Przejdź do forum
Marketing, Niemieck...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Marketing, Niemiecki, Imprezy , Wolność Finansowa, Sport

22 Posty
8 Użytkownicy
2 Reakcje
794 Wyświetlenia
hardcorowy997

Witam na moim pokerowym blogu. Kiedyś już tu prowadziłem bloga , lecz trwał on krótko z powodu braku mojej motywacji do pisania i grania.
Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej. Dołożę wszelkich starań aby tak się stało.

Odnośnie mojej gry , skupię się na HU sng , zaczynam od wpisowego 5 $ na ipoker , nie wiem ile dziennie uda mi się zagrać, będzie to uzależnione od mojego samopoczucia i czasu na grę. Nie będę grał gdy będę się źle czuł lub poczuję że odchodzę od swojej a-game .

Tematyką przodującą będzie poker i rozwój osobisty a także elementy sportowe i muzyczne jako że są to moje główne zainteresowania.

Zacznę od wypisania moich celów, posłużę się kategoriami jakich użył Lechrumski w jednym ze swoich filmów.

Moje cele :
1. Ciało i zdrowie
:diamond: Challenge dojścia do 100 pompek
:diamond: Dbanie o sylwetkę poprzez odpowiednie odżywianie
:diamond: Stretching w domowych warunkach
2. Umysł
:diamond: Rozwijanie umiejętności pokerowych
:diamond: Nauka niemieckiego

3. Relacje
:diamond: Utrzymywanie dobrych relacji ze znajomymi i rodziną
:diamond: Poznawanie nowych ludzi
4. Pieniądze
:diamond: Zarabianie na własne utrzymanie
:diamond: Odkładanie połowy wypłaty i w późniejszym czasie zainwestowanie tych pieniędzy w inne źródła dochodu
:diamond: Dorabianie na pokerze i wspinanie się po limitach pokerowych
5. Dusza
:diamond: Szukanie wewnętrznego spokoju
:diamond: Dobre relacje z Bogiem
6. Hobby
:diamond: Zwiedzanie ciekawych i pięknych miejsc
7. Czas wolny
:diamond: Odpoczynek
:diamond: Spacery

Cytat na dziś :
„ Człowieka z charterem pociąga to co jest trudne, ponieważ dopiero w zmaganiach z trudnościami potrafi sobie uświadomić własny potencjał „

Jako że wspomniałem już że interesuję się rozwojem osobistym od dziś również zaczynam Tydzień bez wymówek ,jako subskrybent otrzymuję co dzień ćwiczenia od Polskiej akademii NLP pod przewodnictwem Pawła Jana Mróza którego miałem okazję poznać podczas jednego ze szkoleń w których uczestniczyłem.
Dzień Pierwszy :
Zadanie na dzisiaj: Zrób listę wszystkich wymówek, których używasz w swoim życiu, a następnie od każdej z nich narysuj strzałkę i wypisz umiejętność lub stan wewnętrzny, który musisz osiągnąć, aby dana wymówka straciła na znaczeniu. Czego musisz się nauczyć, żeby być silniejszym niż wymówka?

Nie chce mi się  Niech ci się Ku*wa zechce
Nie dam rady  Dasz radę uwierz w siebie
To za trudne  Co ty pierdolisz to łatwizna
Nie nadaję się do tego Jesteś w sam raz aby to osiągnąć
Jestem za słaby  popatrz na swój biceps i klatę, jesteś ponadprzeciętny
Nie mam czasu  Przestań przesiadywać i tracić czas na głupoty, które nie przybliżają cię do osiągnięcia twoich celów, a wtedy znajdziesz czas na sprawy ważne
Zrobię to jutro  Dziś planujesz dziś działasz, jutra możesz nie dożyć
Inni są lepsi ode mnie zostawię to dla nich  Dąż do tego czego pragniesz, inni tego za ciebie nie zrobią
Nigdy go nie pokonam  nie ma ideałów, każdy ma słabe strony , jak się postarasz pokonasz każdego

Na koniec jeszcze nutka :

Odpowiedz
Cytat
21 odpowiedzi
zbxzbx

:sdrink
No, w końcu blog dla mnie

Dobre relacje z Bogiem

Z nim nie można mieć relacji, Boga trzeba kochać... Kluczem są dobre relacje z samym sobą, a co za tym idzie z innymi ludźmi.

Proponuje zmienić słownictwo na mniej wulgarne, chyba że lubisz mieć wulgarne życie.

Szukanie wewnętrznego spokoju

A może znalezienie?!

Dorabianie na pokerze i wspinanie się po limitach pokerowych

To dorabianie czy wspinanie po limitach?

Bardzo fajnie że masz rozbudowaną (wielowątkową) listę, widzę że zawarłeś całe spektrum życia.
KONKRETNIE

Pamiętaj że jeśli wypisujesz cele, rób to w 1os. liczby pojedynczej w czasie teraźniejszym. W innym przypadku źle się programujesz, a jak zapewne wiesz mózg zajmuje się odtwarzaniem wcześniej wprowadzonych programów...

_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Napisane przez zbxzbx

Proponuje zmienić słownictwo na mniej wulgarne, chyba że lubisz mieć wulgarne życie.

Poprostu czasami zwykłe słowa do mnie nie trafiają, potrzebuję mocnego powera aby przezwyciężyć swoje lenistwo, postaram się znaleźć lepsze motywatory, lecz na razie zostanę przy tych które działają

Napisane przez zbxzbx

Dorabianie na pokerze i wspinanie się po limitach pokerowych

To dorabianie czy wspinanie po limitach?

Dlaczego uważasz że jedno z drugim się gryzie. Można przecież cały czas zwiększać stawki lecz nie utrzymywać się z pokera

Napisane przez zbxzbx
Bardzo fajnie że masz rozbudowaną (wielowątkową) listę, widzę że zawarłeś całe spektrum życia.
KONKRETNIE

Pamiętaj że jeśli wypisujesz cele, rób to w 1os. liczby pojedynczej w czasie teraźniejszym. W innym przypadku źle się programujesz, a jak zapewne wiesz mózg zajmuje się odtwarzaniem wcześniej wprowadzonych programów...

_thumbsup:

racja, dzięki

Odpowiedz
Cytat
Danielw88

. będę śledził :)

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Dziś dzień wolny w pracy więc załatwiałem sprawy, co przełożyło sie na mniejszą ilość gry , chociaż patrząc z drugiej strony lobby na ipoker w czasie dnia nie ma zbyt wielu graczy więc na mecz trzeba poczekać.

Zagrałem 18 meczy , 11 wygranych, mogło być lepiej , ale czując edge nad jednym z graczy postanowiłem z nim grać na dwóch stolikach jednocześnie, przez co gra była bardzo wyrównana, no cóż nauczka na przyszłość żeby nie próbować gry na więcej niz jednym stoliku bo wtedy nie gram na 100 % mozliwości .

Odnośnie wymówek :

Dzień 2: Perswazja

Dla wielu ludzi wymówka jest na tyle perswazyjna, że wygrywa, a człowiek przestaje działać. Przypomnij sobie sytuację, gdy ktoś chciał Cię do czegoś przekonać, ale potrafiłeś znaleźć silniejsze argumenty niż on, także ostatecznie nie tylko wyszło na Twoje ale jeszcze przekonałeś druga osobę do swojej racji. Być może ktoś chciał zrezygnować, a Ty namówiłeś go do działania? Dokładnie to samo musisz zrobić ze swoją wymówką. Musisz przekonać ją (tak na prawdę samego siebie) do działania.

Proces wewnętrznej perswazji bazuje na bardzo podobnych regułach jak proces przekonywania drugiej osoby:

1 krok – pokaż negatywne konsekwencje braku działania, wszystkie negatywne konksekwencje, które wynikną krótko i długoterminowe

:club: Nie zrobię dziś pompek o mi się nie chce – przestanę być systematyczny – zaniedbam swoje ciało - stanę się flakiem
:club: Nie będę analizował swojej sesji – nie wyłapię swoich leaków – będę dalej powielał te same błędy – przeciwnik będzie mógł mnie exploitować – będę przegrywał pieniądze
:club: Nie Chce mi się dziś uczyć języka niemieckiego – jutro tęż będę miał podobną myśl, więc jeżeli dziś się jej poddam jutro może być podobnie – przestanę się rozwijać – będę miał problemy w komunikowaniu się w pracy i innych miejscach
:club: Nie chce mi się z nikim rozmawiać – stracę kontakt z bliskimi i znajomymi – zostanę sam

2 krok – wyjmij wymówce argumenty z ręki, pokaż i przypomnij anty
przykłady, czyli sytuację kiedy się udało, kiedy dałeś radę, znalazłeś czas itp.

:club:Wczoraj dałem rady zrobić pompki to i dziś mi się uda
:club:Jak ostatnim razem analizowałem swoje rozdania to zauważyłem że za często bram w 3betowanych pulach, przez to mam trudne spoty w których często podejmuję złe decyzje
:club: Ostatnio w pracy miałem okazję użyć kilku słówek które nauczyłem się ze słownika
:club:Często gdy rozmawiam z innymi to dowiaduję się ciekawych rzeczy, wymiana informacji w życiu jest bardzo ważna, pozwala poznać inny punkt widzenia człowieka w danej sytuacji i dzięki temu mogę mieć szersze spojrzenie na dany problem

3 krok - przypomni jej wszystkie pozytywne rezultaty jakie przyjdą z długofalowego działania

:club:Wzrośnie mi siła
:club:Będę lepiej wyglądał
:club:Będę zdrowszy
:club: Osiągnę to czego inni nie potrafią

:heart:Będę grał lepiej
:heart: Przeskoczę limity
:heart:Zarobię więcej pieniędzy
:heart:Uzyskam niezależność finansową

:spade: Wyrażę łatwiej to co chcę powiedzieć
:spade: Nie będę się zastanawiał co mam powiedzieć w danej sytuacji
:spade: Załatwię wszystkie sprawy sam, bez pomocy innych
:spade: Rozwinę swoją strefę komfortu
:spade: Poznam więcej ciekawychludzi
:spade: Dowiem się wiele przydatnych rzeczy

4 krok – zastanówcie się jak możecie działać razem, znajdźcie takie rozwiązanie, które przekona wymówkę, że działanie jest możliwe. Zaproponuj wymówce nową drogę, twórczą, zrób burzę mózgów i spraw, aby wymówka była po Twojej stronie. Powiedz „i tak to zrobię”, ale możemy ustalić w jaki sposób!

:heart:Za każdym razem gdy w mojej głowie pojawi się wymówka , przekonam ją że to co chcę zrobić jest warte i żeby nie wiem ile mnie to kosztowało to i tak tego dokonam !

na wrzucę koniec jeszcze jednego z moich ulubieńców i spadam się uczyć niemieckiego

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK

!
Jaki masz nick na ipok? Czasem tam gra i nie lubie sie dosiadac do Polakow. Zapowiada sie dobry blog.

Odpowiedz
Cytat
kisiellodz

Będę zaglądał, powodzenia przy stolikach :fdrink

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Witam czytelników

Czas na podsumowanie dnia :

-Poker

Jeżeli chodzi o poker to nie do końca jestem zadowolony zagrałem 12 pojedynków i wyszedłem break even. Przeglądając rozdania sądzę że mogłem lepiej zagrać w niektórych spotach. Wyciągnę wnioski na przyszłość.
Jeżeli chodzi o poziom na tych stawkach to jest słaby, myślę że bezproblemowo przejdę ten limit, kiedy ? to zależy ile dziennie będę miał czasu a z tym bywa różnie.

-NLP

Dzień 3 : Dyscyplina

Definicja dyscypliny
Dyscyplina to umiejętność podtrzymania zaangażowanego działania w kierunku wytyczonych przez siebie celów, nawet w sytuacjach braku motywacji lub sprzyjających warunków. Dyscyplina to działanie, mimo pojawiających się wymówek
Jak zbudować dyscyplinę?
Jednym ze sposobów aby stać się silniejszym niż Twoje wymówki jest zbudować w sobie potężną dyscyplinę. Jak to zrobić? Wybierz jedną czynność, może to być wczesne wstawanie, nauka słówek w języku angielskim, medytacja, jogging, joga, czytanie książek, jakaś czynność, która jest dla Ciebie dobra, ale nie wykonujesz jej z powodu różnych wymówek. Wybierz stały czas każdego dnia kiedy wykonujesz tą czynność, zacznij od 5 minut, ale każdego dnia. Umów się ze sobą, że przez 30 dni, cały miesiąc wykonasz to co zaplanowałeś i dotrzymaj swojego słowa. Pod koniec miesiąca, Twoja dyscyplina stanie się silniejsza niż większość Twoich wymówek.

Innym sposobem na zbudowanie dyscypliny jest zaangażowanie się w jakąś czynność z inną osobą, jeśli Ty będziesz miał słabszy dzień, druga osoba może podtrzymać dyscyplinę. Kolejna strategia to inwestycja finansowa, np. Kupienie karnetu na siłownię na 6 miesięcy, spowoduje, że częściej będziesz chodził na siłownię. Istnieje wiele sposobów.
Moje zadanie na dziś
Moje zadanie na dzisiaj to:
Pierwsze zadanie :
Wybieranie jednej czynności i wykonanie jej codziennie, zauważam dzień w którym będę chciał odpuścić i przebiję się przez niego. Po prostu to zrobię ! Działam dalej. Utrzymuję dyscyplinę.

:spade: Wstępnie chciałem wybrać robienie pompek, lecz ze względu na to że niekiedy występują dni na regenerację ta czynność się nie kwalifikuje. Dlatego wybieram nauczenie się 10 słówek dziennie , oczywiście po niemiecku.

Drugie zadanie :

Określam w jaki sposób, będę utrzymywał dyscyplinę w Swoim życiu. Znajduję swoje sposoby i swoje strategie, zadaję sobie ciągle pytanie :”Jak mogę jeszcze utrzymać dyscyplinę?”

:spade: Jako pierwsze wybiorę to co jest moją piętą achillesową – utrzymywanie porządku w pokoju, wiem że to ważne aby mieć wszystko poukładane , szczególnie że tu pracuje na „drugim „ etacie .Nawet Leszek wspomniał to w jedym ze swoich filmików „ Miejsce pracy twoją świątynią „
:spade: Drugą rzeczą która poprawi moją dyscyplinę jest odcięcie się od świata gdy gram. Często zdarza mi się że w między czasie z kimś piszę, rozmawiam, bądź szperam w necie, koniec tego !
:spade: Kolejną czynnością która pomoże mi się zdyscyplinować jest załatwianie spraw od razu jak wystąpią. Często zdarzało mi się to robić na ostatnią chwilę, w szkole zawsze pracę domową odrabiałem ostatniego dnia lub dopiero w szkole ;D

- język niemiecki

właśnie zasiadam do nauki

na koniec super motywujący filmik :

widzę że filmik nie działa więc daję link :

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Witam czytelników

Nie pisałem wczoraj ponieważ dopadło mnie przeziębienie i paskudnie się czuję, byłem w pracy, bo jakże by inaczej. Dziś też nie najlepiej się czuję ale muszę zrobić wpis , bo czuję wymówki w swojej głowie że mi się nie chce.

Wczoraj mało grałem, kilka meczy więc nie ma co rozkminiać, zajmijmy się

-NLP :

Niestety wczoraj ominąłem webinar na którym na pewno było bardzo dużo wiedzy, napisałem z zapytaniem w tej sprawie, być może był nagrywany.

4 dzień treningu bez wymówek

„Według badań przeprowadzonych na kilkudziesięciu tysiącach osób w Wielkiej Brytanii, którzy uczestniczyli w szkoleniach, tylko 19% badanych wykorzystuje w praktyce, w swoim życiu, to czego nauczyła się podczas treningów i kursów on-line. Tylko 19%! To przerażające. Pomyśl o tych milionach straconych godzin, wyrzuconych w błoto fortunach pieniędzy i tonach zmarnowanej energii. „
To fakt , w swoim życiu miałem okazję być na takim szkoleniu live i musze przyznać, że wniosło ono dużo w moje życie, nastąpił szereg zmian który następował po sobie, chyba najważniejszą rzeczą jaka zaowocowała było poprawienie siebie, jeszcze dużo mam w tej kwestii do zrobienia, caly czas mogę przecież poszerzać swoją strefę komfortu.
Żałuję ,że nikt nie dał mi takiej wiedzy wcześniej, na przykład na początku kształcenia w szkole, zawsze wszyscy mi wmawiali że jestem nieśmiały i wstydliwy i dzięki temu w to wierzyłem.

Złota reguła :

„W moim życiu uczestniczyłem w tysiącach godzin szkoleń, i jest jedna złota reguła, w jaki sposób możesz wprowadzić w życie każdą wiedzę z jakiegokolwiek miejsca ona pochodzi. Musisz sprawić, aby stała się częścią Twojego codziennego życia. Kropka. MUSISZ SPRAWIĆ, ABY STAŁA SIĘ CZĘŚCIĄ TWOJEGO CODZIENNEGO ŻYCIA. Każdy z nas posiada swoje rytuały, czyli to co robisz po przebudzeniu, to co robisz podczas śniadania, czy drogi do pracy, kiedy robisz przerwę w pracy i czym się wtedy zajmujesz. Rytuały to wszystkie nawykowe czynności, powtarzalne, po prostu Twoje przyzwyczajenia. Wypełnij je tym czego chcesz się nauczyć. To jest właśnie złota reguła praktycznej edukacji.”
Muszę pracować nad swoimi przyzwyczajeniami, bo dzięki temu nie zatracę tej wiedzy którą do tej pory zdobyłem.

Zadanie:

Znajdź jedną osobę i naucz ją o wymówkach wszystkiego co Ty już wiesz. Pomóż komuś z jego wymówkami. Powtórz cały materiał i zastanów się, gdzie możesz umieścić, go swoim życiu jako rytuały, czyli powtarzające się, nawykowe czynności. Bądź czujny, wymówki są wszędzie.

Poszukam takiej osoby, tylko problem w tym że ludzie nieczęsto opowiadają o swoich słabych stronach ,bo boja się że ktoś może ich za to wyśmiać.

-Język Niemiecki

Jeżeli chodzi o naukę jezyka to zapisałem się do szkoły, jednak sądzę że skoro koszt jest nieduży i lekcje nie będą indywidualne , lecz grupowe nie zdobędę tyle wiedzy ile chce, ale wiem że to na pewno mi w mniejszym lub większym stopniu dopomoże chociażby w sprawach akcentu i gramatyki czego sam nie mogę ogarnąć(brak mi materiałów)

Czas trochę pograć żeby nadrobić wczorajszy dzień. A następnie wezmę się za pompowanie ;D

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
fazer99

.

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Witam wszystkich !

Na początku chciałem przeprosić że spadła systematyczność moich wpisów.
Zamierzone cele realizuję prawie tak jak sobie zaplanowałem.
Trochę zaniedbałem trening pompek, z powodu przeziębienia. Jednak dziś zaczynam od nowa i będę informował jak mi idzie co jakiś czas.
Skoro brak mi motywacji na wpisy to postanawiam, że przynajmniej raz na dwa dni będzie wpis.

-Poker

W ostatnich dniach rozegrałem kilkadziesiąt pojedynków, wyniki dodatnie.
Szkoda że na ipoker jest takie beznadziejne handhistory, ciężko jest je udostępniać na forum.

Dziś zapowiada się dłuższa sesja ponieważ będę grał depositors freeroll i odpalę dodatkowo jeden stolik HU, grałem już w taki sposób na Pokerstars i nie wpływało to na moje skupienie i podejmowanie decyzji.

-NLP

Zakończyłem naukę jak nie dać się wymówkom. Za jakiś czas wrócę do nich aby nie zapomnieć o tym. Dodatkowo będę monitorował swoje myśli i jeżeli tylko pojawi sie ona na horyzoncie, od razu ją zwalczę.

Postanawiam także oglądać codziennie po jednym filmiku z mindsetu, i robić notatki aby zdobytą wiedzę utrwalić.

- Język
nauka języka idzie mi powoli, staram się nauczyć, myszę częściej rozmawiać w obcym języku i w rozmowie wykorzystywać nauczone wcześniej słowa aby jak najszybciej wiedze wchłonąć

a na koniec jedna z moich ulubionych scen z filmu "Pursuit of happiness " :

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Witam czytelników

Oglądałem dziś filmik Leszka o motywacji i chciałbym wam go streścić i podzielić się swoimi przemyśleniami.

Motywacja

1)Do czego potrzebna jest nam motywacja ?

:club: Do robienia rzeczy które nie do końca chce się nam robić.

Zacznę planować tak swoje życie aby robić rzeczy na które mam ochotę.
Wykonywać taką pracę którą lubię, czerpać z niej przyjemność.

2) Rób to co lubisz

Muszę znaleźć to co lubię robić i później zacznę to robić :D

Link

Muszę znaleźć to co lubię robić i później zacznę to robić :D

A tak na serio na pierwszy „rzut oka” wydaje się to trochę trudne, lecz warto próbować uczyć się nowych umiejętności, zdobywać nową wiedzę w różnych dziedzinach. Jak to już gdzieś słyszałem, poszerzać swoje horyzonty.

Drugą ważną sprawą o jakiej wspomniał Leszek jest czucie się dobrze z samym sobą.
„Nic nie musi się stać abym poczuł się dobrze”

Polepsza się moja efektywność,gdy czuję się dobrze.

Po prostu należy zmienić swoje myślenie, tak aby samo dążenie do celu sprawiało mi przyjemność.

3)Rób rzeczy zgodnie z samym sobą

:club:Gdy chcesz coś zrobić to rób to, nie słuchaj innych. To twoje życie !
Realizuj swoje cele, nie innych.

„Robienie rzeczy z perspektywy co ludzie sobie o mnie pomyślą”

Dobra odpowiedź na te zdanie widziałem kiedyś w jednym z filmików Senseia : „Ludzie mają cię w dupie

Jest to trener uwodzenia i wraz z kilkudziesięcioma osobami wykonali oni doświadczenie. Położyli się na kilkanaście minut na rynku w Warszawie. Nie zainteresowało to zbytnio ludzi. A gdy następnego dnia zapytał jednego z przechodniów czy w jego życiu wydarzyło się coś dziwnego to odpowiedział że nic, lecz przyznał sie że widział zeszłodniowe wydarzenie na placu.

Dlatego sądzę że - "Miej wyjebane na innych, bo oni mają na ciebie "

4) Podstawowe zasady odnośnie motywacji

:heart:Nie ma czegoś takiego jak brak motywacji, jest tylko niewłaściwy kierunek. Oznacza to że każdy ma jakąś motywację , tylko często podążamy w niewłaściwym kierunku. Zamiast uczyć się tego co przybliża nas do osiągnięcia celu, skupiamy się na nieistotnych sprawach jak na przykład : przegladanie de motywatorów, faceebooka itp.

:heart:motywacja jest to energia wynikająca z robienia czegoś

:heart: jeżeli masz problemy z motywacją to albo masz konflikt wewnętrzny albo robisz rzeczy wbrew sobie

5)Zewnętrzne i wewnętrzne powody że coś robię.
-Dlaczego coś robię i co mi to da w przyszłości .

:diamond:cierpienie, ból, wstyd, wina
:diamond:gniew, złość, agresja, nienawiść, wściekłość
:diamond:lenistwo
:diamond:lęk, obawa, poczucie bezpieczeństwa, poczucie straty
:diamond: przyjemność ( motorem działania jest przyjemność)
:diamond:ego (chcę być kimś )
:diamond:pycha, duma( chęć bycia lepszym od kogoś, wyjątkowym)

Bardzo dobry obrazek który obrazuje jak rośnie nasza intensywność motywacji gdy mamy mniej czasu :

a tu mamy tzw. „słomiany zapał” :

/

„jasna strona mocy” – nie ma tu zewnętrznego wskaźnika odniesienia

:spade:silna wola, odwaga
:spade:dobroć
:spade:inspiracja – motorem naszego działania jest jakaś wyższa wartość
:spade:pasja- robienie rzeczy gdzie czynność którą robimy jest przyjemnością samą w sobie
:spade:radość – cieszymy się tym co robimy
:spade:wizja (idea) – chcesz zostawić coś po sobie

Polecam ten film do obejrzenia :
Siła spokoju

Z jakich rzeczy które zrobiłeś w swoim życiu jesteś dumny?

Jestem dumny że :
:diamond: sam się utrzymuję
:diamond: jestem wygrywającym graczem
:diamond: założyłem bloga
:diamond: podjąłem się challengu dojścia do 100 pompek
:diamond: odważyłem sie wyjechać z kraju
:diamond: rozwijam swoją wiedzę i umiejętności
:diamond: dążę do postawionych przez siebie celów

6) Główne demotywatory

:club:nie wiem co chcę zrobić – to się dowiedz
:club:strach przed porażką
:club:obawa o tym co pomyślą inni jak nie wyjdzie
:club:konflikt wewnętrzny – pojawia się dialog wewnętrzny dwóch skłóconych osobowości

Jak osiągnięcie celów lub wprowadzenie zmian wpłynie ma moje życie ?

Samo dążenie do wyznaczonego celu nakręca mnie, a jeżeli uda mi się dokonać tego co sobie zamierzyłem będę mega happy

Jak osiągnięcie tych celów wpłynie na innych ludzi ?

Być może swoim blogiem zainspiruję kogoś do zmiany swojego życia i stawania sie lepszym.

Jaka najgorsza rzecz może się zdarzyć jeśli nie dokonasz tej zmiany lub nie osiągniesz tego celu? Jak będę się czuł ? – konsekwencja moich działań
Jaka najlepsza rzecz może się zdarzyć gdy osiągnę ten cel? Jak będę się czuł ?

Nie dopuszczam do ciebie myśli że może mi się nie udać.

Wyobrażam sobie siebie w przyszłości , po tym jak zmieniłem się i osiągnąłem swój cel. Wyobrażam sobie jak będę się czuł i ile będzie we mnie inspiracji. Tworzę dokładny i żywy obraz tej sytuacji.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Września

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK

Napisane przez AceBestini
Bloger Września

seriously?
A Bielanek czy DanielW to gdzie?
Hardcorowy no ofence bo prepczytałem od dech do dechy ale 22.09 założyłeś bloga :D
Szkoda że nie masz czasu na pisanie bo pewnie i superblogerem byś był :D

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Witam czytelników !

W ostatnim czasie nic nie pisałem, było to spowodowane moimi problemami z Internetem.
Teraz jest już lepiej, chociaż czasem rozłącza mnie, co utrudnia mi grę. Granie HU sng jest w takim wypadku trudne , dlatego postanowiłem że zmienię rodzaj gry na sng Double up.
Zapoznałem się już z tymi grami i stwierdzam , że poziom tam jest słaby. Dlatego myślę że granie tam będzie również profitowe.
Muszę podziękować także za nominację mojego bloga do głosowania w konkursie super Blogerów. Tego akurat się nie spodziewałem, dzięki czemu byłem mile zaskoczony.

Brak dostępu do Internetu miał też swoje pozytywne strony.

:club:Mając więcej czasu obejrzałem sporo filmów które miałem na dysku, były to głównie filmiki MTT , muszę przyznać że sporo sobie przypomniałem.
Nie powinno się wpadać w samo zachwyt nad swoją grą i czasami warto wrócić do produkcji , bo z czasem dużo rzeczy się zapomina.

Odnośnie spełniania postawionych sobie celów, jest dobrze.

:club:Mój challenge dojścia do 100 pompek trwa, posuwam się do przodu systematycznie ćwicząc. Dołączyłem także ćwiczenia na mięśnie brzucha i przeplatam je z pompkami gdy wypada dzień na regenerację.
Mam także w planach wprowadzenie ćwiczeń na nogi, najprawdopodobniej będą to przysiady.

:club: Przeczytałem również książkę, dawno tego nie robiłem. Wprawdzie była to książka w PDF, lecz nie uważam tego za gorsze źródło informacji.
Była to książka Roberta Kiyosakiego „Bogaty ojciec, biedny ojciec”
Trochę wiedzy z niej wyniosłem, myślę że wyciągnąl bym z niej więcej gdybym posiadał większą wiedzę na temat inwestowania i inteligencji finansowej.
Na chwilą obecną nie planuję jednak ataku na giełdę. Skupię się natomiast nad pokerem, w którym czuję większy edge.

:club:Zacząłem także słuchanie innej książki, tym razem w formacie audio.
Jest to książka Dale Carnegie „Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi” i ku memu zdziwieniu nieświadomie używałem niektórych rad jakich udziela autor. Jednak z niej także trochę wiedzy wynoszę i na pewno wcielę je w swoje życie.
Na chwilę obecną znalazłem jedną złotą myśl :

"Zawsze sprawiaj aby inni byli szczęśliwi robiąc to co im sugerujesz"

podczas słuchania nagrań w swoich notatkach zapisałem także kilka zasad które nalezy przestrzegać w kontaktach z ludźmi :

:diamond: bądź szczery
:diamond: nie obiecuj czegoś czego nie możesz spełnić
:diamond: zapomnij o własnych korzyściach i skup się na korzyściach dla rozmówcy
:diamond: dokładnie przemyśl to co chcesz aby rozmówca zrobił
:diamond: zadaj sobie pytanie czego rozmówca naprawdę chce
:diamond: dopasuj korzyści jakie chce do potrzeb
:diamond: nadaj prośbie taką formę aby rozmówca wyraźnie zauważył płynące korzyści dla niego z wykonania rzeczy

Dobry pracodawca :

:diamond: Od początku szczerze używa pochwał i uznań
:diamond: Zwraca uwagę na błędy innych pośrednio
:diamond: Zanim skrytykuje innych przyznaje się do własnych błędów
:diamond: Zadaje pytania zamiast wydawać rozkazy
:diamond: Pozwala ludziom zachować twarz
:diamond: Pochwala nawet najmniejsze osiągnięcia, nie szczędzi pochwał
:diamond: Wystawia ludziom dobrą opinię , której ludzie sami muszą sprostać
:diamond: Zachęca innych do pracy , sprawia aby inni uwierzyli że mogą się zmienić

"Nie krytykuj" , "Nie potępiaj" , "Nie pouczaj" !

Jedną z najważniejszych potrzeb jakie odczuwa człowiek jest potrzeba bycia ważnym - fachowo nazywa sie to potrzebą uznania.

Pochwała > Pochlebstwo

Pochlebstwo - to mówienie komuś tego co sam o sobie sądzi.

Pochwała - jest szczera i wydobywa się z "serca"

Spróbuję dostrzec zalety i dokonania drugiego czlowieka.

Wystosowując prośbę do drugiej osoby należy sie skupić na tym , aby przekazać jaki korzyści odniesie dana osoba gdy zrobi to o co ją prosimy.
Dużym błędem jakie popełnia większość osób to zapominanie o tym , natomiast skupienie sie na tym co sami z tego będą mieli.

:club: Odnośnie nauki języka to trochę zaniedbałem naukę słówek, lecz coraz częściej staram się rozmawiać z ludźmi w pracy i podczas różnych życiowych sytuacji.
Staram się również mówić wyłącznie po niemiecku , bowiem na początku w głównej mierze posługiwałem się językiem angielskim, który jest mi lepiej znany.
Poza tym oglądam częściej telewizję i widzę swoje postępy co mnie cieszy.
Nie mogę się już doczekać i odliczam czas do rozpoczęcia nauki w szkole która nastąpi za około 2 tygodnie, mam nadzieję że uzyskam dzięki temu szybszy progres moich umiejętności komunikacyjnych.

:club:Chcę także wspomnieć o cudownych imprezach, które coraz częściej odwiedzam. Uwielbiam klubowy klimat i na parkiecie czuję się jak ryba w wodzie. Nawet słaba komunikatywność mi w tym nie przeszkadza.

Na koniec nutka :

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Witam czytelników !

Od mojego ostatniego wpisu minął miesiąc…
Szczerze przyznam się że nie chciało mi się pisać. Wiele się od tego co ostatnio napisałem wydarzyło. Więc postaram się po krótce przybliżyć wam moje losy w chwili obecnej. Może słowo „losy” nie jest odpowiednie, brzmi to jakbym oddal losowi swoje dalsze życie, co nie jest prawdą, ale do rzeczy.
Poker :
W tej materii nie mam za dużo do napisania. Dzięki mojemu „świetnemu” Internetowi zrezygnowałem prawie z gry, sporadycznie odpalam jakiś turniej w nadziej że trafię runa i zakończę te męki z Internetem.

:club: :club: :club: :club: :club: :club: :club: :club: :club: :club: :club: :club:
Challenge :
Przez większość czasu systematycznie ćwiczyłem pompeczki i udało mi się dotrzeć do połowy wyznaczonego celu. W ostatnich tygodniach trochę zmniejszyłem ilość dni ćwiczeń. A to dlatego gdyż zapisałem się na treningi taekwondo. Szczerze wolałbym kickboxing, bo kiedyś już go ćwiczyłem. Jednak z uwagi że jest tanio i blisko pozostanę przy tym co rozpocząłem co najmniej do końca tego roku. Muszę od nowa uczyć się ciosów, głównie kopnięć, bo SA inne anizeli te których uczyłem się kiedyś. Ale biorąc moje zamiłowanie do sztuk walki sądzę że progres nastąpi szybko.
Zainwestowałem także w nowy sprzęt do ćwiczeń, nic wielkiego : jedna hantelka. Chcę poprawić mieśnie bicepsa.
Przysiady i brzuszki wykonuję w miarę sił, czasami jestem trochę padnięty więc odpuszczam trening ale gdy wejdę w cykl treningowy myślę że zmęczenie odejdzie w zapomnienie.
Przydałyby się jakieś suple, ale straszna ze mnie sknera i żałuję na nie pieniędzy.

Za to staram się ubogacać swoje posiłki aby były bardziej energetyczne, staram się przyjmować więcej białka w produktach.
Zauważyłem u siebie dość spory spadek wagi który nie jest przeze mnie pożądany więc postanawiam to nadrobić.

:diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond:

Onośnie NLP to trochę zaniedbałem zdobywanie wiedzy. W wolnym czasie, którego jest teraz bardzo mało staram się słuchać wspomnianą już wcześniej książkę(audiobook).

:heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

Nauka Języka posuwa się do przodu i z tego się cieszę. Systematycznie chodzę na zajęcia. Nawet sam się przyznam że nigdy nie miałem zapału do nauki w szkole, ale teraz to ja namawiam koleżanki aby nie omijały lekcji.
Mam ogromny zapał do nauki, nawet do odrabiania pracy domowej, czego nigdy nie robiłem podczas mojego obowiązkowego kształcenia w szkołach.
Zastanawiałem się nad tym i jest to trochę śmieszne, zamiast kiedyś się uczyć języka gdy nie musiałem płacić za naukę nie robiłem tego, a teraz gdy wydaję swoje ciężko zarobione pieniądze robię to z przyjemnością.
Zyczę sobie aby ten zapał nie zgasł.

:spade: :spade: :spade: :spade: :spade: :spade: :spade: :spade: :spade: :spade: :spade: :spade:

Oczywiście nie omijam imprez, moja natura nie pozwala mi na spokój, cały czas muszę być w towarzystwie. Jak ja lubie tańczyc :D

Krótki trochę ten wpis jak na taki czas nie pisania, ale nie przychodzi mi nic więcej do głowy o czym mógłbym napisać więc pozostaje mi was pozdrowić i trzymajcie za mnie kciuki abym wytrwał w postanowieniach.

A tu bardzo fajna nuta :

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Witam serdecznie !!!
Postanowiłem wznowić pisanie bloga po ... 898 dniach od ostatniego wpisu.
Sądziłem , że blog został usunięty, lecz jeżeli jeszcze jest to będę go dalej kontynuował.
Co wydarzyło się u mnie poprzez te 2 i pół roku ?
Wiele, trudno było by to opisać w jednym poście. Jeżeli chodzi o pokera to nie było jakichś spektakularnych gierek. Może nie wliczając wspaniałych gierek przy browarku z moimi znajomymi ( High Stakes Poker się chowa).
Co mnie bardzo cieszy to ,że sporo się rozwinąłem mentalnie. Zacząłem czytać książki, czego nigdy nie lubiłem. Dzięki czemu zauważyłem znaczną poprawę słownictwa.

Dalej mieszkam na emigracji, dlatego uczę się niemieckiego. Zakończyłem jeden kurs na poziomie b1. Muszę powiedzieć , że dużo się tam nauczyłem. Śmiało mogę powiedzieć , że pieniądze w niego zainwestowane zaowocowały lepszym zrozumieniem tego niemieckiego świata. W najbliższym czasie chcę zacząć wyższy poziom. Bardzo pomocne okazało się to czego na początku nie lubiłem, a mianowicie praca i otaczanie się niemieckojęzycznymi ludźmi. Dzięki temu miałem dużo wszelakich okazji aby podszlifować się w rozmowie.
Oprócz pracy na etacie, zacząłem działać w marketingu internetowym i to całkiem z dobrymi rezultatami. widzę w tym rodzaju pracy swoją przyszłość. Codziennie się edukuję i rozmawiam z innymi ludźmi którzy osiągneli sukces w tej branży. Moją filozofią życiową jest lekka przyjemna praca, nie wymagającego wczesnego wstawania, gdzie nie mam nad sobą szefa i mogę pracować kiedy chce i ile chce, dodatkowo mogę także pracować z każdego miejsca na ziemi, wyjątkiem musi być dostęp do internetu.
To podobnie jak z pokerem , z tą różnicą , że nie ma wariancji i mam pewny zysk. Oczywiście 100 % pewności nie mam, każda firma może się kiedyś skończyć, ale dzięki informacji od osób które tworzą ten biznes, jestem pewny , że będę mógł zarabiać w taki sposób pieniądze jeszcze długo. Trendy na reklamę internetową stale rosną i dostarczają ogromnych pieniędzy dla stron typu Facebook, Twitter, YouTube itp. Są to miliardy dolarów każdego dnia.W najbliższych latach nakład pieniężny na reklamowanie się w internecie będzie wzrastał.
Rozpisałem się, ale tak to jest, jesteśmy tym o czym myślimy. A ja w ostatnim czasie ciągle uczę się tego, dlatego mógłbym o tym mówić( lub pisać) godzinami, tylko nie wiem czy ktoś byłby tym zainteresowany.

Odnośnie pokera, długo sie nie edukowałem, nie wiem co jest teraz na Top' ie. Dlatego rozejrzę się po środowisku i postanowię gdzie ulokować swoje pieniądze.
Na razie nie wyznacza sobie w tym kierunku celu, ponieważ nie wiem czy moje "stare umiejętności" jeszcze coś znaczą.

Postaram się co jakiś czas podzielić się jak mi idzie.

Pozdrawiam and wish me good luck :D

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

Dziś zagrałem około godzinki. Gra układała sie dość dobrze. Grałem najniższe
limity i zauważyłem , że poziom nie jest wcale wyższy aniżeli przed dwoma
laty. Co mnie oczywiście cieszy, ponieważ zarabiam pieniądze. Wiem, że w
pokerze bywa różnie i liczy się wynik długoterminowy, co za tym idzie nie
będę się cieszył za wcześnie.
Mimo wszystko gdy po powrocie poker mnie tak pięknie wita, trudno odmówić
sobie następnej sesji :)

Odnośnie marketingu, za chwilę będę uczestniczył w webinarze,wieć będzie
odpowiednia porcja wiedzy,więc uciekam.
Następny wpis będzie tak szybko jak to tylko możliwe.

Odpowiedz
Cytat
dedecki

Powodzonka! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997

:f_o:Siemanko Wszystkim !

Czas na podsumowanie dnia... Był jak zwykle rewelacyjny. Mimo , iż miałem wolne od pracy etatowej ( w Niemczech jest dziś obchodzone święto " Pfingstmontag" co oznacza po Polsku "Zielone Świątki")

Dzień zacząłem dość wcześnie , bo około 6:30 zjadłem "podwójne śniadanie" i wyruszyłem na siłownię.
Tam spędziłem około 2 godzin, około godzinę treningu siłowego( dziś baniaki i triceps) , a następnie trening brzucha i 45 minut treningu kardio na maszynie orbitrek, rewelacja- polecam każdemu, na początku jest ciężko,ale w miarę upływu kolejnych treningów, nasza wytrzymałość rośnie. A my zamiast skupiać się na treningu, który idzie automatycznie, bardziej skupiamy się na innych osobach płci przeciwnej przychodzących na trening :f_cool:

Dodatkowo myszę wspomnieć , że postawiłem sobie nowy cel, chce pobiec pewien bieg, który sie nazywa " urbanathlon". Jest to bieg z przeszkodami ulicami mojego miasta.Bieg odbywa sie cyklicznie co roku. Wygląda to naprawdę emocjonująco. Mój znajomy biegł w poprzednim biegu i był bardzo zadowolony, dlatego powiedziałem sobie, że muszę w tym roku tam pobiec. . Dodam, że bieg ma 12 km długości i na tej trasie jest 16 różnych przeszkód.
wrzucę parę fotek, jak to mniej więcej wygląda :

Po siłowni poszedłem do zaznajomionego Turka , aby doładować spalone kalorie. Zeszło mi tam , jak wykle, bo koleś lubi pogadać o tym i owym. Szczególnie , że podobają mu sie polskie dziewczyny. A komu nie ? :D
Następnie powrót do domu, oczywiście zgłodniałem , więc czas na podwójny obiad. Zupka warzywna + rybka z ziemniakami i sałatką. Powiem ciekawostkę, kiedyś obejrzałem pewne wideo od osoby która jest bardzo rozwinięta mentalnie i intelektualnie i powiedział on , że jedzenie ryby jest zdrowsze od mięsa. Dlatego staram się coraz częściej ją jeść.

Po obiedzie obowiązkowy 20 minutowy odpoczynek na łóżeczku i słuchanie muzyki. Dziś królował w moim mieszkaniu ( a także u sąsiadów :D ) ten kawałek :

Następnie chwila na wyciszenie się i godzinka poświęcona na czytanie. Dziś chłonąłem wiedzę z książki "Das-MAP-Erfolgsbuch" , polski tytuł książka sukcesu Map. Jest to książka opisująca ciekawe strategie jakimi posługują się osoby, które osiągnęły sukces finansowy ( niezależność finansowa ). Ja również chce taki sukces osiągnąć, więc od kogo miałbym się uczyć jak nie od tych którzy taki sukces mają na swoim koncie.

Po tym chwila relaxu, normalnie byłby spacerek po moim cudownym parku, lecz z racji pogody która jest zmienna w Hamburgu jak kobieta, nie mogłem sobie na to pozwolić. Pozostało otworzenie wszystkich okien i posłuchanie muzyki z lekkim pierdolnięciem.

Następnie krótka sesja na nl2 i pare HU sng, bilans + 5 $. Trafiłem na tym sitku jakiegoś stiltowanego kolesia który jakieś 70 % rąk wrzucał all in. Zagrałem z nim parę meczyków, niestety kochany soft trochę mu pomógł. Mimo wszystko nie przejąłem się , zrobiłem na niego notkę i w przyszłości chętnie go dosiądę, bo jego pieniążki na pewno mi sie przydają.

Po sesji pokerowej obejrzałem kilka filmów motywacyjnych od jednego z fantastycznych liderów działających w moim biznesie. Poniżej jeden z nich:

Odpowiedz
Cytat