Minął tydzień, a zarazem 10 dni od rozpoczęcia zmagań na stakingu. Wcześniej zaznaczyłem, że dodam coś nowego za kilka dni lub przy okrągłej liczbie gier i tak jest - 1000 HUSNG za mną ♠_biggrin:
WYNIKI
Spoiler

Wykres dni

ROI

Runnuje bardzo, bardzo dobrze. Wariancja mi sprzyja i wiem, że tak nie będzie zawsze, ale zawsze przyjemnie jest nie łapać wielu bad beatów i wygrać jakieś 60/40. Poza tym wcześniej grałem 3.5$ i tam byłem grubo, grubo pod "pomarańczą" (kolor linii EV chips w HEM2), więc można powiedzieć, że wszystko w long runie się prostuje ♠_cool:
Cały wykres wygląda moim zdaniem ok, są większe lub mniejsze dołki, ale patrząc na wykres z dni, wygląda, że ciągle się wspinam w górę, co jest związane z wyżej wymienionym dobrym runnem. ROI jest również bardzo satysfakcjonujący, chciałbym go utrzymać i na razie wszystko wygląda spoko.
Próbka nadal nie jest w żaden sposób miarodajna szczególnie, że wariancja sprzyja, ale myślę że prędzej czy później (mam nadzieję, że to pierwsze) dojdziemy z jeffreyem do wniosku, że powinienem wskoczyć na 15stki, bo nie spodziewam się tam jakiegoś mega skoku poziomu (to samo też wynika z bloga jarrekza, który już tam siedzi). Nawet na obecnych stawkach zdarza się mi grać z cudakami, którzy mają po kilka lub nawet kilkanaście tysięcy $ profitu na sharkscopie. Za pewne wielu z nich wykręciło to w innych odmianach i chcę przerzucić się na hajpery lub wypłaciło rolla i się odbudowuje, ale to nie zmienia faktu, że z wygrywającymi graczami w longrunie gra się generalnie kiepsko, paru więc zaznaczyłem na czerwono (hard reg) i staram się do nich nie dosiadać.
Wracając do ilości gier - to, że próbka jest niemiarodajna związane jest z volume, które kręcę bardzo mizerny, a przynajmniej nie taki jak się spodziewałem. Po zastanowieniu się o co chodzi, doszedłem do wniosku, że to przez zwiększenie ilości stołów. Śmiesznie to zabrzmi, ale heads upy grałem zawsze na jednym stole, a dopiero od 10 dni na dwóch. Wcześniej nie miałem problemu z grą 4, a nawet 6 stołów ZOOM-a, ~10 sng mtt, czy paru stt, jednak HU to inny stopień skupienia nad grą, dość męczący stopień. To powoduje, że robię sobie przerwy i rozciągam sesję zbyt mocno, czyniąc ją przy tym mało efektywną. Zdarza mi się, na szczęście coraz rzadziej, autopilotować i niezbyt ogarniać dynamikę poszczególnych gier, mam nadzieję, a wręcz jestem pewien, że wkrótce to minie i będę planował po mało siadanie do 3 stołów na raz.
ROZWÓJ
Hypery są dość ubogie jeśli chodzi o ciekawe materiały szkoleniowe dostępne za darmo, a ja zawsze lubię się merytorycznie przygotować do gry. Pierwszym filmikiem, który oglądałem dawno temu było wideo na temat końcowej fazy STT nagrane przez spacegravy'iego na polskiej stronie szkoleniowej PokerStars. Mimo że w całej serii chodziło o STT, to team online pokerstars nagrał ostatni filmik w formie spotkań HUSNG HT, tyle że wiedzy tam w sumie za wiele nie było. Potem zderzyłem się z filmikami ZAPOLKA, które sobie niedawno ponownie obejrzałem. Dzięki temu przypomniałem sobie, że praca nad własną grą i jej analiza jest równie ważna, o ile nie ważniejsza niż klikanie w przyciski i kręcenie volume. Podobne wrażenia miałem po obejrzeniu świeżej produkcji Bielanka, który również podchodzi do gry bardzo analitycznie i obie serię bardzo gorąco polecam, bo motywują do pracy. Więcej wideo nie kojarzę, co nie znaczy, że ich nie ma.
Z materiałów płatnych nie będę oryginalny i polecę stronę husng, jednak dla gracza ze stawek 3.5$, czy 7$, nie wspominając o 1.5$, cena jakiejś paczki szkoleniowe będzie zabójcza dla rolla i nie będzie on sobie mógł pozwolić na jej zakup, więc pozostają mu filmiki wymienione wyżej. Obecnie sam jeszcze konsumuję paczkę "Crushing Hyper Turbo HUSNGs" zZzTILTA, rega ze stówek i produkcja daje radę. Zostało mi sporo materiału praktycznego z gry, bo teoretyczny już obejrzałem.
Poza tym nieocenione są wspólne sesję z jeffreyem, bo nic nie uczy lepiej niż bezpośredni komentarz do swojej gry. Co z tego, że zobaczę coś ciekawego na filmiku, a później okaże się, że źle lub wcale nie zaimplementowałem tego u siebie. Po prostu value takich sweatów jest dużo wyższe niż wszystko inne.
Wpis mi wyszedł trochę przydługi, ale już tydzień tutaj nie bazgrałem i było to z pewnością za długo, bo blog wskoczył na stronkę numer 2 ♠_confused: Dlatego pewnie będę częściej coś tutaj pisał, może wrzucę jakieś ciekawe rozdzania? Who knows, bajo ♠_wink: