Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Dar_k... czyli "scio me nihil scire"

48 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
2,076 Wyświetlenia
Dar3k

Witam zacnych Czytelników! ;)

Od razu na wszelki wypadek wyjaśniam, że cytat w temacie jest oczywiście autorstwa Mistrza Sokratesa,
po polsku mniej więcej "wiem, że nic nie wiem".
Jako iż jest to dość bliskie memu sercu a w rozumieniu dosłownym świetnie pasuje do pokerowego wymiaru to jest w temacie i tyle.
(Chętnych do głębszej analizy owego tekstu zapraszam jak najbardziej do dyskusji nad tym "nielogicznym" zdaniem.)

Z założenia ma to być blog zatem kilka słów o piszącym.
Mieszkam w Grodzie Kopernika. Wiosen będzie ze 31. Hobby to oczywiście THNL, snooker, motoryzacja i jak dało się na wstępie zauważyć filozofia ;)
Nick sugeruje pewną ciemnotę i przy stole pokerowym jak najbardziej czasem się to nadal objawia... :( - niestety.

Jednak aby pokazać iż nie mamy do czynienia z totalnym laikiem zamieszczam mały dowód dużego - jak dla mnie - sukcesu: 1st w 1500GTD

OK, już się pochwaliłem więc przejdę do kontry.
Mianowicie miałem wtedy w lutym akurat urodziny więc wygrana była prezentem jak najbardziej przyzwoitym.
Lecz przydała się w gruncie rzeczy do załatwienia wielu zaległości finansowych. Po cashout i skróceniu BR do ~100Euro dalej jak zwykle różowo
nie było. A że na poważnie gram dopiero od grudnia 2008 to róznie BR potrafił wyglądać.
Jednak utrzymywałem go na poziomie 40-50E. A ew. nadwyżki zazwyczaj opłacały podatek do państwa w postaci akcyzy od niektórych środków uzależniających :D

Niestety przez ostatni tydzień BR skurczył się do dramatycznej kwoty i na ten moment wynosi 7,82 + 1,58 za 15 miejsce w mikro MTT, z którego właśnie przed chwilą odpadłem allin'em na shortstack JJ vs A8 gdzie oczywiście na river wpada A.
Ale nie ma tego złego bo to zdaje się przyczyniło do powstania widocznego bloga.
Naturalnie mam jeszcze kilka innych kont i tam jakieś drobne na rozwój czekają awaryjnie ;)

Od kilku dni za namową znajomego stałem się członkiem społeczności PokerStrategy. Kolega grywa sporadycznie, sam z otrzymanych 50$ zrobił na Pacific jakieś 150$. Wypłacił 100$ a reszta poszła w kilku niemiłych rozdaniach na stawkach 1/2 NL. Jednak ja postanowiłem, że trochę lepiej skorzystam z tej szansy i zobaczymy jak będzie już po otrzymaniu prezentu.

Ogólnie całkiem mi się tu spodobało i wcale nie chodzi o ten bonus. Zgromadzono tu sporo wiedzy i ciekawych ludzi zatem postanowiłem sam też się czasem udzielić.

Myślę, że jak na wstęp to już wystarczy. Postaram sie informować w miarę na bieżąco o moich poczynaniach.
Wszystkim czytającym i ew. komentującym z góry dzięki.

Niech FLOP będzie z Wami !

Pozdrawiam.
Darek.

47 odpowiedzi
mastazyzio

witamy :f_biggrin: a teraz dosyć gadania i czytasz arty, oglądasz filmiki i nim się obejrzysz będzie z Ciebie tęgi rębajło jeżeli chodzi o pokera ;) pozdrawiam

BloodyB

również witam na PS :f_biggrin: będę zaglądał do bloga

rozumiem, że jesteś bardziej humanistą :) czyli będziesz robił dobre wpisy na blogu, nie to co u mnie :P ale ja to humanistą na pewno nie jestem, maturę z polskiego ledwo zdałem :f_p:

przy okazji zapraszam również na mój blog :f_pleased:

Dar3k

taaa i mamy sobotę 06.06 A.D. 2009...

Kłaniam się pierwszym czytelnikom i komentatorom!

odp. do mastazyzio:
czytam i oglądam sporo już dawno zanim dołączyłem do PS a co do "rębajło" to słyszałem dość często - od samych zainteresowanych - że nie tylko w pokerze bywam niezły :D

odp. do BloodyB:
humanista to raczej pół na pół, zasadniczo ze szkoły średniej jestem elektronikiem, zdarzyło się też parę lat spędzić później na PG...
być może wynika to z faktu, że ze mnie taki zodiakalny :f_wink:

SOBOTNIE ZADANIA

co było w nocy:
po napisaniu wstępu do bloga zdarzyło mi się włączyć jeszcze 3 stoliki na NL2 i był to spory błąd, zbyt duże zmęczenie, karta ewidentnie nie szła a jak już przyszło coś przyzwoitego to skończyło się tym, że mój top A z Q przegrał z AK, a chwilę później na drugim stole KJc na flopie KJ3 i sporym raise dostało call od AQ, turn 10, ja starałem się nie oddawać inicjatywy więc lekki cbet ale skończyło się stratą połowy stacka :/

początki złego były wcześniej gdy moje QQ ze środkowej pozycji po sporym raise preflop (0,28) dostało allin shortstacka (1,10) i call bb, na flopie Jxx próbowałem wciągnąć gracza z bb raisem za 0,40 jednak ten zrezygnował przy znacznej już przecież puli (ponad 3,30) a showdown z allinersem ujawnił jego J6h, które oczywiście skompletowało flusha...
ale wiadomo na tych stawkach allin nawet z 34s zobaczyć można dość regularnie
stało się i tyle
sesja zakończona znacznym minusem
zostało 5,76 po wpłaceniu 12c na MTT o 12:30

co może być dziś:
po pierwsze nie jestem jakoś specjalnie wypoczęty więc może być różnie w turnieju, jednak jestem pod murem i postaram się żeby jak za dobrych czasów (sprzed tygodnia) :) wylądować na FT
muszę przyznać, że gdy grywam wyłącznie MTT to BR jest jak najbardziej stabilny, pozwala na regularne wypłaty, właśnie powrót do cashu spowodował perturbacje w ostatnim tygodniu
o 17:00 i 19:30 czeka mnie jeszcze mała walka w ostatnich turkach o Vegas
o 15:00 spróbuje jeszcze sił w betclik FR 250euro - tam buduje BR od 0, w sumie to grałem tylko kilka FR i mam jeszcze poniżej 5e więc nie mogę z tej kwoty korzystać
hmmm ale jeśli w MTT na Paradise będzie szło to i tak nici z betclik - obydwa bossmedia co uniemożliwia naturalnie jednoczesną grę

zagram zapewne jeszcze w PokerLidze o 20:30 i niejednym wieczornym micro MTT - to wszystko pod warunkiem, że nie wstąpi we mnie duch Ronniego O'Sullivan'a i nie wyląduje na cały wieczór w SNOOKERKLUB'ie :)

P.S.
pytanko:
wie ktoś czemu w postach innych linki do obrazków działają a jak widać w moim przypadku we wstępie wyświetla się tylko sam kod //było widać kod, teraz wstawiłem hiperłącze

druga sprawa to hiperłącze w sygnaturze - też widać tylko kod
a w samym tekście bez problemu działa, np.: Toruńska Liga Pokera

Dar3k

MTT trwa...

póki co rozdanie z fazy "lotto"
przerzuciło mnie na nowy stolik, dostałem 45s, 2och sie allinuje to i ja nie będę gorszy, wchodzę, jeden ma AA, drugi JJ a jak to w fazie lotto bywa na stole xx4x5 LOL

swoją drogą w Toruniu pięknie świeci słońce i coraz gorzej widzę turniejowe zapędy, oczywiście zobaczę jak będzie po fazie rebuy, jeśli wynik okaże się mizerny to snooker coraz bliżej ;) ew. tam na miejscu na laptopie właściciela - mojego serdecznego kolegi Przemka - mogę te Vegasy zaliczyć...

BloodyB

jak nie chce Ci się coś wyświetlać to podczas pisania posta kliknij na przycisk Opcje, tam powinno wszystko być, aha i problemem może również być twój status, ale o to to nie jestem pewien :f_p:

Dar3k

...właśnie zobaczę jak już będzie ten standardowy "brąz"

WYNIK MTT

miejsce 15/241 +1,53euro (20 w kasie)

zatem BR 5,76 - 2x0,10rebuy + 1,53 = 7,09 ( + ~27% ) lol

co prawda obstawiałem na 7 miejsce żeby się "podwoić" ale zaczęła się sympatyczna pogawędka na skype z kolegą z teamu TexasRangers i póki co na dziś czas odpocząć
a już umówiony na 20 na snookera, nie obędzie się bez rozmów na temat TH gdyż kolega jest zapalonym graczem live
jednym słowem poks wkrada się w moje życie wszelkimi możliwymi drogami

Dar3k

przeglądając archiwum znalazłem ciekawe rozdanie.... 3AQ

Dar3k

Wszyscy (~100%) tu obecni powinni mieć ukończone 18 lat...

Zatem przypominam, że warto się przejść do lokalu wyborczego i wybrać... najmniejsze zło - tyle co można zrobić.

wracając do pokera

mój BR bez zmian - poszło x*0,10 rebuy na micro MTT o 12:30 - bez sukcesu

odpadlem wchodząc delikatnie z A5h, stol As 8s 5c , wszyscy limpuja
to mi z 2 parami pozostaje AI, sprawdza mnie kolo z 10Js - wyraźnie licząc na skompletowanie swojego draw ale...

turn J
river J

no i bay z micro :)

Ale przypadkiem zobaczyłem, że dla lubiących walki w MTT

o godz 20:30 na BetClick jest FR Welcome Back z pula 1000euro
haslo dla zainteresowanych: june1

ew. dodatkowo o 21:00 FR 50euro tylko dla Polaków (też BetClick)

aaaa i brawo Roger Federer! ;)
no i te 2 pkt Kubicy - nareszcie coś sie ruszyło - może BMW zażegna downswing :D

Dar3k

mały skrót wczorajszego wieczoru/nocy

Walki w FR na BetClick zakończone bez szału, szczególnie żal odpadnięcia tuż przed FT w FR dla Polakow (chyba 13ty) :/

Ale za to miło wspominam udział w coaching-wykładzie o 19:30
pozdrowienia dla prowadzących!

za to na cash Paradise udało się wyjść +2euro

później walka w MTT na P* buy in 0,25 NL ;) 2916 osób
cały czas w czołówce aż tu będąc 30/280 dostaje QQ
raisy preflop... 2och wchodzi

flop AXsX spokój
turn Qs no to raise - przeciwnicy na AI

jeden z nich ma As4s
river Xs i mój set QQQ zalicza wtopę z flushem , stack kurczy się z 28k do 10k
kilka rozdań później moje A10d przy flopie XXc10c zostaje sprawdzone przez 75c!!! i oczywiście na river wpada Xc - totalny niefart do flusha
odpadam 253 - zgarniam 0,75$ - a już widziałem się na FT walczącego o te ponad 100$, pamiętam jak zmknąłem oczy przy moim QQQ przed pojawieniem sie river'a :D

ale na poprawę humoru wszedłem na cash i w ciągu 5 min. +1,10$
nie muszę wspominać o ilości czasu poświęconego na 0,75$ z MTT :D

dziś wstałem przed 13ą
czeka mnie trochę oderwania od pokera - przyjaciółka przyjechała na kilka dni do Polski zatem właśnie pędzę na kawę
na pokera przyjdzie czas wieczorem....

Dar3k

WTOREK 09.06.09

wczoraj nic specjalnego sie już nie wydarzyło , wróciłem do domu po kilku jasnych więc nie było sensu rozwijać gry

w każdym razie mam ten upragniony status "brąz", pojawiło się 50$ na Pacific'u i próbuje dziś się tam rozeznać, na początek NL10 - może i nie do końca z BM zgodne ale czuję się na tych stawkach raczej bezpiecznie

Trochę mnie męczy ten Pacific, mało stolików, oczekiwanie w kolejkach jak za PRL'u - np. "jesteś 8y w kolejce - zapisać?" :D:D
uśmiałem się nieźle po tym tekście, przypomniały się czasy dzieciństwa, grasz sobie spokojnie w kapsle z kumplami a tu nagle kilku jest wołanych przez mamy z balkonów bo właśnie do apteki przyjechały PODPASKI i czas do kolejki uderzyć - oj co to były za czasy... ;)

Dar3k

taaa

poszalałem trochę "testowo" na Pacific

najpierw popołudniu całkiem nieźle bo wyszedłem +2$ na NL10

no ale wieczór, nastrój, czas na lekką próbę totalnie ponad BM

wszedłem grzecznie na w miarę spokojny stolik NL20

wpłaciłem wg DSS (Dark Stack Strategy ~30% max buyin czyli z 6,66$)
szło nieźle, trochę w dół potem odwrót

aż przyszedł czas na rozdanie , w którym lekko fantazja poniosła
w sumie tak na luzie z UTG limp 0,20 z KhJs

na flopie Jh 3h 8h

hmm kolo z bb allin za 1,99 no to mówię sobie top para jest a w razie "W" mam przecież Kh i jakieś 36%, że dojdzie kier - zatem call (pomijając fakt, że pewnie ze 2 outy to już u niego były) ;) , 3ci gość reraise robi no to ja już allin, mojego w puli było teraz jakies niecałe 5$
niestety ten szcześliwy bb miał 5h8h ale jakież musiało być jego zaskoczenie gdy drugi pokazał 10h7h :D a to jak ja się czułem gdy na turn i river żadne serduszko się nie pojawiło to nie muszę nadmieniać :D

pomijając to rozdanie i w sumie moją zbyt dużą wiarę w draw
muszę przyznać, że bardzo pasuje mi gra na NL20, no ale wiadomo najpierw muszę spokojnie na niższych stawkach uzbierać chociaż te 200 - 400$ żeby grać tam swoje DSS ;)

ogólnie ostatni tydzień uznaję jako duży +

już dawno nie zdarzyło mi się tak regularnie sporo czytać o różnych aspektach THNL, nie tylko na PS ale udział w PS zdecydowanie zwiększył motywację do nauki

dziś już kombinować za mocno raczej nie będę - chociaż na sen jakoś specjalnie ochoty nie mam, spędziłem dziś 1/3 dnia na świeżym powietrzu i sporo energii zebrałem

a jutrzejszy dzień zapowiada się świetnie
mianowicie jedziemy z przyjacielem do Brodnicy ścigać się na niedawno otwartym torze kartingowym.... http://indikart.pl/

Dar3k

muszę przyznać, że się uśmiałem przed snem ;)
i ten komentarz.... "to polska tradycja" LOL

Poland team time out - World Cup of Poker 2009

Dar3k

jak skutecznie ominąć HU z ulubioną parką 88

Dar3k

4:57

cóż spać się nie chce więc tym razem bez kolejki zasiadłem na 2 stoliki NL10 i po poprzedniej stracie 6,66$ na NL20 udało się odrobić straty...

czyli z tych ok. 43$ BR Pacific przekroczył nieznacznie startową kwotę i obecnie to 51,51$ :)

m.in. ta lekko "magiczna" kwota przyczyniła się do zakończenia sesji
teraz z czystym sumieniem podejmuje próbę wkroczenia do krainy Morfeusza

BloodyB

Widzę, że masz złe zapędy z tymi atakami na nl20... W sumie to nl10 to i tak o wiele za wysoko jak na twój BR... Masz tylko 5BI czyli możesz to przegrać nawet w ciągu jednej sesji, nawet jeśli masz na imię Phil Ivey. Nie wiem czy grasz stoły sh czy fr, ale poza nl5 nie powinieneś na razie wychodzić (gdzie i tak masz tylko 10BI...). No chyba, że na Pacifik nie ma takiego limitu :f_p:

rumbacz

nie ma jest NL2, I NL 6

Dar3k

BloodyB

Widzę, że masz złe zapędy z tymi atakami na nl20... W sumie to nl10 to i tak o wiele za wysoko jak na twój BR... Masz tylko 5BI czyli możesz to przegrać nawet w ciągu jednej sesji, nawet jeśli masz na imię Phil Ivey. Nie wiem czy grasz stoły sh czy fr, ale poza nl5 nie powinieneś na razie wychodzić (gdzie i tak masz tylko 10BI...). No chyba, że na Pacifik nie ma takiego limitu fish p

pewnie zauważyłeś, że sam wspominam o tej niezgodności z BM
na Pacific tylko stoły FR - gdzie indziej zdarzały sie SH

jak najbardziej dzięki za uwagi!
tylko pamiętaj, że ja nie zaczynam tak zupełnie od początku,
oczywiście nadal ze mnie fish - może już nie płotka ale do rekina daaaaaleka droga jednak doświadczenie już "jakieś" mam i na Paradise NL10 to swego czasu nie było dla mnie nic nadzwyczajnego tylko całkiem zaprzestałem na rzecz MTT
poza tym w sumie jak stosuje DSS (~30%BI) to mam na 15BI przy NL10 ;)
zatem spokojna głowa nie mam zamiaru wyzerować konta bez sensu
oczywiście gdyby doszło do tragedii i utraty np. 50%BR to naturalnie nie zobaczysz mnie na stawkach NL10 aż do odrobienia strat

w sumie muszę jeszcze zająć się Paradise - bo to jednak zawsze było moje źródło dochodu i póki co dobrze żeby tak zostało

OK, trochę się być może sam przed sobą chciałem wytłumaczyć ale ogólnie będzie OK i nie ma co od razu wszystkiego w czarnych barwach pt. BI/BM widzieć ;)

jeszcze raz dzięki za uwagę - to wzmocni moją czujność ;)

POZDROWIONKA!

Edit:
p.s. niestety 3ci muszkieter - Brodniczanin ma dziś nagły wyjazd i plan kartingowy musimy przełożyć na inny termin :/
cóż THNL czeka.... :D

Dar3k

PIĄTEK

szału nie ma :(

w skrócie:
Paradise -0,5BI
P* -3BI ! (AKvsKK itp.)
Pacific - nie mam ochoty póki co podchodzić - może wieczór/noc

Czeka mnie jeszcze wieczorna sesja turniejowa na Paradise ale różnie może wyglądać bo spodziewam się wizyty kuzyna z Xpakiem jak sądzę ;)

Poza tym obejrzałem dziś kilka filmików szkoleniowych. Do 18ej trochę czasu więc pewnie znajdę jeszcze coś na ruszt ze strony PS ;)

Co do mojej formy to myślę, że spory wpływa na nią ma ciężka noc ze środy na czwartek :D - oj działo się sporo.... starość nie radość - potrzebuje kilku dni żeby do siebie dojść LOL

kamil90

Dar3k napisał

na flopie Jh 3h 8h

hmm kolo z bb allin za 1,99 no to mówię sobie top para jest a w razie "W" mam przecież Kh i jakieś 36%, że dojdzie kier - zatem call (pomijając fakt, że pewnie ze 2 outy to już u niego były) ;) , 3ci gość reraise robi no to ja już allin, mojego w puli było teraz jakies niecałe 5$
niestety ten szcześliwy bb miał 5h8h ale jakież musiało być jego zaskoczenie gdy drugi pokazał 10h7h :D a to jak ja się czułem gdy na turn i river żadne serduszko się nie pojawiło to nie muszę nadmieniać :D

aha. to chyba magia, dwie 8 kier w grze