Przejdź do forum
Prześcignąć trenera...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Prześcignąć trenera Bociana

29 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,075 Wyświetlenia

Witam.

Tytuł bloga jest zainspirowany tytułem starego bloga jednego ze znanych forumowych celebrytów. Jednak nie będę szotował mid/hajsteksów, tylko zamierzam wspinać się po limitach zaczynając od PLO2 na P*.
Moim idolem jest TeemTeem, którego blog jest niesamowicie motywujący do pracy.

Jeżeli chodzi o trenera Bociana, to podziwiam jego materiały szkoleniowe. Akademia PLO też jest świetna. Opłacało się wyrobić złoto tylko po to, żeby móc obejrzeć te filmiki. Szkoda tylko, że na PLO2 te materiały nie są zbyt przydatne _cry: No ale szybko się wejdzie na PLO25 i tam już może się coś przyda :f_love:

Wykres z dotychczasowych zmagań na PLO2:

Spoiler

Volume jest słabiutki i taki pozostanie, bo gram tylko 2 stoły zoom jednocześnie. Jak włączam więcej, to jakoś kiepsko mi się gra i zarówno zielona, jak i pomarańczowa linia idą w dół.

Jako, że PLO bywa swingowe, to na wyższy limit przechodzę mając 40BI, schodzę przy 35BI.

Będę updatował jak najczęściej, wrzucał jakieś nietrywialne ręce i takie tam. Się zobaczy.

Odpowiedz
Cytat
28 odpowiedzi

Niechcący wygrałem satelitkę do MicroMillions-009. Mógłby mi ktoś na szybko napisać jak się gra w omahę na fullringu?

Odpowiedz
Cytat

gl :nh

Odpowiedz
Cytat

Dobra, trener Bocian nagrał jakieś 3 filmiki o PLO fullring, to będę oglądał w czasie turnieju.

Eh, chciałbym mieć chociaż połowę takich fajnych kart jak trener Bocian dostawał na tym filmiku. U mnie póki co sam trash :rage: Po 30 rękach staty 10/0 :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Korzystał ktoś z triala PT4? Bo mi się właśnie skończył trial HM2, a ciężko się gra bez trackera :f_frown:
No a kupić nie ma jak, bo to by zabrało jakieś 70% mojego bankrolla.

Odpowiedz
Cytat

Wczoraj dobra sesja, ale tylko dla linii EV :facepalm:

2 razy dostałem w mordę od gościa o nicku editfixed, który ma 15% 3bet i oczywiście nigdy nie pasuje na 4bet. Co z tego, że mam na niego reada, co z tego że kminię jak tu na niego rozegrać te AAK4ss, skoro on i tak sprawdzi mi 4beta z KJ87ss i oczywiście to jemu dojdzie fd na flopie, który się uzupełni na turnie. Życie :f_cry:
No więc wyczułem tilt i skończyłem sesję. Tylko jak dalej będę tak przygrywał, to za szybko nie przegonię trenera Bociana _mad:

Wrzucę jakieś 4 łapki, może ktoś mi napisze jak je lepiej rozegrać:

1)
Poker Stars $0.01/$0.02 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 2262676
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $2.39
SB: $0.96
Hero (BB): $2.85
UTG: $0.94
MP: $4.91
CO: $0.91

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with 9 :spade: 8 :spade: T :heart: 8 :heart:
1 fold, MP raises to $0.07, 2 folds, SB calls $0.06, Hero calls $0.05

Flop: ($0.21) 4 :spade: 7 :heart: 9 :diamond: (3 players)
SB checks, Hero checks, MP bets $0.18, SB calls $0.18, Hero calls $0.18

Turn: ($0.75) Q :heart: (3 players)
SB checks, Hero checks, MP bets $0.70, SB folds, Hero calls $0.70

River: ($2.15) 5 :club: (2 players)
Hero bets $1.90 all in, MP folds

Tutaj przeciwnik ma tylko 44,77 lub 99. Call na turn robię, bo mam oddsy. A jako że takimi callami repuję tylko drawy, to na river dostaję idealną kartę, żeby zrzucić przeciwnika z tego seta.

2)
Poker Stars $0.01/$0.02 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 2262677

BTN: $3.14
SB: $1.63
Hero (BB): $2.00
UTG: $3.59
MP: $0.85
CO: $4.65

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with 3 :heart: 6 :diamond: 8 :diamond: 7 :heart:
4 folds, SB calls $0.01, Hero raises to $0.06, SB calls $0.04

Flop: ($0.12) 6 :heart: 9 :club: 4 :heart: (2 players)
SB checks, Hero bets $0.10, SB raises to $0.42, Hero raises to $1.38, SB raises to $1.57 all in, Hero calls $0.19

Turn: ($3.26) 6 :club: (2 players - 1 is all in)

River: ($3.26) T :diamond: (2 players - 1 is all in)

3)
Poker Stars $0.01/$0.02 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 2262678

BTN: $2.79
SB: $2.13
BB: $8.17
UTG: $1.58
MP: $0.96
Hero (CO): $4.94

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with 4 :heart: K :diamond: A :heart: A :club:
UTG raises to $0.04, MP calls $0.04, Hero calls $0.04, BTN raises to $0.23, 2 folds, UTG calls $0.19, 1 fold, Hero raises to $0.99, BTN calls $0.76, 1 fold

Flop: ($2.28) 3 :spade: 5 :diamond: Q :spade: (2 players)
Hero bets $2.20, BTN calls $1.80 all in

Turn: ($5.88) 9 :spade: (2 players - 1 is all in)

River: ($5.88) 2 :spade: (2 players - 1 is all in)

To jest na tego editfixed. Da się to zagrać lepiej?

4)
Poker Stars $0.01/$0.02 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 2262679

BTN: $18.03
SB: $4.08
BB: $3.73
UTG: $2.09
MP: $0.97
Hero (CO): $3.46

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with 8 :heart: 7 :club: A :club: A :heart:
2 folds, Hero raises to $0.07, BTN raises to $0.24, 2 folds, Hero raises to $0.75, BTN calls $0.51

Flop: ($1.53) 8 :spade: 7 :heart: 2 :spade: (2 players)
Hero bets $1.48, BTN raises to $2.96, Hero calls $1.23 all in

Turn: ($6.95) T :club: (2 players - 1 is all in)

River: ($6.95) T :spade: (2 players - 1 is all in)

Też na tego editfixed. I też pytanie, czy da się zagrać lepiej.

Gdyby ktoś napisał coś na temat tych rąk, to byłoby fajnie. Oznaczałoby to, że ktoś czyta mój blog :f_love:

Odpowiedz
Cytat
kleko91

Cześć qwekk,

nie ocenie Ci rozdan bo na chwile obecna o PLO niewiele wiem. Jestem na etapie nauki od podstaw wiec moze kiedys jak nie uciekniesz wyzej to spotkamy sie przy stolikach :)

Życze powodzenia i wrzucaj rozdania do oceny, tam na pewno ktoś się nimi zainteresuje :)

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

3, 4 - nie da się lepiej zagrać, nie bądź results oriented.

Odpowiedz
Cytat
Pacx93

Hej,
tak jak kolega wyżej napisał 3 i 4 przy takim spr już nic innego z tym nie zrobisz, a że editfixed farci to ja wiem po sobie, bo miksując PLO2/5 też się z nim niemiłosiernie użerałem.
Co do 1 na unka tutaj ja to x/folduje, ale jeżeli już masz jakieś notatki to całkiem spoko ten donk river, ale nie zdziw się jak czasem w takich spotach dostaniesz hero call od Q.
Ręka 2, na range 99,66,44, FD od 8 wzwyż, oraz wrapy takie jak: 78TJ,T785,7564,8753 masz 43,5% i jest to w sumie taki top range w tym spocie, a myślę, że i czasem może Ci coś tutaj dziwnego wrzucić także jak na PLO2 to spoko stackoff.

Odpowiedz
Cytat

Dzięki za napisane kilku słów o rozdaniach. Co do pierwszego, to miałem na przeciwnika 1k rąk i ogarniał. Na unka to bym takich akcji nie robił.

Teraz sobie sesję pykłem i lekko na plus wyszedłem. A to wszystko dzięki dwóm przeciwnikom, którzy wrzucają staka na turnie z top2. Jeden robił to w miarę rozsądnie, bo miał też fd, ale drugi to straszny fiszek. Ja mam bottom seta, repuję nut str8, a ten mi wrzuca z top2. Dobrze że na PLO2 nie brakuje takich graczy :f_thumbsup:
Dzisiaj już nie gram, bo siostra bierze ślub :fdrink

W ogóle ogarnąłem jak sobie przedłużyć triala HM2. Oto rozwiązanie:

Spoiler

Wystarczy nie wyłączać :pokerface: Od tygodnia nie wyłączam i już mi 32. dzień działa :f_cool: Mam tylko nadzieję, że głupi windows nie uzna, że ma ochotę się zrestartować.

Odpowiedz
Cytat

Windows skurwiel :rage: :rage: :rage: No i koniec z trialem HM2.
A tak fajnie się dzień zapowiadał. Dotarłem do kasy w evencie 28. No cóż, event 30 będzie rozgrywany bez huda. W sumie bardzo nie ucierpię, bo to jest HU.
Idę obejrzeć jakiś filmik, bo nie mam pojęcia jak się gra HU w holdema.

Odpowiedz
Cytat

Jako że HUD nie działa, to nie gram kaszy, tylko turnieje (głównie MM). I wpierdalam wszystkie flipy, nawet te w których jestem z przodu tak jak tu: http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/4143603_CDFA252C1C . A żeby nie było że cały czas przegrywam, to jak jestem na shorcie to wygrywam jakieś spoty typu AT vs AK. Już się nawet nie wkur*iam, tylko po prostu z uśmiechem na twarzy zgaduję co przyniesie river.
Dogram do końca te MM, a potem robię jakąś dłuższą przerwę, bo to nieźle ryje banię...

Odpowiedz
Cytat
TeemTeem

Powodzenia! Nie zawiedź mnie :D :D :D

Odpowiedz
Cytat

Dobra, skończyłem przygodę z mikromilionami. Zagrałem 31 eventów i 8 skaszowałem. Przy czym miałem piękną serię 12 turniejów bez kesza, gdzie większość to było dostawanie wpierdolu od softu. Ale jakoś się pozbierałem.

Miałem sobie zrobić teraz tygodniową przerwę od poksa. Ale dostałem maila od HM, że chcą mi wydłużyć triala o 15 dni. No to przecież nie mogę nie skorzystać :f_biggrin:

Mimo, że w MM wyszedłem na +, to ogólnie niemal nie zaliczyłem torby, bo wszystko grałem z satelitek hyperturbo. A w te 4 dni co dostawałem non-stop wpierdol trochę popłynąłem na tych hyperturbo :f_frown:

Jak tylko dostanę triala, to wracam do PLO2. I daję sobie czas do piątego na przejście. Będę grał jakieś 10-12 godzin dziennie, 3 stoliki zooma.

A za 2 lata hajstejksy PLO. No bo nie ma co się opierdalać.

Odpowiedz
Cytat
Orlo007

Niezły volume się szykuje, nie lepiej pograć z 8h a reszte na nauke i analize? IMO samym muceniem mikro nie zawojujesz.
powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
saitou

Ja tylko powiem tak micro-omaha strasznie ciezko przejsc. Rake back jest kosmiczny, na 0.25 mam fajnego runa 17.5 bb/100, 20k rak a rakeback 480$. Na nizszych stawkach jest jeszcze gorzej, wiec skoncentruj sie na value betach - szczegolnie na zoom, zawsze sie znajdzie ktos kto zespazuje

-----
Edit chodzilo oczywiscie o rake nie rakeback, jakbym mial taki rakeback to nie byloby problemow

Odpowiedz
Cytat
kozak567

jaki masz deal ze taki dobry rb dostajesz? bo chyba nie nabiles w 20k rak 1k rake'u?

Odpowiedz
Cytat

:rage: :rage: :rage: :rage: :rage:
To ich przedłużenie triala to oszustwo i nie obsługuje omahy... Ani w ogóle zooma. Muszę od kogoś pożyczyć 60$ na HMa, bo inaczej dupa z grindowaniem.

Odpowiedz
Cytat

Ściągnąłem aktualizację i HUD działa na plo zoomie. Tylko nie robi mi wykresów ani nie pokazuje mi rąk z sesji w omahe. Więc odpaliłem triala PT4, żeby to robił. I jakoś to działa.

Zagrałem dzisiaj 1888h i mam dosyć. Sesja chujowa, nie wiem co było źle. Ponad 3BI w dupę i prawie 3.5BI pod EV.

Spoiler

Jutro trzeba zrobić większy volume i lepiej flipować.

Odpowiedz
Cytat

Wstaję rano, a tu brąz :f_cry:

No ale pograłem sobie poranną sesję i nie było źle. Tylko jednak gram 2 stoły zooma, a nie 3, bo ekran trochę za mały na 3 stoły i niewygodnie mi się patrzy na takie malutkie karty.

Obawiam się, że wyczerpałem farta na cały dzień.

Spoiler

Dużo wygodniej mi się grało, pozwalałem sobie na więcej 3betów i więcej steali.
I dostałem 12 razy pocket tripsy i 2 razy pocket quadsy. Niestety nie wyciągnąłem z nich za dużo value :f_wink:

No to teraz jedziemy sesję popołudniową.

Odpowiedz
Cytat