Witam.
Nazywam się Konrad, mam 21 lat i aktualnie mixuję grę w pokera ze studiami na AGH. Z pokerem zaznajomiłem się juz w liceum gdzie wspólnie z kumplami organizowaliśmy SnG na kilka/kilkanaście osób i już wtedy załapałem bakcyla na tą gierkę. Pierwsze niepowodzenia online przerwały jednak moją "karierę" aż do stycznia 2014 kiedy to postanowiłem zająć się pokerem na poważnie kupując 2 tomy "Harrington o hold'em" które to zaznajomiły mnie z podstawowymi prawami rządzącymi ta grą. Początkowo strasznie motałem się pomiędzy SnG/micro MTT/Cash nie mogąc znaleźć swojego miejsca. W niewiedzy tej tkwiłem aż do wakacji kiedy to stanowczo postanowiłem zająć się grami cash. Duży wpływ na moją decyzję miał fakt większej atrakcyjności gry postflop w grach cash oraz niewielki roll jaki mogłem przeznaczyć na grę online. Ale może dość historii i czas przejść do konkretów
Chciałbym aby ten blog pomógł mi spełnić marzenia o byciu PRO'sem w grze która niewątpliwie jest moja największą zajawką. Zdaję sobie sprawę, że do tego jeszcze droga daleka ale osobiście wyznaje zasadę, że nie ma rzeczy niemożliwych jeżeli czegoś się na prawdę bardzo chce ![]()
Pokerowi poświęcam generalnie większość swojego wolnego czasu, póki co skupiam się w głównej mierze na logice gry, poznawaniu statystyk, analizowaniu spotów pod kątem właściwych decyzji i exploatowaniu słabych graczy których na moich stawkach nie brakuję.
Chciałbym aby ten blog przybrał charakter mocno edukacyjny i pomógł mi realizować swoje postanowienia i cele, zarówno te naukowe jak i te dotyczące roll'a.
Na początek co do rozłożenia nauki na każdy tydzień:
-6 filmików w tygodniu - każdy filmik będe opisywał na swoim blogu w zależności od poziomu trudności skrótowo bądz bardziej szczegółowo.
-analiza 3 spotów na forum dyskusji o rozdaniach /dzień
-analiza 3 rozdań z forum oceny rąk NL10 /dzień
Co do analizy własnej gry co weekend robię dokładna analizę ciekawych spotów na która poświęcam po 4-6 godzin na weekend. Dodatkowo po sesji na gorąco ogarniam najtrudniejsze rozdania. Na bieżąco będę wrzucał na bloga spoty, które były dla mnie kłopotliwe podczas sesji.
Co do gry tutaj nie będę stawiał konkretnych celów co do ilości gry bo gram na prawdę przeróżne sesje od godzinnych po 6 godzinne.
Wykresy z gry będę umieszczał co tydzień w niedziele ( wtedy ogarniam wykres i jak poszedł cały tydzień gry).
Gram NL10 na PokerHeaven - roll początkowy 240€
Cell na Mega Bankroll Challenge - roll na NL100 - 2000€ ( 01.06.2015)
Cell krótkoterminowy - roll na nl 20 400€ ( 01.12.2014 )
A więc do dzieła, startujemy od jutra. Na początek dotychczasowy wykres NL10
![]()