers, Scibek :fdrink

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Kwietnia

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
scibek

Dziękuję za nominację :)

Odpowiedz
Cytat
scibek

Yoo

Zgodnie z obietnicą po 10 maja wracamy do grindu. Tym razem planuje pocisnąc grubiej bo miesiąc kwiecien z profitem -2$ zniszczył trochę moje marzenia o wyjezdzie z tego kraju :f_frown:

Siedzę na swingu -100BI i nie mogę się wybić wciąż dryfując.....
Nie grałem 10 dni więc nie było też o czym pisać. Naszczęscie teraz po wykonianiu nieszczęsnej prezentacji na studia mogę się w końcu skupić na tym na czym mi zależy czyli na marzeniach :nh.

Z racji fatalnych wyników w 2.50$ w związku z ubytniem kapitału musiałem zmniejszyć ilość granych stołów z 14 do 10. 6 stolików odpalam na laptopie w formie tile tables i pozostałe 4 wrzucam w tej samej formie na 2 monitor.

Skoro zaczynam od 10 maja celem ultra kosmicznym będzie wykręcenie 1K sitów grając max 10 na raz do końca miesiąca. Nie znaczy to jednak że rezygnuję z challengu :challenge. Mam zamiar napierdalać dzień w dzień, zobaczymy co wyjdzie ?(. Najgorsze byłoby dobicie swingu do -200BI, wtedy schodze na 90os 1$ i wypad do ciepłych krajów przekałdam co najmniej o pół roku albo się torbuję. Bedę wrzucał postępy mojego challengu i wyniki z maja na bierząco. Jak narazie z wczoraj:

Maj:

SnG: 48/1000

Profit : 15,98$

Dodam jeszcze że jutro zaczynają się Scoopy(po co ja to piszę,każdy wie :facepalm:?) więc oprócz 2.5$ gram 2x 27$ Scoop low do których już dawno shipnałem satki, więc szykują się 2 turki for better live.

Spoko też być nominowanym do blogera miesiąca więc wielkie dzieki za to i za dobry opis mojego bloga :f_thumbsup: Graty dla Kylsona który zmiażdzył
całego fielda(tak naprawdę w tajmenicy powiedział mi że zacięła się strona i mógł 15 razy zagłosować na siebie fartuch :rolleyes:)

Propsy też dla Ninusssa, który wkręca mnie w Warszawski pokerowy świat przestępczy. Z grupy na skypie dowiedziałem się że w Wawie grane są o wiele mniejsze limity live w klubach niż ma się to w Lublinie gdzie organizator wymyśla turnieje live zazwyczaj double chance, czego nie lubie, więc tam nie grywam :ayfkm:. Trwam w nadziei że mój swing się skończy i bedę mój lajtowo pograc live w Wawie turki czy nl50+ i poznać trochę warszawskich playerów :pokerface:

Od strony pokera to chyba na tyle. Dziś około 19-20 zaczynam sesję.

Chciałbym też zaprezentować wam moją tapęte na laptopie ,pokazującą moje cele którą stworzyłem zgodnie z zasadami rozwoju osobistego:

TADAM!

Mam też ofertę dla ludzi z wawy na przyszły rok akademicki. Kończy nam się z kumplem umowa wynajmowania chaty i osobiście szukam jakiejś nowej chaty do wynajęcia w miare rozsądnej cenie, więc jak ktoś ma propozycję to pisać.Jest też opcja że jeśli ktoś zainteresowany to może wbijać do nas bo szukamy też lokatorów, a mamy mieszkanie 100m2 i jest kupe miejsca.

OK, koniec reklamy. Teraz czas pokazac państwu jaki ze mnie wariat i mutant :D

Nazwa rodem od największych koksów, ale podobno daje efekty. W połączeniu z siłownią dam znać czy widzę jakąś róznice po zużyciu całej paki( a idzie podobno w niecały miesiąc).

Warto też wrzucić zdjęcie z Juwenalii aby pokazać jak chłopaki bawią się w moim rodzinnym mieście:

Wygrałeś życie :fdrink

I na koniec żeby Was zachęcić do komentowania formalność :

Pozdrawiam i życzę owocnej niedzieli :)

Odpowiedz
Cytat
scibek

Maj

Sng : 96/1000

Profit : 74,42$

Odpowiedz
Cytat
scibek

Łatwo przyszło, łatwo poszło. Szybkie 2 godzinki w obydwu Scoopach low i do domu :facepalm:. Za mały skill na Mtt chociaż na Scoopach low max value niedzielnych graczach których było strasznie dużo.

W Sng szykowała mi się rekordowa sesja na 250$+~~, ale to co sie działo na finałowych to jeszcze czegoś takiego nie widziałem :rage:

Stakowałem się 4x na Ft na poty 50-70K z rzędu w 4 Ft na raz, w każdym miałem 75/25 i wszystkie wpierdoliłem :( sick!!. Z ciekawości sprawdziłem w na kalkulatorze jaka jest szansa takiego wyczunu - 0,39% :facepalm:

Ciutke odrabiamy kwiecień, ale mega niedosyt... :

Maj:

SnG : 149/1000

Profit : 124,06$

Odpowiedz
Cytat
scibek

That was so close so close....

Potrzebowałem tylko nie dostać suckouta w najważniejszym Pocie tego roku a wiedziałem że wtedy będzie grubo.... Na pota 2Mln pre flop z fishem AKs<A10
8h gry w dupe i po raz 100 robie deepa do stolika Semi Ft

Odpowiedz
Cytat