Witam,
Na PS jestem już od wielu lat jednak do tej pory skupiałem się na czytaniu
Z uwagi jednak na pewne okoliczności o których dalej, postanowiłem założyć bloga ale może po kolei:
Wizytówka
Jako że nikt mnie tu zapewne nie zna to napiszę parę słów z kim macie do czynienia. Mam na imię Kuba, lat 25 mieszkający w Olsztynie. Na UWMie sobie studiuję ekonomię i robię doktorat z ichtiologii. W ogóle chyba przez całe życie mam coś wspólnego z rybkami. Od dzieciństwa zajmowałem się wędkarstwem wyczynowym, jednak przejście do kategorii seniorów wiązało się ze zbyt dużym obciążeniem finansowym i narazie mam przerwę, ale wrócę do tego... Oprócz tego, co można wywnioskować po tytule, grywam sobie turnieje SNG 18-osobowe turbo na p* i spekuluję od 3lat na GPW (pokerowe fishe oraz giełdowe rekiny i "leszcze", jak widać wszystko wokół rybek
) oraz od niedawna bawię się drobnymi na forexie.
Historia pokerowa
Zaczynałęm grać w pokera CHYBA w 2007 roku... i strasznie żałuję że wtedy, mimo iż zarobiłem, nie przyłożyłem sie do tego odpowiednio, strach pomyśleć gdzie bym mógł teraz być po 6 latach konkretnej pokerowej edukacji i rozwoju... W międzyczasie miałem sporą przerwę gdzie grywałem tylko okazjonalnie na jakichś małych roomach. Stosunkowo niedawno bo w 2011 założyłem konto na strasach (z własnej głupote nie jest podpięte do PS...) i zacząłem grać, spodobały mi się 18mT i tak zostało do dziś (narazie mam zagrane >7000 tych sng), zaczynałem od depozytu 50 dolarów i 1,5. Obecnie grywam 7$ i tu po początkowych pięknych wynikach nastąpił zjazd, co zmotywowało mnie do założenia bloga i bardziej intensywnej edukacji pokerowej. Z większych pokerowych sukcesów to nie mam za bardzo się czym pochwalić bo i mtt grywam tylko okazjonalnie... Fajne wspomnienie to chyba 4 miejsce w takiej serii turniejów z okazji kortowiady na chillipoker gdzie wygrałem zegarek, wartościowo w sumie nic wielkiego... Stan obecny: stan bankrolla około 1700$, model przechodzenia na niższy wyższy limit trochę inny niż u większości widziałem. Znaczy 7$ zacząłem się rejestrować za wszystko co powyżej 1400$. Bezpiecznie i moim zdaniem logicznie. Na 15$ na razie nie planuję, bo uważam że nie mam na nie jeszcze umiejętności. Pewnie dopiero wszystko co ponad 4500 albo 5000$ będę rejestrował 15$ 18mt. Cenię sobie względne poczucie bezpieczeństwa i ochronę kapitału ![]()
O czym blog?
Nie wiem czy będzie popyt na takiego bloga, ale tak sobie zaplanowałem poświęcić go wiadomo głównie na moją grę w pokera, ale również znajdzie się sporo o spekulacji na giełdzie (analizy, komentarze). Generalnie zajęcia sprowadzające się do tego samego - do podejmowania opłacalnych decyzji
Moje cele
Długoterminowo - osiągnąć wolność finansową, daje sobie 25 lat na wypracowanie sobie pasywnego dochodu który w pełni pokryje moje bieżące zapotrzebowanie, zwiedzić świat
Zostać mistrzem świata w wędkarstwie spławikowym
a co!
Średnioterminowo - zrobić doktorat i realizować się w nauce, w pokerze osiągnąć poziom wygrywającego gracza na minimum 30$ 18manTurbo i zacząć na nich zarabiać poważniejsze pieniądze
Doskonalić się w spekulacji giełdowej, nauczyć się absolutnej kontroli własnych emocji związanych z pokerem, giełdą, biznesem itp., koniecznie douczenie się angielskiego do zaawansowanego poziomu.
Krótkoterminowo - poprawienie gry na 7$, identyfikacja leaków i wyrobienie prawidłowych nawyków, gra 850-1200 sng miesięcznie.
W związku z chęcią rozwoju w tych 18manach chętnie nawiążę kontakt z osobami które je grają. Wrzucę później wykresy i filmik który nagrałem z sesji tych 18manów i jakby ktoś miał czas i ochotę zerknąć, skomentować i opieprzyć za słabą grę to byłbym wdzięczny. W końcu to forum służy chyba głównie do nauk gry w pokera
pozdrawiam.