Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[micro]

44 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
610 Wyświetlenia
cilivio

Siema, na imie mam Robert. Pierwszy post może być trochę schematyczny i sztywny bo ostatni raz bloga prowadziłem jakoś w połowie szkoły podstawowej czyli będzie już jakieś...10 lat. Mam nadzieję, że potem będzie z górki. W pokera gram od jakiegoś miesiąca.
Na codzień studiuję i staram się nie marnować czasu (z różnym skutkiem :) ). Szukam jakichś ciekawych zajęć które mnie zainteresują i rozwiną. W ten sposób trafiłem na pokera :)

Na chwilę obecną grę traktuję jako rozrywkę.. oczywiście fajno jakby jakiś kwit zaczął się z tego tworzyć ale póki co dokształcam się, gram i dobrze się przy tym bawię.
Bloga tworzę z nadzieją, że taki 'dzienniczek' pomoże mi być systematyczniejszym w tym co robię oraz, że zyskam dodatkową motywację.
Póki co wszystkie swoje plany/cele na dany dzień zapisywałem na żółtych karteczkach które po całym (lepszym lub gorszym) dniu szły do kosza.. tutaj będę miał przegląd na to jak mi idzie ten rozwój.

Co do tematyki bloga to głównie będzie to głównie poker lecz kilka celów jest 'pozapokerowych' więc o nich też czasem wspomnę.
Jeszcze nie wiem jak będę go prowadził. Póki co mam plan, żeby co wieczór robić podsumowanie dnia z mini celami na next day i z rozliczeniem się za dzien miniony.

:spade: :heart: :diamond: :club:

Bankroll na chwilę obecna to 17,46$

:club: :diamond: :heart: :spade:

Cele długoterminowe:

:heart: ucieczka z NL2 wyżej i wyżej i wyżej... :)
:heart: wstawianie rąk na forum oraz samodzielne analizowanie ich
:heart: język angielski na poziomie C2
:heart: mniej komputera więcej książek/sportu
:heart: półmaraton (cel BARDZOdługoterminowy :) ale takie też muszą być)
:heart: ogarniać studia

Cele krótkoterminowe:

:diamond: zdobyć status silver
:diamond: codziennie przeczytać jakiś artykuł lub obejrzeć film. choćby najkrótszy.
:diamond: minimum 3 książki w miesiącu
:diamond: 3 razy w tygodniu zrobić jedną lekcję na etutor.pl
:diamond: częściej biegać. 3x w tygodniu byłoby optymalnie
:diamond: oznaczać ręce w trakcie gry i po każdej sesji znaleźć trochę czasu na analize. jak sam nie będę wiedział co nie tak to wrzucić na forum
:diamond: zaliczyć elegancko sesje na studiach
:diamond: znaleźć pracę na wakacje. póki co z pokera sie nie utrzymam. nawet na piwo nie byłbym w stanie zarobić. :D

no i to by było wszystko na tyle. mam nadzieję, że czasem ktoś tu zajrzy i podpowie/pomoże. zawsze to dodatkowa motywacja :)
dzisiaj już nic raczej nie zagram. zamierzam dokończyć filmik Mindset - Wyznaczanie celów w pokerze, poczytać trochę książkę Dieta bez pszenicy. Jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym a tutaj artykuł o tej książce Buszujący w pszenicy a potem spać bo jutro kolokwium.

Cele na jutro:
:club: zaliczyć kolokwium
:club: ograć kumpla w ping-ponga :D

i nic więcej. jutro jest długo wyczekiwany dzień wolny.

Odpowiedz
Cytat
43 odpowiedzi
Kozaczov

W takim razie witamy na pokładzie, i życzę owocnej nauki pływania w tym pokerowym morzu ;) kropa.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Witam

Powodzenia w realizacji celów pokerowych i biegowych _thumbsup:
Nie wiem jaką masz obecnie formę, ale jak będziesz biegał systematycznie to szybko zweryfikujesz, że półmaraton to wcale nie taki długoterminowy cel. Zapraszam do tematu, który staram się reaktywować->Twój dziennik kilometrów, które przebiegłeś.

Napisz jeszcze czy grasz Full-ringi czy Short-handed.

pozdro

Odpowiedz
Cytat
cilivio

gram FR. a co do biegania to dopiero zaczynam :) mam nadzieję, że podłapię temat i mi się spodoba.
Kolokwium raczej zaliczone, niestety w ping-ponga przegrałem.. no ale było blisko :)
Dzisiaj cały dzień poza domem więc na pokera czasu niewiele, rozegrałem 300 rąk na 2 stołach i w sumie całkiem nieźle poszło.
+3,46$
Bankroll 21,40$
Grało mi się całkiem spoko. Grałem trochę agresywniej niż zwykle aczkolwiek pilnowałem się przed robieniem głupot.
Szczęście też dopisało :)

Spoiler

PartyGaming - $0.02 NL - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $0.20
MP: $1.05
Hero (CO): $2.00
BTN: $1.62
SB: $2.00
BB: $2.31

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has A♠ T♠

fold, fold, Hero raises to $0.08, BTN calls $0.08, fold, BB calls $0.06

Flop: ($0.25, 3 players) A♦ A♣ 5♠
BB checks, Hero bets $0.12, BTN calls $0.12, fold

Turn: ($0.49, 2 players) 4♠
Hero bets $0.35, BTN calls $0.35

River: ($1.19, 2 players) T♣
Hero bets $1.45 and is all-in, BTN calls $1.07 and is all-in

Hero shows A♠ T♠ (Full House, Aces full of Tens) (Pre 31%, Flop 24%, Turn 32%)
BTN mucks A♥ Q♣ (Three of a Kind, Aces) (Pre 69%, Flop 76%, Turn 68%)
Hero wins $3.17

Cele na jutro:
:diamond: Step by step: cześć 3
:diamond: przeglądnąć forum z ocenami rąk
:diamond: zrobić sprawozdanie i nauczyć się na kartkówke z chemii
:diamond: lekcja angielskiego
:diamond: godzinka gry w pokera. najlepiej na 2+ stołach.

lecę poczytać i w kimę.

Odpowiedz
Cytat
TheBlader

Hej :fdrink, widzę, że jednak przekonałeś się do prowadzenia bloga. Życzę powodzenia w crushowaniu NL2 no i oczywiście będę zaglądał.

Odpowiedz
Cytat
cilivio

ano pomyślałem, że chyba warto mieć takiego bloga :)
co do dzisiejszego dnia to czasu na wszystko nie starczyło :D

:diamond: Step by step: cześć 3 - jutro muszę dokończyć. zostało jakieś 15 minut.
:diamond: przeglądnąć forum z ocenami rąk - OK.
:diamond: zrobić sprawozdanie i nauczyć się na kartkówke z chemii - OK.
:diamond: lekcja angielskiego - nie zdążyłem :/
:diamond: godzinka gry w pokera. najlepiej na 2+ stołach. - OK.
+ byłem pobiegać. 30 minut.. żeby nie przesadzić po takiej przerwie :)

co do pokera to zagrałem jakieś 150 rąk na trzech stołach (i ogarniałem więc od dzisiaj gram na 3 :) ) troche mało tych rąk no ale późno już i oczy mi się kleją.
Bankroll 22,49$
+1.09$

Cele na jutro:

:diamond: już obowiązkowo zrobić lekcje angielskiego.
:diamond: nauczyć się na laborki fizykę
:diamond: dokończyć film i jak starczy czasu to obejrzeć nowy.
:diamond: godzinka gry w pokera na 3 stołach.

na tym dzisiaj zarobiłem.

Spoiler

PartyGaming - $0.02 NL - Holdem - 8 players

CO: $2.05
BTN: $1.50
SB: $2.04
BB: $1.26
UTG: $2.00
UTG+1: $1.77
Hero (MP): $2.27
MP+1: $1.64

Pre Flop: ($0.03) Hero has T♣ 9♣

fold, fold, Hero calls $0.02, MP+1 calls $0.02, fold, fold, fold, BB checks

Flop: ($0.07, 3 players) 6♣ 4♣ 2♣
BB bets $1.24 and is all-in, Hero calls $1.24, fold

Turn: ($2.55, 2 players) 4♠

River: ($2.55, 2 players) T♥

BB shows 2♥ 6♠ (Two Pair, Sixes and Fours) (Pre 30%, Flop 18%, Turn 14%)
Hero shows T♣ 9♣ (Flush, Ten High) (Pre 70%, Flop 82%, Turn 86%)
Hero wins $2.43

wiem, że preflop źle rozegrany no ale.. ale nie mam usprawiedliwienia :) dobrze, że siadło.

miałem kilka fatalnych zagrań ale ogólnie powoli do przodu to się chyba posuwa. zaczynam myśleć w trakcie gry.. a nie tylko myśleć, że myśle :)

Odpowiedz
Cytat
cilivio

za wiele dzisiaj nie pograłem. znowu dzień okazał się za krótki :/ jutro piątek to mam nadzieję, że zagram jakąś dłuższą sesje.

:heart: już obowiązkowo zrobić lekcje angielskiego. - :fuckyeah
:heart: nauczyć się na laborki fizykę - :fuckyeah
:heart: dokończyć film i jak starczy czasu to obejrzeć nowy. - :(
:heart: godzinka gry w pokera na 3 stołach. - nie godzinka lecz 30 minut i nie na trzech tylko na dwóch. :/

Cele na jutro:
:club: pograć trochę więcej. tak z 1.5h na 3 stołach by było spoko.
:club: lekcja angielskiego
:club: wygrać turniej w tenisa stołowego! :)

Bankroll 23.15$
+0.66$

Spoiler

PartyGaming - $0.02 NL - Holdem - 7 players

UTG: $3.32
Hero (UTG+1): $2.00
MP: $3.79
CO: $2.11
BTN: $1.84
SB: $1.87
BB: $1.04

Pre Flop: ($0.03) Hero has Q♠ Q♣

fold, Hero raises to $0.08, MP calls $0.08, fold, fold, SB calls $0.07, fold

Flop: ($0.26, 3 players) 7♣ T♥ Q♦
SB bets $0.14, Hero raises to $0.28, fold, SB calls $0.14

Turn: ($0.82, 2 players) 7♥
SB bets $0.24, Hero raises to $0.54, SB calls $0.30

River: ($1.90, 2 players) 9♦
SB checks, Hero bets $1.10 and is all-in, SB calls $0.97 and is all-in

SB shows T♠ A♦ (Two Pair, Tens and Sevens) (Pre 28%, Flop 2%, Turn 0%)
Hero shows Q♠ Q♣ (Full House, Queens full of Sevens) (Pre 72%, Flop 98%, Turn 100%)
Hero wins $3.65

Odpowiedz
Cytat
cilivio

no, wkońcu więcej czasu na pokera. zagrałem 500 rąk. najpierw na trzech stołach a potem dodałem jeszcze jeden i było optymalnie. chyba tak zostanie póki co :)
Bankroll 24,41$
+1,26$

kokosów nie zarabiam ale cieszy mnie, że cały czas to porusza się do przodu. zostało mi 35 dni do wyrobienia bonusu. póki co mam 12/40 pkt. powinienem dać rade :)

klasycznie trochę szczęścia pomogło :D

Spoiler

PartyGaming - $0.02 NL - Holdem - 7 players

SB: $2.01
BB: $3.10
UTG: $3.82
UTG+1: $1.98
MP: $2.02
Hero (CO): $2.00
BTN: $3.10

Pre Flop: ($0.03) Hero has K♥ K♣

fold, UTG+1 calls $0.02, fold, Hero raises to $0.10, fold, fold, BB calls $0.08, fold

Flop: ($0.23, 2 players) A♦ 5♣ 2♣
BB checks, Hero bets $0.16, BB calls $0.16

Turn: ($0.55, 2 players) 3♣
BB checks, Hero bets $0.39, BB calls $0.39

River: ($1.33, 2 players) K♦
BB checks, Hero bets $0.98, BB calls $0.98

Hero shows K♥ K♣ (Three of a Kind, Kings) (Pre 80%, Flop 13%, Turn 26%)
BB shows 5♠ 5♥ (Three of a Kind, Fives) (Pre 20%, Flop 87%, Turn 74%)
Hero wins $3.13

idę kilka rąk przeanalizować i jak czegoś nie będę wiedział to wrzucę na forum.

a tak w ogóle to ktoś tu zagląda? :D

Odpowiedz
Cytat
cilivio

dawno nic tu nie pisałem ale cierpiałem na brak czasu :/
rozegrałem kilka sesji, jestem na lekkim plusie.
BANKROLL 28,21$

jutro postaram się coś więcej napisać. póki co mam kilka rąk z dzisiejszej gry do ogarnięcia a potem chcę obejrzeć Django.

Odpowiedz
Cytat
cilivio

przypadkowo trafiłem na stronkę https://habitrpg.com/static/front
wydaje się być całkiem spoko. ustalamy sobie cele, za ich wykonanie dostajemy expa dzięki którym nasza wirtualna postać się rozwija. :) zobaczę jak to wygląda w użyciu.
co do dnia dzisiejszego to nic nie pograłem bo mój fatalny internet co chwile zrywał połączenie. jakoś udało mi się zbuforować Pokonaj micro stawki - wybrane rozdania który właśnie skończyłem oglądać.

Plany na jutro
:diamond: Wstać koło 8:00
:diamond: O 9:00 już się uczyć żebym do 17 miał wszystko ogarnięte i mógł z czystym sumieniem wyjść na piwo.

ilościowo to niewiele tych planów no ale zapowiada się dosyć ciężki dzień.
trochę opuściłem się z angielskim przez te kolokwia. muszę to nadrobić.
co do pokera to postaram się jutro zagrać chociaż godzinkę - przerwa w nauce :)

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Maja - ankieta

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
cilivio

hehe, to mnie podsumowałeś :)
a na moim blogu cisza spowodowana kolokwiami i nadchodzącą sesją.
nie za bardzo mam pomysł jak mam się rozwijać.. chodzi tu o to, że czuję że takie oglądanie filmików nie przynosi takich efektów jakich bym oczekiwał. muszę mieć konkretny plan nauki. doszedłem do wniosku, że dobrym pomysłem będzie samodzielne przejście 'szkoły kadetów'. siedzenie i oglądanie przez 40 minut jak ktoś gra nic nie daje jeśli samemu się przy tym nie myśli/nie notuje..do takiego prostego wniosku doszedłem :D sporo mi to zajęło ale lepiej późno niż wcale. póki co bankroll to 25$, dzisiaj rano było 29$ ale na miłe zakończenie dnia to co zarobiłem to straciłem.
muszę wyrobić ten bonus i przerzucam pieniądze z partypokera na 777. no i coś zacząć działać bo do końca świata będę tak oscylował w granicach 30$. no a ja chce koks szampan i dziwki.

Jutro:
:diamond: zamierzam przeczytać dwa blogi które już mam na oku
:diamond: rozpocząć porządną naukę gry żeby coś się ruszyło
:diamond: angielski
:diamond: nauka do kolokwium z chemii.

jeśli chodzi o kwestie 'pozapokerowe' to jestem z siebie całkiem zadowolony. na studiach idzie nieźle, umiem się zmobilizować do nauki. jest okej.
no ale ten poker.. wielka chęć do nauki i do gry ale jednak coś tu nie działa tak jak powinno.

kilka rąk które wrzuciłem do analizy wczoraj i dzisiaj:
raz zbyt ostro..
Jj Nl2
...raz zbyt słabo.
KJo NL2
ATo NL2
TT Nl2

mało tych rąk wrzucam kurde balans. a w sumie wiele jest sytuacji gdy głupieje i nie wiem co robić.

czas się wziąć do roboty i mam nadzieję, że za miesiąc nie popatrze na to co dzisiaj napisałem i nie pomyślę, że cały czas jestem w tym samym miejscu. to by było fatalne.

Odpowiedz
Cytat
cilivio

napisałem całkiem długiego posta i odłączyłem komputer od ładowarki. efekt? muszę pisać od nowa.

bardzo dobrze, że kończy się ten tydzień. jeszcze jakoś przebić się przez jutrzejszy dzień i spokój. dziewczyna wyjezdza na weekend więc będę miał trochę więcej czasu tylko dla siebie. w sumie spoko, takie dwa dni też się przydają :) nadgonię wszystko co mam do zrobienia + wkońcu pogram trochę dłużej w pokera bo ostatnich kilka dni to maks 300 rąk dziennie.
dzisiaj też zagrałem jakoś 250 rąk, wyszedłem na lekkim plusie. 2$.
byłoby więcej ale pod koniec głupi błąd :/ z dzisiaj żadnych ciekawych rąk nie mam. wczoraj kilka było ale grałem na nie swoim komputerze = brak PT3 = nie mam zapisanych rąk :/ no trudno.
zagrałem też kilka sit and go oraz MTT, spodobało mi się :D z MTT dość szybko odpadałem ale w s&g na 5 gier 3 razy pierwszy i raz trzeci :) kokosów na tym nie zrobiłem bo wpisowego 0.25$ ale było fajnie.
póki co muszę wyrabiać bonus na partypoker. zostało 21dni i 20pkt do zdobycia. wyrabiam i spadam na 777, tam ostatnio trochę pograłem. wydaje się, że jest większy wybór stołów. na party około godziny 23:00 te normalne stoły (30 sekund na ruch) raczej się wyludniają. na tych fast nie chcę grać bo za mało czasu na zastanowienie a nie chodzi mi tu o to żeby tylko klikać :)

no.. jakoś to wyszło. napisałem chyba wszystko co wcześniej przed nieplanowanym odlączeniem laptopa.
idę spać, byle do 20:00 i wolne.

Odpowiedz
Cytat
cilivio

no dzisiaj to jakoś się już grało. nawet nieźle mi poszło. najlepsza sesja do tej pory. :)
+ 9,52$
grałem 3 stoły a na czwartym s&g dla funu, też poszło całkiem nieźle :)
w sumie dobrze, że mi nieźle szło bo gdyby takie rozdanie dostał jakbym nie miał dobrego humoru to mogłoby być różnie

Spoiler

PartyGaming - $0.02 NL - Holdem - 8 players

MP: $2.71
MP+1: $7.08
CO: $1.97
BTN: $1.26
SB: $2.04
Hero (BB): $6.93
UTG: $0.73
UTG+1: $0.80

SB posts SB $0.01, Hero posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has A♠ A♣

fold, fold, MP raises to $0.07, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.22, MP raises to $0.69, Hero raises to $1.16, MP calls $0.47

Flop: ($2.33, 2 players) 5♥ 3♦ J♦
Hero bets $1.56, MP calls $1.55 and is all-in

Turn: ($5.43, 2 players) A♦

River: ($5.43, 2 players) 7♦

Hero shows A♠ A♣ (Three of a Kind, Aces) (Pre 81%, Flop 87%, Turn 82%)
MP shows K♥ K♦ (Flush, Ace High) (Pre 19%, Flop 13%, Turn 18%)
MP wins $5.16

no ale cóż :)

sporo rąk oznaczyłem, mam trochę materiału do ogarnięcia. póki co padam na twarz.

Odpowiedz
Cytat
TheBlader

Hej jak tam idzie? dawno wpisu nie było, mam nadzieje, że wszystko ok :fdrink.

Odpowiedz
Cytat
cilivio

a szkoda gadać. sesja mi odebrała cały wolny czas ale grać gram bo zostało mi 12 dni do wyrobienia bonusu :) forum też codziennie odwiedzam i przeglądam dział z analizą rąk.
teraz jest promocja i punkty x2 od 18:00 do 20:00 więc akurat robię sobie wtedy przerwe w nauce.
ogólnie nie wygląda to tak jak chce ponieważ nie mam jak się uczyć gry.
mam mało czasu bo sporo zakuwania na studia a jak już ten czas na pokera urwę to muszę grać żeby naklepać tych punktów. mam świadomość, że to nie o to w tym chodzi ale nic nie poradzę.

wpłaciłem 20$ na 770 (już założyłem, że nie zalicze torby i będę miał te 20$+ z bonusu na partypoker :) ) dostałem bonus 20$ więc mam tam jakoś 50$ które czekają na koniec sesji.

nie podoba mi się to za bardzo ale jeszcze tylko 2 egzaminy :/

Odpowiedz
Cytat
TheBlader

No u mnie też sesja ciśnie, ale jeszcze tydzień, maks dwa i będzie już z głowy. Potem to już mnóstwo czasu na naukę, grind i melanże :fdrink. Lepiej zaliczyć te dwa egzaminy niż potem podejmować wrzesień w zamian za bonus :f_cool:. Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
cilivio

żyję.. ale co to za życie. :D
dzisiaj cały dzień nauki ale pod koniec znalazłem 2.5h na pokera.
sesja cash na minimalnym minusie. w trakcie gry wydawało mi się, że to pech ale jak spojrzałem przed chwilą na te rozdania w których przegrałem najwięcej to jednak wina po mojej stronie leży w większości.

no i zająłem 3 miejsce we freerolu, wygrałem ticket warty 2,20$ :) kurde, fajnie się gra te turnieje.

aha no i skończył się trial w PT3 i zacząłem używać HM2. Wydaje się o niebo lepszy ale to dopiero pierwszy dzień.

spadam spać bo rano wczesna pobudka.

Odpowiedz
Cytat

Widzę, że z krótkoterminowych celów udało się wyrobić srebro _thumbsup:

A jak walka na nl2? Jakieś postępy w budowaniu rolla, czy stoisz w miejscu?

Odpowiedz
Cytat
cilivio

ostatnio stałem w miejscu trochę ale przerzuciłem całe pesos na 770 i jakoś dobrze mi tam idzie :) no i najważniejsze, że już jestem po ostatnim egzaminie (zaliczony!) więc mam trochę więcej czasu.
teraz troche luzu ale szukam pracy za granicą bo chcę z dziewczyną wyjechać.
niestety jeszcze nie zarabiam tyle na pokerze żeby się z tego utrzymać :D
jakby miał ktoś namiary na jakieś truskawki/szparagi/magazyn/cokolwiek to oczywiście proszę o wiadomość :)

Odpowiedz
Cytat