Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

2019 - temat znany

1,806 Posty
156 Użytkownicy
1539 Reakcje
90.2 K Wyświetlenia
txell2012

100 euro bankrolla, sng i mtt na hiszpanskich starsach. Microstawki.

Jestem zly jak wilk bo to trzeci raz gdy chce otworzyc ten temat. Za pierwszym razem moj wywod zniweczyl misclick, za drugim razem przycial sie internet. Tym razem nie chce mi sie rozwlekac wiec podam zalozenia tematu.

Cele:

- stop gamblerce
- analiza i poprawa gownogry
- ship i zakup HM2

Postaram sie zamieszczac najciekawsze rece, screeny. Byc moze w przyplywie weny napisze jakas historie. Dzis mi darujcie glebszy wstep. Przy najblizszej okazji powiem cos o sobie.

Odpowiedz
Cytat
1 805 odpowiedzi
txell2012

Nie wiem co jest grane z tym obrazkiem.. Na nim moj wykres.

Zainteresowanych odsylam tu:

http://es.sharkscope.com/#Player-Statistics//networks/*/players/sergitxell

Podczas pisania rozegralem trzy gierki i udalo sie shipnac Turbo 45 za euracza

bankroll: 106,25 e

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Troszkę pomogłem w pierwszym poście _wink:

Wybieraj bezpośredni link do obrazka

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
txell2012

Dzieki piekne!

Zaczynam sesje. Generalnie gram tylko NL, choc dawniej grywalem we wszystkie odmiany oprocz Badugi. Czasem odpale Omahe NL Hi/Lo ale to rzadko.

Gram ma 6 stolow, przewaznie mniej. Bez Holdema czy PokerTrackera czesto nie ogarniam nalezycie gry. Mam wrazenie, ze gubie duzo akcji a i mniej uwagi poswiecam przeciwnikom.

Na poczatek:

- 3e NL Holdem Turbo 500e Gtd
- 1e NL Holdem Turbo (Knockout)
- 1e NL Holdem Turbo 500e Gtd
- 0,25+R NL Holdem Turbo

Odpowiedz
Cytat
txell2012

Chwilowo bez historii. Wypadam z gry po AQ<A9, 99<JJ.. Dorzucam turbo 18-stke za 3e i w pierwszej rece topie QQ<AA.. Zapowiada sie ciezka noc. Ostal sie tylko turek z rebuyami, juz po addonie ale do kasy daleka droga..

Dokladam

3e NL Holdem
3e NL Holdem Turbo 18max
2e NL Holdem Turbo 90cap

bankroll: 89,50 e

Odpowiedz
Cytat
txell2012

Trzeci w turbo osiemnastce. Pozostal niesmak.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4278381_CB61893387
-----------------------------------------------------------------------------------------------

55/1099 w turku z rebuyami.. troche wkurwiajace

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4278745_6558490A48
-----------------------------------------------------------------------------------------------

a co do tej reki mam duze watpliwosci

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4278118_F258F31368

ostatnie turnieje dzisiejszej sesji

3e NL Holdem Turbo (DoubleChance) 1000e Gtd
1e NL Holdem Turbo 500e Gtd
2e NL Holdem Turbo (90cap)

Odpowiedz
Cytat
txell2012

Podsumowanie:

- 3e NL Holdem Turbo 500e Gtd :facepalm:
- 1e NL Holdem Turbo (Knockout) :facepalm:
- 1e NL Holdem Turbo 500e Gtd :facepalm:
- 0,25+R NL Holdem Turbo :f_cool:
- 3e NL Holdem :facepalm:
- 3e NL Holdem Turbo 18max :facepalm:
- 3e NL Holdem Turbo 18max :f_cool:
- 2e NL Holdem Turbo 90cap :facepalm:
- 3e NL Holdem Turbo (DoubleChance) 1000e Gtd :facepalm:
- 1e NL Holdem Turbo 500e Gtd :f_cool:

bankroll 95.01 e

¨Szalu nie ma¨ jak to powiedzial Maciej Berbeka w czwartym obozie na 7600 n.p.m...

Swoja droga bardzo ciekawy reportaz, warto poswiecic pol godziny.

Mocne. Trzeba miec jaja zeby sie wspinac na takie gory. I jeszcze zima..
Broad Peak zbiera smiertelne zniwa tego roku. Dwa trupy z polskiej ekspedycji, kolejne trzy z iranskiej. Z tym, ze trojka z Iranu wspinala sie w lecie. Wszyscy zdobyli szczyt. Wchodzili nowa droga. Problemy pojawily sie przy zejsciu juz droga klasyczna. Zgubili sie. Pomylili sciezke. Siedem dni na osmiu kilometrach, bez prowiantu i napojow, bez namiotu i spiworow.

Odpowiedz
Cytat
txell2012

Mialem dzis nie grac bo w niedziele staramy sie spedzac czas poza domem. Byl wiec obiad u ciotki Conchity i pozniej basen. Wrocilismy na kolacje, zjedlismy i o dziwo mojej nie chce sie ogladac filmu bo jest zmeczona i woli poczytac. Co mi zostalo. Odpalam starsy.

Odpowiedz
Cytat
txell2012

Slabiutko dzis. Nawet bardzo. Osiemnastke, w ktorej mialem najwiekszy stack przy 5 left wjebalem z A7s po pushu z BB na limp z hijacka. Pokazal AJo.
Wczesniej ten sam koles skrocil mnie do 3bb limpujac asy. Powinienem wziac poprawke na te jego zagrywki a nie wzialem wiec to ja jestem lamusem mimo ze to nie ja przegralem 2k euro w swojej karierze.. Que le den por el culo.

bankroll: 70,36 e

Sesje spisuje na straty, nie ma co sie dalej mocowac. Jutro tez jest dzien.

Odpowiedz
Cytat
txell2012

Zagralem z rana turniej 1e+R 3xTurbo. Dwa razy sie wkupywalem by po addonie przegrac rakiety contra set dziewiatek.. Pozniej El Mini Zoom za euro wdupilem z AK na A9.. Nic mi nie daja pograc.. W sumie to bylem kilka minut na sitoucie bo dzieciaki musialem przypilnowac.

W ogole skad taki oszalamiajacy bankroll? Po ostatniej wyplacie, a bylo to jakies 2 miesiace temu, zostawilem sobie 250e na gre. Przyszedl SCOOP, McroMillions, troche przygamblowalem grajac Main Eventy a takze wkupywalem sie w turniejach z rebuyami, nieraz po 20e :rolleyes: Spadlem do 20e, nabudowalem sie do 115 i znow gamblowalem srogo. 3 dni temu mialem ostatnie 1,40e i jeszcze raz sie podzwignalem do stowy. Nie przepadam za wplacaniem duzych sum, dlatego nie doplacam i gram za to co jest na koncie. Kilka miesiecy temu wplacilem 50e, z tego poszly wyplaty na 500e i za tamte pieniadze gram do dzis. Jak sie sczyszcze to sie wplaci. Najwazniejsze NIE GAMBLOWAC zbytnio.. Z tym rollem i granie turkow za 3e jest strzelaniem sobie po kolanach ale coz. Oferta nie jest tu zbyt obfita, gdybym mial grac tylko po 1-2e to bym chyba pieciu turniejow w sesji nie rozegral. Nie ma latwo.

W pokera zaczalem grac okolo 5 lat temu. Freerolle na starsach czy PartyPoker, wszystko jak szlo. Razz, Stud czy 7/game, bez znaczenia, byle popykac. Zero nauki. Tylko gra. Czasem gralem intensywnie czasem z wiekszymi przerwami az w koncu po rocznym pobycie w Hiszpanii postanowilem wplacic pierwsze dolary. Troche pogralem, byly jakies deepy czy pierwsze shipy w 180- tkach ale gralem raczej "wesolego" pokera. Zaczalem sie uczyc. Ogrom wiedzy przygniotl mi czaszke. GRalem kompletnie nie tak. Nie zdawalem sobie sprawy z podstaw jak np. faza push/fold. Pewnego dnia odpalilem Pokerstars i odebralem wiadomosc, ze zaszly pewne zmiany i od tej chwili moge sobie pograc w gronie graczy hiszpanskich. Ojebali mnie na kilka dych dolarow. Nie moglem nic zrobic z tymi pieniedzmi a i kontakt z supportem jakos slabo pomogal. Ostatecznie obsralem to i zainstalowalem nowe oprogramowanie. Wplacilem 50 e. Po kilkudziesieciu turniejach stala sie rzecz straszna. Zaczalem wygrywac. Spojrzcie na ten wykres, w ciagu 2 miesiecy doszedlem do 1800e. I nawet nie musialem zajmowac pierwszych miejsc. Wlasciwie to mam kompleks drugiego miejsca. Wlasciwie to nie zaden kompleks tylko slaba gra HU. Zrobilem przeglad gier i jasno widac, ze gram zle HU, notuje straty. Mniejsza o to. Gralem ultraagresywnie ograniczajac sie do 3 zagran. Pas, podbicie, przebicie. Zero limpow, zero sprawdzen. Taktyka w polaczeniu z upswingiem utwierdzala mnie w przekonaniu, ze tak sie gra. Wszystko szlo pieknie az w koncu nadszedl Dzien Sadu. Gralem wtedy turek 2e+R 3xTurbo z 7,5k Gtd (czy 12,5k juz nie pamietam). Bylem trzeci przy 12 players left. Czulem sie mocno, gralem swoje, absolutnie skoncentrowany. I jebnal internet. Gdy udalo mi sie wrocic bylem przedostatni ze szczatkami tego co mialem. Push z buttona i porazka. Wscieklosc i niedowierzanie, poczucie niesprawiedliwosci. Whisky i 20e 6-max HyperTyrbo. 300e w placy w ciagu 2 godzin. TILT jak skurwysyn. Poszla wyplata jedna, druga i trzecia a ja dalej gralem tak jakbym wciaz mial tego rolla. Wyplacilem cos kolo tysiaca a reszte po pewnym czasie zgralem. Zrezygnowalem z gry na pol roku. Mialem malo czasu i duzo roboty dlatego nie chcialem nic wplacac. Troche czasu spedzilem natomiast na czytaniu i ogladaniu filmikow. Gdy bylem gotowy wplacilem 50e. Zmienilem swoja gre. Po paru tygodniach skaszowalem prawie 500e za jakies drugie miejsce. Pamietam, ze zgaszono mnie z para kroli na rece. Jednak ten wynik dal mi podstawy zeby myslec , ze jednak moje wyniki nie byly czystym fuksem. Z pieniedzmi nie stalismy najlepiej to i musialem wyplacac. Zostawilem sobie cos na gre i po jakims czasie znow skaszowalem 4 stowy i wyplacilem. To bylo jakies 2 miechy temu.

I tutaj jestem.

bankroll 57,86 e

Znowu sie musze odbic. Gleboko wierze, ze sie uda :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
txell2012

cuda wianki na kiju

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4297915_13A1CCE519

By nie tracic mosieznego mindsetu w przerwach robie pompki. Wiadomo, glowina ukrwiona lepiej pracuje. Bedbity moga podniesc cisnienie, czasem wyrzygam soczyste "kurwa" ale generalnie sie kontroluje i nie robi to na mnie wiekszego wrazenia. No chyba, ze mnie eliminuja na FT albo sFT, wtedy czasem jebne piescia w stol. Na nic wiecej sobie nie pozwalam. Na wszelki wypadak poblokowalem sobie casha zeby glupoty do glowy nie przychodzily.
Mindset to podstawa. Nie zloszcze sie za duzo gdy nie idzie po mojej mysli, najczesciej odreagowuje to rejestrujac sie do turkow z wpisowym nieadekwatnym do wysokosci mojego rolla. Gamblujac kurwa. Ale z tym koniec. Ten temat ma byc tego dowodem.

Trzaskam dalej.

Odpowiedz
Cytat
txell2012
txell2012
txell2012

Ciezko cos wskorac. Nocna sesja zaczyna sie nieciekawie mimo to, ze doczlapalem sie do trzeciego miejsca w turbo osiemnastce za 3e, wciaz notuje spadki.

bankroll 49,90 e

W 3 dni stracilem 50% rolla. Nie jest zle, normalnie zajmowalo to 2 dni :facepalm:

Jesli nie tej nocy to jutro juz chyba cos pogram. Jest 5 dych czyli jest spokojnie, 20 vpp brakuje do stellarsa 10e takze jeszcze cos zmontuje.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4304400_AE1E6009E0

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Słyszałeś o czymś takim jak BRM? _ugly:

Odpowiedz
Cytat
txell2012

No pewnie. Zeby grac to co gram powinienem wplacic 5 stow lekka reka. O jakim BRM mozna mowic przy takim bankrollu. Co mialbym niby grac? Turbo 45 za euro? Tu nie ma traficu, nie ma co grac. Na czym mam robic volume?

Teraz to juz sie nic nie poradzi albo bedzie ship albo torba.

Odpowiedz
Cytat
txell2012

bankroll 40,18 e

7 vpp do stellara.. bedzie 5 dych i bedzie moc :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
txell2012

Mialem nadzieje na optymistyczny poczatek dnia ale szybko sprowadzili mnie do parteru. Koles, ktory przed addonem gral allin z any2 w pieciu kolejnych rekach..

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4308804_AC40482E37

Odpowiedz
Cytat
txell2012

Niech ten skromny screen bedzie dobrym omenem..

Sciagam 10e stellara

bankroll 58,84 e

Jest 5 dych i jest moc :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
txell2012