Przejdź do forum
Karta netellera - p...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Karta netellera - pytania

525 Posty
166 Użytkownicy
3 Reakcje
81.7 K Wyświetlenia
damianpat

Dostałem już kartę i czekam na pin ile czekaliście na to wszystko?
ile można maks wypłacić?

czy można płacić nią w sklepie?
czy to że jest wypukła coś zmienia?

Odpowiedz
Cytat
524 odpowiedzi
mamoto

Nie mam karty netellera, ale tak sie sklada że znam parę odpowiedzi:

Maks wypłata to 500GBP i odpowiedniki w innych walutach...
Za wypłate w bankomacie opłata 4EUR...

Płacic w sklepie możesz do woli... jeżeli masz karte w euro neteller skasuje cię na transakcji 2,95% za przewalutowanie Eur-Pln
Jeżeli masz karte w dolarze to może być tak że płacąc w polskim sklepie bedziesz miał przewalutowanie dwukrotne - dol -> eur -> pln ... Ale tej informacji nie potwierdze...*

Wypukłość karty umozliwia m. in. posługiwanie się nią w płatnościach internetowych - jak chcesz cos kupis i zaplacic karta to wystarczy podać jej numer, security code, imie i nazwisko oraz do kiedy jest karta wazna i płatnośc potrącają ci z konta karty...

Kiedy złożyłeś wniosek o wydanie i ile czekałeś aż karta do Ciebie przyjdzie?
daj znać jak już dostaniesz ten pin ;)
Jak już zaczniesz jej używać opisz swoje doświadczenia... jak rozliczane są transakcje, jak rozliczane są wypłaty z bankomatów itp. itd. Z chęcia poczytam jako że sam już miałem ta karte zamawiać ale cały czas się waham czy jej niewątpliwe plusy nie są zdominowane przez jej minusy ;)

edit: * nie sugerujcie sie ta informacja, później w tym wątku się okazuje ze na 99% nie ma podwójnego przewalutowania.

Odpowiedz
Cytat
Fitas

to z podwójnym przewalutowaniem mnie zaciekawiło i zasmuciło zarazem. byłbym ciekaw potwierdzonych informacji.
druga sprawa - czy ktos wie dlaczego nie mozna zarejestrowac posiadanego rachunku bankowego w USD? Sa jakies rumunskie waluty, a nie ma USD, w których specjalnie zalozyłem konto walutowe.

Swoja droga, im wiecej doswiadczonych w kwestii karty i transakcji opowie o wrazeniach i niuansach tym lepiej ;)

Odpowiedz
Cytat
salyk

damian, podepne się pod Twój wątek z pytaniem o netka...

mam problem z tym drugim dokumentem ;/ nie wiem co mogę im wyslac...

dowod to pikus,

ale nie mam co jesli chodzi o ten drugi dokument, wyslalem duplikat zlecenia przelewu, nie przyjeli....

nie place zadnych rachunkow na siebie, wiec nic nie mam...

mbank mi nic nei wysyla poczta, a tak to to tylko mam ich umowa, ale jest z 2005 roku, wiec nie do zaakceptowania...

może ktoś pomóc ?

Odpowiedz
Cytat
Urbi23

Dzwonisz na infolinię mBanku i prosisz o wysłanie wyciagu z konta, ale to jest płatne

Druga opcja, sam drukujesz wyciąg i zanosisz do naziemnej placówki mBanku po pieczątkę. Co do tego rozwiązania, nie wiem na ile jest możliwe, słyszałem tylko, że tak można. Tu również polecam popytać o szczegóły na infolinii

Odpowiedz
Cytat
salyk

Urbi23 napisał
Dzwonisz na infolinię mBanku i prosisz o wysłanie wyciagu z konta, ale to jest płatne

Druga opcja, sam drukujesz wyciąg i zanosisz do naziemnej placówki mBanku po pieczątkę. Co do tego rozwiązania, nie wiem na ile jest możliwe, słyszałem tylko, że tak można. Tu również polecam popytać o szczegóły na infolinii

napisałem, spytałem :)

Urbi, znów swoją wiedzą mi mocno pomagasz :P

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

zaswiadczenie o posiadaniu rachunku sie to nazywa i kosztuje chyba piatke

Odpowiedz
Cytat
TheNaturat

salyk: Idziesz do sklepu, kupujesz piwo, prosisz o fakturę, wracasz do domu, wypijasz piwo, wysyłasz dokumenty. Easy :D

Odpowiedz
Cytat
salyk

TheNaturat napisał
salyk: Idziesz do sklepu, kupujesz piwo, prosisz o fakturę, wracasz do domu, wypijasz piwo, wysyłasz dokumenty. Easy :D

Przeszłoby to ? :f_biggrin:
To już bym wziął skrzynkę _cool:

Odpowiedz
Cytat
TheNaturat

Mi fakturę z Empiku przyjęli, akurat była pod ręką :P

Odpowiedz
Cytat
matelusz

TheNaturat napisał
Mi fakturę z Empiku przyjęli, akurat była pod ręką :P

Ale fisze :D

Odpowiedz
Cytat
SJS
SJS

A ja cholera jasna pisałem z nimi na live chat a to mi jakaś cholera napisała, że fvat może nie przejść...

Odpowiedz
Cytat

Jak nie masz na siebie to chyba można na rodziców rachunek za gaz / prąd / whatever, jeśli jest ten sam adres zamieszkania i nazwisko.

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

mamoto napisał

Maks wypłata to 500GBP i odpowiedniki w innych walutach...

skąd taka informacja? Jeśli chodzi o jednorazową wypłatę, to coś koło 3K PLN, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobic więcej takich wypłat jedna po drugiej (wtedy oplata 4 eur/6 $ bezie pobrana każdorazowo)

Odpowiedz
Cytat
mamoto

Neteller FAQ

Odpowiedz
Cytat
mamoto

Napisane przez mamoto
Kiedy złożyłeś wniosek o wydanie i ile czekałeś aż karta do Ciebie przyjdzie?
daj znać jak już dostaniesz ten pin ;)
Jak już zaczniesz jej używać opisz swoje doświadczenia... jak rozliczane są transakcje, jak rozliczane są wypłaty z bankomatów itp. itd. Z chęcia poczytam jako że sam już miałem ta karte zamawiać ale cały czas się waham czy jej niewątpliwe plusy nie są zdominowane przez jej minusy ;)

Damian i jak tam sprawuje sie karta? Moglbys odpowiedziec na pow. pytania?

Szczegolnie interesuje mnie koszt platnosci w sklepach i wyplaty z bankomatow... wszystko zgadza sie z ich tabela oplat czy jednak na cos jeszcze naciagaja??

Mialem obawy czy w przypadku karty w USD platnosci w polskich sklepach nie beda przewalutowywane dwa razy. USD ->(przewalutowanie banku zagranicznego) EUR ->(przewalutowanie banku krajowego) i dopiero PLN. Mozesz potwierdzic lub zaprzeczyc?

Z gory dzieki za odpowiedzi...

Odpowiedz
Cytat
mamoto

damian zauwazylem ze odpowiadasz hurtowo na wszelakie watki... moze i tu cos napisz?

Odpowiedz
Cytat
damianpat

Nie ma sprawy :)
dzięki za podsunięcie wątku

niestety system nagradzania modów na podstawie liczby postów jest mocno demoralizujący ;)

ale ad rem

z kartą jest tak, że prowizja jest niestety spora bo aż 6$
zakupów jeszcze nie robiłem, ale też podobnie pewnie

o dziwo nie wszystkie bankomaty współpracują z nią
z bgż miałem problem

w ciągu 24 h można wypłacić jakieś 2500PLN

nie można w bankomacie sprawdzić salda

samo zamawianie karty jest bardzo intuicyjne i bezpieczne

myślę, że to świetna opcja

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
salyk

wypłata w bankomacie - 6$ + przewalutowanie 2,95% (znaczy tyle sobie od kursu pobierają czy jakoś tak)
płatność w sklepie - tylko przewalutowanie 2,95%
dziennie można 500 GBP lub równowartość równowartość

Robiłem zakupy w sklepie - bezproblemowe ;)

Zrobiłem zakupy za 8,31zł - co wyszło mnie 2,99$
a kurs to ok. 2,9

aa i +10 do lansu _cool:

Odpowiedz
Cytat
damianpat

Napisane przez salyk
wypłata w bankomacie - 6$ + przewalutowanie 2,95%
płatność w sklepie - tylko przewalutowanie 2,95%
dziennie można 500 GBP lub równowartość równowartość

Robiłem zakupy w sklepie - bezproblemowe ;)

no na przewalutowaniu sporo biorą, ale nie wiedziałem, że aż 3%
to jest mniej więcej taki sam kurs jak w banku i jak w MB

więc z tym akurat spoko

pozdro

Odpowiedz
Cytat