Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

CzarnaDupa.pl

153 Posty
17 Użytkownicy
3 Reakcje
4,944 Wyświetlenia
MarjanekRNMD

.

Odpowiedz
Cytat
152 odpowiedzi
Sandles

Siemka :milord:

Nie napisales wiec zapytac co grasz ? Powodzenia !

Odpowiedz
Cytat
ctrl82

Wolę białe dupy :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Skoro grasz na NL25/NL50 to chyba nie jest tak źle. ;)

Odpowiedz
Cytat
xSniFF

Napisane przez Crimson
Skoro grasz na NL25/NL50 to chyba nie jest tak źle. ;)
mi sie wydaje ze to jest takie granie z serii gram nl 50 dopoki sie roll skonczy :D

Odpowiedz
Cytat
ctrl82

@Crimson nie zagladaj ludziom do portfela :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Stellified

.

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Napisane przez ctrl82

Nie rozumiem. :thinking:

Odpowiedz
Cytat
ctrl82

Napisane przez Crimson

Napisane przez ctrl82

Nie rozumiem. :thinking:

A wiesz co to znaczy "ssać" w języku wieśniaków co ubijają wieprze ??

Ps. Tylko bez bzdur typu ochrona i ban.. skoro chcesz gadki to zapraszam ...

Przegrasz gówniarzu........... :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

Dzięki nielicznym zainteresowanym moimi wypocinami.
Jeżeli chodzi o to granie nl 25/ nl 50 - to nie jest to granie a raczej przepier....nie.
Wykresu wstecz nie będe wrzucał, bo co niektórzy mogli by odnaleźć w nim swojego Donko-Boga ;), czyli mnie :).

GRA / NAUKA
W związku z tym, że postanowiłem pisać ten blog i związku z tym, że muszę edukację pokerową przejść od początku - wracam do podstaw, odpaliłem filmy muckinfell'iego "crushing microstakes" i oglądam je dokładnie, starając się wyłapywać leaki, które być może robię jeszcze u podstaw, a które wpływaja na moją gre na nl25, nl50. Pierwsze wnioski już są....

MINDSET
Co do mindsetu - nie wiem jak u innych, ale u mnie dopiero teraz po kilku latach grania, dociera jak i ile tiltuje.... Co dziwniejsze mój tilt nie jest oczywisty na pierwszy rzut oka, nie napieprzam klawiaturą o ścianę jak mi coś nie pójdzie. Pierwszy przykład z brzegu - ostatnio dziewczyna się o coś tam ze mną droczyła - od słowa do słowa, zacząłem ja je...ć i się pokłóciliśmy... Po chwili siadłem na dupe i jak na chłodno się przyjrzałem z boku temu - dostrzegłem, że złość, że dziś "znów gra nie poszła" wprowadziło mnie w stan podenerwowania, a od tego jeden krok, żeby kogoś zjeb..ć ;). Mało tego ta pętla zaciska sie i wraca jak bumerang. Poker mnie wkur..ł - pokłóciłem się z dziewczyną - w nerwach poszedłem grać i przerąbałem 2 lub 3 BI..... Masakra. W ogóle zdałem sobie sprawę, że mindset akurat w moim przypadku - to 96 % sukcesu.

ZMIANY / USPRAWNIENIA
....na razie w tym temacie "sza" - za wcześnie na jakieś wnioski

Na dziś to wszycho.

OVER ;)

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

Pora na kolejny wpis ;)
Zgodnie z założeniami - cofnąłem się na micro staweczki. Odpuściłem NL 2 i NL 5, poziom tam jest w zasadzie identyczny jak na NL10, więc te stawki przyjąłem jako bazę do weryfikacji i poprawy gry.

Jak wspominałem wcześniej - katuje serię "Crushing Microstakes" Muckinfell'iego ;)
Pierwszy leak jaki wychwyciłem u siebie to atakowanie od razu NL 25 wzwyż....
To był i jest mój błąd. Trzeba mieć ogranie z podstawowym ABC i na tej podstawie dobudowywać poszczególne stopnie, zmiany w strategi. Dopiero po opanowaniu podstaw można grać wyżej... Jest coś w tym, że ktoś to nie miażdzy NL2 - ten nie wygra wyżej. Stara prawda, ale w 100 procentach się z nią zacząłem zgadzać....., przynajmniej od paru dni :).

Druga uwaga około mindsetowa, a właściwie instrukcja przed grą:
- nie grać będąc zorientowany na rezultat (BB/100 lub $/h)
- nie starać się wyrabiać volumenu na siłę
- nie brać pod uwagę VPP (gram na starsach)

Przynajmniej dla mnie w.w. są bardzo ważne, zauważyłem, ze gdy ciąży na mnie jakakolwiek presja - jestem bardzo skłonny do debilnych zagrań, sprawdzeń z dupy i blefów na riverze....
Czyli tak jak pisałem w poprzednich postach....
MINDSET, MINDSET, MINDSET.....przynajmniej u mnie klucz... - do wszystkiego.

GRA / NAUKA
...jak wyżej napisałem - kończę serię Muckinfellego

MINDSET
j.w.

ZMIANY / USPRAWNIENIA
założyłem specjalny plik w .xls - zapisuje w nim cenne uwagi, które wyłapuję z filmów, narazie nie zaśmiecam sobie głowy 3-betami, 4-betami itp itd.... chociaż wcześniej już mnóstwo czytałem i oglądałem filmy o zaawansowanych strategiach, to teraz czyszcze głowę z tego. Założenie jest jedno - przejść pokerową edukację od początku. ABC, ABC, ABC, a dopiero później dorzucamy resztę, wraz ze zmianami i wzrostem świadomości.

Póki co nie wrzucam wykresu - założyłem że pierwszy wkleję po 10k rąk. Później zobaczymy - pewnie czyściej. To też jest element mojej strategii samo naprawy. Nie chce mieć presji na wynik, kiedy będę miał gorsze dni - wklejenie krechy opadającej w dół nie zmotywuje mnie "in plus", a jedynie jebnie presję na beret ..... a u mnie diabłem jest MINDSET !!!

.....mogę tylko powiedzieć że mam 12.5 BB/100....., zobaczymy jak się rozwinie :)
10-cio tysięczna ręka pewnie za 2-3 dni...

OVER ;0

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

.....aaaa i najważniejszego nie napisałem....

Czesałem internecik, zaglądałem na fora, serwisy pokerowe.... Rożni ludzie pisali rożne farmazony odnośnie POKERSTRATEGY... Wg mnie nie ma na polskiej scenie pokerowej obecnie lepszego miejsca na rozwinięcie się pokerowo.
Absolutnie nie jest to cukrowanie..., cenie PS za serie filmów, za dodatkowe materiały. PS jest kopalnią wiedzy - wystarczy odpowiednio "kopać".... A że trzeba zapłacić za wiedzę - to nie jest wada, to zaleta, za kasę dostaję odpowiedniej jakości wizualnej i merytorycznej materiały, które zwiększą mój winrate, więc dlaczego nie ?

Ot wszycho.. ;)

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Widzę że przykładasz się do nauki - bardzo dobrze. :sdrink

Pokażesz jak wygląda ten twój arkusz w excelu?

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

Przygotuje print screen'a i wrzucę razem z wykresikiem z okazji "pierwszej" 10-cio tysięcznej ręki...

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

Tak jak zamierzałem tak dzielę się z wami swoimi sukcesami (niach niach niach....).
Poniżej wykres po 10k rąk.

A tu ogólny wynik:

Wiadomo żę się troszkę wstydzę, ale cóż - zamierzeniem jest zmiana na lepsze i nauka (po waszych konstruktywnych zjebach...), a nie wstyd i udawanie że idzie lepiej niż ....idzie ;).

Parę uwag do powyższego:
1. Mniej więcej do połowy (jak widać) szło nie najgorzej, maksymalnie dobiłem prawie 12 BI in plus
2. Po powyższym okresie nastąpiło .....no właśnie, nie wiem co..., nie za bardzo orientuje się jak dokłądnie rozkminić sytuację, co było przyczyną takiego spadku.
3. W drugiej części - fakt było troszkę coolerów i czasami AA padało na ryj przed SD albo FD... nikogo za to nie winie, akurat z takimi sytuacjami pogodziłem się już dawno.
4. Podejrzewam, że "przeceniałem" ręce w drugiej połowie i dochodziłem do Showdownu z łapami, które mi sie nie wypłacały.
5. Na 100 procent też wiem że dawałem dupy w drugiej czesci jeżeli chodzi o otwieranie poszczególnych rąk z odpowiednich pozycji.... Granie na dwóch stołach na etapie uczenia sie - wg mnie jest dosyć śliskim tematem (czasami brak czasu, żeby przeprowadzić odpowiedni proces myślowy...)
6. Na NL10 ZOOM rotacja graczy jest olbrzymia, cieżko złapać sensowną próbkę nawet na VPP/ PFR - a bez tego szacownie czegokolwiek jest dosyć trudne.

Założenia gry jakie przyjąłem:
1. GRAM ABC bez udziwnień (czyli używam tylko VPP i PFR)
2. Solidnie obstawiam mocne ręce.
3. Jedyny blef jaki mam stosować to C-BET blef (tu akurat - wiem to - nie do końca trzymałem sie założeń - pręka świeżbi po graniu wczesniej na NL25 i NL50)

Generalnie nie poddaje się, psycha mi nie klękła, więc nie jest źle....
Jeżeli kto kolwiek to czyta, to byłbym wdzięczny - za komentarze.

Od "teraz" będe wrzucał wykres co 1000 rąk (czyli praktycznie codziennie), żeby mieć większą kontrolę nad zmianami w grze...

OVER ;)

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

Mały update..., miałem wrzucić zrzut .xls z początkowymi założeniami.
Jest to kilka punktów, wiec zamiast walczyć z wrzucaniem jpg, opisze to poniżej.
A. Patrz na statystyki - rozpatruj je tylko względem ilości rąk jakie masz.
B. Do ku..y nędzy - nie graj "results oriented"
C. Ja podczas analizy po grze znajdziesz błąd - zapisz go !!!
D. Na tym limicie (NL10) - gracze są "szczerzy" - na ch..j ich blefujesz, kiedy przebijają ?
E. Plan - win by showdown ////// win by fold equity .

To wszystko, jak się "rozbuduje" wrzucę jako zrzut.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

Wczoraj wrzuciłem moje statystyki do "obczajenia" przez Rusher'a.... Dostałem bury za parę rzeczy, muszę je sprawdzić w HM i wprowadzić do gry ze zmianami.

Zobaczymy jak zmieni się gra po 2-3 tysiączkach rozdań.
Miałem wrzucać wykres z "progresem" :badteeth: co 1k hands, ale stwierdziłem, że nic nie będzie widać... Od wczoraj zrobiłem już 1,3 k więc dobijemy do pełniejszej cyferki i wtedy wrzucę wykres....

Ze swojej strony powiem, że jestem mile zaskoczony działem "analiza statystyk", myślałem że ktoś mi tam powie np "pfr masz za duży... itp itd" a tu "siuprajz" - Rusher walnął mi obszerną analizę (jak dla mnie). Mam co sprawdzać i zmieniać.

Szkoda że edukacje rozpocząłem od innego portalu, dużo czasu straciłem :(...

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

Życie "a'la" pokerowego PRO ;) nie jest łatwe.

Próbowałem zmienić coś w grze (po analizie statystyk przez Rusher'a), jednak gra mi się podłamała lekko, spadłam parę BI...
Próbowałem się odbudować (nie odkuć..., ale wrócić na poprawne tory gry..), ale w tym momencie (spadek linii mocno w dół na wykresie :rage:) beret przestaje pracować idealnie, zaczyna się robić zagrania z dupy, z czarnej dupy ;)....
Muszę zmienić system grania. Wyrabianie gry (ilości) na siłę w oczekiwaniu na odwrócenie się wariancji (bo nie wiem co jebie, więc zrzucam to na wariancję....) jest trochę bez sensu.
Muszę wprowadzić jakiś plan.
Na początek:
1. Przed grą obejrzeć film szkoleniowy z gry na danych stawkach żeby się "wkręcić" we właściwy tor myślenia.
2. Ustalić ilość rąk jaką gram podczas jednej sesji (np 500-1000, - na dwóch stołąch zoom to około 45 min)
3. Po sesji sprawdzić w HM najbardziej stratne rozdania i sprawdzić co mi się w głowie porypało, że tak zagrałem.

Gdyby "nauka" na NL25 (czytaj ilość kasy jaką wpierdzielam na tym limicie) nie byłaby taka droga, to bym zarzucił to NL10....
Co by nie gadać, ilość "zabójczych" riverów powala... ;)

Coraz wyraźniej widzę, że mindset u mnie to nawet więcej jak 96%, kto wie, może nawet 99 ;) :badteeth:

OVER

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

Szybki update (chociaż wiem że nikt tych wypocin nie czyta ;) )...

Walczę dzielnie na NL 10, nie jestem z osób "wietrzących teorie spiskowe" , ale ilość sytuacji "z dupy", lucky river'ów itp powala mnie na cyce.... Mając mała próbkę - na tych stawkach nie ma co patrzeć na staty - trzeba uważać.... Co drugi dekiel chce zobaczyć "ostatnią zakrytą kartę" - mnóstwo jest takich sytuacji...
Ale cóż - założyłem że "przejde" te stawki jeszcze raz, więc sie nie poddaje :badteeth:.

Dobije jeszcze parę BI i spieprzam na nl25 :)

Staram się być opanowany, ale często zdarza mi się tu:

OVER
p.s. wykres wrzuce jak dobije do 15-20 k rąk.

Odpowiedz
Cytat