Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Revolutionary road przez fixy

30 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
473 Wyświetlenia
Opiolsky19

Witam wszystkich. Po dłuższej przerwie spowodowaną różnymi zawieruchami że tak powiem, wracam do holdem'a :D Zamierzać grać sitki , nie wiem dokładnie jakie, ale na początek będą to 50-50 na mikro/low . Pokerstars oczywiście. Od czasu do czasu odpalę sobie jakiegoś MTTka żeby tak nudą nie wiało.

To powyżej to już mniej aktualne, ale w No Limita napewno będę coś jeszcze ciupał. Nigdy się tego nie spodziewałem ale przerzucam się właśnie na fixy. Nigdy ich nie grałem, oprócz ostatniej satelitki którą skończyłem na 1st miejscu. Spodobała mi się ta odmiana i zamierzać tutaj opisać moją przygodę aż po sam szczyt :D

Można mnie szukać pod nickiem keepssrestace , to coś pogramy ;)

Tym razem nie zamierzam tiltować i wbijać na HU turbo z wpisowym łamiącym
założenie BRM, ani także przepierdalać sporej ilości pieniędzy na ruletkach ( inne softy ) co mi się zdecydowanie zdarzało.

targety:

:spade: trzymać się założeń BRM
:spade: robić reguralne przerwy w sesjach
:spade: wziąć parę konsultacji u trenerów PStrategy
:spade: regularne uczestnictwo w ligach w mieście
:spade: popracować nad mindsetem

out of poker:

:heart: nauka obcego języka
:heart: zacząć chodzić na siłkę
:heart: zdrowo się odzywiać
:heart: nie spierdolić znowu studiów :D
:heart: rzucić fajki

Odpowiedz
Cytat
29 odpowiedzi
Opiolsky19

Jak narazie pozytywu nie ma, rozegrane prawie 100 sitów za 1.50 i 3 $ + satelitka do MM zgarnięta i ostatecznie zamieniona na T$.

Możliwe że byłby profit+ ale standardowo na tilcie wbiłem sobie HU ht po piętnastaku :facepalm: :facepalm:

Profit - 18$

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

dzisiaj sesyjka na zero, żadnych fajnych łap do wrzucenia nie ma. W sumie nie wiem co jeszcze napisać, zaglądnął ktoś tu wgl :D ?

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

Właśnie pyknąłem satelitke do MM event 087 ale i tak pewnie zamienie na T$. W weekend grać nie zamierzam, zrobią to za mnie HTAndrzej i Kaczmarol :sdrink

Przez ostatnią satkę zainteresowałem się grą Limit i Fix. Są tu jacyś pro gracze którzy reflektują te odmiany ? Jak z ofertą szkoleniową na tych odmianach ?

Teraz lecę w kimę , pozdro :f_pleased:

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

Miałem troszkę czasu to sobie wbiłem na casha fixed, 0.02/0.04 .

Rozegrałem w sumie jakieś 1200 rąk na 4 stołach, z czego profit+ 3,50$ . To co dzieję się na tych stołach to jakaś paranoja, calling calling calling i jeszcze raz calling ;) W wolny czas zamierzam poświęcić na materiały szkoleniowe z tej dziedziny. Pozdro i miłego weekendu :fdrink :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

PROSZĘ MODERATORA O PRZENIESIENIE BLOGA DO DZIAŁU: fixed-limit

dziekuje :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Przenoszę zgodnie z życzeniem.

Przy okazji podrzucam link do artykułów i do filmów z serii Toolbox, która będzie dobra na początek.

Powodzenia w grze!

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

Na dzisiaj już koniec bo i tak miałem nie grać przez weekend. Nie sądziłem że cash może być taki męczący psychicznie ;) Spróbowałem teraz na 0.10/0.25 - efekt ?

profit+ 13,74$

Chciałbym żeby gracze bardziej obeznani z tą odmianą zarzucili paroma radami, czy żelaznymi zasadami jakimi trzeba kierować się w fixie a także na co zwracać szczególną uwagę. Za filmy szkoleniowe wezmę się jutro ;)

Wrzucam rozdanie dnia: http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/4182204_E8C9A0B649

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

Taka tam kareta w 5.50 FL Hold'em

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/4199521_79F3A4CCFD

jak narazie idzie nieźle - 1/93 :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

Niemal cały czas trzymałem się w top5 , FT był prawie że gwarantowany to tu taki spot :facepalm:

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/4199521_79F3A4CCFD

Szkoda, ostatecznie skończyłem na 31 miejscu z niczym.

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

Kolejna kareta dzisiaj ;) i znowu dwójki

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/4204660_FE4CD11E3A

Teraz sobie pykam sitki po 1.50$ i 3.50$ - bez szału jak do tej pory, na zero wszystko.

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

W ciągu kilku godzin zaliczyłem więcej karet niż przez całe życie ;)

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/4207014_01EAFB9404

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

Ostatnio nic nie piszę, nie mam motywacji jak tu nikt (chyba) nie zagląda :P Gram cały czas FL turbo S&G za 1,50$ lub 3,50$. Z tego co widzę to niestety fix trochę umiera ( lewituje - jak to gdzieś na forum przeczytałem :P ) , co świadczy o tym ilość blogów na forum, czy czekanie na uruchomienie stolika. Cashy nie gram, jakoś mi się zbytnio nie podobają, chociaż tam chyba najlepszy traffic jeśli chodzi o FL. Szkoda że tak turków mało, narazie grałem we dwóch ale bez profitu.

Chciałbym żeby ktoś doświadczony coś napisał, rzucił jakąś poradą albo odesłał do jakiejś zagranicznej stronki z dobrymi artykułami o FL które są dobre na start. Btw, Pokerstrategy przeprowadza treningi z fixów ?

W sumie narazie to tyle, w nocy dam jakiś update odnośnie profitu. Pozdro :fdrink

Odpowiedz
Cytat
klz03

żeby grać w fixa to musisz pokochać tą odmianę i poświęcić się jej. czy warto? jasne, bo to super gra, dynamiczna, dużo się dzieje, bardzo ciekawa ze strategicznego punktu widzenia. Fix wcale nie umarł, ma się dobrze, gierek jest sporo, nawet na 5/T czy T/20, tylko żeby tam wygrywać to trzeba przysiedzieć sporo.
Nie ma chyba złotej rady. Jest ich tak dużo, że nie wiem co miałbym Ci tutaj tak na szybko napisać.

Odpowiedz
Cytat
trustonka

Możesz się już czuć zmotywowany, nie tylko kolaż do Ciebie zagląda. Co do materiałów i szukania ich na innych stronach, myślę, że na PS jest całkiem sporo materiału, który naprawdę warto sobie przyswoić i pozwala on sobie radzić w FL. Zacznij więc od materiałów z działu Strategia, do tego dorzuć serię filmów Toolbox, to są absolutne podstawy poznania tematu. Do tego treningi, które odbywają się w każdą niedzielę od 20:30 do 22:00 i szukaj w sobie miłości do FL.

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

bo to super gra, dynamiczna, dużo się dzieje, bardzo ciekawa ze strategicznego punktu widzenia

Dokładnie tak, ale dopóki się nie zagra to się przekona :)

Toolbox, to są absolutne podstawy poznania tematu.

Toolbox był pierwszy :P Generalnie dzięki że coś od siebie skrobneliście, zawsze to człowiek lepiej się czuje :rolleyes: pozdro panowie

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez klz03
żeby grać w fixa to musisz pokochać tą odmianę i poświęcić się jej. czy warto? jasne, bo to super gra, dynamiczna, dużo się dzieje, bardzo ciekawa ze strategicznego punktu widzenia. Fix wcale nie umarł, ma się dobrze, gierek jest sporo, nawet na 5/T czy T/20, tylko żeby tam wygrywać to trzeba przysiedzieć sporo.
Nie ma chyba złotej rady. Jest ich tak dużo, że nie wiem co miałbym Ci tutaj tak na szybko napisać.

Good luck :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez klz03

chyba najsampierw poker mindset, bez tego się nie wychodzi z mikro. Papierowa wersja książki po polsku z dostawą około 120 pln, zwraca się całe życie.

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

Witam pany

Ostatnio nie ma czasu na grę, wróciłem do domu, to co chwile jakieś balety, rybki czy granie w nogę :P przełamałem się i zacząłem chodzić na siłkę - mam takie zakwasy że ledwo piszę tego posta. Po weekendzie jak wznowię grę, to pojawię się z jakimś update'em :) Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Opiolsky19

No i po całym ciężkim weekendzie, wreszcie udało mi się znaleźć czas na pokerka. Lekka sesyjka przed i podczas meczyku Chelsea vs Milan - niezłe widowisko ( http://mecze-hd.pl/stream1.php/ )

Na luzaku udało mi się wykręcić profit+ UWAGA: 0.40$

Będzie na waciki. Pozdro :fdrink

Odpowiedz
Cytat