Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQs NL5

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
190 Wyświetlenia
zbxzbx

siemano

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP: $7.07 (141.4 bb)
CO: $12.50 (250 bb)
Hero (BTN): $10.39 (207.8 bb)
SB: $10 (200 bb)
BB: $14.01 (280.2 bb)
UTG: $3.90 (78 bb)

Preflop: Hero is BTN with Q K
UTG raises to $0.25, 2 folds, Hero calls $0.25, SB folds, BB calls $0.20

Flop: ($0.77) K 3 K (3 players)
BB checks, UTG bets $0.55, Hero calls $0.55, BB folds

Turn: ($1.87) 8 (2 players)
UTG checks, Hero checks

River: ($1.87) 9 (2 players)
UTG bets $0.85, Hero calls $0.85

Results:

Spoiler

$3.57 pot ($0.15 rake)
Final Board: K 3 K 8 9
Hero showed Q K and won $3.42 ($1.77 net)
UTG showed J A and lost (-$1.65 net)

Na turnie check behind dla value. Na bet by się złożył, a chcę aby jeszcze coś tam na river albo złapał albo zablefował.

Nie podoba mi się do końca mój call na river -na takiego fisha chyba miniraise byłby optymalny...

pzdr

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
BrushedWorld

Yo. 3b pre. Nie chce mi się 3ci raz pisać tych samych powodów, więc przejrzyj sobie ostatnie rozdania z jakimiś AQ/KQ/AJ i tam wszystko będzie. :>

Co do postflopa - check behind na T byłby spoko, gdyby on był agresywny na R - wtedy indukujesz blefy od całego jego air, a gorsze Kx i tak Ci odda stacka.

W tym konkretnym spocie ja tu gram bet na T i shipuję R - nic Ci tu nie daje xbeh, bo Ty nie chcesz ani potcontrolować (masz nutsy na niego), ani indukować blefów (on jest pasywny na R), dlatego jeżeli on sam nie chce betować, to ja wywalam swoje żetony na stół i ciągnę value od gorszych Kx i od jakichś TT/JJ/QQ/AA od których nie może się odkleić. :>

Ogólnie nie kombinuj na tych limitach, nie slowplay'uj, graj prostego pokera bez udziwnień i bardzo szybko wystrzelisz w górę. ;)

pozdr

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

czesc

fold to 3bet 13% - to powinno byc odpowiedzia czy powinnismy 3betowac pre
masz tam latwy 3bet dla value vs taki fisz

asplayed
na turnie zrobilbym jakis maly bet, po pierwsze tak jak Brushed napisal on nie jest jakis mega agro na river wiec tych blefow zbyt czesto nie dostaniesz, dodatkowo jak zrobisz mu beta za 1/3 - 1/2 pota to na turnie nie odpusci zadnych 2nd parek czy nawet Ahigh + raz na jakis czas przyspazzuje a Ty budujesz pule i wyciagasz thin value

tak jak zagrane to easy raise na river

pozdro

Odpowiedz
Cytat
zbxzbx

:fdrink

Czuje się jakbym pisał dyktando, błąd na błędzie :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld

@zbx:

Stary, tu nie chodzi o to, że robisz błędy, bo każdy je robi, tylko o to co Ty z tych błędów wyciągniesz. :> Jedna osoba będzie zasypywać forum toną rozdań dzien w dzień tylko po to, żeby zapewnić sobie jakiś komfort psychiczny - 'ok, wrzuciłem ręce, także z mojej strony wszystko spoko, cisnę dalej' albo, że przez to, że czują potrzebę podzielenia się jakimś coolerem/bad beatem w bardziej niebezpośredni sposób. A druga zaznaczy sobie x rąk, które samemu sobie wcześniej przeanalizuje na własną rękę, a jak nie jest w stanie, to wrzuci do oceny - i co ważniejsze - _wyciągnie wnioski_.

To jest bardzo ważne - tu nie chodzi o konkretną rękę tylko o Twój tok myślenia, który powoduje, że grasz w określony sposób. Potem zmieni Ci się stacki, pozycje, trochę rękę, board i znowu masz problem, bo się 'uczysz rąk na pamięć', w sensie, że ogarniasz sobie jakąś tam linię i ją powielasz, nawet nie zastanawiając się dlaczego tak grasz etc.

Ofc nie mówię, że tak robisz - po prostu taka luźna wskazówka pod kątem analizowania rąk, pracy nad grą etc. :>

Odpowiedz
Cytat