Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ograniczenia i limity nie interesują MNIE! [NL2 FR]

75 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
2,342 Wyświetlenia
TheBlader

Witam! :fdrink

Jest to moje pierwsze podejście do pisania bloga, nigdy nie miałem styczności z czymś takim, zresztą sama idea prowadzenie takiego dziennika nie za bardzo do mnie przemawiała. Bloga tego będę prowadził wyłącznie do celów motywacyjnych oraz by osiągnąć systematyczność w realizowaniu wyznaczonych sobie zadań. Wpisy będą głównie o tematyce pokera - moje sesje, rozdania, przemyślenia.

Pokerem interesuję się od dłuższego czasu ( konto na PS.com założone w marcu 2011 ). Wtedy właśnie otrzymałem swój kapitał startowy w postaci 50$, pamiętam grałem wtedy strategią SSS, spadłem do około 15$, nie trzymałem się zbytnio tabeli rąk startowych, za dużo stołów na raz itd. co w rezultacie szybko to za skutkowało stratą dużej cześć bankrolla oraz zniechęceniem do dalszej gry. Obecnie grywam tylko z kolegami przy piwku o małe kwoty.

Kilka dni temu powrócił do mnie pomysł by znów spróbować swoich sił w pokera online, tylko tym razem chciałbym to zrobić mądrze oraz nakładem jak najmniejszych strat. Obecnie traktuję to jako sposób na miłe spędzenie czasu aka rozrywka, choć nie wyklucza to w dalszej przyszłości sposobu na mały dorobek $$.

:diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond:

Grę zaczynam na limicie NL2 strategią BSS na stołach FR.
Stan bankrolla: 51.78$

Cele krótkoterminowe:
:diamond: Ogarnąć artykuły szkoleniowe BSS z sekcji brąz,
:diamond: Odpowiednio skonfigurować HUDa z HM2, DONE - 20.05.2013
:diamond: Częściej używać Equilaba, ogarnąć jego możliwości,
:diamond: Grać więcej niż 2 stoły na raz, DONE - 19.05.2013
:diamond: Przeczytać książkę - Poker. Vademecum gracza.

Cele długoterminowe:
:club: Crush NL2 by solidny ABC poker :fdrink
:club: Wspinaczka po limitach! :f_cool:
:club: Czuć się swobodnie na granym limicie oraz być na nim wygrywającym graczem,
:club: Zacząć pracować nad odpowiednim mindsetem,
:club: Stawiać na ciągły progress,
:club: Wrzucać jak najwięcej rąk do analizy,
:club: Zacząć uczęszczać na treningach dla początkujących,
:club: Przejrzeć wszystkie filmiki teoretyczne dotyczące BSS na PS.com,
:club: Wytrwale dążyć do celu i nie zniechęcać się porażkami!

Lista ta będzie na bieżąco aktualizowana. Wydaje mi się, że jak na początek to wyznaczone zadania są jak najbardziej ok :f_thumbsup:. Chciałbym poświęcić kilka najbliższych dni na zagłębianie teorii jednocześnie nie zapominając o praktyce ( stosunek 80% - 20% ). Pierwsza sesja z tego limitu pojawi się prawdopodobnie już jutro lub w najgorszym wypadku pojutrze. Prosiłbym czytelników o ewentualne wskazówki oraz pomoc w czasie tworzenia tego bloga :f_smile:, pozdrawiam!

Nazwa bloga zainspirowana by nju moblie.

Odpowiedz
Cytat
74 odpowiedzi
ppp1otrek
TheBlader

@ppp1otrek
Haha, dziękuję bardzo :fdrink.

Pierwsza sesja za mną, w sumie zagrałem 335 rąk na 2 stolikach w ciągu w około ~2h. W następnych sesjach muszę zwiększyć ilość granych stolików do 3 ewentualnie 4. _cool:
Wynik jaki osiągnąłem jest bardzo kiepski: -3,50$
Obecny stan bankrolla: 48.98$ :f_mad:
~ w między czasie zagrałem jeszcze 1 stół testowy, dlatego wartość obecnego bankrolla może się nie zgadzać z startowym kapitałem po odjęciu dzisiejszej sesji.

Problemowe ręce:

Ręka numer 1 - NL2 T9s

Odpowiedz
Cytat
cilivio

mam nadzieję, że blog będzie często aktualizowany. chętnie poczytam bo sam zaczynam NL2 FR i zastanawiam się nad założeniem bloga żeby mieć jeszcze większą motywacje i nabrać systematyczności. :)
a co do ilości stolików to do dzisiaj też grałem na dwóch ale za wolno to wszystko się toczyło. dorzuciłem trzeci i jest o wiele lepiej. z czwartym jeszcze poczekam.
powodzenia.

Odpowiedz
Cytat

@cilivio: Ty się nie zastanawiaj, tylko zakładaj tego bloga :)

@TheBlader: I jak idzie realizacja celów?

Odpowiedz
Cytat
TheBlader

@cilivio Hej, dzięki za komentarz :f_thumbsup:. Bloga będę aktualizował prawdopodobnie codziennie, chyba że coś mi wypadnie to będzie inaczej. W jutrzejszej sesji prawdopodobnie będę się mierzył z 4 stolikami, jak nie wypali to zmniejszę liczbę do 3. Gorąco polecam założenie bloga, na prawdę fajna sprawa.

@dohpaZ Jeszcze kilka dni i będę mógł napisać coś szerzej. Obecnie jestem cały czas na etapie realizacji poszczególnych zadań lub dopiero zaczynam.

Dziękuję za zainteresowanie i komentarze :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Trzymam za słowo i wpadnę tu za kilka dni.

Odpowiedz
Cytat
TheBlader

Druga sesja za mną :fdrink, jestem z niej bardzo zadowolony i mam nadzieję, że kolejne też będą takie!
Dziś grałem na 4 stolikach i muszę przyznać, że nawet mi to wychodziło. Nigdy mi się nie zdarzyło żebym przeoczył jakąś ważna akcje :f_pleased:. W sumie rozegrałem 696 rąk w przeciągu ~2.5h.
Wynik jaki osiągnąłem to: +2.97$ :fdrink
Bankroll: 51.95$

~Ręce dzięki, którym osiągnąłem dziś taki wynik :sdrink:

Spoiler

Full Tilt Poker $2.00 No Limit Hold'em - 8 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (SB): $2.05 - VPIP: 9, PFR: 7, 3B: 4, AF: 2,7, Hands: 2162
BB: $1.46 - VPIP: 24, PFR: 21, 3B: 33, AF: 3,0, Hands: 38
UTG: $0.83 - VPIP: 18, PFR: 11, 3B: 2, AF: 5,0, Hands: 158
UTG+1: $1.67 - VPIP: 18, PFR: 3, 3B: 0, AF: 6,5, Hands: 149
MP1: $1.06 - VPIP: 10, PFR: 2, 3B: 0, AF: 1,0, Hands: 91
MP2: $2.18 - VPIP: 12, PFR: 9, 3B: 0, AF: 2,7, Hands: 119
CO: $2.38 - VPIP: 22, PFR: 13, 3B: 8, AF: 2,0, Hands: 134
BTN: $3.94 - VPIP: 8, PFR: 6, 3B: 3, AF: 0,0, Hands: 136

Pre Flop: ($0.03) Hero is SB with K♥ K♦
6 folds, Hero raises to $0.09, BB raises to $0.27, Hero raises to $2.05, BB calls $1.19 all in

Flop: ($2.92) K♣ 9♥ 9♦ (2 players - 1 is all in)

Turn: ($2.92) A♦ (2 players - 1 is all in)

River: ($2.92) Q♣ (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $2.92
Hero shows K♥ K♦
BB shows A♠ J♥
Hero wins $2.78
(Rake: $0.14)

Bardzo przyjemna ręka :fdrink jedyny range jaki mnie bił to pocket asów.

Spoiler

SB: $1.95 - VPIP: 0, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 5
BB: $0.80 - VPIP: 20, PFR: 20, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 5
UTG: $1.23 - VPIP: 60, PFR: 40, 3B: 0, AF: 1,0, Hands: 5
UTG+1: $1.19 - VPIP: 25, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 4
MP1: $2.12 - VPIP: 38, PFR: 0, 3B: 0, AF: 3,0, Hands: 8
Hero (MP2): $2.00 - VPIP: 9, PFR: 7, 3B: 4, AF: 2,7, Hands: 2162
CO: $1.96 - VPIP: 19, PFR: 6, 3B: 0, AF: 1,0, Hands: 16
BTN: $1.12 - VPIP: 20, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 5

Pre Flop: ($0.03) Hero is MP2 with K♥ A♦
UTG calls $0.02, 1 fold, MP1 calls $0.02, Hero raises to $0.12, 4 folds, UTG calls $0.10, 1 fold

Flop: ($0.29) 3♦ Q♥ K♠ (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.15, UTG calls $0.15

Turn: ($0.59) A♠ (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.96, UTG calls $0.96 all in

River: ($2.51) 3♣ (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $2.51
UTG shows 5♦ 4♦
Hero shows K♥ A♦
Hero wins $2.39
(Rake: $0.12)

Tutaj sytuacji z mojej perspektywy wyglądała bardzo obiecująco. Toppair na flopie z As kicker. Turn daje nam monstera w postaci dwóch par i jestem 100% przekonany, że wygrałem to rozdanie. Gram jego all-in, o dziwo call :f_eek: przy 3 :club: na riverze już myślałem, że trafił jakąś trójkę :fdrink.

Problemowe ręce:

Ręka numer 1 - NL2 AJo
Ręka numer 2 - NL2 AKo

Suche wnioski po przejrzeniu dzisiejszych rąk:
:club: zwracać większą uwagę na pozycję w przypadku zamiaru licytacji,
:club: nauczyć się pasować dobre karty (preflop), które przy nie trafionych boardach tracą znacząco na wartości!!
:club: zacząć lepiej rozgrywać ręce typu AK, AQ, AJ ( takie jak ręka nr 1 oraz 2 )

:heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

Problemowe ręce będę zamieszczał w takiej formie jak wyżej, ponieważ bardziej prawdopodobne jest to, że tam zostaną one ocenione. Jeden z moich celów krótkoterminowych - :diamond: Grać więcej niż 2 stoły na raz - uważam za wykonany :sdrink. Dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do udanych, pozostało mi jeszcze przyswoić trochę teorii i mogę iść z czystym sumieniem spać :f_thumbsup:. Kolejne wpisy już jutro! :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
TheBlader

Witam :fdrink,

dziś postanowiłem skonfigurować HUD'a z Holdem Managera na potrzeby początkującego gracza.

~HUD prezentuję się następująco:

~A tak to wygląda w praktyce:

( przepraszam, że taki mały rozmiar ale nie chciałem wklejać pikselozy... )

Takie ustawienie statystyk skopiowałem od użytkownika salyk z jego produkcji Hold'em Manager - konfiguracja HUD'a :fdrink, którą polecam takim początkującym graczom jak ja. Cały filmik na bazie HM1 co można bardzo łatwo oraz instynktownie przełożyć na HM2.

Na początku będę się tylko i wyłącznie skupiał na statystykach z 1 linijki, czyli - VPIP, PRF oraz AF. Z czasem jak zacznę więcej ogarniać na stołach oraz moje umiejętności i wiedza na temat statystyk się poszerzy to zacznę starać się robić dobry użytek z reszty danych.
Jeśli jesteś początkującym graczem, takim jak ja, i używasz programu Holdem Manager 2 - to wydaję mi się, że gotowy HUD taki jak np Harrington Basic również świetnie się sprawdzi.

Do zapoznania się z poszczególnymi statystkami oraz jakie wartości, prezentują dany styl gracza wykorzystałem artykuł Ewaluacja i prawidłowe wykorzystywanie statystyk, materiał ten gorąco polecam :f_thumbsup:.

Kilka ważnych informacji do zapamiętania!
:diamond: Starać się czerpać korzyści ze statystyk i tworzyć na ich podstawie przewagę na stole _cool:,
:diamond: Sugerować się statystykami tylko z dużą próbką rąk,
:diamond: Traktować dane te z ostrożnością i gdy nie jestem pewien co dana wartość oznacza/przedstawia - po prostu je zignorować,

I teraz pytanie do was ( o ile ktoś czyta tego bloga :f_thumbsup: ), jak wam się podoba układ HUDa? Oraz czy jest on funkcjonalny i przejrzysty? Oczywiście dla kogoś kto dopiero zaczyna używać takiej formy pomocy. Wszystkie komentarze i oceny mile widziane!

:spade: :spade: :spade: :spade: :spade: :spade:

Kolejna sesja za mną :fdrink, jestem z niej nawet zadowolony choć mogło być o niebo lepiej. Na początku długo, długo nic, pierwsza ręka, która wprowadziła jakąś akcję to AQo gdzie nabiłem się na seta 6 – jedynie jak mogę skomentować to zagranie, to czysty debilizm z mojej strony.... Powoli zacząłem odrabiać straty gdy nagle kolejne zagranie typu kosmos... AJo vs runner flush ( obie ręce umieszczam poniżej ). Gdyby nie te dwa spoty, które oceniam na w miarę łatwe do rozegrania ( tak już po fakcie :P ) miałbym jakieś +4.56$ co daje nam ciut wyżej niż 2BI na moim limicie. No ale cóż człowiek uczy się na błędach i postaram się dołożyć wszelkich starań aby takie idiotyzmy już się nie powtórzyły :f_thumbsup:. Co do dobrej części sesji to pot głównie wygrywałem na parach AA, KK, QQ oraz na wysokich asach typu AK czy AQ. Ilość rozegranych rąk 627 w przeciągu ~2.5h, dziś również grałem na 4 stolikach.

Wynik dzisiejszej sesji to: +2.13$
Stan bankrolla: 54.08$

Spoiler

MP1: $0.92 - VPIP: 16, PFR: 7, 3B: 6, AF: 1,0, Hands: 76
MP2: $1.97 - VPIP: 26, PFR: 5, 3B: 8, AF: 3,5, Hands: 104
CO: $2.75 - VPIP: 34, PFR: 4, 3B: 5, AF: 4,0, Hands: 67
Hero (BTN): $2.00 - VPIP: 10, PFR: 7, 3B: 4, AF: 2,6, Hands: 2789
SB: $2.31 - VPIP: 17, PFR: 12, 3B: 5, AF: 3,8, Hands: 139
BB: $2.05 - VPIP: 7, PFR: 4, 3B: 1, AF: 10,0, Hands: 235
UTG: $2.00 - VPIP: 8, PFR: 4, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 126
UTG+1: $1.78 - VPIP: 30, PFR: 0, 3B: 0, AF: 2,0, Hands: 20

Pre Flop: ($0.03) Hero is BTN with K :spade: K :club:
5 folds, Hero raises to $0.08, SB raises to $0.18, 1 fold, Hero raises to $0.54, SB raises to $2.31, Hero calls $1.46 all in

Flop: ($4.02) A :heart: 5 :spade: 6 :club: (2 players - 1 is all in)

Turn: ($4.02) J :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: ($4.02) 9 :heart: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $4.02
Hero shows K :spade: K :club:
SB shows Q :diamond: Q :club:
Hero wins $3.82
(Rake: $-0.11)

Para KK i przeciwnik ładnie nam się wypłacił :f_cool:

Problemowe ręce:

Reka numer 1 - NL2 87s
Ręka numer 2 - NL2 AJo ( obiecany runner flush... )

Oraz suchar wieczoru, aż wstyd wstawiać do oceny :facepalm:

Spoiler

Full Tilt Poker $2.00 No Limit Hold'em - 9 players

Hero (BB): $2.00 - VPIP: 10, PFR: 7, 3B: 4, AF: 2,6, Hands: 2789
UTG: $1.94 - VPIP: 12, PFR: 6, 3B: 0, AF: 2,8, Hands: 162
UTG+1: $2.09 - VPIP: 19, PFR: 5, 3B: 1, AF: 1,2, Hands: 302
UTG+2: $4.09 - VPIP: 10, PFR: 9, 3B: 0, AF: 2,5, Hands: 126
MP1: $2.00 - VPIP: 5, PFR: 3, 3B: 9, AF: 0,0, Hands: 39
MP2: $0.70 - VPIP: 27, PFR: 0, 3B: 0, AF: 2,0, Hands: 30
CO: $2.46 - VPIP: 10, PFR: 8, 3B: 3, AF: 1,9, Hands: 142
BTN: $2.09 - VPIP: 67, PFR: 22, 3B: 0, AF: 2,8, Hands: 27
SB: $2.55 - VPIP: 13, PFR: 11, 3B: 0, AF: 0,3, Hands: 47

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with Q :club: A :diamond:
1 fold, UTG+1 calls $0.02, 4 folds, BTN calls $0.02, SB calls $0.01, Hero raises to $0.12, UTG+1 calls $0.10, BTN calls $0.10, 1 fold

Flop: ($0.38) 6 :diamond: 5 :club: 6 :spade: (3 players)
Hero bets $0.20, UTG+1 calls $0.20, BTN calls $0.20

Turn: ($0.98) Q :heart: (3 players)
Hero bets $0.50, UTG+1 raises to $1.77, BTN folds, Hero calls $1.18 all in

River: ($4.34) 9 :heart: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $4.34
Hero shows Q :club: A :diamond:
UTG+1 shows 6 :heart: 4 :heart:
UTG+1 wins $4.04
(Rake: $0.21)

Do wniosków z poprzedniej sesji ( nad którymi nadal pracuję ) mogę dodać:
:diamond: Znacznie popracować nad grą post flop, mam na myśli tutaj rozgrywanie - toppar, różnego rodzaju drawów (zarówno flush jak i OESD ) oraz overcards,
:diamond: Nauczyć się foldować gdy już zainwestowałem trochę w pota,
:diamond: Przestać ciągle sprawdzać stan bankrolla :facepalm:,
:diamond: Gdy jestem na minusie nie starać się za wszelką cenę odrobić strat oraz w momencie gdy jestem na plusie nie bać się grać zarobionymi $$.

Cytat motywacyjny na dziś :fdrink

W pokerze nie zarabiasz pieniędzy dzięki temu, że od czasu do czasu trzymasz lepsze karty, niż twój przeciwnik. Każdemu trafiają się czasem dobre ręce. Zarabiasz pieniądze, kiedy potrafisz zagrać lepiej, niż twoi przeciwnicy. Tyczy się to również słabych kart.

Odpowiedz
Cytat
ppp1otrek

HUD jest ok! prosty i przejrzysty, teraz sobie zrób popupy na bardziej wnikliwe staty.
Do HUDa bym ino dodał raise 1st z każdej pozycji bardzo się przydaje.
Ja sobie zrobiłem takie i mi się dobrze dzięki nim analizuje poszczególne akcje.

a HUD podobny mam:

Nick, hands
vpip, prf
3b , ft3b
cb flop, ftcb flop
raise 1 ep, mp, co , btn , sb
steal on btn, fold bb on steal btn

główny popup

popup do cbetów

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
ppp1otrek
Odpowiedz
Cytat
TheBlader

@ppp1otrek
Hej, dzięki za ocenę :fdrink. Myślałem nad popupami ale wstrzymam się jeszcze trochę zanim do końca ogarnę ten HUD. Po Twoim widać, że trochę pracy mnie czeka. Nie mniej jednak dziękuję bardzo za komentarz i pozdrawiam :f_thumbsup:.

Odpowiedz
Cytat
Kozaczov

Hehe uwielbiam te reklamówki :P super chwytliwy temat na bloga, mam nadzieję że równie chwytliwie i solidnie przeskoczysz nl2 :) powodzonka będę zaglądać

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Witam Cię kolego :)

Widzę, że znajdujemy się w takiej samej sytuacji :) Ja grając w pokera skakałem sobie po limitach, co wiązało się z torbami szybszymi niż sprinty Bolt'a :f_cry: Dlatego, kiedy musiałem zakończyć studia i zacząć pracować, żeby się utrzymać i definitywnie zrozumiałem, że zabawa się skończyła (bumelowanie i pobieranie zasiłku dla wiecznych studentów od rodziców), ogarnąłem się również w temacie pokera :D Po pierwszej wypłacie jaka miała miejsce 10 maja wpłaciłem hajs na PP. Roll początkowy jak "do nauki" gry, czyli 50$. Z powodu pracy nie mam zbyt dużo czasu na grę, ale raz na 2 dni 2-3 godzinną sesję na nl2 sobie zrobię. W tym momencie gram sesje mieszane FR i SH, łącznie 6 stołów, po 3 z każdego rodzaju _biggrin:

W jakiś sposób utożsamiam się z tym wątkiem i dlatego stawiam wielką kropę ! Na pewno będę odwiedzał i starał się wymieniać poglądami z graczem, który znajduje się w tym samym momencie "pokerowej kariery" co ja :)

GL ! Keep Calm And Crush Limits ;)

Odpowiedz
Cytat

@MateQC, a czemu zaniechałeś prowadzenia swojego bloga? Skoro jesteś w podobnej sytuacji, jak autor tego bloga, to myślę, że tego rodzaju dokumentowanie swoich osiągnięć i celów byłoby pomocą w systematycznej pracy.

Odpowiedz
Cytat
ppp1otrek
MateQC

Napisane przez dohpaZ
@MateQC, a czemu zaniechałeś prowadzenia swojego bloga? Skoro jesteś w podobnej sytuacji, jak autor tego bloga, to myślę, że tego rodzaju dokumentowanie swoich osiągnięć i celów byłoby pomocą w systematycznej pracy.

Niestety brak czasu uniemożliwia mi taką systematyczność. Dlatego właśnie tez mój blog leży odłogiem. Będę tutaj zaglądał i od czasu do czasu coś skrobnę. Czytając tego bloga też mi to pomoże :)

Odpowiedz
Cytat
TheBlader

@Kozaczov
Mi także przypadły do gustu :f_thumbsup:, dziękuję bardzo za komentarz, również życzę powodzenia i na pewno zajrzę do Ciebie na bloga.

@MateQC
Jeśli chodzi o studia to jestem w dokładnej sytuacji takiej jaką opisałeś. Nie napawa mnie to szczególnie optymizmem ale w końcu trzeba wziąć się w garść, wyjść poza swoje comfort zone i napier*alać high stakes _cool:. U mnie o tyle dobrze, że cały czas jakoś obracam swój kapitał startowy, jedyna wpłata jaka miała miejsce to 10$, którą dokonałem by zyskać tyle samo $ bonusu od Skrilla. Tutaj przyznam, że wtopiłem ponieważ nie doczytałem, że użycie przelelwy24.pl nie zalicza się do wpłat kwalifikowanych i zostałem zmuszony wpłacić pieniądze na poker room ( by dalej mieć szansę na te 10$ ), i wykorzystałem tym bonus od pierwszej wpłaty... :ayfkm:

Z 50$-owym kapitałem to według mnie masz dużo miejsca na naukę oraz duży komfort psychiczny ( np. w porównaniu z 10$ - dzisiejsze promocje startowe ). Co do SH to nigdy takiego formatu nie grałem ale przyznam, że chętnie bym spróbował.

Jestem jak najbardziej za, za wymianą poglądów, pozdrowienia i crashuj tam NL2! :sdrink

@ppp1otrek
BSS FR nawet nie gram tygodnia, w najbliższych dniach mam zamiar ogarnąć artykuły z sekcji brąz dotyczące tej strategii, tam widziałem kilka pozycji przeznaczonych SH – przeczytam, rozważę za i przeciw i kto wie może od następnego tygodnia będę próbował grać 6max :fdrink

Jestem bardzo zadowolony z tak pozytywnych komentarzy, to z pewnością daje mi kopa do dalszej pracy, pozdrawiam! :f_cool:. Dziś jest mój dzień off, popracuję dziś mocno nad teorią. Kolejne sesje już niebawem!

Odpowiedz
Cytat
MateQC

@TheBlader

Dokładnie tak, trzeba wyjść z tej zony i zacząć niszczyć limity ! Ja niestety w swojej "karierze" byłem leniwy zawsze do nauki, także średnio chciałem się uczyć też tego. Całkowicie źle zabrałem się do tego całego POKERA. Kiedy zaczynałem cieszył po prostu fakt tego, że jest darmowy hajs. W sumie tyle. Teraz po czasie niestety zaczyna się zauważać takie rzeczy dopiero. No, ale trudno. Cieszę się, że Ty tak nie miałeś, ale ja musiałem chyba dostać takiego kicka, żeby co nieco zrozumieć. Teraz głęboko wierzę w to, że będzie lepiej, artykuły wciągam od nowa, od brązu i będę starał się iść po limitach, po statusach, aż do platyny i wciągać więcej artykułów i filmów. No aż wreszcie wyjść z bagna finansowego i widnieć jako Platynowiec co miesiąc wyciągając profit na życie z mojego hobby :) < :heart: Cudownie pomarzyć :heart: I pomyśl kolego jak pięknie będzie, kiedy to się spełni. Taka opcja, której głównym inspiratorem, organizatorem i wykonawcą w jednym jesteś TY sam :D

Odpowiedz
Cytat
TheBlader

@MateQC

O swoje się o wiele bardziej troszczysz :f_smile:, każdy chyba tak ma. Wydaję mi się, że najważniejsze to być wytrwałym i systematycznym, nie stawiać sobie celów totalnie kosmicznych i nie do zrealizowania. A co do utrzymywania się z tego co lubisz/kochasz robić to chyba marzenie każdego człowieka :fdrink. Życzę powodzenia w realizacji zamierzonych celów, fajnie, że jest na tym forum ktoś kto ma bardzo podobne myślenie :f_smile:.

Odpowiedz
Cytat