Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

44

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
268 Wyświetlenia
Moderator
baadnewz01

Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 7 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP3: $8.44 (84.4 bb)
Hero (SB): $11.63 (116.3 bb)
MP1: $8.55 (85.5 bb)
BB: $10 (100 bb)
CO: $12.55 (125.5 bb)
MP2: $7.31 (73.1 bb)
BTN: $12.98 (129.8 bb)

Preflop: Hero is SB with 4 4
3 folds, CO calls $0.10, BTN folds, Hero raises to $0.50, BB folds, CO calls $0.40

Flop: ($1.10) J 6 3 (2 players)
Hero bets $0.70, CO calls $0.70

Turn: ($2.50) 4 (2 players)
Hero bets $1.80, CO calls $1.80

River: ($6.10) K (2 players)
Hero checks, CO checks

Vs.

Spoiler

PRE : otwieram pocketa vs limper
FLOP : gram cbeta for value od FD
TURN : wyższy bet tak do 2,20 nawet
RIVER : lepszy byłby vbet flushy On tu za dużo mieć nie powinien, a mam value od jakiś KJ ?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Napisane przez baadnewz01
FLOP : gram cbeta for value od FD

Ok, grasz cbet for value, przeciwnik sprawdza, na turn nie spada 2-outer i co robisz? Twardo jedziesz do showdownu wiedząc, ze poza flushami on ma masę lepszych rąk(choćby pockety) które nie folduje vs cbet? Opcją jest multibarrell ale blefowanie vs fish często źle się kończy...

As played na river skoro i tak grać chcesz x/call to wolę bet/fold bo jego betting range będzie węższy niż calling range i nie chce w zasadzie negative freerola.

Odpowiedz
Cytat
Woocash

Jak dla mnie Twój cbet jest tutaj dość nie na miejscu bo:
- Twój przeciwnik ma 20% fold to cbet flop tak wiec nie wyrzucisz go z rozdana (próbka może mała ale cos to jednak pokazuje)
- robiąc go wciskasz sie do rozdania z trzecia para i masz bardzo mała szansa na poprawienie
- piszesz ze masz value od flush drawow co jest trochę wątpliwe bo przy pojawieniu sie kolejnych over cards ty jestes coraz bardziej z tylu i cieżko Ci będzie trafić na FD któremu nie dojdzie flush i żadna para dzięki czemu wygrasz SD z para 44. Zwroc tez uwagę na to tez Aj/KJ/Qj tutaj calluje i przeciwko tym rękom jestes z tylu. On jest limoerem i nie zdziwię sie jak on tutaj ma jakieś 33/66 na ręce lub inne karty dające mu wyższe układy jeśli nie trafiasz seta.

As player to mi sie wydaje ze sizing na turn masz spoko, 2$ o ktorych wspominałeś mogłyby wystraszyć FD i dać im tak słabe oddsy ze nie zdecydują sie na call. Jxy tez moga sie średnio czuć na takiego beta.
Na river ja bije 3raz, on ma słabe staty i może tutaj callnac ze wszystkim typu 2pairs/AJ tak wiec myśle ze w dużej liczbie przypadków bede z przodu.

Odpowiedz
Cytat

hI!

Pre flop gram limp behind nie izoluje. No chyba ze wiem iz sporo l/f. Chodzi o to ze jesli nie flopujesz seta to grasz tylko cbet for bluff bo nie masz nawet middle pair. Od 66+ gram izo raise jesli chodzi o pp.

Ja cbetuje tu bardziej for blef bo nie widze za wiele slabszych rak ktore nas callna. Nie barreluje vs fish bo to mija sie z celem majac zerowe flding equity.

As played na river skoro i tak grać chcesz x/call to wolę bet/fold bo jego betting range będzie węższy niż calling range i nie chce w zasadzie negative freerola.

Zgadzam sie z tym.

Odpowiedz
Cytat