Nadszedł Mega Bankroll Challange i w końcu jest motywacja, żeby założyć własnego bloga. Po co? A no po to, żeby ruszyć trochę do przodu mój pokerowy bankroll. Skoro to co robię nie przynosi widocznych rezultatów, czas coś zmienić. Trudno jest oczekiwać zmian na lepsze, nie zmieniając niczego w swoim zachowaniu. Blog ma służyć przede wszystkim do uporządkowania moich myśli, konceptów i celów (i wszystkiego innego) związanych z pokerem.
Kim jestem
1. Matką trójki dzieci (przedszkolaka, żłobkowicza i małego ssaka).
2. Przedsiębiorcą i pracodwacą.
3. Fanką dobrej muzyki - szeroko pojętego rocka i cięższych klimatów też. Od 1996 roku jestem regularnym gościem festiwalu Woodstock.
4. Wyznawcą slow life, co wiąże się z moją pasją do robienie rzeczy własnymi rękami (bez skrajności jednak, bo na to trzeba mieć czas) oraz dążeniem do szeroko pojętej wolności osobistej (z wszelkimi tego konsekwencjami)
5. Fanką strategicznych gier planszowych (chociaż na te pokroju Twilight Imperium coraz częściej brakuje mi zasobów energii)
6. Rekreacyjnym graczem w pokera na NL 2 i NL 5.
7. Nie jestem przeciętnym użytkownikiem Pokerstrategy.com
Dlaczego poker
1. Odkąd pamiętam w moim domu grywało się w karty. Zaczęłam grając w Wojnę z tatą mając niespełna 3 lata. Nie wspomnę już o tym, że mój dziadek regularnie grywał w pokera po wypłacie i na ogół wygrywał. Jego atutem była jednak mocna góralska głowa i zwinne ręce
(podobno).
2. W pokera zaczęłam grywać ze znajomymi, gdy mój szanowny małżonek obdarował mnie na urodziny zestawem żetonów. Od tamtej pory (gdzieś tak od 2007 roku) spotykamy się kilka razy do roku na grę (kiedyś dużo częściej z wiadomych względów).
3. Pokera on-line odkryłam jednak pod koniec 2013 roku, gdy będąc w połowie trzeciej ciąży nie za bardzo mogłam się ruszać. Zaczęłam trochę się uczyć i grać, a nakręcało mnie to, że miałam efekty.
4. Po prostu lubię tę grę, sprawia mi ona przyjemność i utrzymuje mój mózg w formie. To tak moja swoista higiena umysłu. Sposób na oderwanie się od kupek, zupek i pieluszek. Każdy szanujący się człowiek powinien mieć swoją własną, prywatną sferę zainteresowań, bo inaczej można zwariować. Tego niestety brak większości młodych matek i żon. To sobie niestety trzeba wyrąbać w rodzinie, ale przede wszystkim w swoim własnym umyśle.
Stan istniejący i założenia
Mój obecny bankroll: $38,71
Poker Room: PokerStars
Limit: NL 2/5
Typ gry: cash ZOOM
Cel: $1000
Jeżeli ktoś się jednak zdecyduje na lekturę tegoż bloga, tudzież pojedynczych postów, bardzo proszę o brak wulgaryzmów i tylko konstruktywną krytykę. W przeciwnym razie mam w nosie co o mnie myślisz.
To be continued...
p.s. W następnym odcinku nieco o celach (pokerowych oczywiście).
p.s.s. Teraz trochę nauki ZOOM 2013 - podstawowe koncepty i mam nadzieję, że jeszcze się uda z 1,5 godzinki pograć.