Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

22 nl5

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
161 Wyświetlenia
ProForget

Hej
Mp1 (667h):

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (8 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com/

MP2 ($11.92)
CO ($4.66)
Button ($14.35)
SB ($8.10)
Hero (BB) ($5)
UTG ($6.04)
UTG+1 ($10.17)
MP1 ($23.78)

Preflop: Hero is BB with 2, 2
2 folds, MP1 calls $0.05, 1 fold, CO raises to $0.15, 2 folds, Hero calls $0.10, MP1 calls $0.10

Flop: ($0.55) 6, 2, 9 (3 players)
Hero checks, MP1 bets $0.22, 1 fold, Hero raises to $0.80, MP1 calls $0.58

Turn: ($2.15) A (2 players)
Hero bets $1.20, MP1 raises to $4, Hero folds

Total pot: $4.55 | Rake: $0.19

Results below:

Spoiler

MP1 didn't show

Na F chciałem przebijać rega, dla tego zagrałem check. A dostałem bet o fisha i się pogubiłem.
Nie wiem co o tym spocie myśleć. Wiem że moja linia chyba jest nie poprawna na T, ale jak już się stała to warto było to sprawdzać? Tylko po co, co gorszego tak gra?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Na flopie zdecydowanie bedziej wole donkbet -> 3way nie bedzie cbetowany tak czesto z air, a co wiecej, to rece majace equity 9 drawy ) rowniez moga byc grane pasywnie -> rozdajesz mase equity.

Jesli check, to obv check/raise i podoba mi sie duzy sizing.

Karta na turnie jest bardzo smutna, bo w zasadzie wiekszosc zakresu poza A9/A6, czy juz kompletnie happy granymi AX, ktorych niestety on za duzo mial nie bedzie ( folduje do cbetow bardzo duzo, wiec mysle ze jego bet/call tutaj to prawie zawsze connected range ) to albo trafia, albo poddaje sie nawet u ryby.

W zasadzie można pomyśleć nad:

albo bardzo niskim betem, zeby samemu czesto dyktowac cene za river + byc moze dostać jakieś troche zbyt happy calle z jednym od przeciwnika + w razie raise, czesto mamy dobre oddsy ( przy czym nawet kolor bedzie czasami tylko callowal )

albo po prostu checkiem - plus taki, ze zazwyczaj mozesz tu spokojnie callowac, nawet spore bety bo jesli on betuje cos poza flushami, to go masz bardzo fajne equity i bijesz czesc tego zakresu, a jesli on ma glownie flushe, to i tak masz bardzo wysokie IO na riverach.

Odpowiedz
Cytat