Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl10 zoom

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
190 Wyświetlenia
Woocash

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2405440
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $11.93
SB: $12.47
BB: $14.68
UTG: $9.28
UTG+1: $6.31
UTG+2: $7.31
MP1: $8.12
Hero (MP2): $10.00
CO: $12.28

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP2 with A :diamond: A :club:
3 folds, MP1 raises to $0.40, Hero raises to $1, 4 folds, MP1 raises to $3.10, Hero calls $2.10

Flop: ($6.35) 3 :diamond: J :diamond: 6 :spade: (2 players)
MP1 bets $5.02 all in, Hero calls $5.02

Turn: ($16.39) 3 :spade: (2 players - 1 is all in)

River: ($16.39) K :heart: (2 players - 1 is all in)

Vs. jednostolikowy ziomek grajacy na tablecie z niepelnym stackiem.

Pre: Caly plan na to rozdanie byl taki zeby wyciskac z tego slabszego tableciarza jak najwiecej, tak wiec zrobilem niski 3bet aby go zachecic do calla. W odpowiedzi dostalem bardzo wysoki 4bet i patrzac po jego stacku uznalem ze nie warto mi teraz wrzucac 5beta bo go jeszcze przestrasze.

Uznalem ze skoro mam pozycje i najlepsza reke to lepiej bedzie to callnac i dac mu zludzenie ze to on, jako agresor jest z przodu przez co wrzuci cbeta, a ja go zraisuje. On bedzie commited i bedzie musial callnac a ja wygram prawdopodobnie rozdanie.

Flop: Spada board, fiszak wrzuca pule ja call.

Cale rozdanie wrzucam aby zapytac co wy - gracze i trenerzy sadzicie o takim zagraniu. Troche tutaj kombinacji, ale mysle ze w ten sposob czesto uda mi sie wyciagnac stacka.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Myślisz ,ze on tu kiedykolwiek folduje po wrzuceniu 40% stacka preflop? Ja nie więc shipuje bo on może mieć jakiegoś pocketa i jak spadnie zly stół to już nie dostaniesz reszty. As played nei podoba mi się zaniżanie sizingu - ryby częśćiej błedy popełniają callując niż betując.

Odpowiedz
Cytat
Woocash

No co ja co, to fisz wiec nie wiem czy on bedzie sie kierowal zasadami typu ze po wrzuceniu okreslonego % swojego stacka wrzuca reszte. On moze uzyc tego swojego 4beta za 3$ jako takiego straszaka i w odpowiedzi na shova moze jednak zrzucic swoje smieci, bo sie ocknie.

Tak to daje mu zludzenie ze jestem slabszy callujac, a to dziala na niego tak ze ciagle ma nadzieje ze ja spasuje i on zgarnie zetony.

Przynajmniej takie było moje rozumowanie :D Chetnie usłysze co inni sądzą na ten temat.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Ryby mają to do siebie ,ze częściej popełnią błąd sprawdzając niż betując. Chodzi o to, że on preflop pewnie jest gotowy zagrać Ci snapa z AJo czy 77, ale postflop jak nie trafi nic albo same oversy do jego pocketa to może się bać wrzucić stack. I taka sytuacja myśle będzie dużo częstsza niż 4bet preflop i ship na any flopie z gównem - nawet ryba musi przytiltować ostro by tak zagrać - a skoro tak to pewnie i callnie se preflop shipa 'bo tak'.

Zmierzam do tego, że jeśli on wykazuje wyraźną chęć do stackoffa to tym bardziej jestem skłonny wrzucić by protektować się przed złymi dla niego boardami.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Elo.

Olin pre i NH Sir :) Nie no tak serio, wiadomo ze callowanie tutaj AA to nie jest blad, ale wg mnei shove pre > call, poniewaz jesli on overplayuje tutaj powiedzmy AQ czy AJ, albo po prostu ma AK, lub pockety typu JJ/TT, to na wielu boardach mozesz nie dostac akcji. Czy on zagra cal do shipa pre z AQ? Nie wiem, to prawda, ale czesto jesli wyspazzuje to AQ postflop nie trafiajac, to tez zagra call do shipa :)

Odpowiedz
Cytat
Woocash

No dobra, faktycznie chłopaki coś w tym jest co mówicie :D

Pozdro i dzięki :)

Odpowiedz
Cytat