Witam zacnych Czytelników!
Od razu na wszelki wypadek wyjaśniam, że cytat w temacie jest oczywiście autorstwa Mistrza Sokratesa,
po polsku mniej więcej "wiem, że nic nie wiem".
Jako iż jest to dość bliskie memu sercu a w rozumieniu dosłownym świetnie pasuje do pokerowego wymiaru to jest w temacie i tyle.
(Chętnych do głębszej analizy owego tekstu zapraszam jak najbardziej do dyskusji nad tym "nielogicznym" zdaniem.)
Z założenia ma to być blog zatem kilka słów o piszącym.
Mieszkam w Grodzie Kopernika. Wiosen będzie ze 31. Hobby to oczywiście THNL, snooker, motoryzacja i jak dało się na wstępie zauważyć filozofia ![]()
Nick sugeruje pewną ciemnotę i przy stole pokerowym jak najbardziej czasem się to nadal objawia...
- niestety.
Jednak aby pokazać iż nie mamy do czynienia z totalnym laikiem zamieszczam mały dowód dużego - jak dla mnie - sukcesu: 1st w 1500GTD
OK, już się pochwaliłem więc przejdę do kontry.
Mianowicie miałem wtedy w lutym akurat urodziny więc wygrana była prezentem jak najbardziej przyzwoitym.
Lecz przydała się w gruncie rzeczy do załatwienia wielu zaległości finansowych. Po cashout i skróceniu BR do ~100Euro dalej jak zwykle różowo
nie było. A że na poważnie gram dopiero od grudnia 2008 to róznie BR potrafił wyglądać.
Jednak utrzymywałem go na poziomie 40-50E. A ew. nadwyżki zazwyczaj opłacały podatek do państwa w postaci akcyzy od niektórych środków uzależniających ![]()
Niestety przez ostatni tydzień BR skurczył się do dramatycznej kwoty i na ten moment wynosi 7,82 + 1,58 za 15 miejsce w mikro MTT, z którego właśnie przed chwilą odpadłem allin'em na shortstack JJ vs A8 gdzie oczywiście na river wpada A.
Ale nie ma tego złego bo to zdaje się przyczyniło do powstania widocznego bloga.
Naturalnie mam jeszcze kilka innych kont i tam jakieś drobne na rozwój czekają awaryjnie
Od kilku dni za namową znajomego stałem się członkiem społeczności PokerStrategy. Kolega grywa sporadycznie, sam z otrzymanych 50$ zrobił na Pacific jakieś 150$. Wypłacił 100$ a reszta poszła w kilku niemiłych rozdaniach na stawkach 1/2 NL. Jednak ja postanowiłem, że trochę lepiej skorzystam z tej szansy i zobaczymy jak będzie już po otrzymaniu prezentu.
Ogólnie całkiem mi się tu spodobało i wcale nie chodzi o ten bonus. Zgromadzono tu sporo wiedzy i ciekawych ludzi zatem postanowiłem sam też się czasem udzielić.
Myślę, że jak na wstęp to już wystarczy. Postaram sie informować w miarę na bieżąco o moich poczynaniach.
Wszystkim czytającym i ew. komentującym z góry dzięki.
Niech FLOP będzie z Wami !
Pozdrawiam.
Darek.