Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

" Get busy Living... " with RetireD

33 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
627 Wyświetlenia
RetireD2019

Czesc wszystkim... :) troche dziwnie sie czuje, że witam sie z wami już po raz trzeci (do 3ech razy sztuka?) Przypadek? nie sądze ^^

Wracam do pokera po sporej przerwie, od jakiegoś czasu wogóle nie miałem kontaktu z pokerem, odstawiłem wszystkie strony, czytanie forum, oglądnie rąk, czytanie blogów. Chciałem poprostu troche uwolnić swój umysł od Pokera który był w moim życiu przez ostatnie 3 lata.

Teraz wróciłem... ale nie sam. Wiedziałem, że po tak długim okresie i co więcej, po 3ech latach mało zadawalających efektów będe potrzebował sporej pomocy by zacząć wygrywać. Nie wiem jak to nazwać, ale w moim życiu przez niejedno przeszedłem, nie jednej pomocy potrzebowałem a zawsze mi ja oferowano. Naprawde bywały sytuacje na które już nie miałem pomysłu a jednak dzwonił telefon, ktoś wpadł, kogoś spotkałem... wtedy człowiek naprawde wierzy, że jeżeli działasz to świat robi wszystko by pomóc Ci osiągnąć twój cel

Nie powiem dokładnie z kim współpracuje, ale już od samego początku mogłem się dowiedzieć jakie braki miałem w swojej grze, skromne obliczenia, zabawa w Equilabie i to co wydawałoby się podstawami, ja poznaje po 3ech latach gry.

Teraz czeka mnie tylko ciężka praca i target na rozwój pokerowy. Obecnie gram na Starsach i pewnie nigdy z nich nie zejde, wystartowałem z ZOOM'em NL10 1 stół i tego będe sie 3mał dopuki nie osiągne odpowiedniego wyniku, i nie naucze sie poszerzać swojego zasięgu OPR i zwracać większa uwage na statystyki przeciwników.

Pokerwo narazie to tyle... Co więcej? Wcześniej pisałem, że bardzo dużo zajmuje się Japońską kulturą, e-SPORTEM i rozwojem osobistym. Napewno chciałbym utrzymać balans bloga i nie skupić się tylko na pokerze ale także na reszcie moich zainteresowań :f_thumbsup:

Na koniec dodam, że jestem osobą bardzo otwartą i zawsze z każdym chętnie podyskutuje, nie jestem w żaden sposób ograniczony i staram się zawsze patrzeć na punkt widzenia drugiej osoby... :) DoNastępnego !

Odpowiedz
Cytat
32 odpowiedzi
RetireD2019

Ha! a miało mnie tutaj nie być teraz :fuckyeah dziś to mógłby być mój ostatni dzien u papiego w pracy, miałem skonczyć stawianie kanalizacji - wszystko było O.K, zjadłem, wpadłem, rozgrzałem się dobrym songiem z Eski, ojciec pojechał a ja zostałem. Naprawde byłem zmobilizowany by to dzisiaj skonczyć, pełen power, zero przerw, został niewielki kawałek do wykopania, strasznie mocno ubity, ale wiedziałem, że jak rozdrobnie niewielką część, to większa się posypie... Biore młot udarowy i nakurwiam na pełnej... 30min i nagle coś się pali, całe urządzenie w dymie, ja w dymie, wszystko w dymie ; O

Dzwonie do bossa: -boss we have a problem boss: - fuck it,

spakowałem się, pozamykałem wszystko i wróciłem rowerem do domu. Jutro ofc znowu tam wbije na pełnej :pokerface:

POKERowo:

Pokerowo jest w kratke... ciężko mi tutaj mówić o wymiernym wyniku, bo narazie na jednym stole zoom'a udało mi się rozegrać 5k, dotego każda analizowana przezemnie sesja razem z Coachem to grad błędów, czy w wygranych czy w przegranych spotach 90% rąk mógłbym zoobrazować jedną rozmową:

Coach: No to cmon, dawaj tą ręke
RetireD: Pierwsza to raczej standard... (xDDDDDDDDDDDDDDD)

po czym idzie rozmowa, kwantylion pytań Coacha, mija pare minut i kończy się to mniej więcej tak:

Coach: Czyli to jednak nie taki standard?
RetireD: No nie :facepalm:

Minie strasznie dużo czasu kiedy będe grał w miare poprawnie nawet na niskich limitach. Teraz dopiero widze, jak ważne jest mieć kogoś przy Sobie, kto ma inne spojrzenie na pokera. Ja nigdy nie byłem osobą która wrzucała ręce na forum, zawsze starałem się samemu analizować gre, do wszystkiego dochodzić samemu, a naprawde możecie mi uwierzyć, że poświęciłem na to mnóstwo czasu. Ale po takim czasie wiem że nie była to słuszna decyzja. Moge rzucić cytatami " Umysł który sam wymyślił Sobie problem nie jest wstanie go rozwiązać " czy " Samemu idzie się szybciej, ale razem DALEJ " , możecie też sami to sprawdzić, albo poprostu... mi uwierzyć ^^

Tak więc jem śniadanie, powiesze pranie i siadam do gry!

poza POKERowo:

Kończy się sezon League of Legends, odkąd wróciłem z warszawy (byłem tam na miesiąc pracując w FSO, ale pewnie napisze coś o stolicy, bo jest zajebista!) nie grałem wogóle na swoim koncie. Przed wyjazdem dałem bratu konto by na nim pograł i zobaczył różnice w poziomach na poszczególnych ligach, i tak z Plat I ~80pkt, spadlem do Plat V mmr Bronze, tak więc teraz tylko siedze i boostuje konta znajomym (jednemu do gold'a innemy do plat). Szczerze moge stwierdzić, że na niższych ligach, częściej trzeba wygrać ze swoją drużyna niż z drużyną przeciwnika :D

Od następnego sezonu mam zamiar zrobić challengera. Więc będzie wkońcu jakiś opór !

Skonczyłem też oglądać pierwszy sezon Kuroko na Basket, ogólnie zajebiście mnie wciągneło, dawno nie oglądałem już tego typu Anime... Jest akcja, jest humor który idealnie do mnie pasuje. Ogólnie anime jest o koszykówce, w gimnazjum była szkoła, która niszczyła wszystkich dookoła, miała 6 najwybitniejszych koszykarzy tzw: Pokolenie Cudów, ale każdy z nich poszedł do innego liceum i teraz ze Soba rywalizują.

Oczywiście każdy ma jakieś tam swoje umiejętności, jeden umie kopiować momentalnie ruchy innych, inny rzuca z kazdej pozycji, inny jest mega szybki, zwinny itp: dwójki bossów jeszcze nie poznałem (drugi sezon incomming, Jak ja nie cierpie czekać tydzień na jeden odcinek FML !) a nasz bohater jest cieniem. Stosuje technike tzw: Misdirection odwracania uwagi i nakurwia niesamowicie instapodania. ZRESZTĄ co ja wam tutaj będe pierdolił, POLECAM ! :nh

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

huh... jestem wlasnie po kilku godzinnej sesji + rannej rozgrzewce z ojcem na dachu :) Za mną już 11k. Szczerze mówiąc nie jestem zadowolony z żadnej rozegranej przezemnie sesji. Gram zdekoncentrowany, rozprasza mnie wszystko, chodze po stronach, poprostu nie umiem się skupić tylko na pokerze. Wszystkie te rzeczy sprawiają, że nie gram swojego A - Game, popełniam błędy, gram tight, nie patrze na wszystkie staty, nie szukam leaków u przeciwników i wiem, że tak miałem zawsze. To był mój nieodłączny leak przez cały ten czas kiedy grałem w pokera i dalej nie umiem znaleść na niego sposobu.. :(

Umówiłem się z Coachem, że wejde na NL25 kiedy po 20k rąk będzie 10bb/100. Przy mojej obecnej grze nie sądze, że ten wynik będzie osiągalny, mam jednak nadzieje, że na tym limicie wyeliminuje wszystkie moje złe nawyki i przekonania, albo chociaż większość ^^

Jeszcze dzisiaj napewno siąde do pokera, ale teraz przydałoby się troche dychnąć. Jak gram to zawsze słucham jakiś 250TOP Anime Openings i po tym komponuje Sobie moją playliste albo wyszukuje Anime ( nie wiem czy to podświadomie, ale w 99% przypadkow jest tak, ze jak jest dobry opening, to Anime mi sie podoba :D ) Tym razem wylookałem Basilisk: Kouga Ninpou Chou więc szklaneczka Coca - Coli i siadamy za ChillOut <3

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Nie jest dobrze... =-D dzisiaj rano, bądz wczoraj w nocy spalil mi sie komp... ogolnie poleciala mi plyta glowna, dysk. Jak? przez ostatnie chyba 13dni nie wylaczalem kompa, ciagle albo gralem w pokera, pracowalem na kompie albo importowalem ręce (mam poteżna baze, jest ona zjebana ale ciagle ja importuje i importuje od 12nastu dni) i kabOOOOOOOOOOOOM...

Wczoraj jeszcze wieczorem gralem sesje, polecialem ~5bi. Gralem strasznie slabo, jak zawsze? Dzisiaj wszystko poinstaluje, porobie i wroce jutro albo w poniedzialek.

Znowu 20k / 1 stol zooma / 10bb/100. Az zniszcze ten limit ~~

no to... :challenge

Odpowiedz
Cytat

Hm, jeśli maszyna chodziła on-stop przez 13 dni, to nie powinno to być przyczyną awarii. No chyba, że już wcześniej były jakieś oznaki i je zlekceważyłeś lub nie zauważyłeś.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Napisane przez dohpaZ
Hm, jeśli maszyna chodziła on-stop przez 13 dni, to nie powinno to być przyczyną awarii. No chyba, że już wcześniej były jakieś oznaki i je zlekceważyłeś lub nie zauważyłeś.

byly.. choc nie tych podzespolow.. ogolnie bardzo czesto mi sie przegrzewala karta graficzna, pojawialy mi sie piksele na monitorze, w grach rozchodzila mi sie grafika... jak wyczyscilem kompa to wszystko wracalo do normy.. :) teraz poprostu byla cisza... ;x

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Jak ten czas szybko mija.. :) mamy już 26 pazdziernika... w zasadzie to jestem troche zagubiony w tym kalendarzu... nie sledze dni tygodnia, dzien mija, i jest kolejny... a ostatnio jak pracowalem w warszawie w FSO, to już w poniedziałek padało hasło: dzisiaj mała środa, panowie, pamietajcie, że w perspektywie jest piątek ! a gdy on nadchodził padało słynne: panowie dzisiaj piątek... piąteczek... piąąąąąąąąąątunio :D

Co do pokera to efektów na graphie nie ma. Nawet sie nie dziwie, ale jest naprawde ogromny progress w moim postrzeganiu rozegranych rąk i moim mindsecie. Kiedy gram, trafie badbeata, coolera, ktoś callnie 4beta oop pod seta na moje AA i trafi seta - nie wbijam Sobie do głowy " znowu trafił " , " ten room jest przeciwko mnie " etc.. tylko konsekwentnie pierwsze pytanie jakie nasuwa mi sie do glowy to: " czy ja aby napewno dobrze rozegralem tą reke? " i to jest niesamowita zmiana. Nawet jak wygram, wlaczam replayera i mysle, czy moglem wyciagnac lepsze value, czy moglem to inaczej zagrac... i robie to juz coraz bardziej naturalnie, ZAJEBISTE !

Wynik po 25k jest b/e, zostalo do konca jeszcze 4 dni, moje dni to ciagle siedzenie przy pokerze, naprawde jestem tak bardzo nastawiony na sukces, ze stalo sie to takim moim Lifestyle'em.

Mam jeszcze mnóstwo rzeczy do poprawy, wiem gdzie trace najwiecej pieniedzy (w spazzach, callowanie pod seta, call call call po callach 3betow z "cool" ręką, moje ego by wygrać kazda ręke > ja) i jestem pewny, ze jezeli to wyeliminuje... winrate pojdzie odrazu w gore. Dotego poprawiłem sizingi, wyciaganie value <- w moim mniemaniu ofc :D

W listopadzie pogadam z Coachem, moze doloze jeden normalny stolik albo dwa do jednego zooma, i jezeli sie zgodzi, postaram się zrobic ~150k sample w listopadzie.

Poza pokerem to zycie plynie w prawie kazdej sferze zajebiscie :) Mam tylko lekki deficyt pieniedzy, lekki? nawet spory... w zasadzie to nigdy nie bylem w takiej sytuacji finansowej, nie wiem jak moglbym to opisac, ale jezeli bede tego swiadomy, to takie doswiadczenie tez wplynie na moje postrzeganie pieniądza, pozwoli mi wyciągnac wnioski, nauczy czegos nowego. W kwesti pieniedzy zawsze zylem przekonaniem " pieniadze sa w zyciu nie wazne " no i pewnie... jak osoba mająca takie przekonania moze miec pieniadze? Ja nie mam. Zreszta wystarczylo przeczytac ksiązke Harv'a Eker'a by zrozumiec, ktore moje przekonania ciagna Cie na finansowe dno. Potem siedze i czytam: yhym... yhym... ok... yhym... zgadza sie... jestem biedny ^^ tak więc polecam.

no a teraz co? Czas cos wygrzebac z lodowki i siadam do gry. Douslyszenia 1 Listopada, have fun !^^

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Kropa i powodzenia, prepagujmy dobre anime wśród zepsutej młodzieży!

ps. Aomine niszczy system :heart:

Odpowiedz
Cytat
Deasu

Kropa za Kuroko(i nie tylko ;p, czytałem poprzedniego bloga), bo obejrzałem niedawno a tu niespodzianka ze znajduje u kogoś na blogu.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Kropa i powodzenia, prepagujmy dobre anime wśród zepsutej młodzieży!

ps. Aomine niszczy system :heart:

Coś czuje, że Seijuro Akashi i Atsushi Murasakibara to będą potwory :D

Napisane przez Deasu
Kropa za Kuroko(i nie tylko ;p, czytałem poprzedniego bloga), bo obejrzałem niedawno a tu niespodzianka ze znajduje u kogoś na blogu.

Jak macie jakieś inne dobre tytuły to zapraszam do baru :D

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez RetireD2019

Akashi jest way ahead przed resztą generacji cudów :) Jak on masakruje _love:

Notabene manga jest jest równie dobra jak anime, polecam serdecznie.

Co do anime - jest wiele dobrych tytułów, kwestia tego w czym gustujesz ;)

Odpowiedz
Cytat
Beseventh

Nie lubie Cie !!! Zaczalem ogladac to Anime o koszykowce !

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Napisane przez RetireD2019

Akashi jest way ahead przed resztą generacji cudów :) Jak on masakruje _love:

Notabene manga jest jest równie dobra jak anime, polecam serdecznie.

Co do anime - jest wiele dobrych tytułów, kwestia tego w czym gustujesz ;)

Czytałem sporo mang kartkowych, ale na te z neta nie umiem sie przełamac... jakoś zabija mi to całą książkową magie :) a co do Anime... ciezko tutaj zarzucic jakims jednym gatunkiem, bo moje topki sa od thrillerow po komedie :D tak wiec mozesz zrobic jakas swoja liste top10, i bedziemy sprawdzac :)

Napisane przez Beseventh
Nie lubie Cie !!! Zaczalem ogladac to Anime o koszykowce !

oglądaj oglądaj ! przynajmniej będzie mniej konfrontacji miedzy nami na ZOOM'ie !:D

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Hmm, pomyślmy może tak luźno top10 epickości:

1.Fate Zero
2.Code Geass
3.Elfen Lied
4.Kara no Kyoukai
5.Higurashi no naku koro ni
6.Neon Genesis Evangelion
7.Katanagatari
8.JoJo Bizzare Adventure
9.Serial Experiment LAIN
10.Hellsing Ultimate

Co do mang - kwestia przyzwyczajenia - w Polsce niestety nie ma zainteresowania mangą więc wiele znakomitych pozycji nigdy nie pojawi się u nas.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Fate Zero sporo osób poleca.. jej jedynej nie widziałem, chyba sie za nia wezme w najblizszym czasie.. :) a fate zero to osobny tytul? czy ma jeszcze cos powiazanego ?:>

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Masz choćby Fate Stay/Night(Fate Zero jest prequelem tego tytułu). W tym samym świecie zresztą dzieje się też akcja Tsukihime i Kara No Kyoukai.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Masz choćby Fate Stay/Night(Fate Zero jest prequelem tego tytułu). W tym samym świecie zresztą dzieje się też akcja Tsukihime i Kara No Kyoukai.

ale te wszystkie tytuly sa sa powiazane? od czegos zaczac? czy cokolwiek poogladam, kazda przygoda jest inna?:>

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

A wiesz - to w sumie obojętne. Oba fate dotyczą zupełnie innego okresu czasowego i są związane dość luźno(mimo częściowo tych samych bohaterów) - to jednak mimo wszystko dwie zupełnie odrębne historie.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

A wiesz - to w sumie obojętne. Oba fate dotyczą zupełnie innego okresu czasowego i są związane dość luźno(mimo częściowo tych samych bohaterów) - to jednak mimo wszystko dwie zupełnie odrębne historie.

no to COOL :D wsam raz by coś poogladac miedzy czekaniem na Kuroko i Hunter X Hunter'a :D

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

YellOOOOOOOOOOOOOOOOO Czas na podsumowanie Października. Planuje krótki wpis, ale z wiadomych przyczyn, pewnie będzie chuj a nie plan :D

Zaczne od strony pokerowej. Pomimo licznych spazzow które notorycznie popełniałem, udało się zaliczyć ten miesiąc na lekki plus. Udało mi się zlokalizować gdzie trace najwięcej pieniędzy i zaczołem nad tym pracować. Nie dokońca się jeszcze z tym uporałem, ale napewno widze spory progress. Poszerzyłem troche swoje statystyki i z dawnych 18/16/9 zrobilo się 22/18/8. Lepiej czytam gre, gram agresywniej i wyciągam lepsze value, zaczołem myśleć nad targetowaniem rangy przeciwników co przełożyło się na lepsze efekty.

Co do tej gorszej strony, to dalej nie umiem się uporać z GodMode gdy na stole mam więcej niz 2bi. Wtedy zaczynam więcej sprawdzać, grać więcej rąk, nie przykładać się. To pewnie przez to, że mój umysł mi podpowiada " zarobiles to teraz mozesz ryzykować, bawic sie " <- dafuQQQQQ? brakuje mi w tym wszystkim konsekwencji. Jestem pewny ale, że jak poprawie tych kilka prostych elementów, winrate także urosnie :)

Zrobilem takze Gold Star'a, a w listopadzie moze powalcze o Platyne. Co do planów właśnie to wszystko zalezy od mojego coacha. Czy pozwoli mi grać więcej stołów, czy pozwoli mi wejść na NL25. Jezeli wszystko pojdzie po mojej mysli, postaram się zrobić ~200k sample na NL25. Listopad to będzie miesiąc próby, ponieważ bardzo potrzebuje zarobić pieniadze na oplaty za listopad ^^

No ok ok, a co poza pokerem? 5tego Listopada mam Panendoskopie. Przez ten caly czas kiedy mieszkam sam z bratem, moja dieta strasznie sie pogorszyla. Umialem grindowac caly dzien nie jedzac absolutnie nic i pijac tylko coca cole. Z perpektywywy czasu, to bylo chore :D Wskutek tego, tak Sobie zniszczylem zoladek, ze gdy pije cos gazowanego, badz jem cos tlustego, ciezkiego, zaczynam odczuwac uczucie ciezkosci + burczy mi w gardle a efekty utrzymuja sie nawet po kilka godzin. (sam gastrolog powiedzial, ze ma pierwszy raz taki przypadek, i sam mnie dal do swojej znajomej na panendoskopie by sie dowiedziec wtf) tak więc... nie róbcie tego w domu :D

W listopadzie wypadnie mi napewno jeden dzien. 16 listopada, dlaczego? Urządzam w swoim mieszkaniu LanParty pod hasłem:

In memorial of Team Pentagram & The Netrunners

Oczywiscie będziemy katowali caly dzien w Counter Strike'a. Będzie hltv, filmy, zdjecia, elektryczny grill i mnostwo headshotow - tak więc po calej zabawie... napewno na blogu pojawi sie sprawozdanie zlozone ze zdjec, filmow i wszystkiego dookola :D

We are all fanatical... about GAMING !

Pomimo tego, że byłem od 8lat związany ze StarCraftem, i teraz pogrywam w League of Legends, pomimo tego, że sledzilem i dalej sledze kazdy event z tych gier, to i tak uwazam, że Counter Strike byl najlepsza gra e-Sportową w historii. Byl szybki, byl widowiskowy, byl taktyczny, byl indywidualny jak i druzynowy, niósł ze Soba mnostwo emocji i funu. Legenda eSportu.

to by bylo na tyle... Do następnego ! :)

Odpowiedz
Cytat