Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Target o życiu i MTT /Target: Turniej Live

22 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
488 Wyświetlenia
Target1920
"Life consists not in holding good cards but in playing those you hold well."
~Josh Billings
Witam!

Nazywam się Kamil, i od dłuższego czasu myślałem nad założeniem bloga tutaj. Dlaczego? Bo lubię pisać. Byłem swego czasu członkiem dużej strony z informacjami kibicowskimi, dla której pisałem artykuły oraz felietony. Zdarza mi się również od czasu do czasu napisać dla kogoś pracę do szkoły czy pracy za $$. Ciekawostka- skończyłem trzecią klasę technikum 2 tyg. temu i mam 2 z Polskiego :facepalm:

Czym zajmuję się na codzień? Aktualnie opierdzielam się, póki mogę, bo w przyszłym tygodniu zaczynam pracę. Gdy trwa rok szkolny to rzadko kiedy się uczę, wolę spotkać się ze znajomymi :fdrink lub iść pobiegać (świeża miłość). Dla pokera porzuciłem swoją największą pasję- dart. Grałem od 5 roku życia, w tym roku już 14 lat przygody z tą piękną dyscypliną mi wypadło. Byłem regiem i wygrywającym graczem turniejowym :f_cool: Niszczyłem każdego nowego fisha, który próbował się ze mną zmierzyć. Byłem bezlitosny. W darcie nie ma jednak pieniędzy, i emocji też dosyć ciężko tam szukać. Z darta wywodzi się również mój nick- firma Target, u której zaopatrywałem się w sprzęt, to topowy gracz na tym rynku.

Przygodę z pokerem na poważnie zacząłem gdzieś w okolicach stycznia tego roku. Wcześniej grałem od czasu do czasu home games ze znajomymi+ od święta na playmoney na jakimś śmieciu w internecie, i sądziłem że poker to gra szczęścia i tak dalej. Odmiana przyszła pewnej mroźnej, styczniowej nocy, kiedy to moja para dziewiątek na boardzie 2 4 5 3 6 została połamana przez dwa strity. Bardzo niecenzuralnie wyraziłem wtedy swoje niezadowolenie, no bo jak mogłem przegrać z PARĄ?! Wtedy znajomy powiedział mi żebym poczytał trochę o pokerze. I tak się zaczęło :]

Na start obejrzałem szkolenie "Wszystko o Pokerze" przygotowane przez P*. Bardzo przystępna wiedza dla total amatora, która pokazuje, że UTG nie należy sprawdzać 3beta z 38o, co u mnie było na porządku dziennym :nh

Potem wpadłem na genialny pomysł znalezienia strategii, która pomoże zniszczyć mi home games :pokerface: Oczywiście po wpisaniu w google zwrotu "poker strategie" moim oczom ukazała się ta wspaniała strona na której właśnie piszę. Była ona tak zajebista, że przez pierwszy tydzień nie rozumiałem na niej co drugiego słowa (aktualnie co czwartego :f_grin: ). Tutaj dostałem roll na 770, który spektakularnie przegrałem w 2 dni.
Głodny dalszej wiedzy przeczytałem wszystkie arty jakie tylko mogłem na tej stronie. Teraz biorę się za oglądanie filmików. Chcę również zagłębić się w lekturę "Harrington on Holdem"- nie wspomniałem że nienawidzę cashówek, a kocham MTT :f_grin:

Moje cele na najbliższy czas:
-prowadzenie bloga
-występ w turnieju live (prawdopodobnie do Pardubic skoczę)
-wpłacenie rolla na P*, i występ w kilku turniejach MicroMillions
Również jak widać w tytule bloga, zawsze będzie tam wpisany najważniejszy cel który chcę zrealizować :f_grin:

Ps. Dziś nad ranem w końcu shipłem home game, po spektakularnym slowplay'u z tripsem dam w HU, przeciwnik zrobił push z AA :f_cool:

Pozdrawiam tych którzy odwiedzili tego bloga :fdrink

Odpowiedz
Cytat
21 odpowiedzi

Stawiam kropę ze względu właśnie na DART! nie mów ze nie ma emocji finały PDC to czyste emocje :) Powodzenia! Opowiedz może coś więcej gdzie grałes w darta? może jakies sukcesy na szczeblu Ogólnopolskim?

Odpowiedz
Cytat
Target1920

Regularnie na GP POD się pokazywałem, jednak bez podium (12 lotki to dla mnie trochę kosmos był, średnio rzucałem 16-19, a to trochę za mało na tym szczeblu, a bardzo dużo w lokalnych rozgrywkach.

Mistrzostwa świata PDC to najlepszy okres świąteczno-noworoczny, jaki można sobie wymarzyć :D Nie wiem czy widziałeś podsumowanie ostatnich

Pozdrawiam :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Target1920

Pozdrawiam z maratonu "Kac Vegas" :fdrink Oczywiście teraz oglądając pierwsza cześć zauważyłem ciekawy szczegół- gdy wataha jest w swoim apartamencie w Caesars, w telewizji przez chwile widać rozgrywkę w Pokera :D dobrej novy Panie i Panowie :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Miło powitać nowego blogowicza _thumbsup:

Jak dalej będziesz tak pisał, jak w pierwszym poście, to będzie co poczytać. Skoro wybierasz się do Pardubic, to oczekuję, że pojawi się na blogu jakaś relacja z Twojego pobytu w Czechach.

Twoje cele są w miarę przystępne, dlatego sądzę, że uda Ci się spełnić. A może połasisz się na jakieś bardziej ambitne? ;)

Odpowiedz
Cytat
Target1920

Na razie łatwe cele, z czasem będę podnosił poprzeczkę :f_thumbsup:

"Downswing to nieodłączna część pokera. Nie jestem jedynym, który przez to przechodzi, a to jak sobie radzisz w tej sytuacji pokazuje kim jesteś w życiu."

~Eugene Katchalov

Mądre słowa na dziś :f_grin:

Odpowiedz
Cytat

W takim razie trzymam za słowo i czekam na kolejne cele, które będą bardziej ambitne :)

Masz zamiar codziennie wstawiać jakąś mądrą myśl? Hasło dnia?

Odpowiedz
Cytat
Target1920

Tak, ale nie zawsze związaną z pokerem :f_grin:

Odpowiedz
Cytat

Jesteśmy w dziale z różnymi blogami, dlatego pozwalam Ci wstawiać hasła dnia niezwiązane z pokerem ;)

Odpowiedz
Cytat
kleko91

Siemka Target,

dostałeś pozwolenie od samego dohpaZa, wykorzystaj to dobrze :nh

Jak idą przygotowania do turnieju w Pardubicach? Jakieś specjalne przygotowania? Czy może podchodzisz do tego na całkowitym luzie?

Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
Target1920

"Gracz w karty powinien się nauczyć, że kiedy pieniądze znajdą się w puli, przestają być jego własnością."

~Herbert Yardley

Cześć kleko, przygotowujemy się razem z kumplami, gramy prawie codziennie home games live, i oceniamy praktycznie każde rozdanie, wiele to w narazie naszych małych pokerowych umysłach rozjaśnia :f_thumbsup: Oczywiście specjalnego "ciśnienia" na Pardubice nie mamy, bo zagramy tylko 3 eventy z niskimi wpisowymi, tak jak roll nam pozwala ;) Myślę że ten wyjazd to po prostu będzie dobra przygoda, i odskocznia na chwilę z codziennych obowiązków :f_grin:

Wczoraj znowu miałem ochotę na "Ojca Chrzestnego". Arcydzieło, nigdy nie będzie lepszych filmów od tej trójki.

Spoiler

+ motyw przewodni, ciary ciary ciary! :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
Target1920

Jeśli siedząc przy stoliku, nie potrafisz odnaleźć frajera w przeciągu najbliższej pół godziny, jesteś nim ty.

~Hazardziści

Dwudniowa przerwa bo zacząłem pracę wcześniej niż miałem, i ani chwili czasu nie miałem żeby na kompa wejść :f_frown:

Main Event w trakcie, jutro podzielę się z wami moją opinią na temat tego, dlaczego wg mnie ten turniej stracił swój urok. Tymczasem znowu muszę do roboty lecieć, i jak tu grindować :f_mad:

A to zdjęcie z dzisiejszej nocy/poranka, ja z kumplem pod Rio All Suite, zrobiliśmy sobie sitouta w ME, i poszliśmy na hamerykańskie hot dogi :f_cool:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat

A gdzie pracujesz, jeśli można wiedzieć, że praca absorbuje cały dzień?

Odpowiedz
Cytat
Target1920

Niektórzy, gdy zasiadają przy stole oczekują przegranej, a ja robię wszystko, co w mojej mocy, by ich nie rozczarować.
~Amarillo Slim

Prace mam dwie o czym nie wspomniałem.. Pierwsza to sprzedawca w "Tabaku", a druga to MC :D Aktualnie od pon do pt wygląda to tak, że od 6 do 14 siedzę w tabaku, a od 15 do 23 w MC, trochę to męczy, ale zarobić trzeba coś w te wakacje :( Często po 23 lecę od razu na Home Game, więc w kółko robię to samo przez cały tydzień. Nie mam czasu wejść nawet na komputer, dziś chwilka wolnego tylko, po południu do MC lecę :(

Odpowiedz
Cytat

W takim razie rzeczywiście masz napięty plan dnia. Podziwiam, że pomimo tego masz jeszcze czas na wejście na nasze forum :)

Odpowiedz
Cytat
Shippendales

Siema, co do Pardubic, nie macie może jeszcze wolnego miejsca ? Chetnie bym sie dolozyl na paliwo i wsadzil du*e w auto, no i noclegi tez zawsze taniej:) Jestem ze Świon, ale moge ofc podjechać do Kato czy gdzie Wam wygodniej :)
Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
Target1920

Gdy zaczynasz myśleć, że nie zostało ci do nauczenia się już nic, to właśnie wtedy wszystko dopiero przed tobą.

Uaaaa, serio ciężkie wakacje mam. Dziś dzień wolnego, akurat złożył się on z początkiem MicroMillions :f_thumbsup: Narazie 15 turniejów zaplanowanych mam, z czego 1 must play na 10000%- PL Courchevel- zakochałem się w tej odmianie!

Dziś w nocy graliśmy home game, ale takiego pecha to ja dawno nie miałem :facepalm: Stack początkowy 8k, w godzinę buduję się do 14, i pierwsze pechowe rozdanie- UTG pushuje z 45bb ?( Ja za nim odsłaniam króle, no musiałem callnąć :f_cool: UTG pokazuje KJ, stół xTQxA :facepalm:

Trzy rozdania potem trochę na tilcie znów calluje czyjegoś AI z JJ, on AQ i flush na riverze, panie idź pan w c**j :D

Nie wiem co z moimi Pardubicami będzie, jak dalej będę miał tyle roboty :f_cry: Chciało się tą dorosłość to się teraz ją ma.

Powodzenia wszystkim w grindzie micromilionowym :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

To w których turniejach w MicroMillions będziesz grał? Jeden już wymieniłeś. A może dołączysz się do jednego z challengów, które teraz wyrastają jak grzyby po deszczu.

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Lipca - ankieta

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
Target1920

Uaaa! Tego się nie spodziewałem :f_cool: Trochę porzuciłem blogasa, bo ostatnio moja gra bez historii. Z darmowej kaski na betfair wygrindowałem sobie 30$ w 3 dni, taki mały sukces (dlatego srebro przy nicku _evil: ). Mam cały jeden głos w ankiecie na blogera lipca, i to mi wystarczy :f_love:

Naprawdę dużo pracy mam teraz. We wtorek wpłacam rolla na starsy i walczę z NL2, żeby dorobić trochę grosza.

MicroMillions u mnie bez historii, jedynie 5 turniejów zagranych.

Aha, ostatnio w Macu dostałem ostrzeżenie, że jak jeszcze raz pomylę garnierowanie z gridnowaniem to dostanę dyscyplinarkę (garnierowanie- przygotowywanie kanapki) :facepalm:

(Ace mógł sobie wstawić piwko z rekinem a ja nie mogę bo jestem fishem)

Spoiler

Odpowiedz
Cytat