Przejdź do forum
Daj linka do audiob...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Daj linka do audiobooka

24 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
2,499 Wyświetlenia
bambucza1988

na wstepie: nie wiem do jakiego to dzialu, ale chyba dobrze trafilem

ksiazka zamiast muzyki, dlaczego?

Spoiler

audiobooki i muzyka do gry w poksa maja niewiele wspolnego, mi o dziwo w grze bardziej pomaga opowiadanie niz muza, poprawia koncentracje, naturalnie celem nie jest zeby zrozumiec dokladnie o czym jest ksiazka, a raczej zeby w momentach gdzie nie ma trudnych akcji na stolach mozg utrzymac na obrotach zeby byl gotowy, a nie przysypial, znajomosc ksiazki to dadatkowy plus

dodatkowo i to chyba najwazniejsza zaleta uzycia audiobookow, muza nakreca i daje energie co jest niebezpieczne nieraz, np normalnie dwa bad bity i sie wkurzam, myszka dostaje o blat, kasa lata niepotrzebnie, a ksiazka uspokaja i odstresowuje, nie denerwuje sie tak w czasie gry, zazwyczaj ma jakis watek, ktory wciaga i nie mysle o riverstars

kolejny plus, ze jak juz ugram zaplanowana ilosc rak, a ksiazka sie jeszcze nie skonczyla to gram do konca opowiadania, zawsze to troche wiecej lap

teraz najwazniejsze:
sluchales ciekawego audiobooka w jezyku polskim? wrzuc linka poslucham i ja, tylko nie te dwuminutowe reklamy pliz :f_biggrin:

zaczne i zobaczymy co sie bedzie dzialo

Witold Gombrowicz - Ferdydurke

Spoiler

Maciej Stuhr czyta "Ferdydurke" - lekcja polskiego

Spoiler

ile razy tego slucham to smieje sie jak z kabaretu

Odpowiedz
Cytat
23 odpowiedzi
bambucza1988

Sławomir Mrożek. Emigranci

Spoiler

troche krotkie, ale fajne bo jest sie z czego posmiac

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Polactwo - Rafał Ziemkiewicz

Spoiler

wysluchalem teraz 3h w czasie sesji i... hmm nie znam sie na polityce, ale to ryje banie, ostatnio ogladalem tez film drogowka (polecam) w podobnym temacie, pewnie wiekszosc to prawda co potwierdza ze albo bedziesz w zyciu bogaty albo ucziciwy

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Solaris - Stanisław Lem

Spoiler

na poczatku wydaje sie nudne, ale pozniej sie rozkreca
bardzo kojarzy mi sie z filmami z lat 90tych, normalnie nie chcialoby mi sie tego sluchac, ale do pokera bardzo fajne

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Sto lat samotności.Gabriel Garcia Marquez

Spoiler

Sluchalem 4h i uznaje ze o 4 za dlugo, wrzucam bo podobno bylo to w swoich czasach "najwyzszej miary osiagniecie pisarskie", "bestseller na swiatowa skale", mi sie nie podobalo i napewno nie dokoncze

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Fight Club

Spoiler

wczoraj nie bylo ksiazki bo mi sie internet skonczyl i nie gralem, ale wrzuce ksiazke na podstawie ktorej powstal moj ulubiony film - Podziemny krag, czy tez Fight club
niepelna wersja, ale calej nie znalazlem, opisy z kosmosu

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Baśnie Braci Grimm

Spoiler

:D tylko denerwujacy czytacz

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Felscherinow Christiane Vera - My, dzieci z dworca ZOO Audiobook PL Cz.1

Spoiler

cz. 1
film Dzieci z dworca zoo ogladalem pare razy, film mocno rusza - ksiazka rowniez, bardzo mily glos kobiety ktora czyta

mialem najpozniej o trzeciej konczyc, ale tak mnie wciagnelo, ze gralem dalej i ocknelem sie teraz jak uslyszalem ptaki za oknem, nawet nie przeszkadzalo mi ze brakuje stolow, dziwne co ludzie potrafia, ze soba zrobic zeby byc przez kogos akceptowanym, szczegolnie, gdy maja wyjscie i inna droge

zapisze sobie ze na 4:20 skonczylem, reszta jutro...

edit:
Felscherinow Christiane Vera - My, dzieci z dworca ZOO Audiobook PL Cz.2

Spoiler

cz. 2
niesamowite i przykre jednoczesnie, czesc druga przerwalem na 2:00
film to spory skrot calego opowiadania, zachowuje sens, ale w filmie nie ma wszystkiego co ta dziewczyna miala w glowie

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Opowieści o pilocie Pirxie - Lem cz. 1

Spoiler

dosyc zakrecone, drugiej czesci nie wrzucam bo nie kumam o co kaman

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Opowieści o pilocie Pirxie - Lem cz. 2

Spoiler

a zreszta.. moze sie komus spodoba, milego sluchania

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Szpital Przemienienia - Stanisław Lem cz. 1

Spoiler

przesluchalem pierwsza czesc i tak szybko sie rozkreca ze po 2godzinach nadal nie wiadomo o co chodzi, narazie srednie zobaczymy dalej

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Szpital Przemienienia - Stanisław Lem cz. 2

Spoiler

widze ze sa 4czesci ale sie poddaje, przez druga juz nie przebrne, po godzinie mam dosc

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Ojciec Chrzestny Audio Book PL

Spoiler

cos co wielu zna, dobre sprawdzone, czesci sa latwo dostepne wiec wklejam tylko pierwsza

Odpowiedz
Cytat
Prezesur

"Z mocy bezprawia. Thriller, który napisało życie", to opowieść o wielomiesięcznej inwigilacji przez służby specjalne III RP dziennikarza śledczego Wojciecha Sumlińskiego, jego bliskich i przyjaciół. Autor bez ogródek odsłania sieć mafijnych interesów z udziałem najważniejszych osób w państwie, pisze o wielkich korporacjach i fundacjach, których jedynym celem było wyłudzenie z kasy publicznej setek milionów złotych, o rosyjskich i ukraińskich zabójcach, którzy za miejsce swych spotkań obrali polski Sejm, o tajnych interesach ludzi Wojskowej Służby Informacyjnej i o ich wpływie na losy poszczególnych osób i całego kraju. Przy okazji Sumliński ujawnia prawie nikomu nieznane kulisy najgłośniejszej a zarazem najbardziej tajemniczej zbrodni politycznej PRL -- zabójstwa księdza Jerzego Popiełuszki." (Lubimyczytac.pl)

Odpowiedz
Cytat
socosoco

gdzie mozna sluchac audiobookow? szukac tylko na YT czy jeszcze gdzies sa pelne wersje?

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

sa pelne wersje na platnych stronach ale ja sie w to nie zaglebialem, chyba ze ktos ma inne informacje to chetnie poslucham, slucham tylko do pokera i tylko z yt bo innych miejsc nie znam

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

Napisane przez bambucza1988

Sluchalem 4h i uznaje ze o 4 za dlugo, wrzucam bo podobno bylo to w swoich czasach "najwyzszej miary osiagniecie pisarskie", "bestseller na swiatowa skale", mi sie nie podobalo i napewno nie dokoncze

arcydzielo swiatowej literatuty :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Prezesur - calkiem niezle, przesluchalem narazie 5godzin, jak do tego dodac Polactwo, ktore wstawilem wyzej, film Drogowka, o ktorym wspominalem i inne tego typu to mozna latwo dojsc do wniosku ze ciezarowki ze zwirem jezdza naprawde wszedzie
czlowiek pracujacy na etacie jest taki maly i tak niewiele moze, nawet jak mafiozuje na dzielnicy to tak naprawde jakby go nie bylo

szesz - jak cos sluchalem to dawalem od razu linka, niestety ten bestseller sie napatoczyl i wstawiajac od razu uprzedzilem ze historia bedzie baaardzo dluga i ciekawa...

za to moge polecic, pierwszy rozdzial ferdydurke, emigranci, fight club czy nawet solaris, te cztery slyszalem pare razy

ten temat wolno mi sie otwieral wiec pochowalem wszystko w spojlery (nic nie usuwalem a jedynie pochowalem), jakby troche lepiej ale bez rewelacji - musze chwile czekac po otwarciu zeby moc zjechac na dol strony, tez tak macie?

Sławomir Mrożek Tango

Spoiler

nie wszystko co mrozka musi byc powalajace :)

Odpowiedz
Cytat
Prezesur

@Bambucza1988, Ciesze się, że przypadło do gustu. Co do twojego pytania o szybkość ładowania się strony, to u mnie wszystko działa znakomicie. By nie robić offtopu...
"Zapiski oficera Armii Czerwonej" Sergiusz Piasecki

Niestety wersja okrojona

Odpowiedz
Cytat
socosoco

Ja jestem na 8 rozdziale ZMB, slucham podczas grania i nie wszystko wychwytuje, bede musial odsluchac kiedys na spokojnie ale jesli to jest prawda to masakra! No i ta ciezarowka ze zwirem -> drogowka <szok>

Odpowiedz
Cytat