Przejdź do forum
'cause I still got ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

'cause I still got my Soul...

43 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,267 Wyświetlenia
RetireD2019

Głowiłem się chyba przez pare minut jak by tutaj zabajerować na wstępie, czy Joł, czy Yo, czy Hello, or dafuQ?... potem stwierdzilem, że nic nie trzeba wymyślać, bo wstęp już jest napisany, o właśnie... tak poprostu ^^

Prowadziłem już wcześniej bloga, może pare osób będzie mnie kojarzyło: Life's GOOD jak wracam myslami do tamtego okresu, to zdaje Sobie sprawe, że jestem obecnie całkiem innym człowiekiem, aniżeli byłem wtedy - choć napewno są rzeczy które bym z tamtego okresu zostawił i które będe promował do końca swojego życia...

Słowa są zawsze słowami, jednak dopiero jak zaczniemy działać i będziemy się starali by poczuć to, co jest napisane na tych dwóch plakatach, to wtedy dopiero odkryjemy prawdziwą ich moc... wierzcie mi.

Nie wiem jeszcze w jakiej formie będzie ten blog prowadzony, nie jestem specjalnie nastawiony na wyniki pokerowe, nie oczekuje ich - choć wiem, że podsycają one atmosfere na blogu a przy hot runnie znajde miliony odwiedzających :challenge to jednak bardziej od wyników interesuje mnie MindSet. Psychologia to potężna sprawa - wszystko wychodzi z głowy, sposób myślenia, przekonania, filtry, niesamowite, A napewno blog to fajne miejsce na swoje luźne historie czy przemyślenia jakich doświadczyłem czy doświadczam...

Zaczołem ostatnio myśleć nad PLO 180manami, Turbo KO i MTT,kiedy jeszcze regularnie grałem No limit, to 90% mojego profitu było zawsze zjadane przez PLO, mój MindSet i umięjętności (albo ich brak) do gamblowania na starcie skazywały mnie na porażke. Teraz nad tym pracuje, praktycznie większość mojego czasu i uwagi skupiam nad MindSetem aniżeli samej grze. Wiem, że to przyjdzie z czasem...

Zaczołem od wszystkich filmów lechrumskiego z działu psychologia, ogólnie czesto kiedy nawet leże to odpalam jeden z jego filmów, nieraz słuchając go, po pare razy, wykupiłem też dostęp do filmów Mateusza Grzesiaka, człowieka który moim zdaniem ma naprawde trzeźwe spojrzenie na świat, otwiera przed ludźmi niesamowite drogi - no i mam w domu brata który jest zwolennikiem Psychologi, właściwie to on pierwszy zaczoł wychodzić ze schematói ramek które mu nałożyli rodzice / znajomi itp, on mnie zainspirował, a mi nie pozostaje nic innego jak tylko sprawdzać i sprawdzać... ^^

Od paru dni oglądam też Akademie PLO lechrumskiego i destructa, grać jeszcze nie grałem. Zaczynam od jutra z low limitu PLO10? może jak będe popełniał niesamowitą ilość kosztownych błędów zejde na PLO5... zobaczymy, pogram troche, jeżeli mi się nie spodoba, spróboje 180manów / MTT... mam zawsze wybór :nh

Otwierając bloga miło by było odbyć pare/naście/set? dyskusji?, lubie rozmawiać z ludźmi, wręcz kocham... każdy człowiek to całkiem inna, niesamowicie ciekawa historia którą chciałbym poznać... Co do reszty moich zainteresowań poza Psychologia to napewno podróżowanie, e-SPORT, Japonia, kuchnia ( Mistrz Kuchni RetireD2019 ; O ) ale nie chce sie ograniczać... Więc moge wszystko :)

To tyle... fajnie, że jesteście :)

Odpowiedz
Cytat
42 odpowiedzi
yarish

Welcome aboard :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Mindset - w tej odmianie klucz do sukcesu
Ja osobiście myslałem, że mam na dość wysokim poziomie - dopóki nie zacząłem grać w PLO - ona mi pokazała jak wiele mi brakuje.

Powodzenia w grze, będę śledził bo początek dobrze się zaczął.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Napisane przez yarish
Welcome aboard :fdrink

Hey... YOU ^^

Napisane przez TOMKX
indset - w tej odmianie klucz do sukcesu
Ja osobiście myslałem, że mam na dość wysokim poziomie - dopóki nie zacząłem grać w PLO - ona mi pokazała jak wiele mi brakuje.

Powodzenia w grze, będę śledził bo początek dobrze się zaczął.

Ogólnie MindSet genialnie sie uaktywnia w każdym momencie naszego życia.. w czasie rozmowy ze znajomymi, kłotniach z bliskimi itp.. Dobrze jest być świadomym tego, czy nasze ego już przez nas przemawia ^^ tak samo jest w pokerze... bardzo wiele osób nawet nie wie kiedy im się uaktywnia ego, które podejmuje decyzje za nich... ale warto nad tym pracować i obserwować :)

Zaczołem już troszke pogrywać PLO... ogólnie strasznie nituje ^^ w holdema gralem stylem 19/16 i tutaj też ciężko mi podnieść go wyżej ( a myślałem, że będe easy 35/29 nakurwiał po stolikach _o: ) nie mam jeszcze konfortu w otwieraniu rąk, w cbetowaniu, praktycznie w niczym.. gram strasznie intuicyjnie a nie mam dookoła nikogo z kim mógłbym porozmawiać o grze / powymieniać się spostrzeżeniami, a z doświadczenia wiem, że taki sposób nauki rozwija najbardziej... Jeżeli więc ktoś jest zainteresowany wspólną współpracą w Omahe to message.. chce poświęcić ogrom czasu na Omahe

Co do samej edukacji to narazie pooglądałem 7 filmów z Akademi PLO, i do następnego wpisu przejże całą strone... ciągle szukam najefektywniejszego sposobu wyciągania informacji z filmów... a wy? jakie macie?:>

Kupiłem też OM2. Ogólnie bardzo długo się nad tym zastanawiałem, bo taka inwestycja wiązała się ze znacznym uszczupleniem mojego rolla, ale decyzje jednak podjołem, i już śmigam na stołach z HUD'em :f_love:

Na koniec bardzo polecam: Pelna moc mozliwosci : Jacek Walkiewicz

Sooo... See Ya next time d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka

Siemka!
Ja Omachy nie gram, ale napewno będę zaglądał do Twojego blogasa, świetnie się Ciebie czyta, a w dodatku na początek wstawiłeś świetny filmik.
Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
lukasz189

Siema. Dobry plakat ten z pierwszego wpisu. Sam zaczalem ciskac PLO niedawno z tym ze ja juz kiedys gralem przez jakis czas wiec nie zaczynalem totalnie od poczatku. Zamierzam tak samo poswiecic w najblizszym czasie sporo czasu na to. Jak cos to wal na skype nick w podpisie. Co do wyciagania max info z filmikow akademii to ja np zalozylem sobie zeszyt tylko do PLO i od poczatku notuje wszystko z akademii co i jak sie gra i dlaczego. Jak wrocilem do tych notatek po pol roku to naprawde sporo pamietalem.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Napisane przez tojaczajka
Siemka!
Ja Omachy nie gram, ale napewno będę zaglądał do Twojego blogasa, świetnie się Ciebie czyta, a w dodatku na początek wstawiłeś świetny filmik.
Pozdrawiam!

jak będe mial filmy tego rodzaju gdzies na oku, napewno wrzuce.. :)

napisane przez lukasz189
Siema. Dobry plakat ten z pierwszego wpisu. Sam zaczalem ciskac PLO niedawno z tym ze ja juz kiedys gralem przez jakis czas wiec nie zaczynalem totalnie od poczatku. Zamierzam tak samo poswiecic w najblizszym czasie sporo czasu na to. Jak cos to wal na skype nick w podpisie. Co do wyciagania max info z filmikow akademii to ja np zalozylem sobie zeszyt tylko do PLO i od poczatku notuje wszystko z akademii co i jak sie gra i dlaczego. Jak wrocilem do tych notatek po pol roku to naprawde sporo pamietalem.

Ja właśnie tez zalozylem zeszyt, ale bede przegladal tez ręce ktore wstawiaja inni uzytkownicy ps.com do oceny.. jak ja bym to rozegral i pozniej intepretacje coacha.. :) odezwe sie napewno jutro, moze jakies sweaty zrobimy.. ;)

Zastanawiam się czy lepiej grać normalne stoliki czy ZOOM'a... zoom daje mi z początku wiekszą ilość rąk, przez co moge cwiczyc otwarcia, a table selection narazie i tak robic nie bede no bo na samej grze sie ledwo co znam.. hmm... jakieś sugestie ?:>

Odpowiedz
Cytat
Bejkker

zoom to zbyt wariancyjne gowno i o wiele wiecej niciorow, polecam ejdnak zwykle stoliki cash aby, majac graczy z ktorymi bedizesz gral dluzej wykorzystywac ich tendencje itd itd

Imo zwykle stoly cash>>>>>> zoom

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Napisane przez Bejkker
zoom to zbyt wariancyjne gowno i o wiele wiecej niciorow, polecam ejdnak zwykle stoliki cash aby, majac graczy z ktorymi bedizesz gral dluzej wykorzystywac ich tendencje itd itd

Imo zwykle stoly cash>>>>>> zoom

nawet wtedy, kiedy nie mam pojecia jak ich exploitowac? nie oszukujmy sie.. narazie nic nie kumam z omahy :D

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Imo lepiej pograj na początku zoom. Raz, zrobisz więcej rozdań, dwa ludzie nitują to fakt ale przez to gra jest mniej szalona.

Odpowiedz
Cytat
Pacx93

Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej. Jak piszesz, że nic póki co nie kumasz z Omahy to fajnie zrobić volume aby poogarniać co nieco. Co Ci z tego, że np. masz na stole fisha, który 3betuje czy tam 4 betuje 100% i jest ogólnym maniakiem, a nie masz pojęcia jakie ręce grać z nim (zakładając, że zawsze AAxx nie będziesz dostawał), więc musisz sam zdobyć doświadczenie jak dane ręcę się gra i ogólną dynamikę tej odmiany.
Później zdecydowanie polecam przejście na zwykłe stoliki.

Pozdrawiam i powodzenia życzę. :)

@edit
co do filmów to jako, że mam brąz (niestety P* nie przypisany) i nie wiem jak tam teraz jest z produkcjami to ostatnio oglądałem znów serię "Omaha dla każdego" Bociana oraz jego live session z PLO25 i polecam z czystym sercem, bo klarownie wszystko tłumaczy no i treningi jego oraz variata.

Odpowiedz
Cytat
Bejkker

No wlasnie lepiej podstawy zaczac ogarniac na stolikach cash gdzie dynamika jest wolniejsza, na spokojnie mozesz przeanalizowac sytuacje a nie, ze szybka decyzja czy otwieram czy cos plus ejst mniej wariancyjne to, wiec dla poczatkujacego jak najbardziej to ejst najwazniejsze.

Ilosc rozdan akurat nie jest dobra, bo lepiej sie skupic na jakosci i powoli kazda reke przeanalziowac czy otwieram ja w zaleznosci od pozycji, graczy za mna, wielksoci stakow, typow graczy(duzo 3betuje, malo folduje do cbetow to np do steali z sb) itd itd itd wiec imo cash>>>zoom, ale to twoj wybor

Ja nie potrafilem sie odnalezc na zoomie po prostu, mzoe dlatego tka go odradzam?

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Dzięki chlopaki za wszystko.. ;) widze, ze ogrom zwolennikow Omahy... troche mnie jednak męczy ta odmiana... wydaje mi sie, że mam troche przesyt grania cashy, myślałem, że to holdem - ale może zwyczajnie poprostu stoliki? zrobilem ~10k rąk, i nie czuje tego.. :nh

A jak nie stoliki.. to SNG / MTT. Na MTT mam za małego rolla, więc sprawdzimy SNG, do następnego ^^

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Brejkker, mi się wydaje, że właśnie na zwykłych stolikach niewiele się nauczysz bo grasz stricte na fisza. Masz - napierdalasz, koniec strategii. Natomiast na zoomie gry są spokojniejsze, gracze solidniejsi. Nie będę mówił co jest bardziej frofitowe bo nie wiem, ale jeśli chodzi o naukę to zoom>>>zwykłe stoły.

Odpowiedz
Cytat
Bejkker

Sry ale ty nie masz sie na micro gra uczyc na solidncyh graczy tylko brac fisha za ogon i go napeirdalac o podloge i niech sie z tych jego lusek $$ sypia, na gre z regami przyjdzie jeszcze czas, naprawde myslisz ze na stolach cash sie mniej nauczysz?

Imo kompletna bzdura, ja non stop grajac z fishami, semi regami i regami na zwyklych stolach mam spoty w ktorych non stop sie rozwijam, w ocenie rozdan jezeli chodzi o wrzucanie ich to mysle ze lekko przoduje na cala omahowa spolecznosc i no offence ale nie widzialem abys z tych stolikow zooma jakies rozdania wrzucal czy cos, bo chyba quitnales nawet z omaszka?

Nie moja sprawa, ale takie myslenie jest dla mnie bzdurne, bo ja nawet grajac z fishami mysle nad ich rangem, range statyczny, dynamiczny, ajki typ fisha, a gra z regiem jest o tyle prostsza, ze po regu nie bedziesz sie spodziewal fancy moves tylko solidnej gry na tych stawkach i wiesz ze jak na pewnym streecie Cie nie raisnal to jego range jest capped i nie moze tego miec i mozesz jednak to co chcesz repowac spokojnie nakurwiac.

Ogolnie gram teraz plo25 i regow jest jak na lekarstwo, a jak sa to szczerze, poprzez doswiadczenie wlasnie co ogolnie lduzie betuja na danej strukturze, z jakiej pozycji otwierali, odpowiednim adjsutem (call, raise/fold itd) mozna dosc latwo ich wyrzucac, a zaznaczam ze 90% czasu gram z fishami

To tyle ode mnie ;)

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

chłopaki fajna dyskusja.. :) wszystko jest kwestia indywidualna i zależy od wlasnych doswiadczen.. ^^ najlepiej zagrać jakis sample na ZOOM'ie i zwyklych cashach i samemu sprawdzic :)

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Haj Haj... :)

Tak jak mówiłem, sprawdzam nowe odmiany, znaczy głównie chodzi mi o SNG z późniejszym ew. przejściem na MTT jeżeli wybuduje odpowiedniego rolla.. :) Myślałem o Turbo KO i Fifty50. Sprawdzam narazie Turbo KO, 1.5$, gram 10-14 w 2 tilowym stacku i gra mi sie naprawde przyjemnie. Szczerze zakładałem grać 300/day, ale jak siadłem przy stolikach to potrafiłem rozegrać narazie tylko 56 ;< Choć myśle, że dzisiaj pobije ten rekord :challenge Wziołem triala Table Ninja i co? I MOOOOOOOOOOOOOC :D

Jeżeli macie jakieś doświadczenia odnośnie Turbo KO bądź fifty50 to chętnie wysłucham... ostatnio w hyperze wykręciłem na skarku gostka który właśnie grywa fifty50, 180k sample 0,6$/tournament po 30 naraz... Szalony ale solidny ! :)

Na dworze zajebista pogoda... piekna :f_love: Dziewczyna odemnie wyszła, zaraz posprzątam hawire, zjem coś i siąde do ICM. Skrzynia biegów mi się w aucie stranżoliła ;x znaczy się, wszystkie biegi wchodzą płynnie, ale sama gałka lata mi bezwładnie na lewo i prawo.. jakby pękł jakiś zaczep or sth... jakieś pomysły oprócz tej o odesłaniu go do mechanika ?:D

btw! Wpadłem ostatnio na zdjęcie Depp'a. Jego styl mi się zawsze podobał, ale teraz to jest Masterpiece.. ^^ prócz niebieskich paznokci, jest dla mnie poezją :nh ubiór ofc :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Kwietnia

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
doncamilloskate

Plakat z 1 postu wisi u mnie na ścianie, co prawda drukowany na A3, ale jest :pokerface: Walkiewicza oglądałem kilka razy i za każdym razem usłyszę coś nowego, miazga _thumbsup:
Będę zaglądał, powodzenia! :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Napisane przez AceBestini
Bloger Kwietnia

:sdrink

aspiruje do Super Blogera, więc stay tuned :D

Po kilku dniowej przerwie ruszam do gry... Zrobie wam pod koniec miesiąca psikusa i niespodzianke co do odmiany która obecnie grywam... ^^ będe oczywiście pisał regularnie, ale wyniki, i inne tego typu rzeczy związane z Pokerem przedstawie dopiero pod koniec miesiąca...

Ważne, że chce grać.. i to jest :challenge

Odpowiedz
Cytat