Siema, na imie mam Robert. Pierwszy post może być trochę schematyczny i sztywny bo ostatni raz bloga prowadziłem jakoś w połowie szkoły podstawowej czyli będzie już jakieś...10 lat. Mam nadzieję, że potem będzie z górki. W pokera gram od jakiegoś miesiąca.
Na codzień studiuję i staram się nie marnować czasu (z różnym skutkiem
). Szukam jakichś ciekawych zajęć które mnie zainteresują i rozwiną. W ten sposób trafiłem na pokera
Na chwilę obecną grę traktuję jako rozrywkę.. oczywiście fajno jakby jakiś kwit zaczął się z tego tworzyć ale póki co dokształcam się, gram i dobrze się przy tym bawię.
Bloga tworzę z nadzieją, że taki 'dzienniczek' pomoże mi być systematyczniejszym w tym co robię oraz, że zyskam dodatkową motywację.
Póki co wszystkie swoje plany/cele na dany dzień zapisywałem na żółtych karteczkach które po całym (lepszym lub gorszym) dniu szły do kosza.. tutaj będę miał przegląd na to jak mi idzie ten rozwój.
Co do tematyki bloga to głównie będzie to głównie poker lecz kilka celów jest 'pozapokerowych' więc o nich też czasem wspomnę.
Jeszcze nie wiem jak będę go prowadził. Póki co mam plan, żeby co wieczór robić podsumowanie dnia z mini celami na next day i z rozliczeniem się za dzien miniony.
Bankroll na chwilę obecna to 17,46$
Cele długoterminowe:
ucieczka z NL2 wyżej i wyżej i wyżej... ![]()
wstawianie rąk na forum oraz samodzielne analizowanie ich
język angielski na poziomie C2
mniej komputera więcej książek/sportu
półmaraton (cel BARDZOdługoterminowy
ale takie też muszą być)
ogarniać studia
Cele krótkoterminowe:
zdobyć status silver
codziennie przeczytać jakiś artykuł lub obejrzeć film. choćby najkrótszy.
minimum 3 książki w miesiącu
3 razy w tygodniu zrobić jedną lekcję na etutor.pl
częściej biegać. 3x w tygodniu byłoby optymalnie
oznaczać ręce w trakcie gry i po każdej sesji znaleźć trochę czasu na analize. jak sam nie będę wiedział co nie tak to wrzucić na forum
zaliczyć elegancko sesje na studiach
znaleźć pracę na wakacje. póki co z pokera sie nie utrzymam. nawet na piwo nie byłbym w stanie zarobić. ![]()
no i to by było wszystko na tyle. mam nadzieję, że czasem ktoś tu zajrzy i podpowie/pomoże. zawsze to dodatkowa motywacja ![]()
dzisiaj już nic raczej nie zagram. zamierzam dokończyć filmik Mindset - Wyznaczanie celów w pokerze, poczytać trochę książkę Dieta bez pszenicy. Jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym a tutaj artykuł o tej książce Buszujący w pszenicy a potem spać bo jutro kolokwium.
Cele na jutro:
zaliczyć kolokwium
ograć kumpla w ping-ponga ![]()
i nic więcej. jutro jest długo wyczekiwany dzień wolny.