Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 NL10 Zoom

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
323 Wyświetlenia
pawelllo1

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2574817
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $7.93
SB: $10.25
BB: $18.00
UTG: $10.60
UTG+1: $36.49
UTG+2: $10.13
Hero (MP1): $19.15
MP2: $4.85
CO: $10.25

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP1 with 8 :spade: 8 :diamond:
2 folds, UTG+2 raises to $0.30, Hero calls $0.30, 5 folds

Flop: ($0.75) 8 :club: A :heart: 3 :diamond: (2 players)
UTG+2 bets $0.45, Hero calls $0.45

Turn: ($1.65) J :club: (2 players)
UTG+2 bets $1.15, Hero calls $1.15

River: ($3.95) A :diamond: (2 players)
UTG+2 bets $2, Hero calls $2

Koleś unk. Na F i T zachciało mi sie slawplayowac. Na R już raczej za późno i bez sensu było riseowac przy takim boadzie?

----------------------------------------------------------------------
FULL RING ROUND 2

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
rusher88

Siema.

No wiesz, ja sobie mogę gdybać i dopisać historię do tego co mi się podoba. Pytanie za 100pkt brzmi, jak Ty widzisz range, który gra vs Twoj raise... oraz jaki raise bierzesz pod uwagę? Co wg Ciebie przeciwnik calluje vs shove, a jak gra (i co calluje) vs ~miniraise.

Odpowiedz
Cytat
pawelllo1

Vs unk 4 stolikowy założyłem że mój rise przy sparowanym boardzie callna tylko wyzsse fulle. Nie spodziewam sie call od Aq i Ak.

Odpowiedz
Cytat
Woocash

Pre: STD.
Flop: Na takim spokojnym boardzie ja to sobie lubie just callnąć.

Turn: Otwiera się FD, jego range po tej drugiej już beczce dla mnie zawęża się do Ax'ow (szczergolnie tych w :club: ) i AA, JJ. AA i JJ jest 6 kombinacji, a callnąć twojego raisa możę każde AJ, AK w :club:, AQ w :club:, AT w :club: + kolega może też nie chcieć zrzucić AQ/AK bez FD. Moim zdaniem mamy tutaj raise na turnie i raise > call.

River: As played ja gram chyba just call. Bije nas AA/JJ/AJ, a call naszego raisa da nam ewentualnie AK z rąk które bijemy.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

No jeśli uważacie że on tu zawsze b/fold z 33 oraz AQ, to sytuacja zmusza nas do max calla, bo automatycznie nie mamy value raise.

Natomiast co do turna, to musimy się zapytać czy calluje nas wspomniane AK/AQ oraz AJ -> akurat te w callują na pewno, ale pozostałe ciężko mi określić, przy czym sądzę, że jeśli nie zrobimy tam kosmicznego sizingu, to w wiekszości tak. Z racji tego, ze nie spodziewam się luźnych betów na turnie, a tym abrdziej na river, decyzja o tym czy raiseuje turn czy nie,jest podejmowana tylko na bazie tego, gdzie zbuduje wiekszego pota vs ilość kombinacji rąk, które mnie callują.

Odpowiedz
Cytat