Skip to forum
Czas najwyższy pójś...

Notifications
Clear all

Czas najwyższy pójść w tango

133 Posts
31 Users
1 Reactions
4,911 Views
Zorodan

Witam,

Zakładam tego bloga, bo mam nadzieję, że będzie on mobilizował mnie do profesjonalnej gry w pokera.
Na chwilę obecną coś wiem o pokerze, bowiem gram od czasu do czasu i to nawet ze skutkiem wygrywającego. Niestety w większości przypadków przychodzą znajomi, szwagier i wszystko strącamy z bankrolla, oczywiście po ówczesnym jego zwrocie, no ale jednak nie o to chodzi;)
Chciałbym powiedzieć, że gdyby nie oferta pokerstrategy - 10$ na winner poker i na tym właśnie pokerroomie zamierzam grać - to najprawdopodobniej nadal grałbym sobie mimo wszystko rekreacyjnie.
Dostałem 10$, dziękuję, grałem SnG fifty, tak by odblokować kolejne 30$ - udało się i przeniosłem się na turnieje MTT i w tym sektorze mam zamiar pozostać.
Ze względu na obowiązki managera mam ograniczoną ilość czasu na pokera, głównie będą to zagrywki późnym wieczorem, niekiedy w weekendy.
Główny plan: popracować nad bankroll manager, od zawsze wchodziłem na stawki, które nie są dla mnie
Plan krótkoterminowy: Osiągnąć wyższy status oraz ugrać odpowiednią ilość $ na PokerTracker
Plan długoterminowy: Wspinać się po limitach
Chciałem wrzucić Wam wykres, ale na imageshack musiałbym wykupić możliwość ładowania obrazów, ktoś zna inny sposób wrzucenia wykresu/obrazku?
Stan z 23.06.14r.
ROI: 41%
My C Net won: $50,51

Pozdrawiam
Nik na Winner Poker: ElectriAAcity

Reply
132 replies
bubek90

fotosik jest za free . GL!

Reply
Zorodan

Hej!

Rozwój to znane zagadnienie, jednakże jest ono jednym z najtrudniejszych czynności w naszym życiu. Do rozwoju pokerowego ma mobilizować mnie stworzony blog, dlatego warto przyszłych obserwatorów wtajemniczyć w szczegóły za równo mojej osoby jak i rodzaju gry w jakiej się odnajduję.
Na wstępie informuję, że średnio będę pisał tutaj 1-2 razy na tydzień, bo większe sesje odbywać będą się i tak w weekendy, ale nie omieszkam poinformować o ewentualnych sukcesach pokerowych, osobistych również w środku tygodnia. Z góry przepraszam czytających, ale nie jestem wybitnym poetą, za błędy najmocniej przepraszam.
Jak już wspomniałem w pierwszym poście gram na Winner Poker i mając pierwszy tydzień na przetestowanie i sprawdzenie kilkunastu różnych turniejów odbywających się na tym roomie, wyselekcjonowałem te najbardziej mi odpowiadające.
Przede wszystkim gram Texas Hold'em w turniejach MTT. Początkowo chciałem grać we wszystkich rodzajach turniejach ze względu na prędkość blindów, jednakże po selekcji odpuszczam grę turniejów turbo i szybsze.
Średnio gram 3-5 turniejów naraz i nie wiem dlaczego, ale grając większą ilość stołów strasznie czasem przymula room, ale grając te 4 stoły jeszcze nie ma tragedii.
Druga rzecz to fakt, że mnie wyrzuciło w trakcie grania sesji i nie mogłem się zalogować na powrót, mimo iż internet funkcjonował poprawnie, ale trudno. Mam nadzieję, że do powtórki nie dojdzie i nie będę narzekał na funkcjonalność pokerroomu na którym obecnie ulokowałem swoje $.
Z spraw osobistych - jestem Śremianinem, mieszkającym w Poznaniu prowadzącym biuro w Bydgoszczy.
Imię: Daniel
Od 3 miesięcy stan w związku: wolny.
O moich zainteresowaniach będziecie dowiadywać się w trakcie tworzenia mojego blogu. Jest tego sporo i myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Postaram się wrzucać co ciekawsze rozdania oraz skreeny z sukcesów z turniejów, bo widziałem, że inni to praktykują i jest to super motywacja dla innych. Mam nadzieję, że nie będziecie musieli długo czekać:P
Już nie będę opisywać gry z ostatniego tygodnia, bo jak wspomniałem sporo "skakałem" po różnych turasach. Myślę, że wykresy przedstawią wstępną sytuację jaka wygląda i tutaj podziękowania dla Bubek90 za wskazanie strony do ładowania obrazków:)

Od początku gry na WinnerPoker

Z dnia dzisiejszego - gra już w turniejach, które będą kontynuowane

Wypatrujcie ciągu dalszego!
Pozdrawiam
Daniel

Reply

Witaj Zorodan,

Chciałbym Cię zaprosić do promocji, w której wysyłamy Blogerów do Pardubic. W chwili obecnej jest niewielu kandydatów, a wejściówek mamy aż 5.

Niedawno zacząłeś prowadzić bloga. Świeże spojrzenie może być Twoim atutem : )

- Wysyłamy Blogerów do Pardubic

Termin zgłoszeń upływa 30.06.

Pozdrawiam,

jeneral86

Reply
Zorodan

Wielkie dzięki Jeneral86 - zgłoszenie wysłane.

Weekend zapowiadał się nieprzyjemnie, albowiem po pierwszych dwóch sesjach grałem -30$, ale w ostateczności skończyłem na niewielkim plusie. Nie wiem dlaczego, ale PokerTracker nie uwzględnił wygranego turnieju HU, który był jedynym wygranym turniejem w ten weekend (wygrana 8,95 euro). Miałem kilka stołów finałowych, ale po prostu to nie były moje dni, zwłaszcza sobota, gdzie cuda były na początku dziennym. Zazwyczaj przegrywałem w ten sposób: aktualny nuts vs. dobra ręka przeciwnika i tu jeden z przykładów:

Spoiler

iPoker - €0.91+€0.09|<> NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP+1: 47.62 BB
MP+2: 27.19 BB (VPIP: 14.93, PFR: 13.85, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 68)
CO: 102.22 BB (VPIP: 63.04, PFR: 32.56, 3Bet Preflop: 30.77, Hands: 46)
BTN: 22.83 BB
SB: 13.93 BB (VPIP: 61.36, PFR: 18.60, 3Bet Preflop: 12.50, Hands: 44)
BB: 12.63 BB (VPIP: 17.54, PFR: 12.73, 3Bet Preflop: 5.88, Hands: 57)
Hero (UTG): 24.43 BB
UTG+1: 22.53 BB
MP: 20.07 BB

9 players post ante of 0.13 BB, SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 2.63 BB) Hero has K♣ Q♦

Hero raises to 2 BB, fold, fold, fold, fold, fold, BTN calls 2 BB, fold, fold

Flop: (6.63 BB, 2 players) A♦ J♠ T♠
Hero bets 3.31 BB, BTN raises to 20.7 BB and is all-in, Hero calls 17.39 BB

Turn: (48.03 BB, 2 players) A♥

River: (48.03 BB, 2 players) Q♣

BTN shows J♦ J♣ (Full House, Jacks full of Aces) (Pre 56%, Flop 35%, Turn 100%)
Hero mucks K♣ Q♦ (Straight, Ace High) (Pre 44%, Flop 65%, Turn 0%)
BTN wins 48.03 BB

Ogółem z gry jetem zadowolony, popełniłem kilka drobnych błędów, ale myślę, że będzie dobrze.
Miałem zrobić skreena, żeby chwalić się wynikami, ale zapomniałem.
Dwa dla otuchy - jeden na potwierdzenie wygranego HU, drugi grałem na mega shorcie na tym stole, ale jakoś doczołgałem się do pierwszej trójki:

Spoiler

Spoiler

I jeszcze wykres - weekend na dodatnio: 3,26$

To tyle jeśli chodzi o pokera, z czasem będę więcej na ten temat pisał, ale chcę w pierwszych postach dodać kilka zdań o sobie.
Jak większość osób mam swój sposób przygotowania się do sesji pokerowej. Nie będę oryginalny jeśli powiem, że zawsze ubieram się w strój reprezentatywny. Kiedyś był to garnitur, teraz elegancka koszula, przyzwoite spodnie. Wychodzę z założenia, że sposób w jaki się reprezentujesz, odzwierciedla to jaki masz biznes. Dodatkowo magazyn wody pod ręką kilka partyjek sapera i czas do gry.
Moje hobby to m.in. taniec co można było wywnioskować po części z tytułu mojego bloga, jednakże ma on przesłanie metaforyczne.
"Czas najwyższy pójść w tango", gdzie tango w tym znaczeniu oznacza sukces i zgodnie z słowami "Bo do tanga trzeba dwojga" jest on poparty rozwojem osobistym oraz poprawnym zarządzaniem bankrolla. Wszystkie te punkty zawarłem w pierwszym pości jako priorytet.
Myślę, że na obecną chwilę wystarczy.

Pozdrawiam

Reply

Napisane przez Zorodan

Wielkie dzięki Jeneral86 - zgłoszenie wysłane.

Powodzenia :sdrink

Reply
Zorodan

Mamy nowy miesiąc - lipiec, więc warto zrobić podsumowanie szóstego miesiąca w roku. Choć w czerwcu dopiero zacząłem grę i grałem raptem kilka dni, ale postanowiłem, że będę robił zawsze takie podsumowania okresowo [czyt. na początku nowego miesiąca], więc od czegoś trzeba zacząć :P.
Jeszcze dokładnie nie wiem jak ma to wyglądać, ale w przyszłości na pewno postaram się rozbudować raport o fajną bazę informacji, póki co kilka suchych liczb.

CZERWIEC - PODSUMOWANIE
Przede wszystkim czerwiec był miesiącem rozpoczęcia przygody na winner poker.
Od pierwszego rozegranego turnieju z dnia 20.06 do 30.06 rozegrałem łącznie 161 turniejów.32 razy znajdowałem się w kasie, z czego w czterech turniejach okazałem się być najlepszy, dwa razy przegrywałem w HU i raz stawałem na najniższym stopniu podium.
Przy ROI wynoszącym 29,05% mój zysk z w/w miesiąca wyszedł $74,25
Warto nadmienić, że w miesiącu czerwiec zdobyłem status srebrny - niewiele zabrakło do złotego statusu.

Jak wspomniałem w następnym podsumowaniu będzie tego więcej, myślę o wstawieniu najciekawszych rozdaniach, zabawnych komentarzach itd. itd.

Było podsumowanie, więc warto również wprowadzić plan na najbliższe 30 dni.

LIPIEC - PLAN
Przede wszystkim rozegrać 300 turniejów MTT i być przy tym graczem wygrywającym.
Przejrzeć wszystkie dostępne materiały dla mojego nowego statusu oraz dodatkowo zdobyć status złoty.
Obowiązkowe session review z wstawieniem kontrowersyjnych/niepewnych rozdań do oceny rąk.
I na koniec nie może zabraknąć wpisów na tym blogu.

To tak po krótko, a skoro już piszę ten post, to wspomnę o wczorajszym dniu. Niewiele się działo, rozegrałem raptem 7 turniejów, ale miesiąc zacząłem na plusie, co jest dobrą wiadomością:)
Wiem, że dla większości to są straszne frytki, ale mając ograniczony bankroll muszę sobie jakoś radzić, ale...
...poczekajcie, już niedługo wystrzelę:D

Raz na stole finałowym. Mój steal z KQo został sprawdzony przez AKo.

I wykres na podsumowanie:

Było trochę o tańcu, więc może dzisiaj poruszę aspekt muzyczny.
Uwielbiam muzykę, jednakże słucham wszystkiego po trochu:)
Nie ukrywam, że uwielbiam lata '70, '80, '90 śpiewali tam artyści z prawdziwego zdarzenia. A skoro o nich mowa, to o to jeden z zespołów, które towarzyszą mi od małego, kto pamięta?:)

Na sam koniec postanowiłem w formie zilustrowanej zaprezentować jedną z rąk;)

Spoiler

iPoker - €0.91+€0.09|<> NL - Holdem - 9 players

CO: 75 BB
BTN: 80 BB (VPIP: 30.95, PFR: 7.50, 3Bet Preflop: 4.76, Hands: 43)
SB: 74 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)
BB: 73 BB (VPIP: 100.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)
Hero (UTG): 75 BB
UTG+1: 75 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)
MP: 75 BB (VPIP: 37.50, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 8)
MP+1: 75 BB (VPIP: 33.33, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 3)
MP+2: 73 BB (VPIP: 100.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♥ A♠

TAK JEST!! NIE MA TO JAK ASY W DRUGIE ROZDANIE:D!

Hero raises to 4 BB, UTG+1 raises to 7 BB, fold, fold, fold, fold, BTN calls 7 BB,

Jest akcja, nie wiecie w co się pakujecie panowie :coolface:

fold, fold, Hero raises to 17 BB, UTG+1 raises to 27 BB, BTN calls 20 BB,
Co oni mogą mieć?

Hero raises to 75 BB and is all-in, UTG+1 calls 48 BB, BTN calls 48 BB
Cuuuuudownie! :happy:

BTN shows 7♦ T♦

Hero mucks A♥ A♠

UTG+1 shows 7♥ T♥
Co tam macie?

Flop: (226.5 BB, 3 players) 8♦ 8♣ 5♦
Co to za flop?! :spit:

Turn: (226.5 BB, 3 players) 9♦
:pcuser: :deadhappy: :facepalm: ZŁYYY!!!

River: (226.5 BB, 3 players) 3♣

BTN shows 7♦ T♦ (Flush, Ten High)

Hero mucks A♥ A♠ (Two Pair, Aces and Eights)

UTG+1 shows 7♥ T♥ (One Pair, Eights)

BTN wins 226.5 BB

Głowa do góry, uśmiechnij się, zrób notatki. Następny turniej będzie mój, a rozdanie wrzucam na bloga, bo... _cool:

Do następnego postu :rolleyes:!

Reply
Zorodan

Napisane przez Zorodan
Na wstępie informuję, że średnio będę pisał tutaj 1-2 razy na tydzień...

No cóż chyba będę musiał to zmienić:P
Obiecałem, że będę wstawiać zdjęcia z sukcesów, więc dotrzymuję danego słowa i przedstawiam wyniki z dnia dzisiejszego.
Zagrałem 4 turnieje, wyniki pod spodem (aby powiększyć kliknij na miniaturkę):

Dwa stoły finałowe i dwie wygrane, lecz oba te turnieje różniły się jak dzień i noc.
W pierwszym byłem chips leaderem od początku do końca. Zdominowałem stół i wygrałem turniej.
Do drugiego finału doszedłem z najkrótszym stackiem, jednakże szybkie podwojenie 55 vs AKo dało odrobinę luzu i powolutku się budowałem. O tyle cenna wygrana, że startowałem jako teoretycznie najgorszy.
W trzecim turnieju odpadłem przed wejściem na stół finałowy, ale mocno skróciłem się po przegranym pojedynku QQ vs. 99 i nie byłem wstanie się ponownie nabudować. Odpadłem stealując z T9s mając 5BB w stacku.

Na koniec jeszcze wykres z dnia dzisiejszego i oby takich więcej:D

Za 20 minut rozpoczynam wieczorną sesję, także być może do zobaczenia przy stolikach:)

Reply
Zorodan

Hejo!

Wiem, że już późno, dlatego będę się sprężał, tym bardziej, że sam jutro wcześnie z rana wstaję
Dzień na plus, choć ogółem strasznie się dzisiaj męczyłem. Karta nie była dzisiaj pomocna, ale mimo to w jednym z turniejów udało się przejść bubble, dojść na FT, by w ostateczności przegrać w HU. Niżej przedstawione rozdanie było jednocześnie ostatnim rozdaniem w tym dniu. Trochę żałuję, bo startowałem z stosunkiem stacków 1:5, a przeciwnikiem był straszny fish.
O to rozdanie:

Spoiler

iPoker - €0.91+€0.09|<> NL - Holdem - 2 players

Hero (BB): 13.15 BB
SB: 48.85 BB (VPIP: 45.83, PFR: 22.28, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 197)

2 players post ante of 0.1 BB, SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.7 BB) Hero has 8♠ K♠

SB raises to 2 BB, Hero raises to 13.05 BB and is all-in, SB calls 11.05 BB

Flop: (26.3 BB, 2 players) T♥ A♥ Q♥

Turn: (26.3 BB, 2 players) 3♥

River: (26.3 BB, 2 players) 6♠

Hero mucks 8♠ K♠ (High Card, Ace) (Pre 64%, Flop 77%, Turn 26%)
SB shows 2♦ 3♦ (One Pair, Threes) (Pre 36%, Flop 23%, Turn 74%)
SB wins 26.3 BB

EDIT: zapomniałem wstawić lobby z tego turnieju

Spora część osób bierze udział w turniejach na Pokerstars, które wyznaczyło Pokerstrategy w celu uzyskania prawa do udziału w turnieju live w Pardubicach.
Troszkę późno zorientowałem się o tej promocji, jednakże postanowiłem spróbować i tak o to w dniu dzisiejszym mi poszło:

O to dwa ostatnie rozdania w turnieju:

AQ<66
66<AK

I skreen z lobby

Czy będę brał udział w jeszcze jakimś turnieju? Tego niestety nie wiem, ale jeśli zagram i uda mi się dojść do kasy, to na pewno zobaczycie taką informację w tym dziale:
Wyjazd na turniej do Pardubic
Niestety, ale nie mam podpiętego konta na P*, a zależy mi na zdobyciu wyższego statusu w celu zdobycia większej ilości materiałów niezbędnych do dalszej edukacji, stąd moja obecność na WP.

Jeszcze wykresy, z dnia dzisiejszego:
:heart:Konto z Pokerstars:

:club:Konto z WinnerPoker

Oraz rzut okiem na stan w tym miesiącu(niestety nie uwzględnia w/w turnieju z p*).

Na sam koniec muzyka przed snem:

Do zobaczenia!
Daniel

Reply
Zorodan

Jak poszło Wam na stołach, albo jak bawiliście się w ten weekend:)?
Niestety dwa dni minęły, a ja właściwie nic nie pograłem. Rozegrałem raptem 3 turnieje, przy czym wczoraj na urodzinach mojej siostry na telefonie walczyłem w turnieju, który brany jest do konkursu o wejściówkę do Pardubic.
Z mojej strony weekend jak najbardziej na plus, było mega pozytywnie, a zabawa trwała do rana. Wczoraj przed wyjściem do klubu byłem na koncercie Ewy Farnej w Misłowicach - niespodzianka urodzinowa dla siostry, jest jej fanką:P
Nie byłem wcześniej na występie tej wokalistki, ale przyznam szczerze, że jestem pod wrażeniem - bardzo mi się podobało i serdecznie każdemu polecam wybrać się na jej koncert.
Dzisiaj zamierzam zagrać maksymalnie ile się da. Nie mam konkretnego planu na ilość turniejów, byle grało mi się dobrze.
Także nie ma na co czekać, do zobaczenia przy stolikach:)!
Daniel

Reply

Ewy Farny raczej, ale to tam szczegol :D Fajny blog, dziwi mnie ze grasz tylko 3-5 turnieji jednoczesnie. Tez prowadze bloga i mam mały volume tych sitów bo jakoś 15-20 szt. dziennie to u mnie max. Na Mtt jeszcze mnie nie stac, ale tez tam zahacze :D

Powodzonka na stolach

Reply
Zorodan

@ Kastor15

Cieszę się, że blog się podoba:)
Gram na 3-5 stołach, bo przy większej ilości turniejów rozgrywanych jednocześnie tracę dużo na koncentracji i przez to staję się minusowym graczem.
Dodatkowo gram na notebooku, co nie pomaga przy większym multitablingu, ale najważniejsze jest, że przy tych 3-4 stołach ze spokojem obserwuję graczy i robię na ich temat notatki.

Weekend pod względem pokera nie obfitował w sukcesy, to za sprawą małej ilości rozegranych turniejów. Piątek impreza, sobota urodziny siostry, w niedzielę krótko po tym jak zacząłem grę, przyszli goście i musiałem odpuścić grę również we wczorajszym dniu.
Ogółem ze względu na niedokończone turnieje z ostatnich trzech dni jestem na minusie, ale nadrobimy to ze spokojem.
Jako, że nie ma co opowiadać o pokerze, postanowiłem poświęcić kolejny post na kolejnych kilka informacji na mój temat.

Prywatnie:

15 lipca kończę 21-wsze urodziny i z tego względu mam nadzieję na wyjazd do Pardubic:D Gra live jest spełnieniem marzeń większości pokerzystów, a na pewno jest to coś, czego nie zapomniałbym do końca życia, ale jak to mówią - pożyjemy, zobaczymy:)
Na co dzień działam w branży elektrycznej oraz suplementacji - prowadzę własną działalność gospodarczą.

Sport:

Kocham tenis i mam nadzieję, że każdy z Was oglądał wczorajszy finał Wimbledonu, a jeśli nie, to ma czego żałować. Szkoda tylko Rogera.
Do tego oglądam NBA, snooker, piłkę nożną (ligę angielską, niemiecką, hiszpańską, francuską), dart, siatkówkę(ligę polską i włoską), piłkę ręczną, lekkoatletykę, żeglarstwo itd. itd. itd. :D Ogółem jestem fanem każdego sportu i przez to sam jestem aktywnym sportowcem.
Dawniej byłem maratończykiem, ale od niedawna przerzuciłem się na triathlon.
Za młodu 6 lat uprawiałem z sukcesami pływanie, szachy - również z sukcesami, piłkę nożną. Biegałem(długodystansowiec), grałem w ping-ponga, tańczyłem oraz uprawiałem żeglarstwo. Od kilku lat jestem prawdziwym fanem gry w petanque.
Większość tych dyscyplin uprawiam po dzień dzisiejszy, bo nie wyobrażam sobie życia bez kontaktu z tymi wszystkimi dyscyplinami, z którymi mam tak dużo wspomnień:)
Jak widzicie jestem fanem sportu i wszystkich gorąco zachęcam do uprawia jakiegokolwiek dyscypliny!

Imprezy:

Druga rzecz o której warto wiedzieć to fakt, że uwielbiam się bawić, wygłupiać, szaleć, a to wszystko w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Mam nadzieję, że prędzej czy później się o tym przekonacie na zjazdach naszej sekcji:)
Uwielbiam kontakt z kobietami i to za ich sprawą możecie mnie znaleźć co tydzień w poznańskich(głównie) klubach.

Podróże:

Uwielbiam podróże góry, morze, doliny, jeziora, lasy, architektura miast, zimno, lato, hotel, namiot, zagranicą, w Polsce to wszystko nie ma znaczenia, grunt to miła atmosfera, doborowe towarzystwo i niezapomniane wspomnienia :D KOCHAM :heart:

Anime:

Jestem wielkim fanem najbardziej znanej mangi na świecie. Mowa oczywiście o "One Piece" i przygodzie grupki piratów. Do obejrzenia tej historii namówiła mnie była dziewczyna i tak to już pozostało.
Za sprawą wyżej widocznego bohatera powstała nazwa mojego niku na pokerstrategy.
Jednakże, gdy myślę o anime to mam przed oczyma widok młodzieńczych lat i tej grupki bohaterów, poznajecie:)?

Marzenia:

Od zawsze chciałem mieć szczęśliwą rodzinę. Żonę wraz z dziećmi i chyba to jest najważniejsza rzecz w moim życiu.
Na pewno mieć wiernych aktualny/przyszłym przyjaciół.
Móc podróżować - być niezależnym finansowo. Od zawsze chciałem wybrać się do Chin, do Brazylii na karnawał. Odwiedzić mieszkańców Grenlandii, zwiedzić Wielki Kanion Kolorado oraz park Yellowstone. Zobaczyć kangury w naturalnym środowisku czy też przyjrzeć się życiu Pigmejów.
W przyszłości będę posiadał jacht, którym opłynę większość najciekawszych zakątków świata.

Prowadzić dobre i szczęśliwe życie, tak by pozytywna aura i uśmiech nie znikał nigdy z mojej twarzy.

To by były podstawy, na których myślę się zatrzymamy. Te kilka informacji daje zarys mojej osoby, a na znajomość internetową to wystarczająca baza, byście sami mogli dzielić się równie podobnymi zainteresowaniami:)
Na prawdę zachęcam do zaglądania, bo z czasem dowiedziecie się o mnie dużo więcej, a i najważniejszy temat, czyli poker nie zniknie z postów w moim blogu.
Dzisiaj wieczorem pogram już porządną sesję, także mam nadzieję, na nadrobienie małych zaległości, a tym czasem...
Do zobaczenia!
Daniel

PS. Jeszcze klasyk:

Reply
DarekFCB

Dobry blog się zapowiada :milord:

Będę śledził ! :pcuser:

Reply
HollyGrail

.

Reply
Zorodan

Siemanko!

Na początku chciałbym powiedzieć, że jest mi niezmiernie miło, że zaglądacie na mojego bloga :happy:
Obiecywałem, że będzie poważna sesja, ale cały plan runął w gruzach jak tylko doszło do spotkania ze znajomymi.
Jak to mówią najlepsze są imprezy z piątku na poniedziałek, więc wmyśl tych słów kontynuowałem zabawę również w dniu wczorajszym.
Nie obyło się bez alkoholu oraz wypadu do ArcyKlubu w Poznaniu.
Nie ma to jak porządne pierdolnięcie w weekend i tak było również w dniu wczorajszym. Chciałbym podziękować obecnej ekipie, było epicko! :heart:

Ale czas najwyższy coś zagrać, bo zarówno ja jak i Wy czekacie, dlatego tego wieczoru już zabukowałem stu procentową obecność przy stolikach.
Tym czasem przeanalizuję sobie ostatnie turnieje, bo popełniłem w nich za dużo błędów i co trudniejsze rozdania wrzucę do oceny.
Załączam wykres i jak wcześniej pisałem mam delikatny dołek, ale to jeszcze nic nie znaczy. Trzeba poprawić nieco grę i przede wszystkim kończyć rozpoczęte turnieje :coolface:

Dla analityków pokerowo-matematycznych, jak zachować się w tej konkretnej sytuacji? Co może mieć przeciwnik, jakim rangem nam zagra w tej partii? Czy zagrywać 15-beta, czy też pasować, a może push?
Czekam na Waszą analizę tego rozdania xD

Spoiler

iPoker - €0.45+€0.05|<> NL - Holdem - 7 players

Hero (UTG+1): 82.5 BB
MP: 74 BB (VPIP: 100.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)
CO: 106 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)
BTN: 72.5 BB (VPIP: 16.67, PFR: 5.66, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 54)
SB: 74 BB (VPIP: 14.06, PFR: 9.68, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 65)
BB: 75 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 12)
UTG: 50 BB (VPIP: 46.67, PFR: 4.65, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 45)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 6♠ J♣

fold, fold, fold, fold, BTN calls 1 BB, fold, BB checks

Flop: (2.5 BB, 2 players) 9♣ 8♠ 5♦
BB bets 1 BB, BTN raises to 5.5 BB, BB calls 4.5 BB

Turn: (13.5 BB, 2 players) A♣
BB bets 2 BB, BTN raises to 4 BB, BB raises to 6 BB, BTN raises to 8 BB, BB raises to 10 BB, BTN raises to 12 BB, BB raises to 14 BB, BTN raises to 16 BB, BB raises to 18 BB, BTN raises to 20 BB, BB raises to 22 BB, BTN raises to 24 BB, BB raises to 26 BB, BTN raises to 28 BB, BB raises to 30 BB, BTN raises to 32 BB, BB raises to 37.5 BB, BTN raises to 43 BB, BB raises to 52.5 BB, fold

BB wins 109 BB

I jakoś tak mnie naszło na ten utwór:)

Reply
Zorodan

Salut!

Ach te wakacje:) z ich powodu ciężko podejść do pokera na poważnie. Wspomniałem o najlepszych imprezach z piątku na poniedziałek, ale w myśl drugiej dywizy - środa pierwszym dniem weekendu - nie omieszkałem zabawić się w klubie SQ w Poznaniu w przeszłą środę.
Tutaj pozdrowienia dla koleżanki ze Szwecji - było cudownie :heart:
No ale czas się ogarnąć...
Ehem, no tak przecież dzisiaj piątek :coolface:
Drugi czynnik to nadchodzące urodziny. Każdy chce się wybrać do klubu, wypić za moje zdrowie i dobrze się przy tym bawić. Jako, że uwielbiam imprezy nie odmawiam swoim znajomym:) Próbowałem rozegrać sesje w środku dnia, ale na WinnerPoker ciężko o jakieś lepsze turnieje, o ich ilości już nie wspominając. Z tego względu nie było grindu, za to ostatnie 3 dni poświęciłem na przeczytanie artykułów i obejrzenie sporej ilości materiałów video, także w ostateczności mogę uznać, że nie były to do końca stracone dni.
Większość informacji była powtórką, ale jest kilka rzeczy, które czas wpleść w praktykę:)!
Wykres w porównaniu z ostatnim dupy nie urywa, ale jest progres.

Jedyny plus to, że turnieje rozgrywałem od początku do końca, brakowało odrobiny szczęścia w flipach.

Spoiler

iPoker - $0.00+$0.00|<> NL - Holdem - 9 players

UTG+1: 48 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 2)
MP: 124.83 BB (VPIP: 53.85, PFR: 38.46, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)
MP+1: 49.5 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)
MP+2: 47.5 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 6)
CO: 85 BB (VPIP: 28.57, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)
BTN: 47.5 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)
SB: 48 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 16)
Hero (BB): 44 BB
UTG: 52.67 BB (VPIP: 21.43, PFR: 14.29, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 4♦ 4♠

UTG raises to 2 BB, fold, fold, fold, fold, CO calls 2 BB, BTN calls 2 BB, fold, Hero calls 1 BB

Flop: (8.5 BB, 4 players) 4♣ 6♠ Q♥
Hero checks, UTG checks, CO checks, BTN checks

Turn: (8.5 BB, 4 players) 9♠
Hero bets 5.97 BB, UTG raises to 18.5 BB, fold, BTN raises to 31.03 BB, Hero raises to 42 BB, UTG raises to 50.67 BB, BTN calls 14.47 BB

River: (141.5 BB, 3 players) Q♣

BTN shows Q♦ 9♥ (Full House, Queens full of Nines)
Main Pot [134.5 BB]: (Pre 22%, Flop 1%, Turn 7%)
Side Pot#1 [7 BB]: (Pre 26%, Flop 14%, Turn 93%)

Hero mucks 4♦ 4♠ (Full House, Fours full of Queens)
Main Pot [134.5 BB]: (Pre 41%, Flop 98%, Turn 93%)

UTG shows K♦ Q♠ (Three of a Kind, Queens)
Main Pot [134.5 BB]: (Pre 37%, Flop 1%, Turn 0%)
Side Pot#1 [7 BB]: (Pre 74%, Flop 86%, Turn 7%)

BTN wins 141.5 BB
UTG wins 5.17 BB

Oglądałem dzisiaj program "Awantura o kasę" i widok "starego" Krzysztofa Ibisza powala:D Kto lubił ten program, bo ja uwielbiałem:P? I ta słynna "Czarna skrzynka" _biggrin:

Jutro rozstrzygnięcie konkursu na wyjazd do Pardubic. Trzech najwyżej zarabiających pokerzystów będzie reprezentować pokerstrategy. Biorących udział jest sporo, a szanse na wyjazd ma każdy, kto zdążył się zapisać.
Trzymajcie kciuki, oby udało się utrzymać w pierwszej trójce:D!

Ja uciekam na basen i zostawiam Was z muzyką:)

Do usłyszenia !
Daniel

Reply
Certh

Awantura o kase, jeden z moich ulubionych teleturniejow! Jakie glaby tam licytowaly, najwiekszy zlewy z tego byly. :D

Na "ATMRozrywka" w zeszlym roku lecialy powtorki wszystkich odcinkow i codziennie ogladalem. :happy:

Reply
Ikanz

Właściwie się nie udzielam na forum, ale zrobię wyjątek. :)

Przyjemnie się czyta pierwsze wpisy.

Trzymaj formę i GL przy stołach. :D

Reply
Zorodan

こんにちわ!

@ Certh

Wyobraź sobie, że puszczają do dzisiaj odcinki, bo oglądałem na tym właśnie programie:)

@ Ikanz

Dziękuję bardzo, takie słowa podnoszą na duchu:)
Z ciekawości - jaką odmianę grasz, również MTT?

Mam dobre i złe wieści. Może zacznę od złych.
Nie wiem dlaczego, ale notebooku odmawia posłuszeństwa i najgorsze, że złapał doła w trakcie wczorajszej sesji i chyba nie ma zamiaru poddać się bez pomocy fachowca:/
Z tego względu nie wstawię rozdań, które dla Was przygotowałem. Będzie trzeba na nie chwilę poczekać.
Druga sprawa - nie zagrałem w ostatnim turnieju wyznaczonym przez pokerstrategy w konkursie o Pardubice, dlatego pozostało mi czekać na szczęśliwe losowanie (dwie osoby w drodze losowania zgarniają bilety), bądź też na przychylność sędziów, którzy trzech najlepszych blogerów wysyłają na ten sam turniej. Panie i Panowie, za dwa dni mam urodziny... :coolface:

Z dobrych informacji - zakupiłem PokerTracker 4, więc jeden cel mogę już odhaczyć :D
No i najważniejsza, że wróciłem na dobre tory, jeśli chodzi o profit.
Do momentu naprawy notebooka niestety wykresy będą z Sharka.

Kto oglądał wczoraj mecz o 3 miejsce Holandia - Brazylia:)?
Co myślicie nt. Brazylii, czy faktycznie brak Neymara miał wpływ na tak beznadziejną grę w defensywie w dwóch ostatnich meczach?
No nie ważne, dla mnie to cud, że zaszli tak daleko, bo przed turniejem dawałem im max 1/8 finałów.
Dzisiaj finał i rozstrzygnięcie tegorocznego mundialu. Kto wygra? Grający otwarty, ofensywny football Niemcy, a może grająca głównie z kontr Argentyna? Neuer, czy Messi, kto zostanie bohaterem swojej drużyny?
Dawno nie czekałem z takim zaciekawieniem na finał jakichkolwiek mistrzostw w piłce nożnej jak właśnie na ten. Zapowiada się na prawdę cudownie.
Kto strzeli więcej bramek i wznesie ku górze puchar mistrzostw:)?

Choć Niemcy grają na prawdę pięknie i nie mają praktycznie żadnego słabego ogniwa, to mimo wszystko finał rządzi się własnymi prawami, dlatego obstawiam 2:1 dla Argentyny:) A Wy;)?

Pozdrawiam
Daniel

Reply
Zorodan

Buongiorno!

A jednak Niemcy, jednak Europa:D! I nie Messi, a gwiazda nowego pokolenia Mario Goetze strzela zwycięzkiego gola. Gratulacje dla naszych zachodnich sąsiadów :nh

Wczoraj zagrałem solidną sesję i choć cuda działy się wczoraj na iPokerze - i nie mam na myśli tylko siebie, tylko wszystkich graczy - łamane nutsy, przegrane zdominowane ręce... Oooj działo się.
Ogółem nie poszalałem, jeśli chodzi o wyniki, coś nie mogłem się nabudować w większości turniejach, a jak już do tego dochodziło to przychodził bad beat.
Przedstawię Wam tylko jeden turniej, bo jako tako coś się działo.
Na stół finałowy wchodziłem z 2 stackiem.
Drugie rozdanie na tym stole i AA < 88, następne QQ < AKo i 4 rozdania później odpadam już na szorcie A9s < QTo - wojna blindów - masakra...
I takim o to sposobem wyszedłem wczoraj na niewielki plus, ale niedosyt pozostał, bo chrabka na zwycięstwo była, niestety "była" to dobre określenie.

Dziś wieczorem zostaną ogłoszone wyniki dwóch konkursów w walce o bilety do Pardubic, ciekawe czy pojadę :thinking:

Byłem zanieść swojego notebooka do naprawy, mam nadzieję, że już jutro będzie gotowy do użytku, bo dość dziwnie grało mi się bez HuDa wczoraj.

Bym zapomniał, wrzucam rzut z w/w turnieju i wykres. Muszę zacząć porządnie grindować, bo ciężko będzie o zrealizowanie celu dot. ilości rozegranych turniejów w tym miesiącu.

Dziś dzień odpoczynku, poświęcę go na obejrzenie materiałów video i przejrzeniu pozostałych artykułów.

Wczoraj oglądałem film "Szkoła uczuć". Polecam obejrzeć każdemu, kto był/jest zakochany. Dużo przy tym filmie wspominałem i nie omieszkałem... :deadhappy:
Aaach te kobiety, wykończą nas :yaoming :

W Poznaniu przyjemna pogoda, więc mam zamiar udać się nad jeziorko na trening pływacki, a skoro klimat lata nam przyświeca, to może bardziej tematyczne utwory w kilku następnych postach :P
Co prawda niepierwotna wersja, ale zmusił mnie do tego teledysk:D :coolface:

Tym razem nie chcę zakończyć piosenką tylko skeczem :coolface:
Uwielbiam kabarety, bo jestem typem człowieka z kategorii "śmieszek", bo kto zabroni mi się smiać :badteeth:
Także dla tych, którzy wstali dziś lewą nogą i dla tych, którzy czerpią radość ze słońca za oknem:

Być może poinformuję Was o wynikach wieczorem, więc...

Do usłyszenia!
Daniel

Reply