Przejdź do forum
Poniedziałkowe tren...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Wyniki ankiety: Jak powinien wyglądać trening?
Wyborcy: 16
Ankieta jest zamknięta maj 18, 2014
Wolę starą formę  -  głosy: 4 / 25%
4
25%
Wolę formę kursu Boot Camp  -  głosy: 13 / 81.3%
13
81.3%
Wolałbym coś innego...  -  głosy: 3 / 18.8%
3
18.8%

Poniedziałkowe treningi - co dalej?

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,554 Wyświetlenia
MrBocian

Witam,

Chcielibyśmy zapytać o Wasz feedback odnośnie poniedziałkowych treningów - w szczególności ostatniego czteroczęściowego kursu PLO Boot Camp (gra z EP, LP, blinds, vbetting) i wcześniejszej, mniej uporządkowanej formy.

Dotychasowa forma treningów (przed Boot Campem) wyglądała następująco - zwykle grałem 1h na wybranych stawkach (na bieżąco komentując akcję) i ostatnie 20-30 min poświęcałem na analizę wybranych spotów z sesji treningowej oraz wybranych rąk z mojej bazy (zwykle z ostatniego tygodnia). Od czasu do czasu robiliśmy też session review filmów z grą przygotowanych przez użytkowników. Ostatni trening miesiąca tradycyjnie był zarezerwowany dla gry na moich normalnych stawkach (PLO400-2k).

Nowa formuła skupiła się wyłącznie na omówieniu wybranych aspektów teoretycznych gry i tematycznym omówieniu odpowiednich rąk podczas session review. Przez 4 ostatnie treningi gameplay na żywo nie zdarzył się ani razu - właściwie czysta teoria.

Jak chcielibyście, aby wyglądały kolejne treningi?

Czy wolicie więcej gry na żywo, czy teorii? Czy lubicie leakfindery użytkowników (analiza ich filmików z gry)? Jakie stawki Was najbardziej interesują? Czy chcielibyście, abym od czasu do czasu przeprowadzał analizę bazy wybranego użytkownika? Czy chcielibyście więcej/mniej tematycznych Session Review? Czy chcecie więcej kursów będących w miarę odrębną, zamkniętą całością? Co jeszcze chcielibyście zobaczyć? Jak rozłożyć akcenty?

Będziemy bardzo wdzięczni za feedback w tym temacie. Najbliższy trening 12 V nie odbędzie się (urlop i wyjazd), ale od kolejnego treningu postaramy się znaleźć formę maksymalnie odpowiadającą Waszym potrzebom.

Zapraszam do dyskusji!

Bocian

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi

Po pierwsze trenerze wszystkich nie zadowolisz :challenge .

Mi osobiście Boot camp się podobał o czym pisałem na wcześniejszym treningu na ost mnie nie było ze względu na brak statusu .

Moja propozycja jest taka żeby zapełnić cały miesiąc .

1. Session review użytkownika na jego stawkach
2. Trener w następnym tygodniu gra na stawkach użytkownika z poprzedniego tyg .
3. Ocena rąk użytkowników ( tylko na Boga wrzucajcie te ręce :why: ) sądzę że z 15 rąk w tydzień się uzbiera jeżeli trening będzie od statusu brąz bo nie oszukujmy się najwięcej ludzi ma ten status .
4.Trener gra na swoich stawkach a potem ocenia swoje najciekawsze rozdania .

I tak miesiąc się zapełnia ot co taka moja jest propozycja .

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais

Jak wyżej, świetnie dobrane. Choć graczom PLO200++ może się średnio podobać opcja pierwszy trzech tygodni :)

Odpowiedz
Cytat

1. Odnośnie pierwszego tygodnia kto pierwszy ten lepszy albo lepiej o kolejności review decyduje lekarz czyli gracze PLO 200 też będę zadowoleni :D

Odpowiedz
Cytat

zdecydowanie wolę treningi tematyczne, gra live może byc dobra od czasu do czasu, jednak omówienie dokładnie jednego konceptu powoduje, że przez najbliższy tydzień mozna popracować z własna bazą i gra potem w sesji skupiając się nad danym konceptem mega poprawia leaki w grze

kiedyś było coś takiego na treningach Variata i sprawdzało się doskonale

poza tym - raz w m-cu leakfinder jednego z użytkowników, różne stawki

Odpowiedz
Cytat

Mi osobiście boot camp sie bardziej podobał ...a trening jaki bym chciał widzieć? To pewnie troche fantasy....ale widziałbym jak jest brany jakiś random, który najlepiej żeby był słaby na jakichś niskich stawkach....i żeby przechodził proces"from zero, to hero"...Taki delikwent musiałby sie zdeklarować do pracy samemu w wolnym czasie według konkretnych zaleceń, poleceń itd...A my uczestniczylibyśmy w tym procesie. Trening dla samych userów mógłby być w formie session reviev z konkretnych zagadnień nad którymi uczeń pracował.....To nie musi być kompleksowa nauka PLO. Można by np: uczyć tworzenia gameplanów. Do tego potrzebna jest konkretna wiedza i do tego trzeba też ją przyswoić na tyle, żeby móc z niej na bieżąco korzystać...Może by to zajęło 3 dni i 6 godzin...może 2 tygodnie, może więcej....Każdy z userów wiedział by mniej więcej, w oparciu o co uczeń pracuje i mógłby przechodzić taki proces równolegle....To już troche jak coaching :)...ale mi bardziej chodzi o zdobycie świadomości ile trzeba poświęcić czasu, żeby jakiś element rzeczywiście dopracować i sie go nauczyć....Bo jedno to wiedzieć z grubsza o co chodzi,a drugie to umieć robić...i tutaj nacisk byłby położony na robienie, a nie mówienie jak coś robić. Teki uczeń na koniec mógłby powiedzieć, że przeanalizował 400 konkretnych rozdań, rozegrał ileś h ćwicząc i potem powiedzieć co daje największego kopa...

Odpowiedz
Cytat
roommate1000

Jak dla mnie opcja 1-2 review/month z gry jakiegoś użytkownika powinny być stałym elementem treningów. Co do samego bootcampu nie będę się wypowiadał, bo go nie widziałem, tematy wydawały mi się mało interesujące. Jeśli miał bym rzucić swoje propozycje to super opcją było by przerobienie takich tematów jak
sb vs CO/BU, z tego co pamiętam defendujesz w tym spocie więcej niż avg reg z plo50-200 i z chęcią zobaczył bym jakąś analizę tego spotu na podstawie filtrów HM/leakbustera. Jak wygląda loosrate/wr konkretnych rąk etc.
Turn play, w plo jest to imo najcięższa ulica do grania, super jeśli zrobił byś review przy pomocy odds oracle/omaha ranger
4bet poty na spr 1-2,5

Odpowiedz
Cytat
saitou

Jak dla mnie material z Boot Camp super - mase ciekawych informacji zebranych w jednym miejscu( czy sa gdzies te prezentacje ktore byly na video? )

Odpowiedz
Cytat
vitabrevis

Podoba mi się koncept kolegi...tzn "from zero to hero".

Odpowiedz
Cytat
vitabrevis

W temacie propozycji zagadnień. Zdarza mi się dość często, że w sytuacji, gdy 3-betuje na BTN otwierającego z CO, dostaję 4-beta z BB lub SB i nie bardzo wiem wtedy, z jakim zakresem się bronić i przy jakim SPFR ma to sens, w sytuacji, gdy a) jestem na 99% pewna, że 4-bet to są asy lub b) 4-bet jest light. Mam wrażenie, że mam tu leak polegający na tym, że albo shipuje tylko asy albo zbyt często folduje.

Odpowiedz
Cytat