Przejdź do forum
Tej siły już nie po...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tej siły już nie powstrzymacie !

104 Posty
16 Użytkownicy
1 Reakcje
2,691 Wyświetlenia
SparcoPL

Witam, to moje drugie podejście do blogowania ale tym razem mam zamiar nie zaniedbać blogasa i realizować cele które sobie postawie. Blog ma na celu notować moje wzloty i upadki i obrazować mi drogę która pozostała do osiągania celów ale też dla wględu dla mojego mentora i osoby która we mnie wierzy mgrudzie :). Największym problemem dla mnie w obecnej chwili jest mindset więc liczę na lincz i pomoc innych graczy w razie potrzeby. W obecnej chwili stan rolla to 180$ gram na FTP cash SH NL5. Postaram się pisać kila razy w tygodniu ale różnie to bywa, bo wysztko ma swoje priorytety praca, córka , dziewczyna.

A najbliższy cel to:

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
103 odpowiedzi
ELENDOR

2.0 czy 2.7 ten coupe?;)

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

2.0 ale najlepiej zagazowany sekwencyjnie. Codziennie robię po 120 km więc gaz koniecznie. Mam stację z gazikiem po 2,05 zł więc jeździ się prawie za darmo.

Odpowiedz
Cytat
piokus

PFK stara, dobra muza :nh
GL _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Dzięki. Stara ale moim zdaniem wieczna. Załączam priorytety i grinding.

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Pierwsza blogowa sesja za mną i miło bo aż +8BI.

Jutro wrzucę coś z dzisiejszej sesji bo rano do pracy więc coś trzeba pospać.
Więc do następnego.

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR

Napisane przez SparcoPL
2.0 ale najlepiej zagazowany sekwencyjnie. Codziennie robię po 120 km więc gaz koniecznie. Mam stację z gazikiem po 2,05 zł więc jeździ się prawie za darmo.

Ten silnik ogólnie jest strasznie paliwożerny - nawet w gazie.
Niemieckie produkcje tych silników były dużo lepsze do gazu. Poszukaj w segmencie audi, opla, ewentualnie koreańska noubira. ;)
No chyba, że zależy Ci na szpanerskim aucie a nie na ekonomii. (części niektóre z tego co się orientuje nie są w zaciekwych cenach)

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Co masz na myśli przez paliwożerny ( 12litrów gazu po 2zł i tak daje mi 24zł na 100 km). Jest jeszcze silnik 1.6 w tych coupetkach ale to szkoda na taki silnik kasy. Podoba mi się design tego autka i chciałem coś w tym stylu. Myślałem też o hondzie del sol ale nie mam gdzie tam fotelika wsadzić więc odpada. Jak to ktoś gdzieś kiedyś napisał coupe hyundai to sportowe auto dla ubogich :).

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Dzisiaj +31$ co daje nam 6BInków do przodu i przybliża mnie do NL10. Grunt to trzymać się założeń.

NL10 dopiero z rollem 300$+
Stop lose 3 BI
Nie grać zmęczony ani pod wpływem :).

Jeżeli ktoś śledzi bloga to szukam osób grających NL5,10 do wspólnego sweetowania.

Odpowiedz
Cytat

Witam Pana Typera :)

Czemu się nie chwaliłeś, że masz bloga i musiałem go są poszukać? :f_confused:

Teraz, jak go już znalazłem, to nie dam Ci spokoju i będę regularnie wpadał i może męczył pytaniami oraz linczował ;)

Powodzenia w dążeniu do celu _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Dzięki dophaz za ciepłe słowa. Aż może wróce do typowania pomimo już kilku kolejek w plecy :). Dzisiaj dzień spędzony na rybkach nawet 3 sztuki złapałem z czego no może jedną nie do końca bo amur mi się wbił pod pomost i okręcił się na kołku zanim wyplątałem to już go nie było. Raczej dziś bez grindu bo zmęczony jestem więc nic z tego dobrego wyjść nie może.

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Ok co by nie było że Sparco nie przegrywa dziś w plecak 17$ stop lose mode on i na dzisiaj spokój.

Nic dziś nie właziło fishe trafiały i ogólnie nic dobrego.

Wstawiam winowajców sesji, lincz albo pochwały mile widziane.

RAZ

DWA

TRZY

CZTERY

PIĘĆ

SZEŚĆ

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR

Czwarte rozdanie :

Taki flop musisz zagrać c-bet powiedzmy wartości 40% pot'a. Jest on na tyle mokry, dużo możliwości dobierania przez przeciwników a do tego 3 graczy w puli. Dałeś mu za darmo zobaczyć tą T i troche za to zapłaciłeś.

Piąte rozdanie: Board umożliwiający gutshoty, tymbardziej jak spada Twoja 7. Tak naprawde grając taki spot jeśli spada Twoja karta to nigdy do końca niewiesz, czy czasami ona nie była potrzebna to skompletowania drawa Twojemu rywalowi. Jak dla mnie sick spot, nie graj tego następnym razem :P

Na pocieszenie podam Ci wykres jak bardzo można byc w plecy :heart:

Spoiler

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Taki flop musisz zagrać c-bet powiedzmy wartości 40% pot'a. Jest on na tyle mokry, dużo możliwości dobierania przez przeciwników a do tego 3 graczy w puli. Dałeś mu za darmo zobaczyć tą T i troche za to zapłaciłeś.

Wydaje mi się że czy tak czy siak te TT na beta mnie calluje na tym boardzie i zostajemy w HU. Na turnie pewnie wtedy starałbym się iść na staki nie wierząc mu w fulla i licząc na gorsze flushe ewentualnie 7x. W każdym razie dzięki za odpowiedź zawsze inny, obiektywny punkt widzenia się przydaje.

Board umożliwiający gutshoty, tymbardziej jak spada Twoja 7. Tak naprawde grając taki spot jeśli spada Twoja karta to nigdy do końca niewiesz, czy czasami ona nie była potrzebna to skompletowania drawa Twojemu rywalowi. Jak dla mnie sick spot, nie graj tego następnym razem

.

No tutaj właśnie masz rację, jak nie ma akcji to kombinuje. Tym bardziej że dwóch tight regów mam w rozdaniu. Flop suchy, dlatego często preflop agresor w 3wayu może grać c/r lub c/c z over parkami (JJ+) ale wszyscy czekają. Turn już musi bronić ręki więc betuje ja na jego overki mam sporo oucików więc calluje. River mi się tylko nie podoba bo spory sizing gra ale nie mogę już foldować.

Dziś nowy dzień i nowe spoty, zjem śniadanie :) i ciśniemy volume.
Pomału szykuje pierwszy wykres z tego miesiąca bo już połowa właśnie mija więc czas zobrazować moją grę.

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR

Napisane przez SparcoPL

Wydaje mi się że czy tak czy siak te TT na beta mnie calluje na tym boardzie i zostajemy w HU. Na turnie pewnie wtedy starałbym się iść na staki nie wierząc mu w fulla i licząc na gorsze flushe ewentualnie 7x. W każdym razie dzięki za odpowiedź zawsze inny, obiektywny punkt widzenia się przydaje.

Nie możesz analizować rozdania patrząc, że miał TT. Musisz spojrzeć w dłuższy okres czasu i kiedy następnym razem będziesz w takiej sytuacji to cbet jak nic. Co jeśli ktoś miał 22, Ty za darmo dajesz zobaczyć turn, pada 2 i leżysz. Grając cbet izolujesz sobie graczy.

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

#UP
Wiem spoko liczy się tylko i wyłącznie longterm :). Następnym razem będzie szedł bet. Dzięki za ocenę.

Tak jak mówiłem był krok w tył te (-17$) to wczoraj musiał być krok w przód.
Wczorajszy dzień zakończony profitem +26$.

Obecny roll 257$ ale tak jak sobie obiecałem na NL10 wbijam dopiero z 3oo$ co by nie schodzić kolejny raz niżej za chwile.

Jak na razie jestem bardzo zadowolony ze swojej gry i trzymania się założeń.

Dzisiaj czas na naukę analizę i pracę niestety :). Może wieczorem coś pyknę i wstawię wykresik ale nie obiecuję. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Obiecany wykres :

I pytanko, czy na NL5 jest szansa kombinowanie coś z czerwoną linią co by trzymać ją bliżej zera ? Czy lepiej nic nie kombinować tylko crushować limity i dopiero później się za to zabierać.

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Zaczynając od wykresu :

Masakra totalna coolery i 2-3 outery na okrągło.

Wszystkiego i tak nie obrazuje bo gram też na smartfonie i tam troszkę lepiej bo z profitami ale rivery miażdźą.

Brakuje mi 45 FPP do stellara.

Roll 125$ :(

Odpowiedz
Cytat

Szkoda, że nie masz tak regularnych wpisów na blogu, jak w typerze :)

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Czas odświeżyć bloga.

Zacznę od postanowienia które było jednym z celów zakładania bloga czyli systematyczność i nauka.

Co się zmieniło?? Ogólnie sporo coaching którego udzielił mi kolega zmienił mega moją grę. Poświęcam teraz więcej czasu na naukę i analizę co może zmniejsza volume ale na pewno też zwiększa profit.

Dzisiaj odbębniłem trening ze stolików SH z rusherem.

Trening w porządku rusher grał praktycznie tak jak ja albo i na odwrót :D, chociaż jeden aspekt z treningu odrazu dodałem do wachlarza swoich zagrań i przyzwyczaje.

Odpaliłem stoliki i dość dobrze to wygląda, sami zobaczcie :

Oby teraz jak najszybciej wrócić na NL10 i do systematycznej gry. Obiecuje częstsze wpisy, jak co to mgrudzie ciśnij mnie o update :D.

Odpowiedz
Cytat