Skip to forum
Notifications
Clear all

Gambolubie

164 Posts
19 Users
14 Reactions
4,300 Views
pgabryn

Witam was już nadszedł czas, na bajerę o grze i o tym o czym marze :f_frown:

Blog powstaje aby poznać kilku ziomków oraz usłyszeć wasze zdanie o moich poczynaniach.

Gram od 2009 roku ale strategi w szkole uczę się od 2 lat.

Zaczynałem od MTT oraz SnG wpłacając po 10$ na P* tak się bawiłem tracąc jakieś 300$, podjarany wysokimi wygranymi grając MTT za 1$ i SnG. Czasami coś tam pykneło i po kilkadziesiąt dolarów miałem bankrolla choć jeszcze nie wiedziałem wtedy co to. _thumbsup:

Potem kolega polecił mi pokerstrategy, machnołem quiz i od tamtej pory nie wpłacałem żadnych $ a do tego pokerstrategy po raz kolejny oferowało mi kapitały w sumie już mam kapitały na WH, 770, PP, będę swoją grę ale nie tylko, przekazywał na początek raz w tygodniu.

Moim celem jest usystematyzować grę aby robić to regularnie.

A żeby nie być goło słownym odpalam dziś z uwagi na czas godzinną sesję.
a przy takiej muzyczce chyba dobra do gierki będzie _cool:

Śmigamy Zoom P* NL 5 bank 98.07$

Reply
163 replies
pgabryn

Reply
pgabryn

Ok wiec trochę i bardzo ogólnie napisałem o swojej przygodzie z pokerem a z uwagi że pora kiedy odpaliłem bloga była trochę późna aby nie pisać kim jestem wrzucam linki gdzie praktycznie można o mnie dowiedzieć się na bieżąco wszystkiego.

Jak widać w awatarze PS całe życie zajmuję się sportem, jako młody 17-19 letni człowiek nawet byłem Mistrzem Polski w zapasach, poniżej link do strony mojego klubu sportowego Mój klub UKS Grappler Bieruń

Również zajmuję się działaniem zarobkowym w systemie MLM jest to najlepsza forma jaką poznałem w dotychczas. tu możecie obserwować jak sobie radzę. Mój blog ogólny poświęcony biznesowi i branży MLM

Uwielbiam gry online i także tworzę blogi na tematy związane z grami tak wiec aby mnie poznać bliżej zapraszam do blogów o grach CS.1.6 oraz LoL. oraz blog motywacyjny do działania o wszystkim i o niczym czyli jednym słowem mówiąc Haos :f_ugly:

Myślę że temat know me wyczerpałem.

Reply
pgabryn

Dziś zagrałem 1 godzinę ale na PP gdyż chcę doprowadzić tam do 100$ to będzie mój cel również na 770 będę tego próbował dokonać na końcu na FT ale to po dopiero jak osiągnę na jednym poker rumie wejdę na następny.

Gra wyglądała następująco...

kilka rozdań w weekend dam do oceny trenerom zobaczymy co powie, ziomek który obserwował grę jechał mi strasznie po rajtuzach _ugly:

Jutro znowu PP minimum 1h.

Reply
RotakesMan

Stawiam kropę, i powodzenia życzę! :f_thumbsup:

Reply
Perwers

Stawiam kropę, powodzenia Gabryn :)

Reply
pgabryn

No to pyk, jedziemy z tematem ostro :f_ugly:
jestem coraz bogatszy i zdobywam nowe limity....
a tak na poważnie to dziś pozwoliłem na dłuższe granie.
Do popołudnia rozkminiałem programy do nagrywania i testowałem
je na grach online. CS.1.6 oraz LOL, strasznie miałem pracować ale
nie wyszło _ugly: ponieważ przy testowaniu pochłonęły mnie gierki,
a że żony i syna nie ma, to nikt się nie przypier.... _biggrin: ( żona )
syn gra i ma się dobrze, się nie czepia taty. Tylko troll mały nie chce trenować i jest trochę uczulony na wysiłek.

Najgorsze jest to że olałem trening a miałem po 2 tygodniach przerwy potrenować, a z tego powodu już mam wyrzuty sumienia!

Ok więc szybki raport, tak jak wspomniałem biorę się za konta przypisane do pokerstrategy, i buduję je do 100$.

Wczoraj już drugi ziomal proponował mi granie na 6max i dziś w sumie z braku możliwości grania full ring na PP odpaliłem kilka, wynik tego w sumie jest ciekawy _thumbsup:

Dziś po tym jak wam przedstawiłem przy jakiej muzyce gram, a był to kawałek dosyć zakręcony, wrzucam fajny numer sponbilla

Jak by go wyje.... z YT, to tu łapcie oficjalną dojeb... stronę, na której
można posłuchać kilka kawałków z każdej płyty, w zakładce
"field rekordings"
Acha nie ważcie się tej muzyki słuchać na chu.... sprzęcie, ewentualnie słuchawki wchodzą w grę!

Co do gierki wykresy i statystyki wyglądały tak.
A zaczynałem z kapitałem 47$

Gierka dopiero się zaczynała kleić po tym kawałku

Co widać na tych wykresie.

Stacking the feedback!!!! ( bank 53,85 )

Kurfa już późno elo elo

Reply
pgabryn

Dziś dzień jak się domyślacie upłynął pod znakiem szkoleń
zarówno w pracy, tak i w pokerze zaliczyłem szkolenie short hand.
Postanowiłem więc odpalić 6max. Ale zanim do tego doszło odpaliłem
Poker Stars sprawdzić czy mi wyświetla statystyki PT okazało się że jest ok
a na PP coś blokowało i tak sobie pogrywałem, po czym sprawdzam bank,
i kur... -15$, i tak jak się zaczyna ten kawałek słowami "Nice Soft"

tak go w mig wyłączyłem co by mi na tillcie nic głupiego do głowy nie przyszło!

Wracając do gry na PP udało się szybko coś wypracować.

bank ( 56,66$ )

Więc szybko się zabrałem za odrabianie strat na Poker Stars.

A tak poznałem muzykę spoonbilla.

Good nigiht _zZz:

Reply
pgabryn

No kur... ja pier.... tego pokera co za soft, to jakieś oszustwo!!!!

Ale już tak na poważnie :)

Wiedziałem że tak będzie prędzej czy później, musiało się to stać, zła gra oraz wariancja mnie dopadła, na szczęście etap narzekania i wymyślania
mam za sobą, na pewno nie pomaga to w grze, wiec lekcje mind setu
zostały odrobione.
Teraz robię tak że albo zaczynam grać bardziej thight lub wyłączam grę na jakiś czas, nie wiem czy to dobre rozwiązanie, powinienem doprowadzić do tego że w ogóle nie będzie mnie to ruszało i nie odejdę od dobrej gry, ale na razie rodzę sobie z tym tak.

Sesja wyglądała tak:

Dziś podzielę się z wami kolejnym wykonawcą muzycznym którego
możecie znać z innych płyt ale ja polecam starą płytę Daft Punk
" Home Work "

A na deser, jeżeli ktoś z was jeszcze nie oglądał WSOP 2013 ME

See you soon _wink:

Reply
pgabryn

Dziś nie będzie wykresów i napisze trochę inaczej.

Trochę się przedstawiłem w pierwszych wpisach lecz nie wspominałem
że czasami nie chętnie dorabiam stając na bramkach w różnych lokalach.
Jak sami wiecie historie i akcje z najebanymi i często naćpanymi ludźmi to
standard, niestety nie raz człowiek z tego powodu ma niezłe problemy dla tego pisze że pracuję tam niechętnie.

Dziś miała dość fajna sytuacja, akurat stałem w agencji, a ostatnio mam szczęście stać w miarę spokojnych lokalach, gdzie biorę sobie laptopa i gram.

Tak więc pykam sobie bez statystyk solidnego pokera na zoom i to z niezłym profitem, przypominam na p* mam ponad 100$ które i tak zrobiłem z 10 ostatnich centów, yyyy to znaczy miałem już 1000 ale jakoś tak przejeba....

Ale wracając do tematu burdelu gram sobie aż tu, szef mi mówi że mam wyjazd z dupa na striptiz, wiec wyłączam sesje i lapka, kończę jeść jedzonko z grilla którego dziewczyny przyrządziły _biggrin: i się pakujemy z taksówkarzem, jedziemy na chatę a tu okazuję się że chłopaki co grają sobie jakiegoś sita live, zdecydowali się w trakcie gry w Pokera trochę rozerwać, i zamówili sobie striptiz :sdrink, wbijam tam na chatę oblukać co za towarzystwo, widzę żetony na stole chłopaki zadowoleni. Więc pozwalam dupeczce pracować, a chłopakom się zabawić.

Wracamy z wyjazdu siadam kontynuować sesję i torbię większość ciężko uciułanego profitu, więc puki jestem na plusie kończę gierkę.

A że nie jest tak lekko następnym razem opowiem wam inną hardkorową historię oraz podeśle zdj. jak się pracuję _p:

Reply
ultrac

Czytam blog od początku, ale teraz to naprawdę zajebista historia _thumbsup: Dawaj więcej takich z życia wziętych _biggrin: _biggrin:

jak napisałeś że wszedłeś oblukać mieszkanie to od razu mi się przypomniał ten drogocenny meksykański kaktus :sdrink _biggrin:

Spoiler

DAFT PUNK zawsze _thumbsup:

Reply
Perwers

Taaaak, więcej historii z życia wziętych :f_thumbsup:

Reply
pgabryn

Siema dziś krótko zakomunikuję że nastąpi krótka przerwa do puki, nie ogarnę kompa, oczywiście wyje... mi system więc się wziąłem za instalację, a tu zonk, się chyba okazało że dysk mi padł a że mam 2 mogę działać, na domiar złego, się okazuję że zainstalowałem system na dysku z danymi i miedzy innymi z całym HH tak wiec jestem w dupie.

Do usłyszenia niebawem :f_ugly:

ps. chłopaki co ostatnio zamawiali striptiz, wpadli nad ranem jeszcze bzyknąć _thumbsup:

Reply
ultrac

GL

Reply
pgabryn

Siema dziś już miałem ochotę i plan włączyć pokerka, lecz zdecydowałem
posłuchać treningu, akurat jest MTT dla początkujących :f_biggrin:
więc się nadam, jako słuchacz.

Trenerem jest wombat którego dobrze się słucha, najbardziej mi się u niego podoba " to mi się nie podoba, co zrobiłem ten call był słaby" :f_ugly: hehehe a że w weekendy, również mam w planach grę w turniejach to świeża dawka wiedzy, jest mega pożądana _thumbsup:

Powoli dochodzę do siebie po ostatniej wtopie z kompem, ale nie smucę za dożo, wbijam na trening bo wiedza ucieka. Wam też polecam jak najwięcej treningów, bo trening czyni Mistrza.

joł.

Reply
pgabryn

Siema dziś zaczynam pracę trenerską przed najważniejszą częścią sezonu, po miesięcznej przerwie spowodowanej wakacjami.

Byłem również w pracy u kolegi, pomóc mu robić remanent, trochę go miażdży ogrom obowiązków... skąd ja to znam :rage: " niewolnictwo własnej działalności "

Wczoraj odpaliłem sesję na zoom niestety bez statystyk, co ostatnio często ma miejsce, ponieważ w pracy na bramce gram na lapie bez statystyk, prawda jest taka że nie wiem do końca czy umiem je jeszcze dobrze interpretować.
Co prawda sesja do przodu, zaczynałem na starsach ze 100$ po wczorajszej sesji praktycznie odpalonej pod konkurs z możliwością wygrania biletu do ME w Ostrawie, jest 122$ więc chęć udziału mimo dziwnych akcji które surowo zostały ocenione przez sędziów, sesja na plus, jak się to ma do long runu, zobaczymy.
Po 2 godzinnej sesji i mega awansie w tym miesiącu na srebrny status :fdrink
zobaczyłem sobie filmik szkoleniowy, wiec przyswajanie 6max idzie pełną parą 6 max fajna produkcja, muszę pociągnąć ten temat w najbliższym czasie.

Oczywiście muzyczka leci w tle, kiedy piszę posta _ugly:

PS.
Ultrac dzięki za kropę widzę że też piszesz blogo H.O.R.S.E co to jest :f_o: niebawem cię odwiedzę na twoim blogu.

Perwes dzięki również, już nie rzygasz po 300ml whiskey :sdrink

Joł

Reply
ultrac

Twój komputer widzę że działa, skoro piszesz. To najważniejsze _thumbsup:

H.O.R.S.E. to są dziwactwa _ugly:

_cool:

Wszystkie gry Fixed Limit. Więc akcji tak dużo jak w NL nie znajdziesz.

klik-> HORSE pokerstars

Fixed Holdem
Fixed Omaha Hi/Lo (Eight or Better)
Razz
Stud
Stud Hi/Lo (Eight or Better)

Razza na razie prawie w ogóle nie tykam z tej piątki.
Ale pozostałe 4 odmiany me like it _love:

W tym miesiącu liczę że przeskoczę stawki w każdą odmianę _thumbsup:

Trzymam kciuki za Twoje wyniki!
Nieważne która odmiana, ale nauka z filmików i z artykułów to podstawa. I pamiętaj o wrzucaniu rąk do podforum analiz.

GL!
Cheers! :sdrink

Reply
pgabryn

Witam dziś dzień pokera, pocisnę z 3h i mam hud więc na nowo buduję bazę.
Zagram na PP 6max zobaczymy.

Ok 5BI plus, po 251H na NL2 plau 18H na NL4, krótka przerwa na LoL i jedziemy dalej.

Jak widać na załączonym obrazku jeszcze NL4 nie mogę na tym pokerroomie szaleć. Grałem dziś na 4 stołach i w tym dwa stoły NL2 i dwa stoły NL4

Na NL2 jak widać gram swobodniej dziwnie się gra przechodząc na wyższy limit. Roll na PP ( 55 )

Reply
pgabryn

Ściema

Dziś mega fajny początek sesji w nowej szacie PP, pierwsza godzina sesji standardowo, dochodowa. Co do nowej szaty i funkcji to rozkminiam soft, tak więc mogę tylko powiedzieć że layout oraz wygląd wizualny średnio mnie urzekły, co do funkcji doszła znana nam z programu Sidekick forma osiągnięć, która z tego co zaobserwowałem jest nagradzana _biggrin:

Wykresik po sesyjce podłącze. Teraz cisnę przy spoonbillku.

Oczywiście tak jak zawszę to co w pierwszej części sesji wygram, w drugiej tracę lecz dziś udało mi się wyjść do przodu.

Co do NL2 to po dwóch BI do przodu odpaliłem już 4 stoły NL4.

Bank ( 67 )

W tej chwili jeszcze na dobranoc odpaliłem sobie, jakiś turniej z limitem oczywiście nie wiedząc że to jest limit, walczę :f_ugly:

Dziś na deser Asia-Pacyfic 2013 mega atmosfera przy stole uwielbiam taki klimat, ale arcy mega akcja jest HU kiedy Negranu kopie stół _thumbsup:
kiedy myśli że przegrał rozdania a nie wiedział nawet że ma split.

444444444444444444444444444444444444444444444444444444444
Taki mały konkurs dla was, moi drodzy czytelnicy, kto zagadnie o co chodzi z 4 ma u mnie nagrodę niespodziankę. Konkurs trwa do końca miesiąca. Have nice fun.

PS. Niestety nie udało mi się wygrać, biletu na Red Bet Open, pojawiła się kolejna okazja, tym razem przez organizatora wystarczy napisać na fan page FB w którym dniu byście chcieli startować, i bierzecie udział. Field większy niż na PS lecz szansa jest zawsze.

" Zagraj za darmo, mamy wolne miejsce na HESOP - pakiet 250$
Napiszcie w którym dniu chcecie zagrać: czwartek 1A, piątek 1B czy sobota 1C. W poniedziałek wieczór, jeden z Was zgarnie pakiet 250$ na Redbet Poker Open (HESOP) GTD 30.000€ w Ostrawie "

Tu wpisujemy

Reply
pgabryn

Witam dziś weekend po 2 dniach nocek czas na analizę i podsumowanie gry z całego tygodnia, oraz oddanie pod ocenę trenerów, wybranych przeze mnie rozdań.

Ale zanim zacznę to robić krótki felietonik z życia.

Tak jak pisałem w poprzednich postach, musiałem w tym tygodniu pomagać koledze, który prowadzi swoją działalność. Z ciekawych wydarzeń, biznesowych, którymi się zajmuję i o których możecie poczytać na stronach które wam podałem w początkowych postach, byłem na spotkaniach z założycielami 2 firm, jedna mogę zdradzić tyko że dotyczyła rynku kawy :D a drugiej, jeszcze nie mogę zdradzić ale mogę powiedzieć że obydwie firmy są Polski, i ten aspekt podoba mi się najbardziej. Ważnym elementem który do mnie przemawia jest mega zajebisty produkt oraz rewelacyjny plan i warunki współpracy.

Jeżeli chodzi o prace w branży show biznesu, to tym razem miałem z laską jechać na stripitz do dużego klubu o nazwie owoca cytrusowego w Bielsku-Białej obyło się bez problemów, i po robótce mogłem kontynuować, sesyjkę na Poker Stars bez statystyk w 6 max na Zoom.

Wyniki chyba są zadowalające, gdyż nie mam na lapie HuDa i mogę tylko podać bank rolla. ( 140 ) profit jak widać jest i jeżeli uda mi się odblokować, bonus to gając tak jak gram gdzie BI wynosi wysokość która jest przyjęta w strategi MSS i wynosi (2,00) ja mam 2,50 wejście a przy 3,50 spadam ze stołu. Tak więc będę mógł przy takim up swingu wbijać wyżej, jeżeli nie stanie mi się żadna krzywda i nie zacznę świrować.

Co do wyników z Party gdzie gram, generując punkty do swojego statusu, na Poker Strategy udało mi się... a zresztą zobaczcie na wykresach.

Bank PP ( 71 ) Tak więc jeżeli nic złego się nie stanie, to pozostanę na tym limicie, oczywiście z celem jak najszybszego pokonania go.

Przypominam o konkursie który organizuję, dotyczy filmu z udziałem
Daniela Negreanu, nagrodę wysyłam na mój koszt. Jeżeli chodzi i formę i zasady, których do końca nie opisałem, to każdy z was może odpowiedzieć tylko raz na proste pytanie. A pytanie brzmi, O co chodzi z "4" odpowieź znajdziecie w filmie którym się za wami dziele. :D
Jeżeli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem każdemu.

Ja się biorę za ses rev a wieczorem gaming gambling. gg

Reply