Przejdź do forum
Wincent przeciw świ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wincent przeciw światu

106 Posty
22 Użytkownicy
33 Reakcje
3,374 Wyświetlenia
wincentf

Ahoj,

[ciach] i w przeciwieństwie do większości z was NIE jestem alkoholikiem ;)

W pokera gram od... nie wiem od kiedy. Jakieś 3 lata temu ze znajomymi z jednej organizacji zaczeliśmy sobie pogrywać live, ale że generalnie ekipa jest rozproszona po kraju to ograniczało się to do kilku turniejów rocznie. Na początku tego roku wznowiliśmy turnieje online w tym samym gronie, i po założeniu konta na p* pogrywaliśmy sobie co niedzielę turniej w kilkanaście osób. W sumie bez wielkiej historii, byłem ciemny w tej materii i nie rozumiałem czemu X. zwykle allinuje z jakimiś dziwnymi rękami typu 88 preflop ;)

Na początku czerwca pogrywałem sobie for fun jakiś turniej typu KO 2,75$ z pierdyliardem uczestników i ... miałem god mode bo doszedłem gdzieś do 50-60 miejsca i uznałem że to zajebis*** sprawa ten poker. Efekt był łatwy do przewidzenia: torba, +10$/+20$ , torba , +10$/20$ , torba ... powtórz zapętlij :facepalm:

Spoiler

No ale ok- grałem wtedy bez huda, na czuja i byłem zielony. W dodatku grałem MTT, i 90ki więc tego :facepalm:

Dobra, mamy czerwiec a ja zaliczam dolowanie za dołowanie. Nie jestem skonczonym kretynem więc łatwo doszedłem do wniosku że pasuje się podszkolić. No więc się założyło konto na PS, zaopatrzyło w Huda , przeczytało w ciul materiałów szkoleniowych i przerzuciłem się do grania satelit. Gdzieś tak pod koniec czerwca. No i zacząłem wychodzić na + :fuckyeah Grałem głównie 2,2$ do SS za 11$ regular no i jakoś tam szło. Do 8 lipca kiedy zaliczyłem jednego dnia z 50 dolarowy zjazd :rage:

wykres za lipiec. Tak -ten zjazd był w ciągu 24h :f_ugly:

Spoiler

Trochę irytujące :facepalm: Pewnie jakbym jeszcze trochę dołował to bym sobie dał spokój z pokerem. Na szczęście potem było już tylko lepiej.

Następne w kolejności były 45ki i 90ki i to chyba na nich kasa zaczęła rosnąć. Grałem rów,nież DoNy na Unibecie 6max regular i tam byłem trochę na plus (roi z 15% :pokerface: tylko z volume było ciężko na microgaming)
Ale w tym momencie pożegnalem się z p*
Doszedłem do wniosku że pasuje wyrobić gold na PS, wpłaciłem 100$ na WH i zacząłem tam grać DoNy (rake 20% :rage:) HT 6max po 4 stoły. Ponieważ ipoker to ipoker i poza bad betami leciały ciągle ... disconekty co przy turniejach z chyba 2 minutowymi blinadami i 500chipsami na start jest dość tiltujące :rage:
Doszedłem do wniosku że nie ma toto sensu, pozostałe 75% rola powędrowało na p* no i zacząłem grać 50/50. DAłem sobie z tym spokój oczywiście, bo można na tym zarabiać na rakebacku więc tego tam...
Do tego doszły 45ki i 90ki Na 1$ mam po rozegraniu 70 roi 59% :fuckyeah ale Wombat na treningu mi powiedział że bardziej ev+ są STT SNG więc się na nie przerzuciłem.

Od sierpnia do połowy października stałem średnio z czasem, ale udało się trochę 1,5$ STT rozegrać, miałem fajny ROI ... co wyrałem na STT prze**** oczywiście na MTT :facepalm:

W międzyczasie pograłem trochę cashu, pograłem trochę zooma ale uznałem że skoro jestem z tego b/e to jest to strata czasu. Zresztą moją miłością są MTT, więc już wolę grać STT niż nudny cash ... W każdym razie poblokowałem sobie granie cash, MTT mam ograniczenie do 3$ ale jak juz coś gram to 1$ 3x z rejestracją w 90minucie licząc na shipa ;) i ograniczam się do grania SNG STT 1,5$ , wcześniej głównie turbo , teraz turbo KO. Stopniowo zamierzam przerzucać się na 3,5$ ale póki co wolę zwiększać ilość stołów (gram po 8, ale nie mogę się zmusić do grania po sensownej ilości dziennie) bo na 3,5$ nie czuje się komfortowo. Jeszcze :)

Póki co mam rozegrane ponad 200 1,5$ bez KO i roi 11% (TS) i prawie 450 z KO z roi... nie wiem jakim. TS twiierdzi że ujemny ale nie zlicza KO więc pewnie zblizony. WAżne ze cashier rośnie :)

Dodatkowo gram sobie na p770 w celu wybicia golda na PS na listopad. Gram SNG 12 osobowe 2,40$ (20% rake :facepalm: ) i z gry jestem b/e ale chodzi mi głównie o nieprzegranie tam bonusów i moga gra się sprawadza do odpalania 2 stołów na raz i przeglądaniu w międzyczasie neta. I patrzenia jak SP się zbliżają do 500 (z czego większośc bonusowych ofkors)

Do grania używam HM2 i HRC do analizy. Przez miesiąc miałem TS, ale przydawał się głównie do pokazywania ile kto rozegrał turków więc licencji nie przedłużyłem bo szkoda kasy
-------------------------------
ROLL obecnie to ok 250$ na P* i ok 60$ na p770 więc w sumie ponad 300$

Cele do konca roku (realne i nierealne)
1) Gold na PS - wystarczy mi rozgrywać po 2x2,40$ dziennie i powinno pyknąć
2) 240 vpp na p* do końca pażdziernika i wejście na silver (we wrześniu doszedłem po 2 tygodniach do ponad 400 i .... nie miałem czasu przez resztę miesiąca grać :( )
3) [trudne] 3750 vpp na p* do końca roku :fuckyeah co będzie oznaczało dodatkowe 90$
4) [mało realne] być w stanie wybijać 2500vpp/ miesiąc , ale myślę że to dopiero koło lutego- marca
5) supernova :fuckyeah [żart oczywiście :) ]
6) rozgrywanie 1500 turniejów miesięcznie
7) regularne analizy trudnych spotów w HRC
8) +1000$ do końca roku. Licząc z bonusami, rakebackiem itp. Licząc od poziomu 250$ , ale licząc jako koszt wydatki pokerowe ( póki co wliczymy 20$ za nową licencje HRC) , więc obecnie do celu mi brakuje 960$

-----------------------------
pozapokerowe
9) ponieważ w góry się będzie cięzko wybrać to pasuje zacząć wreszcie biegać. Zwłaszcza że mieszkam tak że mam z każdej strony osiedla las/park. Docelowo pasuje koło maja wystartować w jakimś biegu na 10km i mieć znośny czas :fuckyeah
10) działalność społeczna. Ale o tym was nie będę zanudzał ;)

BĘDZIE SIĘ DZIAŁO!!!
Oby ;)

--------------
* I mam jednakowo wy**** na Wisłe, Cracovie, Hutnik i Garbarnie.
Polacy NIE potrafią kopać piłki i pasowałoby się z tym pogodzić, mamy dobrych siatkarzy, kolarzy, szczypiornistów, tenisistów , nawet polskie panczenistki są lepsze od polskich kopaczy. Dziękuje za uwagę :)

105 odpowiedzi
cius180

Kropa, bede sledził regularnie i chetnie tez poczytam o tym 10tym punkcie :) Powodzenia

Dundersztyc71

Napisane przez wincentf
Ahoj,

mam na imię Grzesiek mieszkam w Krakowie,* jestem psychologiem i w przeciwieństwie do większości z was NIE jestem alkoholikiem ;)

Tu Cię bratku mam! Każdy alkoholik mówi, że nie jest alkoholikiem, skoro zaprzeczasz to tym bardziej nim jesteś

Przeczytałem całość, ale najbardziej przykuł moją uwagę punkt 10 :)

Nie bądź taki tajemniczy i opowiedz nam, czym się zajmujesz?

wincentf

Ok , postaram się coś skrobnąć na ten temat w tym tygodniu, ale chwilowo mam wk**** na to co się dzisiaj/wczoraj stało w Krakowie w sprawie jednej z grubszych spraw w jakie się w tym roku wmieszałem.
Chory azjatycki kraj, muszę się zabrać za naukę niderlandzkiego i stąd spływać ;)

wincentf

Dobra , więc tak. Zajmuje się społecznie tzw. "wrogą lewacką propagandą" ;)
A poważnie(j) : kwestiami związanymi ze zrównoważonym transportem, przestrzenią przyjazną dla pieszych , zielenią miejską i takimi tam pierdołami.

Dwie w sumie największe sprawy w jakich maczałem trochę palce w tym roku to
1) poszerzenie strefy płatnego parkowania od lutego 2014.
Tutaj robiłem za wsparcie merytoryczne jednego z radnych miejskich dzięki któremu udało się jakimś cudem (za drugim podejściem i doslownie "o włos") przepchnąć uchwałę w radzie miasta.
Oczywiście kuce będą krzyczały że podatek , że barbarzyństwo że faszyzm i opresje ale prawda jest taka że sytuacja w Krakowie jest chora- miasto wspierało mieszkanie POD Krakowem, budowało infrastrukturę do okolicznych miejscowości z własnego budżetu w sytuacji w której znaczna część dochodów podchodzi z odpisu z podatku pit od mieszkańców. No i dodatkowo na podgórzu, salwatorze czy w okolicach Alej (gdzie do niedawna mieszkałem) dzień w dzień wszystkie chodniki i tramwniki były porozjeżdżane przez samochody a straż miejska miała toto w dupie.
Pomijam już kwestie najbardziej zasyfionego powietrza w Polsce i tego że większość mieszkanców Krakowa nie jeździ na codzień samochodami tylko ... komunikacją miejską (zresztą tak jest we wszystkich polskim duzych miastach poza poznaniem), a samochodów na mieszkańców mamy dużo więcej niż miasta angielskie, holenderskiej czy niemieckie. W sumie wszystkie zachodnioeuropejskie poza Włochami :facepalm: Oczywiście.
2) I to o co miałem wczoraj wk* - mocno się zaangażowałem w sprawę ograniczenia ruchu samochodów przy Plantach.
W skrócie wygląda to tak że podstawą komunikacji w Krakowie są tramwaje, większość linii przejeżdża przez torowska przy Plantach, w tym wszystkie (poza "50") linie główne i opóźnienia tutaj łapane odbijają się w całym mieście. ZIKiT odkopał plan Urzędu miasta z 2007/8 , trochę go zmienił i planował przebudowę torowisk i wprowadzenie ruchu jednokierunkowego dla samochodów osobowych (których na dobrą sprawę w odległości kilkuset metrów od Rynku nie ma prawa- poza dostawami i mieszkancami być). Rozbił się niesamowity burdel, z radnych miejskich poza jednym wszyscy byli przeciw, ale pozakulisowymi dzialaniami udało się projekt przepchnąć. Sam reprezentowałem stronę społeczną podczas debaty z radnymi, urzędnikami i mieszkancami, i straciłem na to wszystko kupę czasu i nerwów.
No i wczoraj gruchnęła wiadomość że el Presidente zmienił zdanie :rage:
Na szczęście zmiana zadania dotyczy (póki co bo z tym
* wszystko jest możliwe) etapu III czyli strony wschodniej, a strona zachodnia i północna mają być przebudowane. Czekam na sierpień aż to skonczą i będzie nie do odwróćenia zamim znów ktoś wpadnie na głupi pomysł.

A poza tym działam w [ciach...] a dzisiaj niestety nie wybrałem się na Marsz Antysmogowy, ale to też jest kolejna ważna sprawa w Krakowie bo oddychamy strasznym syfem.

Zobaczymy czy mnie najpierw szlag trafi i się przeprowadzą (go Gdańska albo holandii) czy coś ruszy.

Bywałem za granicą w DE i fascynowała mnie tam ilość ścieżek rowerowych. Aż się chciało pożyczyć rower z wypożyczalni i pozwiedzać okolicę. Wszystko ładnie oznakowane, podane odległości. Widząc jednak z jednej strony kulturę naszych kierowców, a z drugiej niechęć do wprowadzania rowerów jako środka komunikacji indywidualnej, wątpię, czy kiedykolwiek będziemy mieli podobną infrastrukturę.

Pamiętam też z Trójmiasta, jak jeździłem z Gdyni do Gdańska rowerem tą ścieżką wzdłuż plaży. Ścieżka była super, ale czasami trzeba było przepchnąć rower przez piach.

Paavv

Napisane przez dohpaZ
Pamiętam też z Trójmiasta, jak jeździłem z Gdyni do Gdańska rowerem tą ścieżką wzdłuż plaży. Ścieżka była super, ale czasami trzeba było przepchnąć rower przez piach.

Sprzeciw! Często jeżdżę rowerkiem tą trasą i nie ma miejsca, żeby trzeba było pchać po piachu. To znaczy cieniasy pchają po piachu, a mocni jadą po klifie :f_cool:

wincentf, równie często jak samochodem, poruszam się rowerem i spaceruje. Nie wiem czy tak jest tylko w trójmieście bo tylko takie mam odniesienie, ale wydaje mi się, że w naszym kraju nie jest z tym najgorzej. Kiedy mieszkałem we Francji to dopiero było strasznie jak bez samochodu trzeba było się gdzieś dostać :P

wincentf

Napisane przez Paavv

Napisane przez dohpaZ

Sprzeciw! Często jeżdżę rowerkiem tą trasą i nie ma miejsca, żeby trzeba było pchać po piachu. To znaczy cieniasy pchają po piachu, a mocni jadą po klifie :f_cool:

wincentf, równie często jak samochodem, poruszam się rowerem i spaceruje. Nie wiem czy tak jest tylko w trójmieście bo tylko takie mam odniesienie, ale wydaje mi się, że w naszym kraju nie jest z tym najgorzej. Kiedy mieszkałem we Francji to dopiero było strasznie jak bez samochodu trzeba było się gdzieś dostać :P

W zgodnej opinii środowisk rowerowych akurat Gdańsk jest miastem w którym w Polsce infrastruktura rowerowa jest najlepsza (dawno temu zacząło się od przejęcia jakiegoś międzynarodowego grantu którego... Kraków nie chciał :facepalm: z OZN czy czymś w tym stylu i zaczęło się budować w europejskim standardzie.)
Zresztą jeszcze o ile w miastach jak KRaków, Wrocław czy od biedy Poznań jest od biedy znośnie to w "Polsce powiatowej" - i to licząc nawet miasta wielkości Tarnowa- jest totalny syf, a większośc dróg rowerowych powstaje na zasadzie
a) jest chodnik, dzielimy na pół a na jezdni dajemy b9 (zakaz jazdy rowerem) i niech się pedelarze nie plątają pod kołami
b) wprawdzie nie ma sensu TU budować drogi rowerowej (bo jezdnia ma ograniczenie do 30km/h) ale jest miesjce i trzeba się potem pochwalić wyborcom że się buduje dla rowerzystów. A że bez sensu? Panie, kto to widział rowerem jeździć!

Sam przeżyłem kilka lat temu ogromny szok kulturowy w Szwajcarii. Wracaliśmy z Chamoniux i mieliśmy kilka godzin wolnych w Montreux. Pooglądałem promenadę przy jeziorze, zamek i postanowiłem zobaczyć czy w głębi miasteczka też jest tak ładnie. Podchodzę do drogi ( miasto ma kształt podłużny więc to była GŁÓWNA droga w mieście) i do przejścia dla pieszych i jak przystało na grzecznego mieszkańca azjatyckiego buszu zatrzymuje się bo jakieś auta jadą.
No więc tego :facepalm:
A jednej strony auta grzecznie stoją, z drugiej grzecznie stoją i kierowcy się na mnie patrzą jak na idiotę czemu nie przechodzę :rage: No i doszedłem do wniosku że ja też chce w Polsce cywilizacje.

I to nie kewestia kultury" tylko tego że w Polsce gnojenie pieszych jest bezkarne.
Ostatnia "akcja" Policji w celu zwiększenia bezpieczeństwa pieszych-starców. W skrócie- "nie wyhódźta z doma wieczorem bo moszna fpaźć pod auto! I jak macie zielone to nie przechodźcie tylko czekajcie na następne!"

http://brd.policja.pl/brd/kampania/62,Kampania-spoleczna.html
http://brd.policja.pl/brd/kampania/aktualnosci/83,Zasmucajace-statystyki-seniorom-nie-po-drodze-z-bezpieczenstwem.html

Nie można liczyć, że każdy kierowca nas zauważy, dostosuje prędkość, zatrzyma się przed skrzyżowaniem – przekonuje mł. insp. Podleś

W jaki sposób senior może o nie realnie zadbać?
– Po pierwsze, powinien skoncentrować się na drodze i rozglądać się uważnie – mówi Podleś. – Przed przejściem dla pieszych należy się na chwilę zatrzymać i rozejrzeć, zamiast „wchodzić z marszu”. Z kierowcą nadjeżdżającego pojazdu najlepiej nawiązać kontakt wzrokowy, wtedy możemy mieć pewność, że nas zauważył. Jeżeli przechodzimy na przejściu ze światłami, to raczej wystrzegajmy się wchodzenia, gdy światło zielone świeci się już jakiś czas – kontynuuje policjant.
Zbierane od wielu lat dane statystyczne wykazują, że najbardziej niebezpieczną dla pieszych porą dnia jest wieczór, natomiast porą roku - jesień. Popołudniowo-wieczorny szczyt komunikacyjny w zestawieniu ze zmrokiem powoduje wiele zagrożeń dla pieszego seniora. Lepiej wtedy unikać wychodzenia z domu, a wszystkie niezbędne sprawy załatwiać wcześniej. Jeżeli nie mamy innej możliwości, warto założyć jasne ubrania oraz zaopatrzyć się w elementy odblaskowe.

:rage:

Dobra, wracając do pokera ;)
Ostatnio słabo z czasem, i co gorze słabo z grą. A jeszcze zaraz wybywam do znajomych do Swoszowic na planszówki. Granie w gronie m.in. prawników ("no skoro w instrukcji nie jest napisane że tak nie można to możemy przyjąć że mogę tak zrobić")czy informatyków ma swoje plusy.
Na p* nie mogę przebić wiedłek 235-250$ , na p770 zaliczyłem zjazd
Realizacja założeń
AD1: Niestety czuje się trochę wyc**** bo straciłem bonusowe SP. Widać 3 w nocy to jeszcze wcześniejszy dzień.
Póki co 389/500 zliczonych +32(?) za 25 i 26. W sumie 421 Zostało 5 dni więc jak nic nie pomylę to golda wyrobię (50 bonusu +29 = 14,5 turków których gram)

AD2 308 vpp , zostaje po 40 na dzień . Spodziewałem się że będzie mi lepiej szło, no ale ujdzie
Ad7 Właśnie kończe analizę sesji w HRC ;)
AD8 Bankrol na poziomie 235 + 45, czyli brakuje mi do 1270 trochę :rage: 990$ dokładnie.

Owocnych połowów! _evil:

Ja tą ścieżką rowerową w Trójmieście jeździłem jakieś 14 lat temu ;) Kawałek był po klifie, ale kawałek po piachu. Możliwe, że teraz się zmieniło, daaawno tam nie byłem :(

Co do pieszych, wiesz może, czy gdzieś w PL są takie fotoradary, które fotografują przy przejechaniu na czerwonym świetle?

wincentf

Napisane przez dohpaZ
Ja tą ścieżką rowerową w Trójmieście jeździłem jakieś 14 lat temu ;) Kawałek był po klifie, ale kawałek po piachu. Możliwe, że teraz się zmieniło, daaawno tam nie byłem :(

Co do pieszych, wiesz może, czy gdzieś w PL są takie fotoradary, które fotografują przy przejechaniu na czerwonym świetle?

Wiem :]
Tzn. nie wiem dokładnie gdzie, ale wiem że Straż Miejska w Warszawie kupiła trochę takich od 2012. Nazywają to w mediach "superradarami". Przypuszczam że nigdzie więcej w Polsce póki co nie ma, a w 2014 są wybory samorządowe więc pewnie nikt się nie ośmieli kupić :facepalm:

Jeszcze wracając do pokera- w ciągu ostatniego tygodnia rozegrałem na p* 128 sng stt. Jeden dzień mialem totalnie zawalony, ale i tak wychodzi z pozstałych średnio 21/dzień więc zdecydowanie pasuje wreszcie podkręcić ilość gier _cool:

wincentf

No i niestety prze nawał różnych rzeczy w ostatnich dniach wygląda toto kiepsko :(

Cele
1) Tu akurat spoko :453 SP do 28.10 , +16 za 29ty i +16.5 za 30ty. W sumie 485.5, no i dzisiaj wystarczy 4.5 SP +10bonusu i kolo 3 listopada będę mógł się dokształcać z filmikow uczniaka i wombata ;) _thumbsup:

Ze "śmiesznych" rzeczy: grając wczoraj te durne 12ki jacpoty dorzuciłem za token coś w rodzaju stepa. Do wygrania było 6 wejściówek dalej po 20ojro + trochę miejsc z kasą. Przejrzałem sobie strukturę tych stepów i mi wyszło na to że bez sensu jest wygranie wejściówki dalej bo na którymś poziomie są turnieje tylko 100ojro+rebuy więc mi się nie kalkuluje ich nawet grać bo addona nie wezmę.
No i że byłem deep uznałem że celuje w dokładnie 7 miejsce. Skonczyło się tak że wyleciałem z turka po tym jak pushowałem na shorta (2bb ok) na bb z at i dostałem call od niego z a9 i .... od debila z qts :facepalm: Złapał oczywiście tego 3uotera, no ale mała strata choć trochę sick _mad:

2) No i koło niedzieli doszedłem w do wniosku że ciężko mi będzie ugrać te 500vpp więc nie ma sensu grać na siłę, zwłaszcza że wtorek miałem totalnie zawalony (badania od 5 rano przez 10 godzin _confused: , a potem byłem nie do życia bo jestem sową i o 5tej to ja idę spać a nie wstaje)
Póki co mam koło 350vpp, teraz chciałem coś pograć ale ... na p* moje turki się otwierały tak powili że doszedłem do wniosku że nie ma sensu bo ciężko o fishy. Czekają na wyplaty 1go czy co _p: _frown:

3) Cóż, zostało 3650vpp do końca roku, alej aktualne ;) _confused:
4) Bez sensu. Przekładam to sobie na jakiś realny okres. Póki co wybijanie 2500vpp/msc jest celem na luty. _confused:
6) teraz się zacznie :pokerface: Na 1500 turków będę miał koło 22-24 dni (8-11 jestem w Kościelisku, i pasuje jeszcze wyjechać do rodziny w połowie miesiąca). Póki co ograniam granie 8 stołów, pomyślę o zwiększeniu setów do 9ciu choć przy 1600x1200 to średnio fajnie wygląda.
Wychodzi koło 70 turkow dziennie, czyli sporo. Chyba że wejdę na 3,5stt ko. Te zamierzam dokładać do sesji jak dojdę do 100BI - od dwóch, potem stopniowo do 100%. Pasuje to zrobić SZYBKO _wink:
7) Z analizą w HRC idzie fajno _thumbsup:
8) Bankroll w chwili obecnej to trochę ponad 230 i trochę ponad 90. Ergo- brakuje mi 1000$ :rage:

9) Bieganie kutfa nie idzie...

10)

To akurat nie ja, tylko sukces znajomych ale idzie ku dobremu _thumbsup: Bardzo ważne połączenie centrum Krakowa z Krowodrzą i Bronowicami.

Ogólnie to Radni dzielnicy I dali czadu

"rowerzyści będą na kontrapasie narażeniu na wypadki" choć w Krakowie nie odnotowuje się wypadków na kontrapasach
"rowerzyści nie płacą podatków" niech ktoś mi zwróci mówi PIT, VAT ,akcyzę, podatek belki, podatek od nieruchomości i takie tam...
"kierowca nie może się patrzyć w dwie strony na raz"
ciekawe jak sobie pan radny radzi w ruchu drogowym :rage:
"dzisiaj byłam światkiem jak chłopak jechał (po plantach) chyba 50 na godzine slalomem" a panią radną diler kantuje i wciska jakieś świństwo :sdrink jechał nie 50 tylko 253 i nie na rowerze tylko na hulajnodze.
"z powodu rowerów, kierowca nie jest w stanie bezpiecznie wycofać z miejsca postojowego"
itp. itd.
:rage:

Jak widzę te uzasadnienia, to wcale się nie dziwię, że w zachodniej Europie śmieją się z polskich kierowców i ich umiejętności kierowania pojazdami. :facepalm:

wincentf

Napisane przez dohpaZ
Jak widzę te uzasadnienia, to wcale się nie dziwię, że w zachodniej Europie śmieją się z polskich kierowców i ich umiejętności kierowania pojazdami. :facepalm:

Oj tam, jestem pewien że w cywilizowanych krajach nie zawsze było cywilizowanie ;)

Niestety pokolenie któremu się wydaje że największym sukcesem życiowym jest posiadanie samochodu i nie ogarniają że to nie rok 1950 tylko 2013 i to wcale nie jest takie niezwykle musi wymrzeć i tyle.
Swoją drogą "podziwiam" ludzi którzy są w stanie wywalać połowę pensji na utrzymanie samochodu :facepalm: No ale "co sąsiedzi powiedzą" :rage:

Wracając do pokera- po zjeździe przyszło odbicie i wróciłem do poziomu +310$ co jest o tyle fajne że mało grałem (ale miałem jakieś good mode- wczoraj niecałe 20 turków na p* z roi +100% :fuckyeah)
Czekam na zliczenie SP na p770 za 31.10 , zleciłem już wypłatę ( i nie wiem czy pójdzie na unibet na zakłady czy na p* na powiększenie rola) i jak się liczenie skończy to mam tu golda.

Zrobiłem sobie nawet "krótką" listę filmów do obejrzenia na listopad

Spoiler

Jak liczymy equity?

35 mn. nagrany przez tmfinge
Turbo9
$22 - $38, Full-ring
48 mn. nagrany przez tmfinge
Super Turbo STT
$20 - $38, Full-ring
34 mn. nagrany przez tmfinger
45 man standing
$11 - $30, Full-ring
48 mn. nagrany przez tmfinger
Statystyki w heads-up Sit & Go
$20 - $30, Heads-up
65 mn. nagrany przez ZAPOLEK
Tmfinger vs 6max turbo - część 1
$16 - $30, Shorthanded
41 mn. nagrany przez tmfinger
Tmfinger vs 6max turbo - część 2
$16 - $30, Shorthanded
34 mn. nagrany przez tmfinger
Tmfinger i Wombat vs 180tki – część 1,2, 3
$6 - $16, Full-ring
69,65,67 mn. nagrany przez tmfinger
Analiza gry w Hold'em Managerze
Heads-up
57 mn. nagrany przez ZAPOLEK
Gra przeciwko niewygodnym oponentom
$30 - $105, Heads-up
63 mn. nagrany przez ZAPOLEK
6-max turbo SnG - gra we wczesnej fazie
$30 - $75, Shorthanded
54 mn. nagrany przez Wombat
6-max turbo SnG - gra we wczesnej fazie - część 2
$30 - $75, Shorthanded
61 mn. nagrany przez Wombat
Fifty50 - analiza gry na bubble
$16 - $30, Full-ring
56 mn. nagrany przez tmfinger
Układanie schedule

26 mn. nagrany przez uczniak
The Hotter 75 $ - stół finałowy
$75, Full-ring
39 mn. nagrany przez uczniak
The Hotter 75 $
$75, Full-ring
38 mn. nagrany przez uczniak
The Big 109 $ - final table - walka o zwycięstwo
$109, Full-ring
38 mn. nagrany przez uczniak
Kryterium Kelly'ego

44 mn. nagrany przez uczniak
Deale w turniejach

16 mn. nagrany przez uczniak
Satelity 3xTurbo - analiza wybranych rozdań
$1 - $12, Full-ring
43 mn. nagrany przez uczniak
Review pod kątem ICM
$55, Full-ring
41 mn. nagrany przez Waaaghboss
Hyper-Turbo MTT z Wombatem - część 2
$50, Full-ring
42 mn. nagrany przez Wombat
Hyper-Turbo MTT z Wombatem - część 1
$50, Full-ring
41 mn. nagrany przez Wombat
Akademia MTT: openraise - część 1
$50 - $109, Full-ring
59 mn. nagrany przez FactorFiction
Akademia MTT: 3bety - część 2
$50 - $109, Full-ring
47 mn. nagrany przez FactorFiction
Akademia MTT: początkowa faza - część 3
$50 - $109, Full-ring
54 mn. nagrany przez FactorFiction
Akademia MTT: ready i analiza statystyk
Full-ring
65 mn. nagrany przez FactorFiction
Satelity - część 1

38 mn. nagrany przez Nilmar
Satelity - część 2
$215, Full-ring
65 mn. nagrany przez Nilmar

Kompendium HUSNG: gra na 14-20BB
Heads-up
49 mn. nagrany przez Bielanek
Kompendium HUSNG: gra na 20-25BB
Heads-up
48 mn. nagrany przez Bielanek
60 $ hyper-turbo HUSNG z Bielankiem
$55 - $75, Heads-up
40 mn. nagrany przez Bielanek
Statystyki w heads-up Sit & Go
$20 - $30, Heads-up
65 mn. nagrany przez ZAPOLEK
Reg wary w heads-up Sit & Go - część 2
$20 - $30, Heads-up
51 mn. nagrany przez ZAPOLEK

35 póki co więc będzie się dział _o:
Można to dopisać do listy celów ;)

Przez listopad nie planuje grać na krzakach( czyli nigdzie poza p*) więc pasuje się spiąć żeby się z tym wyrobić.

I na koniec ręka z której jestem bardzo zadowolony i która pokazuje że robie postępy. Kiedyś bym raisował pre i g. by było z duble upa ;)

Poker Stars $0.25+$0.00 No Limit Hold'em Tournament - t400/t800 Blinds + t75 - 9 players - View hand 2342534
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: t34804 M = 18.56
Hero (BB): t9985 M = 5.33
UTG: t5558 M = 2.96
UTG+1: t12994 M = 6.93
UTG+2: t10555 M = 5.63
MP1: t12326 M = 6.57
MP2: t2155 M = 1.15
CO: t16675 M = 8.89
BTN: t9845 M = 5.25

Pre Flop: (t1875) Hero is BB with K :club: K :diamond:
7 folds, SB calls t400, Hero checks

Flop: (t2275) 8 :spade: J :spade: 2 :heart: (2 players)
SB bets t2400, Hero calls t2400

Turn: (t7075) 5 :diamond: (2 players)
SB bets t7200, Hero calls t6710 all in

River: (t20495) T :spade: (2 players - 1 is all in)

Seat 1: nereubigbig (small blind) showed [7s 4h] and lost with high card Jack
Seat 2: wincent f (big blind) showed [Kc Kd] and won (20495) with a pair of Kings

Oczywiście trochę późnie odpadłem AT<AJ ;)

esbes

GL! I do zobaczenia na stołach :sdrink

wincentf

Napisane przez esbes
GL! I do zobaczenia na stołach :sdrink

:sdrink
Choć bardziej ev+ jest granie z wariatami ;)

Co do gry-
poszło fajne odbicie , bankrol na p* dobił do 285$. Cashout z p770 jak dojdzie na mb dzielę 20 na p* i reszta zaksięgowana jako zysk (czyli cel końcoworoczny -> 1250 na p*) czyli wpłatę na p770 + koszt hrc idze na unibet na gambling ;)

Przez chwilę była szansa na top30 w BoP, ale słaba końcówka i 1494 punkty dadzą mi 6 dziesiątkę i 5$ gratis. Prawdopodobnie zabrakło 1 itm na przestrzeni 100 turków do top 50 o 10$ :facepalm: trudno.

Co do volume to póki co 80 sng 1,5$ ko ale roi +25% , do tego kilka turków z 3 w nocy 0,25+0 skończonych 2x koło 50 miejsca i raz na SFT, a dzisiaj KK < 56ss<A3ss na flopie x 4s7s i allinach . Doszło do koloru :rage:
No i kilka satelit do MM i 1$ 3x turków.

Jak bankroll dojdzie do 350$ (teraz mam 285+20idące na mb+5 chyba w poniedziałek za bop+za jeszcze 90vpp wpadnie 10$. fpp nie licze bo zbieram aż będę miał golda na p* ;)) na p* zaczynam atakować 3,5$ ko ze stoplossem na 300$, początkowo w układzie 6*1,5+2*3,5 w secie stopniowo dochodząc do 0/8 ;)

W sumie mógłbym już teraz wchodzić na 3,5$ ale nie czułbym się komfortowo więc wolę poczekać. Jak dobrze pójdzie to 3-4 dni :fuckyeah

Będzie się działo! Nie regulujcie odbiorników _thumbsup:

A tutaj mój wykres z 1,5$ ko i nie ko ;) stt
Potem jeszcze zagrałem z 2-3 sety które były na + _evil:

Spoiler

i staty z stt

Spoiler

HU 121-120 (50,2%) _mad:
ITM 42,7% (356/843) _thumbsup:
3rd 115 (13,8%) _mad:
bubble 11,6% (97)
top5 68,6% _thumbsup:
6 11.3%
7 8,3%
8 7,4%
9 4,3% _thumbsup:

odpadanie na bubblu 21,4% _mad:

Do poprawy HU i granie 4/5handed

Paavv

Fajowy wykres! Ile czasu zajęło Ci rysowanie go? tzn od kiedy grasz te 1,5$ :P

I pytanie jak sprawdzasz "odpadanie na bubblu 21,4%", gdzieś w HMie można to sprawdzić? Bo obawiam się, że jak zobaczę u siebie to się przestraszę :D

wincentf

STT gram w sumie odkąd Wombat na treningu mi doradził że 1$ 90ki są mniej dochodowe (miałem na nich ROI 67% po niecałych 90 ;)) czyli ... niecałe 2 miesiące :pokerface: Przy czym wyglądało to tak że grałem przez 2 pierwsze tygodnie września, potem praktycznie miesiąc przerwy i granie pojedynczych turków/setów i potem od połowy października. Więc nie jest źle :fuckyeah Poza tą częścią w której to co wygrywałem we wrześniu na sng stt przewalałem na mtt (głównie 1,1$ 3x ) :facepalm:

Co do "odpadania na bubblu" i takich tam - to użyłem 1)kalkulatora windowsa 2)notatnika 3)sharkscopa graphs->finishing positions dla turniejów 9 osobowych.
4msc/ [1msc+2+3+4] i tadam. Choć pasuje zejść niżej do 17%-18% bo jednak to stt a nie mtt i przeskok między 4 a 3 jest prawie taki jak między 1(+2ko za zwycięstwo) a 2 i 2x mniejszy niz między 2 a 3 :rage:

Mam tam rozegranych dosłownie kilka (z 5-6) za 3,5$ ale poszedłem na łatwizne i zliczyłem całość.
HM2 z tego co kojarzę też coś ma takiego że wyświetla ilość zajętych miejsc w zależności od typu turnieju w raportach.

Swoją drogą przez HM2 sobie wczoraj mało pograłem bo się oczywiście postgreSQL zbuntował i się skończyło jego reinstalacją i importowaniem od nowa rąk :rage: No ale bez huda się grać nie da jak się człowiek przyzwyczaił. A juz na pewno nie 8 stołów

wincentf

Jest dobrze. Wyniki stt _thumbsup:

Inna sprawa że HM2 za itm uznaje również bounty więc wcale nie mam 53%
Ale roi i hu wyglądają nieźle _cool:
Niestety słabszy niedzielny wieczór prawie skasował całe zyski z nocy s/n ale i tak roi "ledwie" 9% :fuckyeah
Wygląda na to ze wszystkie fisze z okazji wypłaty grają _biggrin:

Pokaz umiejętności który mnie stiltował ( pierwsza ręka w secie :rage: )

Poker Stars $1.08+$0.27+$0.15 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 9 players - View hand 2346674
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: t1500 75 BBs
SB: t1500 75 BBs
BB: t1500 75 BBs
UTG: t1500 75 BBs
UTG+1: t1500 75 BBs
UTG+2: t1500 75 BBs
MP1: t1500 75 BBs
MP2: t1500 75 BBs
Hero (CO): t1500 75 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is CO with A :spade: A :club:
4 folds, MP2 raises to t1500 all in, Hero calls t1500 all in, 3 folds

Flop: (t3030) A :heart: T :heart: K :heart: (2 players - 2 are all in)

Turn: (t3030) J :diamond: (2 players - 2 are all in)

River: (t3030) 8 :club: (2 players - 2 are all in)

SENK747: shows [Qs 5c] (a straight, Ten to Ace)
wincent f: shows [As Ac] (three of a kind, Aces)

Do tego doszło 11 nowych 180 za 0,5$ z 2 itm w tym jednym 3 miejscem po a9<at ale roi w nich mam chyba 90% , przyjrzałem się też 360tkom.
Poziom zerowy, ale wolno się otwierają i uważam że bardziej ev+ są dla mnie stt.
Choć mnie korci bo mtt są ciekawsze od stt. Ale póki co ćwiczymy dalej icm!

No i oglądam november nine. Szkoda że holender odpadł najpierw łapiąc duble upa 99>ak, a chwile później się jednak nadział 99 < aa :rage:

Paavv

Napisane przez wincentf
przyjrzałem się też 360tkom.
Poziom zerowy, ale wolno się otwierają i uważam że bardziej ev+ są dla mnie stt.
Choć mnie korci bo mtt są ciekawsze od stt. Ale póki co ćwiczymy dalej icm!

Pykam je sobie teraz, poziom jak mówisz, jeśli ja reprezentujący zerowy poziom tam profituje jak narazie. Jak chce się, żeby szybko odpalały to tylko godziny 18-22. W innych godzinach nędza, ale w tych godzinach jak zaczynasz sesje to można sobie pykać