Witam na moim pokerowym blogu. Kiedyś już tu prowadziłem bloga , lecz trwał on krótko z powodu braku mojej motywacji do pisania i grania.
Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej. Dołożę wszelkich starań aby tak się stało.
Odnośnie mojej gry , skupię się na HU sng , zaczynam od wpisowego 5 $ na ipoker , nie wiem ile dziennie uda mi się zagrać, będzie to uzależnione od mojego samopoczucia i czasu na grę. Nie będę grał gdy będę się źle czuł lub poczuję że odchodzę od swojej a-game .
Tematyką przodującą będzie poker i rozwój osobisty a także elementy sportowe i muzyczne jako że są to moje główne zainteresowania.
Zacznę od wypisania moich celów, posłużę się kategoriami jakich użył Lechrumski w jednym ze swoich filmów.
Moje cele :
1. Ciało i zdrowie
Challenge dojścia do 100 pompek
Dbanie o sylwetkę poprzez odpowiednie odżywianie
Stretching w domowych warunkach
2. Umysł
Rozwijanie umiejętności pokerowych
Nauka niemieckiego
3. Relacje
Utrzymywanie dobrych relacji ze znajomymi i rodziną
Poznawanie nowych ludzi
4. Pieniądze
Zarabianie na własne utrzymanie
Odkładanie połowy wypłaty i w późniejszym czasie zainwestowanie tych pieniędzy w inne źródła dochodu
Dorabianie na pokerze i wspinanie się po limitach pokerowych
5. Dusza
Szukanie wewnętrznego spokoju
Dobre relacje z Bogiem
6. Hobby
Zwiedzanie ciekawych i pięknych miejsc
7. Czas wolny
Odpoczynek
Spacery
Cytat na dziś :
„ Człowieka z charterem pociąga to co jest trudne, ponieważ dopiero w zmaganiach z trudnościami potrafi sobie uświadomić własny potencjał „
Jako że wspomniałem już że interesuję się rozwojem osobistym od dziś również zaczynam Tydzień bez wymówek ,jako subskrybent otrzymuję co dzień ćwiczenia od Polskiej akademii NLP pod przewodnictwem Pawła Jana Mróza którego miałem okazję poznać podczas jednego ze szkoleń w których uczestniczyłem.
Dzień Pierwszy :
Zadanie na dzisiaj: Zrób listę wszystkich wymówek, których używasz w swoim życiu, a następnie od każdej z nich narysuj strzałkę i wypisz umiejętność lub stan wewnętrzny, który musisz osiągnąć, aby dana wymówka straciła na znaczeniu. Czego musisz się nauczyć, żeby być silniejszym niż wymówka?
Nie chce mi się Niech ci się Ku*wa zechce
Nie dam rady Dasz radę uwierz w siebie
To za trudne Co ty pierdolisz to łatwizna
Nie nadaję się do tego Jesteś w sam raz aby to osiągnąć
Jestem za słaby popatrz na swój biceps i klatę, jesteś ponadprzeciętny
Nie mam czasu Przestań przesiadywać i tracić czas na głupoty, które nie przybliżają cię do osiągnięcia twoich celów, a wtedy znajdziesz czas na sprawy ważne
Zrobię to jutro Dziś planujesz dziś działasz, jutra możesz nie dożyć
Inni są lepsi ode mnie zostawię to dla nich Dąż do tego czego pragniesz, inni tego za ciebie nie zrobią
Nigdy go nie pokonam nie ma ideałów, każdy ma słabe strony , jak się postarasz pokonasz każdego
Na koniec jeszcze nutka :