Witajcie.
Część z Was może mnie kojarzyć - ok 4 lata temu zacząłem swoją przygodę z onlinowym pokerem i w ciągu 6 miesięcy udało mi się od kapitału startowego 50$ dojść do ponad 2.5k $ grając wyłącznie SSS.
Wycofałem się z pokera, żeby zająć się rozwojem osobistym i profesjonalnym - otwierałem właśnie swoją firmę szkoleniową i to było dla mnie priorytetem.
Dziś moja życiowa sytuacja się mocno ustabilizowała.
Moja firma działa bardzo przyzwoicie i przynosi satysfakcjonujące dochody.
Poszukiwania dziewczyny marzeń też mam już za sobą - znalazłem ją i się z nią ożeniłem kilka miesięcy temu.
Mam swoje mieszkanie i miejsce pracy.
Powoli zaczęło mi jednak brakować adrenaliny i stąd pomysł by wrócić do pokera. Bardziej dla funu niż pieniędzy.
Założyłem sobie, że tak jak poprzednio, będę grał on najniższego limitu i stopniowo przechodził na wyższe, gdy bankroll będzie mi na to pozwalał.
Na platformę wybrałem Poker770, długo się nie zastanawiając czy to najlepszy dla mnie pokerroom. Stwierdziłem, że jak mi się nie spodoba, to zawsze mogę go zmienić.
Wpłaciłem 80$ - od razu dostałem 10$ z bonusu FREE20, a drugie 10$ dostanę za kilka dni. Zacząłem też wyrabiać sobie bonus depozytowy (póki co dostałem z niego 12$ na 170$ możliwych).
Tym razem zdecydowałem się zagrać BSS - zawsze wydawała mi się to pełniejsza i ciekawsza wersja pokera. W Shorcie udało mi się dużo osiągnąć - zobaczymy jak mi pójdzie grając pełnym stackiem.
Moja pierwszą sesję rozegrałem 2 dni temu (10 września 2013) - zakończyła się ona wynikiem +1$ (+0.5 BI), co przy dość wysokim rake'u na Poker770 uważam za niezły początek.
W drugiej sesji udało mi się wygrać 5$ (2.5 BI do przodu), w trzeciej wyszedłem na zero, w czwartej przegrałem 6$ (3 BI), w piątej zarobiłem 12$ (6 BI).
Mając już ponad 100$ przeniosłem się na NL4/5 i w ostatniej do tej pory sesji udało mi się wygrać 15$ (3 BI na NL5).
Z gry udało mi się wygrać 27$, a dodając do tego 22$ z bonusów uzbierał się bankroll 129$.
Także początek bardzo przyzwoity. Na NL4/5 będę grał tak długo, aż uzbieram 25BI na NL10, czyli 250$. Czy 25BI na limit przy grze na 6-9 stołach to rozsądna ilość w BBS, czy polecacie bardziej konserwatywny?
Nie czuję się ekspertem w tej strategii, także chętnie posłucham bardziej doświadczonych graczy.
Pierwszy post zaczynam dosyć sucho - bez wklejonych rozdań i kwietnego języka. Jednak najważniejszy krok - zacząć - został poczyniony i dalej może być tylko lepiej.
Moje aktualne założenia:
a) grać nie więcej niż 3h dziennie, nie więcej niż 15h tygodniowo
b) czytać codziennie 2 artykuły o strategii lub obejrzeć 1 filmik z gry
c) wyciągnąć całego deposit bonusa - zostało mi jeszcze 158$
d) spokojnie, nigdzie się nie spiesząc przechodzić kolejne limity od NL2 do NL200
Wszelkie komentarze mile widziane.
Pozdrowienia od starych znajomych, którzy pamiętają jeszcze mojego poprzedniego bloga również.
Pozdrawiam Was pięknie
znów żywy
GR