Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK Bigger 5,5$

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
442 Wyświetlenia
werter18

PokerStars No-Limit Hold'em, 5.5 Tournament, 25/50 Blinds (9 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

SB (t4,985)
BB (t5,316)
Hero (UTG) (t5,495)
UTG+1 (t1,773)
MP1 (t215)
MP2 (t420)
MP3 (t3,005)
CO (t10,805)
Button (t6,195)

Hero's M: 73.27

Preflop: Hero is UTG with K, K
Hero raises to t125, UTG+1 calls t125, 3 folds, CO calls t125, 3 folds

Flop: (t450) 5, 4, 10 (3 players)
Hero bets t385, 1 fold, CO calls t385

Turn: (t1,220) 4 (2 players)
Hero bets t888, CO calls t888

River: (t2,996) 9 (2 players)
Hero bets t1,789, CO raises to t3,950, Hero raises to t4,097 (All-In), CO calls t147

Total pot: t11,190

Results below:

Spoiler

Hero had K, K (two pair, Kings and fours).
CO had 4, A (three of a kind, fours).
Outcome: CO won t11,190

Jak najlepiej bronić się w tego typu rozdaniach? Czy będąc OOP powinienem rozgrywać to pasywniej odpuszczając barrelowanie na turnie ale wtedy będzie to x/f. Jako że to nie pierwsza tego typu ręka postanowiłem wrzucić może podpowiecie jak rozgrywać takie układy.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Atalol

Do All-In'a zagrane dobrze. Biłeś dużo for value tak jak powinieneś. Pre flop dałbym 3x zamiast 2,5 (możesz nawet 4x). A na river na taką akcję cieszysz się że villain dał Ci jasno do zrozumienia, że ma lepiej i zrzucasz. Ludzie nie blefują w ten sposób.

Podsumowanie:
3-4x preflop, Bet80%, bet80%, River bet 50-80% (zależy co spadnie, żeby jeszcze Cię coś callnęło gorszego) a na raise masz EASY fold.

Odpowiedz
Cytat
werter18

Dzięki za odpowiedz, na pewno skorzystam z rad, zdecydowanie muszę zmienić sizing PFR na minimum 3bb na poczatku turnieju i w późniejszej fazie przechodzić na 2,5 - 2bb. Fold jest tu chyba najrozsądniejszą obroną chociaż nie chciałem zostać wyblefowany przez jakieś AT albo T9 i zostać z krótkim stackiem. Chociaż jak tak teraz patrzę po foldzie miałbym 45bb left, więc było by się z czego odbudowywać.
Załóżmy jeszcze że byłbym na krótszym stacku gdyby na river zostało mi jakieś 2000-2500 żetonów, to na takim raczej suchym boardzie jaka linia była by lepsza x/f, allin czy jeszcze próbować tam zmieścić minbet/fold.

Odpowiedz
Cytat
Atalol

Jeżeli on ma tam T9 lub AT to on nie raisuje bo po co miałby zmieniać taką rękę w blef? Fishe za dużo callują i to expoatować musisz. Jak oni raisuja na river po lini call, call to rzadko jest to blef.

Jakby Ci na river zostalo 2000-2500 to myślę że można wrzucić. Ale pamiętaj że KK na ponad 100bb deep to nie jest ręka na 3 mega bety zazwyczaj. O ile KK przed flopem jest super mocne to na river 3masz overparę tylko (!!). 100bb deep chcesz na river betować z lepszymi rękoma za cały stack. Minimum set/top2pairs. Może za bardzo w filozofię się wdaję, bo na odpowiednich graczy to przejdzie jeszcze ale chce żebyś widział różnicę. Preflop masz mega mocną rękę. Do rivera niestety w żaden sposób ona się nie ulepszyła i trzymasz "tylko" over pair. Chodzi o to żebyś patrzył na relatywną siłę swojej ręki i miał w głowie że AA pre flop możesz oddać stack z tym ale na Flopie 8c9c7c i nie trzymając A w clubsach masz bardzo słabą rękę.

Ja gram tam pewnie 4x, F: 60-80%,T: 60-80%, R: 40-80%. zależnie od boardu.

Odpowiedz
Cytat
Knockout88

Bardzo dobra analiza Atalola. Generalnei sytuacja wyglada tu tak ze walisz 3 beczki for value ,ale w momencie kiedy dostajesz shipa na riv prawie zawsze jestes z tylu. Zeby to callnac musialbym miec jakies ready na przeciwnika, albo wiedziec statystyki w stylu 40/20. Taki gracz faktycznei moze zagrac raise z T ale nie for blef tylko w jego mniemaniu for value(mam top pare chce sie stacknac).

Odpowiedz
Cytat
werter18

Atalol dzięki jeszcze raz za analizę, chyba będę częściej wrzucał problematyczne ręce, bo usłyszeć od kogoś przeanalizowanie rozdania daję o wiele bardziej do myślenia niż głowić się samemu. Zdecydowanie nie mam problemów ze zrzucianiem postflop AA czy KK, ale tu zmylił mnie ten w sumie suchy board i dałem się podpuścić, chociaż tak jak potwierdził Knockout88 (dzięki), vs river raise będe tu w większości przypadków z tylu i napewno wyciagnę z tego wnioski.

Odpowiedz
Cytat
Atalol

Cieszę się że mogłem pomóc :fdrink

Odpowiedz
Cytat