Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

hajpery HU

96 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
2,412 Wyświetlenia
jarrekz

Siamano, w zwiazku z tym ze zaczalem nieadawno grac nowa odmiane, oraz dogadalem deal z jeffreyem na staking/coaching postanawiam zalozyc bloga/relacje z moich poczynan na tym polu.

Zaczalem od 7$, ktore w porozumieniu z moim coachem przeszedlem w mig, gdyz skill i wyniki wyraznie pokazaly ze "ogarniam" te stawki, oraz run byl dosc przyjazny, nastepnie przyszedl czas na 15$ i mozna rzec, ze co sie odwlecze to nie uciecze, mowa tutaj o swingu, ktory odrazu mnie przywital na nowych stawkach (jakies 38bi pod EV), blehh, poziom nadal zalosny, moze nie az tak jak na 7$, ale nadal jest bieda i spokojnie mozna niszczyc.

Odbylem poki co 2 coachingi z jeffreyem i jestem zadowolony z efektow, napewno sporo ulozylem i upewnilem w mojej grze, aczkolwiek widze ile jeszcze leakow jest do zalatania i ile trzeba bedzie nad tym pracowac.

Wazne ze poki co i mam nadzieje ze ciagle bedzie mi ta odmiana sprawiala tyle zabawy co teraz, potrafie spokojnie robic volume po 300 gier dziennie i nie siedze przy tym "na sile" tak jak bywalo to wczesniej przy sngMTT etc.

Dzis zamierzam nagrac jakis krotki film na dwoch stolikach z 15$, mysle ze jakies 15-20 min, nastepnie aenimka zdeklarowal sie ocenic ten film, takze mam nadzieje ze dowiem sie czegos nowego;] oczywiscie bedzie on na moim lub na buba/aenimiki blogu.

Dobra to chyba tyle poki co, yo

Odpowiedz
Cytat
95 odpowiedzi
8dyb8

ty miales chyba inny blog juz zalozony

Odpowiedz
Cytat
malas1980

kropa tez sobie rekreacyjnie pogrywam w te gierki... z chęcią obejrze filmik... mozesz polecic jakies materialy szkoleniowe ktore sa dostepne za darmo... oczywiscie poza filmami Zapolka...

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Napisane przez 8dyb8
ty miales chyba inny blog juz zalozony

nah, cos Ci sie pomylilo;p

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Napisane przez malas1980
kropa tez sobie rekreacyjnie pogrywam w te gierki... z chęcią obejrze filmik... mozesz polecic jakies materialy szkoleniowe ktore sa dostepne za darmo... oczywiscie poza filmami Zapolka...

pozdrawiam

W tej odmianie za darmo ciezko dostac jakas wiedze, niestety, ale poziom w tych grach poszedl znacznie w gore, oraz edge jaki istenije na HS/MS miedzy regularsami jest tak znikomy, ze gracze po prostu niechetnie, lub tylko za $$ dziela sie swoja wiedza, co jest absolutnie zrozumiale.
Polecam czytanie bloga buba/aenimki, bielanka, arkeyo, meczenie pytaniami graczy wyzej grajacych, prace w poker trackerze 4 nad gra, prace w ICMizerze, a dla bardziej z mobilizowanych kupienie jakichs materialow.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Stawiam tutaj krope ;d

Odpowiedz
Cytat
ceryni94

Będę zaglądał. Fajnie, że powstał kolejny blog o HT HU.

W najbliższym czasie też zaczynam swoją przygodę z tą odmianą, tylko że od najniższych limitów, choć zastanawiam się czy nie lepiej zbudować rolla na stawki 3,5$-7$ HT grając 9os. sng.

Odpowiedz
Cytat

kropa & gl :)

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Witam :sdrink

choć zastanawiam się czy nie lepiej zbudować rolla na stawki 3,5$-7$ HT grając 9os. sng.

Imho najlepiej zaczac od 3,5$ ze wzgledu na rake, ktory jest nizszy niz na 1,5$. 350$ (100bi) powinno starczyc, nawet mniej, ale to juz zalezy od tego jak sie czujesz w tych grach, mindset etc
Rolla bym budowal na tych grach gdzie idzie mi najlepiej.

Odpowiedz
Cytat

stawiam krope i GL mordeczko ;)

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Film nagrany, 20min z gry. Teraz tylko musze dogadac sie z aenimka w sprawie wspolnej analizy, wczesniej mowa byla tylko o tym ze on sam przeanalizuje, ale stwierdzilem ze fajnie/lepiej by bylo jakby dal mi mozliwosc tez opowiedzenia/wytlumaczenia sie jak to widzialem w danej chwili. Czekam tylko teraz az sie odezwie, bo chyba grinduje;p

Postanowilem tez stworzyc sobie maly game plan kazdej pojedynczej sesji:
1) nie grac z regami
2) nie grac z pussyregami
3) nie grac z fishami, ktorzy mnie denerwuja = maja niewygodny styl gry dla mnie, co mnie irytuje i sprawia ze gram nieoptymalnie i traktuje przegrana jak osobista porazke
4) prowadzic dialog wewnetrzny podczas kazdej decyzji (jak nie pomaga to mowic do siebie co robie i dlaczego) - ma to na celu wyeliminowanie automatyzmu, ktory czesto wkrada sie przy dluzszej sesji, lub znudzeniu std spotami.
5) wyeliminowac timing tellsy - klikam insta ship, insta fold, insta bet etc To sa hypery i wiadomo ze czas jest wazny, ale lapie sie na tym ze robie cos bo jest to std i zachowuje sie jak typowy klikacz.
6) nie sprawdzac co chwile czy lece pod EV w trackerze, nie ma sie co usprawiedliwac, trzeba zapierdalac.

Cos tam pewnie zapomnialem, jak przypomne sobie to dopisze.

Odpowiedz
Cytat
mrkowsky

Czekam na film, na pewno coś wartościowego wyniosę z jego oglądania.

Co do gameplanu, to u mnie wygląda to podobnie, tylko czemu nie grać z pussy regami? Na 3.5$ ścierałem się ciągle z jakimś Rosjaninem, który trzymał wysoki profit i miał złotą gwiazdkę na sharkscopie na swoich stawkach, co mnie cholernie zdziwiło, bo mimo to był jednym ze słabszych regów, z jakimi grałem, ale niestety nie chciał grać _confused: Wiadomo, że świeże rybki wrzucające any two w pierwszej ręce są łatwiejsi do ogrania, ale takie pusiaki, szczególnie na tych stawkach, nie prezentują się o wiele lepiej.

Odpowiedz
Cytat
Szwejk

Będę zaglądał, wstawiaj rozdania to się czegoś poduczę :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Napisane przez mrkowsky
Czekam na film, na pewno coś wartościowego wyniosę z jego oglądania.

Co do gameplanu, to u mnie wygląda to podobnie, tylko czemu nie grać z pussy regami? Na 3.5$ ścierałem się ciągle z jakimś Rosjaninem, który trzymał wysoki profit i miał złotą gwiazdkę na sharkscopie na swoich stawkach, co mnie cholernie zdziwiło, bo mimo to był jednym ze słabszych regów, z jakimi grałem, ale niestety nie chciał grać _confused: Wiadomo, że świeże rybki wrzucające any two w pierwszej ręce są łatwiejsi do ogrania, ale takie pusiaki, szczególnie na tych stawkach, nie prezentują się o wiele lepiej.

Wydaje mi sie ze rozumiem co masz na mysli mowiac ze lubisz z takimi grac, pewnie chodzi Ci o gosci, ktorzy graja w taki sposob, ze bardzo pasuje Ci ich styl i mozesz latwo ich exploitowac.

Moja definicja pussyregow:
Pussyreg to taki koles na 15$ co na przyklad jest wygrywajacym graczem w sng, ale w odmianie wielostolowej, lub 9os etc, oraz po prostu radzacy sobie z fishami, ale nadal majacy spore leaki (zabawne bo to tak jakbym pisal o sobie:D ale mam nadzieje ze zmieniam sie powoli w sharka _biggrin:. Nie widze sensu na tych stawkach, gdzie jeszcze jest masa gorszych graczy, szukac na sile akcji z nimi, gdyz oni majac te kilka lub kilkanascie K$$$ profitu z innej odmiany, w wiekszosci ogarniaja gre przy end game, a taki fish robi totalne glupoty, wiec raczej wniosek jest prosty.

Film bedzie jutro, juz sie ugadalismy, byle problemow technicznych nie bylo i bedzie git.

Odpowiedz
Cytat

O.

GL!

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Kolejne wiesci z frontu walki z fishami: nie jest lekko!
Poranna sesja i 40 turniejow, pare regwarsow bez wiekszej historii, naturalnie jak zwykle dorwalem 2 fishow co z zacieciem wciskali za kazdym razem rematch, aczkolwiek bylo remisowo, problemem moim jest to ze czesto zapominam iz:

PokerStars - $14.69+$0.31|15/30 NL (2 max) - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (SB): 15.5 BB
BB: 17.83 BB (VPIP: 58.26, PFR: 24.74, 3Bet Preflop: 23.33, Hands: 133)

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has Q♦ T♠

Hero raises to 2 BB, BB calls 1 BB

Flop: (4 BB, 2 players) 2♥ 4♠ 7♥
BB checks, Hero bets 1.5 BB, BB calls 1.5 BB

Turn: (7 BB, 2 players) 9♠
BB checks, Hero bets 3.07 BB, BB calls 3.07 BB

River: (13.13 BB, 2 players) A♥
BB checks, Hero bets 8.93 BB and is all-in, BB calls 8.93 BB

Hero shows Q♦ T♠ (High Card, Ace) (Pre 50%, Flop 23%, Turn 14%)
BB shows 3♥ 3♦ (One Pair, Threes) (Pre 50%, Flop 77%, Turn 86%)
BB wins 31 BB

Takie cos moze sie czesto nie udac;p
FD nie ma, bo pewnie leaduje lub x/r, choc nie jest to regula bo x/c 2 razy takie wianki tez widzialem, Turn uznalem za swietna karte do barrelu i jezelie na river nie spadnie jakies SD, karta ponizej 7 to wciskam stacka i wywale go z tej 4x, 7x, 6x etc Jedynym problemem jest to ze wpado 34, ale nie wiem czy on ma to we flating range preflop. Tak czy inaczej jest to zle rozegrane rozdanie, skoro nie rozpoznalem tego, ze jest w stanie wykonac taki call (byl tank;]) to zrobilem czysta glupote.

Oraz pare rozkminek innych spotow:

PokerStars - $14.69+$0.31|20/40 NL (2 max) - Holdem - 2 players

BB: 12 BB (VPIP: 43.75, PFR: 46.43, 3Bet Preflop: 28.57, Hands: 41)
Hero (SB): 13 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 7♣ 6♥

Flop: (4 BB, 2 players) 9♥ 7♠ 8♣
BB checks, Hero bets 1 BB, BB calls 1 BB

Turn: (6 BB, 2 players) 2♦
BB checks, Hero bets 1.5 BB, BB raises to 9 BB and is all-in, Hero calls 7.5 BB

River: (24 BB, 2 players) 4♦

BB shows T♥ J♠ (Straight, Jack High) (Pre 65%, Flop 97%, Turn 100%)
Hero shows 7♣ 6♥ (One Pair, Sevens) (Pre 35%, Flop 3%, Turn 0%)
BB wins 24 BB

Koles sporo flatuje, oraz 3b, ale na niskich stackach zaczyna robic glupote w postaci gry zbyt tight, wiec otwieram sporo rak na 13-8bb minr.
Na flopie std cb, call mowi mi ze nie ma 9x, nie ma 8x, i raczej nie ma dwoch parek, obstawiam go na SD Tx, 6x, ewentualnie nuts w postaci strita.
Turn wydaje mi sie spoko do betu z wyzej wymienionych wzgledow na jego shove mam raczej fold, pot oddsy to 30%, a jakos nie wydaje mi sie ze wsunie mi tutaj SD, pewnie za taka cene robi call, nie jestem pewien czy w ogole jest sens betwoac tego turna, a jezeli tak to za ile??
Ktos pomoze?

PokerStars - $14.69+$0.31|10/20 NL (2 max) - Holdem - 2 players

SB: 28 BB (VPIP: 60.00, PFR: 60.00, 3Bet Preflop: 50.00, Hands: 6)
Hero (BB): 22 BB

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♣ 6♥

SB raises to 2 BB, Hero calls 1 BB

Flop: (4 BB, 2 players) K♥ A♦ T♥
Hero checks, SB bets 2.25 BB, Hero calls 2.25 BB

Turn: (8.5 BB, 2 players) Q♦
Hero checks, SB bets 3.75 BB, fold

SB wins 8.5 BB

Jaki game plan: x/r, x/c czy lead i dlaczego. Turn to dla niego swietna karta zeby barrelowac, callowalbym ja czesto, ale to jest unk i nie mam pojecia co on sobie mysli, dlatego wole give up.

Mam takich spotow mnostwo co zaznaczam, obecnie pracuje nad x/r i lead rangem, obejrzalem pare materialow dotyczacych tego zagadnienia, ale nadal sprawia to problemy, wrzucilbym jeszce pare spotow, ale zrobi sie balagan, wiec sobie daruje.

Odpowiedz
Cytat
aenimka

PokerStars - $14.69+$0.31|20/40 NL (2 max) - Holdem - 2 players

BB: 12 BB (VPIP: 43.75, PFR: 46.43, 3Bet Preflop: 28.57, Hands: 41)
Hero (SB): 13 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 7♣ 6♥

Flop: (4 BB, 2 players) 9♥ 7♠ 8♣
BB checks, Hero bets 1 BB, BB calls 1 BB

Turn: (6 BB, 2 players) 2♦
BB checks, Hero bets 1.5 BB, BB raises to 9 BB and is all-in, Hero calls 7.5 BB

River: (24 BB, 2 players) 4♦

BB shows T♥ J♠ (Straight, Jack High) (Pre 65%, Flop 97%, Turn 100%)
Hero shows 7♣ 6♥ (One Pair, Sevens) (Pre 35%, Flop 3%, Turn 0%)
BB wins 24 BB

Jesli sporo flatuje to shove pre, na tych blindach.
As played byl bym bardziej sklony do check back flopa, ogolnie dobrze trafia w jego range, i malo foldow tutaj dostaniesz to raz, najczesciej jak bedziesz zmuszony sie tu stakowc to bedzie czesto z tylu. Na jego shove chyba musimy to sprawdzic. Ale fold nie byl by najgorszy, ale na pewno 2 nie jest dobra karta do barrelu bo nie wyrzucisz nic co callowalo flopa.

Pierwsza reka ok, tylko ja gram c/fold river, ogolnie trip barrel vs fish rzadko stosuje z air, bo jak widac goscie nie sa sklonni zrzucac nic, i nie maja pojecia o showdown value. i takie calling to najczesciej albo FD albo SD a oba jakos sie uzupelnily na rivie, 7x raczej nie ma 9x tez nie, musisz sie zastanowic co cie sprawdza na turnie i jaki rangu mu przypiszesz, 4x moze byc.

3. ja gram call turn, mamy jeszcze oddsy aby to callnac, bo to jest sytuacja gdzie albo jestes mega z przodu albo juz od flopa w dupie, z nutsami czesto zauwazylem ze fishe betuja wiecej na turnie, ponad polowe pota. Ofcorz Jx jest duza czescia jego rangu ale tez Tx Qx a watpie aby wpadl na to ze Q jest dobra karta do barrelowania.

I GL :)

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

1. Ten spot wlasnie przed chwila przeanalizowalem z n00berem i powiedzial mi doslownie to samo co Ty i rzeczywiscie zgadzam sie z wami, ze ten check back na flopie jest seksi. Turn to juz dorobilem sobie jakas dziwna ideologie, ktorej po rozdaniu juz nie rozumialem :f_biggrin:

3. Zastanawialem sie ogolnie nad flopem, jaki game plan tutaj miec?
Z turnem to zagadka, bo ja nie wiem czy on tak mysli w ten sposob, zeby zamieniac tutaj Qx w blefa, caly range etc. Zdecydowalem sie na bezpieczny muck.

Edit: Jak ktos ogarnia skrypty to fajnie jakby mi podpowiedzial jak to ogarnac zeby mi $$$ przy rematch nie wyskakiwaly (zabieg mindsetowy) ;p

Sciagnalem cos z 2+2, zrobilem jak pisali, ale jakos nie smiga. Moze przez update starsow ect

Odpowiedz
Cytat
Sepurta

Napisane przez jarrekz

Edit: Jak ktos ogarnia skrypty to fajnie jakby mi podpowiedzial jak to ogarnac zeby mi $$$ przy rematch nie wyskakiwaly (zabieg mindsetowy) ;p

Sciagnalem cos z 2+2, zrobilem jak pisali, ale jakos nie smiga. Moze przez update starsow ect

Uruchamiasz to jako administrator?

Odpowiedz
Cytat